Kanada újranyitja határait a teljesen beoltott turistáknak

A kanadai határok újranyitásának következő fázisa augusztusban kezdődik az amerikai turisták számára, a többi országból érkezők számára pedig szeptemberben.
A legfőbb új intézkedések:

  • A teljesen beoltott amerikai turisták augusztus 9-től beléphetnek Kanadába
  • Augusztus 9-én véget ér a kötelező szállodai karantén
  • Szeptember 7-től más országok teljesen beoltott állampolgárai is beléphetnek az országba
  • Meghosszabbították augusztus 21-ig a beutazási tilalmat Indiából
  • Újabb repülőterek fogadnak nemzetközi járatokat
Amíg a koronavírus-helyzet kontroll alatt van, Kanada augusztus 9-től engedélyezi az Egyesült Államokból érkező amerikai állampolgárok, illetve ott állandó tartózkodási engedéllyel (zöld kártya) rendelkező személyek beutazását. Ugyanezen a napon eltörlik a minden érkező számára kötelező szállodai karantént. A határokat szeptember 7-től újranyitják a teljesen beoltottak számára minden országból. Nekik nem lesz kötelező vírustesztet végeztetniük érkezésükkor, valamint az azt követő nyolcadik napon, azonban szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik őket a határon.
Ahhoz, hogy teljesen beoltottnak számítsanak, az érintetteknek meg kell kapniuk a szükséges számú dózist a Kanadában engedélyezett oltóanyagok valamelyikéből. Az utolsó adagot legalább 14 nappal az érkezést megelőzően kell beadatniuk. Az nem számít, hogy melyik országban kapták meg az oltást. Kanadában eddig az AstraZeneca, a Pfizer, a Moderna és a Janssen (Johnson & Johnson) vakcináját hagyták jóvá. Az oltási igazolást angol vagy francia nyelven kell bemutatni, a határon hiteles fordítást is elfogadnak. Indulás előtt minden dokumentumot fel kell tölteni az ArriveCan mobilalkalmazásába vagy honlapjára. Minden utazónak rendelkeznie kell 14 napos karanténtervvel szükség esetére. A most bejelentett intézkedések augusztus 9-én lépnek életbe.
A kormány emellett megerősítette, hogy meghosszabbítják a közvetlen indiai járatok indításáról és fogadásáról szóló tilalmat.

A beoltatlan gyerekekre vonatkozó intézkedések

Kanada frissíteni fogja az oltásra még nem jogosult, 12 év alatti gyerekeket illető szabályokat. Augusztus 9-től a teljesen beoltott utazók beoltatlan gyerekei nem lesznek kötelesek 14 napra karanténba vonulni, ehelyett követniük kell ezen idő alatt bizonyos közegészségügyi előírásokat. Alá kell vetniük magukat a tesztelési kötelezettségnek, vírustesztet kell végezni rajtuk érkezéskor és az azutáni nyolcadik napon is. Ez az Egyesült Államokból érkezőkre is vonatkozik. Szeptembertől pedig, amikor a világ többi országa számára is enyhítik a beutazási szabályokat, ezek az előírások lesznek érvényesek minden beoltatlan gyerek számára.
Nem határozták meg, hogy az érkezést követő 14 napban milyen tevékenységeket végezhetnek az oltatlan gyerekek, mindössze azt közölték, hogy kerülniük kell a csoportosulást, például az iskolát vagy a napközit. Az egyes tartományok és területek önálló járványügyi szabályokkal rendelkezhetnek.
A kormány tájékoztatása szerint néhány napon belül újabb részleteket közölnek.

Tesztelési kötelezettség

Augusztus 9-től azok a kanadai állampolgárok és állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők, akik kevesebb mint 72 órára utaznak az Egyesült Államokba, Kanadában elvégeztethetik a belépést megelőző vírustesztet, így nem kell az Egyesült Államokban egy második tesztet is csináltatniuk ahhoz, hogy visszatérhessenek.
Azok, akik felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből, azonban továbbra is pozitív teszteredményeket produkálnak, bemutathatják az érkezést megelőzően 14-180 nappal elvégzett tesztjük eredményét. Eddig mindössze 90 nappal korábbi tanúsítványt fogadtak el.
A teljesen beoltott utazóknak nem kell vírustesztet végeztetniük érkezéskor, hacsak nem választják ki őket szúrópróbaszerű ellenőrzésre.
A beoltatlan utazókra vonatkozó tesztkötelezettségekben nincs változás, érkezéskor és utánna nyolc nappal is ellenőrzésnek kell alávetniük magukat.

Oltási igazolás

Augusztus 9-től a légitársaságok ellenőrizni fogják, hogy a Kanadába utazók feltöltötték-e indulás előtt az adataikat az ArriveCAN oldalára, és megtagadják majd a beszállást azoktól, akik nem tudnak erről igazolást bemutatni. A dokumentumot mobiltelefonon vagy kinyomtatva is elfogadják. Az ArriveCAN tanúsítványa mellett az utazóknak a tényleges oltási igazolásukat is maguknál kell tartaniuk, hogy azt bemutathassák a határon.
Nem létfontosságú okból kizárólag teljesen beoltott amerikai állampolgárok és állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők utazhatnak be augusztus 9-től Kanadába. Ez a közvetlenül az Egyesült Államokból érkezőkre vonatkozik, harmadik országon keresztül beutazni próbálókra, máshol élő amerikai állampolgárokra, illetve ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre nem.
A belépésre jogosultaknak, például a kanadai állampolgároknak és a határkorlátozások alól mentesülő utazóknak is fel kell tölteniük az oltottsági státuszukat érintő információkat az ArriveCAN-re, ugyanakkor tőlük nem tagadhatják meg a felszállást a légitársaságok, amennyiben ez valamiért elmarad.
Oltottsági státusztól függő karanténszabályok


Azokra is lazább karanténszabályok vonatkozhatnak, akiket egészségügyi okból nem oltottak be teljesen, de bizonyos egyéb szabályok követésére szólíthatják fel őket. A kormány később további információkat fog közzétenni ezzel kapcsolatban.
A hajóval érkezőkre is könnyített karantén- és tesztelési szabályok vonatkozhatnak, ha teljesen beoltottnak számítanak.
Minden utazónak rendelkeznie kell karanténtervvel arra az esetre, ha a határon a tisztségviselők esetleg arra jutnának, hogy nem teljesítettek a mentességi feltételeket.
Több repülőtér fogad nemzetközi járatokat
Augusztus 9-től újabb öt repülőtér fogad nemzetközi járatokat: Halifax, Québec, Ottawa, Winnipeg és Edmondon légikikötője. Eddig csak Vancouver, Calgary, Toronto és Montreal repülőtere fogadott nemzetközi járatokat a világjárvány kezdete óta.

Liza Bogar

repules canadaba.JPG
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,062
Üzenet
4,784,843
Tagok
614,838
Legújabb tagunk
ZSOLNAIK
Oldal tetejére