Hírek Kanada újabb jelentős katonai támogatást nyújt Ukrajnának

Kanada újabb 34 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajna számára – jelentette be Anita Anand védelmi miniszter.

A forrásokból mintegy öt millió dollárt különítenek el az ukrán fegyveres erők műholdas kiképzésére, és további 18 millió dollárt drónfelszerelésre .


További tíz millió dollárt a téli felszerelések beszerzésére költenének, beleértve a hordozható fűtőtesteket, a hőtakarókat és a hálózsákokat.


Ez a segély Justin Trudeau miniszterelnök által november 14-én, hétfőn bejelentett 500 millió dolláros segélyen felül érkezik Ukrajnának.

Virág Sára

1668668561352.png




 
Ugy tűnik a J2 (felderítésii csoportfőnökség) és a J3 (hadműveleti csfseg) nem igazan jol működik odaát.
Ráadásul köztudott, hogy Zelenszkij kijelentette, hogy Putyinnal nem targyal, legfeljebb az utódjaval es ehhez kemenyen tartjak is magukat az ukránok.
Egy tegnapi hir:
"
Néhány percel ezelőtt az amerikai Vezérkari Főnökök Egyesített Bizottságának
elnöke, Mark Miley tábornok kimondta azt amiről hónapok óta beszélnek.
Jobbára magányosan, legtöbbször az obligát kincstári optimizmussal szembemenve, az ördög ügyvédjeként.
A lokális sikerek ellenére egy teljes és közeli ukrán katonai győzelem valószínűsége nagyon minimális.
Ukrajna igen bölcsen tenné, ha a jelenlegi sikerek birtokában ülne le a tárgyalóasztalhoz és nem kísértené tovább a forgandó hadiszerencsét"

Ami a támogatásokat illeti, ez is egy sdzempont lesz a merleglésnél
 
ismerőseimet fenyegették kárpátaljai magyarokat hogy megölik!!! hát támogassátok
Én két kárpátaljai nőt alkalmaztam Budapesten, anyám ápolására. Az egyik ukrán volt, de folyékonyan beszélt magyarul mert magyar férje volt. A másik született magyar volt. Kérdésemre, mind a kettő azt válaszolta, hogy a falujukban békésen él a két nemzetiség egymás mellett.
Ugyan abban a faluban éltek. A közvetítőjük egy ottani magyar nő volt.
 
Én két kárpátaljai nőt alkalmaztam Budapesten, anyám ápolására. Az egyik ukrán volt, de folyékonyan beszélt magyarul mert magyar férje volt. A másik született magyar volt. Kérdésemre, mind a kettő azt válaszolta, hogy a falujukban békésen él a két nemzetiség egymás mellett.
Ugyan abban a faluban éltek. A közvetítőjük egy ottani magyar nő volt.
Van orosz és ukrán kolléganőnk is, a legnagyobb egyetértésben dolgoznak. Attól még, hogy a politika hülye, az egyénnek nem feltétlenül kell annak lennie.
 
