Kanada az első ország, amely bevezeti a bitcoint a tőzsdén

A kanadai hatóságok pénteken engedélyezték a bitcoin tőzsdei bevezetését, így a befektetők szélesebb hozzáférést kapnak a kriptovalutához.

A torontói tőzsdét figyelő Ontario Securities Commission (OSC) zöld utat adott a Purpose Investments társaság által javasolt indexalap indításához, az alapot pedig a tervek szerint ettől a héttől jegyzik majd a torontói tőzsdén, BTCC megnevezéssel.

A Purpose Investments sajtóközleményében közölte, Kanada a világon elsőként fektet be közvetlenül a bitcoinba, így lehetővé teszi a befektetők számára a hatékony és könnyű hozzáférést a kriptovalutához anélkül, hogy fennállna az önkezelés kockázata a digitális tárcákban – írja a The Brussels Times.


A bitcoin alkezelője a Gemini Trust Company vállalat lesz, míg az alap adminisztrációját a kanadai CIBC Mellon Global Securities Company fogja kezelni. Az anno névtelenül létrehozott és decentralizált hálózat által kezelt digitális pénznem egyelőre ingatag, a legtöbb központi bank pedig nem ismeri el a bitcoint, mint teljes értékű pénznemet.

2009-es létrehozásakor a bitcoin még nem rendelkezett semmiféle értékkel, ma azonban már egyetlen kriptovaluta értéke meghaladja a 45 ezer dollárt (13,2 millió forint), mely a Tesla történelmi befektetése után ugrott meg, miután Elon Musk cége 1,5 milliárd dollárt (441 milliárd forint) fektetett be a kriptovalutába.

Borbély Fanni

bitcoin1.jpg
 
Ha van értéke akkor lehet vásárolni és eladni de, mekkora érték az ami már jelentős hozamot tud adni...vagy bukni?--...
Na persze erre sincs pénzem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok ! Az év végi hajrában szükségünk lenne 6. osztályos Természetismeret OFI ( Horváth Miklós, Molnár László ) témazáróra, téma: Hazai tájakon, Vizek vízpartok életközössége,
és Nyelvtan témazáróra,Raátz Judit Minden segítséget előre is nagyon szépen köszönök!
Agenta wrote on tass500's profile.
Szia!

'Frank Schätzing: Limit' c könyve németül.

Mobi és epub formában, nem tudom melyik a jó Neked.

Üdv!
A.
Sziasztok én 5.osztályos történelem mf megoldásokat keresem mozaik kiadó 2020-as kiadását.Illetve 5 osztályos történelem év végi dolgozat kérdéseit megoldókulcsal előre is köszönöm a segítséget.
jövő13 wrote on Dzsonatan's profile.
Szia! Megkaptad a kémia feladatlapok megoldásait?Feltöltenéd?Köszönöm!
Ténia wrote on ametiszt99's profile.
Kedves ametiszt 99!

Szeretném kérni Khaled Hosseini-Papírsárkányok hangoskönyvet, amit találtam linket, nem él.

Köszönettel:
Ténia

Statisztikák

Témák
36,440
Üzenet
4,397,888
Tagok
591,082
Legújabb tagunk
iwannadielol
Oldal tetejére