Gondolataim a témában összegezve:
Olvasva a hozzászólásokat, beidézek egy Magyarországon kultikussá vált filmből származó mondatpárt. "Itt mindenkinek igaza van, mindenkinek i-ga-za van. Még a szar is le van szarva."
Vagyis mindenki a saját igazságát hiszi igaznak, s ez a szemszög függ attól, hogy épp hol és milyen anyagi körülmények között él, valamint attól, hogy mekkora az igazságra való igénye, az objektivitásra való törekvése.
Ha egy született oroszt kérdeznénk, állítaná, hogy nekik van igazuk, hiszen az ukránok éveken át feszítették a húrt.
Ha egy ukránt kérdeznénk, akkor szidná a gonosz oroszokat és ahogy most is: hivatalos határok nélküli országuk nemzetiségeit -ezen belül főleg a magyarokat- fenyegetnék meg patkányként történő megmérgezéssel és a torkunk késsel való elmetszésével. Több dokumentumfilm bizonyítja, hogy az ukrajnai nemzetiségi problémák valósak. Csak az nem látja, aki nem akarja, mert más ideológiát tart sajátjának.
Ha egy magyarországi magyart kérdeznek, akkor elítéli a szomszédban zajló háborút, s nem feltétlenül azért, mert a szintén demokratikusan megválasztott Orbán erre kér mindenkit az országban, hanem azért mert mi itt a Kárpát medencében minden idióta, nagy háborúban benne voltunk, s így zsigerileg utálunk háborúskodni. Ráadásul az ukrajnai magyarokat, tehát honfitársainkat erőszakkal besorozzák és a halálba küldik őket.
Ha a kanadai magyarokat kérdeznénk, akkor egy homályos, erősen liberál-baloldali véleményt kapunk. Nyilván, abból a távolságból -bár a rálátás lehetősége adott lenne- a képesség mégis hiányzik.
Nem vetem senki szemére, mert a világ médiái is előszeretettel ködösítenek, ferdítenek, torzítanak és elhallgatnak ezzel a háborúval kapcsolatban is. Gyakran jön olyan hír, amelynek azonnal érkezik a cáfolata is, tehát a tisztánlátás, a tények kiolvasása kissé nehézkes, de nem lehetetlen feladat. Capa mondta, hogy ha nem jó egy fotód, akkor nem voltál elég közel. Nos, ez ebben az ügyben is lényeges.
Másrészt:
Szerencsére -Orbántól függetlenül- egyre több Uniós képviselő, vezető ítéli el nyilvánosan az UNIÓ háborús uszító szerepét. Nyilván az amerikai tőkéből jut az Uniós legfelsőbb vezetők zsebecskéjébe is, hogy véleményük az övékével azonos legyen. Az USA gazdasági és politikai ereje az utóbbi időben megroggyant. Egy efféle eladósodott nagyhatalomnak a háború lehet egy kiút, de ehhez meg kell gyengítenie az öreg kontinenst. Ez zajlik épp. Látja, akinek van szeme.
Szóval a magam részéről elítélek minden háborút, indítsa azt bárki. Viszont ha Oroszországot elítéljük, mert hosszas fenyegetés és figyelmeztetés után megtámadta Ukrajnát, akkor ugyanúgy ítéljük el az Amerikai Egyesült Államokat és Izraelt is, mert ők pontosan ugyanazt teszik, mint Oroszország: beleavatkoznak más ország belügyébe, népirtást és gazdasági, politikai összeomlást okoznak, hogy aztán a legyőzött népeket kizsákmányolják. Az USA és Izrael által megfenyegetett, folyamatosan pusztított népekért miért nincs ekkora összefogás? Mindennek az alapja a pénzen felépített hatalom, s a vak hatalmi vágy. Ha valaki demokráciát szajkóz, akkor ne csak egy agresszort szidalmazzon, hanem az összes többit is.
Még egy adalék az Unió gondolkodásmódjáról, igaz más témában:
Amikor Európát ellepték a migránsok, akkor Magyarország népe úgy szavazott, hogy nem kellenek az országba idegen szándékú emberek. Ugye a népszavazás Kanadában is demokratikusnak számít? Vagy nem? Nos, a népszavazás eredményeként a magyar vezetés kerítéseket kezdett építeni, melyre mindenki felhördült, hogy: jujgonoszfasisztaorbánkerítéstépít! Aztán kb. fél vagy egy év múlva sok európai ország -sunnyogva- kerítést kezdett építeni, meg migráns-telepeket kialakítani, ugyanis szembesültek saját ostobaságukkal. Fölösleges cáfolni, mert rengeteg hír szól erről. Tessenek nyugodtan használni az internetes keresőt. Ugyanakkor az USA is kerítést épített a déli határán, majd Izrael is megépítette a maga kerítését pontosan ugyanazzal a szándékkal, mint mi magyarok: a kerítésen kívül tartani az idegeneket. Ám az Unió azóta is csak Magyarországot szidja, fenyegeti, melyhez lógó nyelvvel statisztál a többszörösen bukott baloldal, akik még a saját anyjukat, de a népüket is eladnák finom dollárért, csak hogy újra hatalmon legyenek, s tegyék ugyanazt, amit eddig a másik társaság.
Amúgy szívesen javaslom az erősen óhazai állapotokat bírálóknak, hogy költözzenek haza és próbáljanak itt boldogulni havi nettó 120 ezer forintból, mert a többségnek nagyjából ennyi a kézhez kapott lóvé. Aztán majd lehet csodáskodni. Ja, mivel már rohadtul öreg vagyok, elárulom: éltem, dolgoztam és vállalkoztam a mások által istenített baloldali kormányidőszakban is. Mivel nekem NEM rövidtávú az emlékezetem: semmivel sem volt jobb, mint most. A népet azok is pontosan úgy kirabolták, becsapták mint ezek most. Az egészségügy már akkor is pocsék volt, pont lehetőségem volt kórházban megtapasztalni azt a szánalmas állapotot, ami azóta csak fokozódott; az oktatás már azok idejében is döglődött, az energiaárak az egekben, a megélhetés a középosztálynak és attól lefelé kutyanehéz volt. A közbiztonság, az igazságszolgáltatás pedig akkor sem volt megoldva. Csak az idő sokak fejében megszépítette a dolgokat, s hiszi, ha leváltja ezeket azokra, akkor eljő a kánaán. Nos, nem. Alternatíva? Még innen, egész közelről sem látható.

A magam részéről a témát lezártam, meg nincs is értelme a további diskurzusnak, mert nem vita folyik, hanem zavaros "nekemvanigazammert..." játék. Alapvetően hiányzik az objektivitás, mert könnyebb veszekedni valakivel, akit valamilyen oldalinak könyvelünk el, s lusták vagyunk a sorok között olvasni.

Amúgy pedig igaza volt itt az egyik hozzászólónak: ha már magyar nyelven értekezünk, azt tegyük tisztelettel és helyesen.
 

clownpepito

Te semmit nem zarsz le, legfeljebb nem folysz bele a beszelgetesbe. A kintiek is magyar allampolgarok minden jogositvannyal szavazati joggal stb, szoval lehet velemenyunk meg ha neked nem is tetszik. Igaz nem megyunk 90% ban szavazni azt meghagyjuk nektek elvezzetek meg Orban fonokseget az idok vegezeteig , ill meg van penzetek finanszerozni a haverjait es csaladjat.
Ez egy canadai oldal es itt senki helyesirasat nem kritizaljuk.
Nem artana ha otthon szolnal Jeszenszkynek , ha kimosna a szajat mielott megszolal.
Ilyen kulturalatlan tarsalgas itt nem folyik, legfeljebb nem irnak helyesen magyarul akik lehet nem is jartak soha magyar iskolaba , masodgeneraciosok es a vilag minden tajarol jonnek ide az oldalra.
 
nem lehet két hazád!



Vesztes lettem, hiába győztem.
Senki mellettem, senki mögöttem.
Nem fáj a szívem. Rád gondolok.
Tudom, a szabadság magányos dolog.
Menj vissza, vándor, nem lehet két hazád!
Miert ne lehetne ket hazad? Mi vilag polgarok vagyunk,eljunk barhol.
Magam is Bp szulettem jartam iskolaba dolgoztam sot a gyerekeim is otthon szulettek es mind beszel magyarul akkor nem lenek mar magyar mert nem lehet ket hazam?
Mi van azokkal akik Roman allapolgarok es magyarok? sok magyar felett huzgaltak a hatarokat ezzel megvaltozott a magyarsaguk?
56-sok akik harcoltak es mas megoldas nem volt mint lelepni mert felakasztottak volna.
Minden sors mas es mas es ezek az ember nagy reszet a magyar allam nem kedvelte uldozte stb A Nobel dijasok 99% nak menni kellett mert az eletet mentette.
A haza nem szeretett minket, es az embernek egy elete van. A pakliba az is benne van nincs rozsakkal kirakva ez az ut aki a tavozast valasztotta.
Hobo igy gondolja, de aki kint el az meg maskeppen.

Nekem Brody eneke jobban kozveteti a "hazat"

 
Miert ne lehetne ket hazad? Mi vilag polgarok vagyunk,eljunk barhol.
Magam is Bp szulettem jartam iskolaba dolgoztam sot a gyerekeim is otthon szulettek es mind beszel magyarul akkor nem lenek mar magyar mert nem lehet ket hazam?
Mi van azokkal akik Roman allapolgarok es magyarok? sok magyar felett huzgaltak a hatarokat ezzel megvaltozott a magyarsaguk?
56-sok akik harcoltak es mas megoldas nem volt mint lelepni mert felakasztottak volna.
Minden sors mas es mas es ezek az ember nagy reszet a magyar allam nem kedvelte uldozte stb A Nobel dijasok 99% nak menni kellett mert az eletet mentette.
A haza nem szeretett minket, es az embernek egy elete van. A pakliba az is benne van nincs rozsakkal kirakva ez az ut aki a tavozast valasztotta.
Hobo igy gondolja, de aki kint el az meg maskeppen.

Nekem Brody eneke jobban kozveteti a "hazat"


nem tudom,mifelénk aki akkor sem akart széllel szemben vizelni,senkit nem akasztottak fel vagy börtön,feleslges izzítások mindig voltak,lázadók,rebellisek,mint ma is,a baloldal,de hagyjuk mert törölni könnnyű a hsz-emet ha nem fér bele a képbe...Bróddy szélsőbalos lett,Szörényi is kimondta a véleményét ról,az nekem hitelesebb-pótlás! nem arra gondoltam hogy nem a politikai menekülteke vagy az orszáághatár miatt kirekesztetettet szóljam meg,az fair,hanem akik úgygondolták hogy a nagy nyugaton majd nem kell dolgozni hanem jön a sültgalamb a kosárba,és ezzel feladták úgymond azt a képességüket hogy az életben akárhol éljenek,tudjanak teljesíteni
 
Utoljára módosítva:
de én akkor is dafke imádom a hazai levegőmet,nem győz meg senki másról :)
 

Csatolások

  • index.jpg
    index.jpg
    14.3 KB · Olvasás: 33
Mi nem vagyunk balosok, /Kadar erabol jottunk el/de nem is vagyunk kivancsiak szeljobbosokra es propagandat nyomo politikara.
Recskrol nem hallottal? Faludyrol nem olvastal? NAgy Imre vegelgyengulesbe halt meg?
Nyilas mukodes nem udv hadsereg volt 600ezer embert deportaltak es nem kejutazasra.
Brody topon van , Szorenyi a zenet felcserelte Attila sirja keresesere es atcserelte a gyunyat is.
Kar mert jo zenesz .
 
de én akkor is dafke imádom a hazai levegőmet,nem győz meg senki másról :)
Na latod csodalkozol ha torlom beirasod, mert mi a valosagot szeretnek itt olvasni es nem a propagandat ami nem igaz.
A tanarok fizeteset Medggyesi duplajara emelte . A baloldalra hivatkozni ma egyszeruen hazugsag. Evtizede a fidesz kormanyoz 10-12 ev alatt mar nem csak az altalanos iskolat de a kozepiskola felet is elvegeztek azok a diakok akik ma kint tuntetnek a tanarok mellett. Jogosan. Mas hibaztatni handa bandazas mert 2/3 melett semmit nem fogad el a fidesz ezert szakad minden a nyakukba.
 
mindigmagyar

Jo ha tudod ez egy magan oldal fuggetlen minden parttol, a tamogatoink a tagsag. Minden munkatarsunk ingyen dolgozik immar tobb mint 20 eve. Halas koszonet nekik es tamogatoinknak. Az oldal a kint elok es az otthoniaknak ad egy betekintest egy hidat hogy emberek beszelgesenek megismerjek egymast, es velemenyt csereljenek kultura minden vonalaban. A politikat csak erintjuk a hirekbe, nem a profilunk, de szivesen adunk helyt minden olyan medianak akiket nem hivnak az M1 be es agyon hallgatjak.
Ergo a media szerepe elsosorban fuggetlenul kene mukodni es mindig kritikus a kormanyparttal es a hibakra felhivja a figyelmet.
Valoban nem az a portal amit te keresel, itt se kormany propaganda handa-bandasra senki nem kivancsi mert minden szinten tv radio ujsag net 90% ban nyomjak ezerrel mi nem kivanunk konkuralni veluk. Nem vagyonk szelsojjosok se, se szelso balosok.

"Mit varsz dicserjuk az Orbant? meg jobban kell emelni az arakat , eleg lesz minden 5. faluba egy benzinkut varosokba se kell csak par darab, igazan elegedettek lehetnek 21.5% inflacioval, tapsoljunk nekik hogy 40% az elemiszer aremeles, rezsi is azt mondjak csak a gazdagok fizetik a 7szeres arat az uszo medencejuk miatt.
tobb mint 1 millio nyugdijas el 100ezer alatti osszegbol vagy eszik vagy fut remek ez az Orban ficko...elfekvobe 500 ezer Ft egy apolas vagy haza viszik ha nincs penz. nem is jo korhazba lenni tele van bacival semmi party,sorba zarnak be a kulturat kepviselo lehetosegek konyvtarak kozossegi hazak oreg otthonok hu de jo bravo vastaps neki. Biztos tudod hogy Meszaros Lolohoz megy a keszenleti koltseg ami minden csaladnak tobb ezer Ft havonta kell segiteni mert tamogatni kell a fidesz uj gazdagjait hisz igazi testver. Gondolkoztam hatha erdemes lenne haza menni es valami polgarmesterseget vallalni 5 miilios jutalomert ugy gondolom megeri mindjart jobban fest a helyzet ha 5 millioval bentebb lennek."

Erre az evre ennyi futotta ORban dicsoitesere.

A legjobb lehetoseg ha mashol kritizalsz .
 
látom hogy nem! Én pedig nem vagyok politikailag elfogult,csak világos az elmém.i
Szerencsére ezzel nem vagy egyedül.
Vagyunk így vele páran.
tthon jobban látjuk tanultak,megéltek,jelen levők az életben hogy működik az életünk. ha nem vagytok balosok miért csaka ballib oldalakról idéztek?
Talán mert a média 90%-t uraló fidesz a sajtójában nem enged megjelentetni kritikát magáról...
én az össszes jobbos,balos híreket követem,és kiértékelem,egyikről sincs jó véleményem,de itt félrehúz a szekér,
Bizony félre, de egesz másképp, mint gondolod. A fidesz negyedik ciklusat tölti egymas után.
Ha tenyleg ennyire vilagos az elméd, akkor talan be kellene latnod, hogy visszamutogatni Gyurcsanyra 15 ev után nevetseges.
Ha elrontotta, akkor is eleg lett volna 2 ciklus a rendbetételére. De ugy tünik, 2×2 sem eleg. Ez pedig nem a baloldalrol szóló szegénységi bizonyítvány, hanem a fideszé.
és nem szeretném hogy egy demokráciát hirdető közösss dolgai is,nos itt még nem láttam hogy a sikereket kiemelnékég féloldalasan
Mifele sikereket? Hogy 600 ezer magyar elmenekült Magyarorszagról? Vagy hogy hianycikk lett a cukor ami alapvető élelmiszer es egykoron cukorhatalom voltunk?
Esetleg az hogy Orbannal egyetlen fajsulxos politikus sem hajlandó találkozni?
Netán ezekért is Gyurcsány a hibás?
Mellesleg kritizaljuk itt a baloldalt is csak súlyahoz merten. (Ki a kutyát erdekli, pl. hogy dr Bősz Anett kivel találkozott? A cukor, liszt,... hianyert pedig a regnalo hatalom a felelós, aki speciel több mint 10 éve nem a baloldal.)
itélkezik,töröl,tilt
No itt jegyeznem meg, hogy a Canadahun egy maganszemely altal üzemeltetett oldal, akinek joga van szabályokat allitani az oldal használatával kapcsolatban, ami egxebkent nem kötelező. Mármint a CH használata.
,félremagyaráz,mindkét oldalnak vannak szennyei,de jó.ha már a politika ilyen fontos itt,elgyünk tárgyilagosak,emeljük ki a sikereket
Csak háom sikert mondj az elmúlt 5 évből!
is,hamáár csk magyarországra fókuszálunk.ugye az EU többi államában nincsenek bajok,botrányok?
Látod egyrészt rögtön meg is válaszoltad. Magyarorszagra fókuszalunk. De e mellett - bar a CH deklaráltan a magyar kultura terjesztesét tartja legfontosabb céljanak,- hírt adunk mas külföldi esemenyekről is. Persze azt ne vard, hogy pl. Schroeder exkancellarrol cikket hozzunk le, hogy érdemtelenül kapta-e meg a Román csillagrendet, vagy mekkora csúszópenzt kapott Putyintól. Ezt derítsék ki a németek.

gondoltam van vagy 40 ezer ebukom,kb 16Tb zeném,itt megosztom,ezt mind a nyomorult hazai megélhetőségemből kivívva...előtte tesztelném hogy érdemes-e
Nos, ha a szabalyzatunknak megfelelően osztasz meg valami, örölünk neki es köszönjük. De, ha nem, talan el leszünk nélküle is. Itt a megosztás célja nem az, hogy nekem van, hanem, hogy ezt kedvelem mert... és ha neked nincs meg hallgasd meg, nézd meg, olvasd el és oszd meg róla a benyomásod.
Amennyiben tagunk maradsz, megkerlek, a fentieket vedd figyelembe!
 
Kanada újabb 34 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajna számára – jelentette be Anita Anand védelmi miniszter.

A forrásokból mintegy öt millió dollárt különítenek el az ukrán fegyveres erők műholdas kiképzésére, és további 18 millió dollárt drónfelszerelésre .


További tíz millió dollárt a téli felszerelések beszerzésére költenének, beleértve a hordozható fűtőtesteket, a hőtakarókat és a hálózsákokat.


Ez a segély Justin Trudeau miniszterelnök által november 14-én, hétfőn bejelentett 500 millió dolláros segélyen felül érkezik Ukrajnának.

Virág Sára
Csatolás megtekintése 1892925



Kanada az USA kisebbik kutyája, Nagy(?)-Britannia mellett. Azt ugatja Castro kölke is, amit megírnak neki...
 
Kanada az USA kisebbik kutyája, Nagy(?)-Britannia mellett. Azt ugatja Castro kölke is, amit megírnak neki...

Ezt megmagyaráznád?
Fidelnek sohasem (de meg a testvérének Raulnak sem) volt kanadai barátnője...
Fidel Castro legidősebb fia, Fidel Angel Castro Diaz-Balart 2018- ban öngyilkos lett.
A depressziója miatt orvosi kezelés alatt álló "Fidelito" állítólag hátra hagyott egy búcsú levelet, amiben azt írta, hogy Justin Trudeau az féltestvére mert Castro fia.

A level létezését a kubai kormány sem igazolta és sosem került elő.

Mint később az újságok írták, Justin Trudeau 9 hónappal szülei esküvője után jött a világra és anyja négy évvel később találkozott először Castroval.

Bagameri67 emlékezetében csak a rosszindulatú pletykák maradtak meg, mert valószínűleg ő is az. :D
 
Utoljára módosítva:
Sajnos vannak veszteségek is.
Joseph Hildebrand (33) saskatchewani kanadai katona meghalt az orosz erőkkel harcolva Bakhmut Ukrajna közelében, mondják családtagok.
1668938584624.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,714
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére