Kanada az első ország, amely bevezeti a bitcoint a tőzsdén

A kanadai hatóságok pénteken engedélyezték a bitcoin tőzsdei bevezetését, így a befektetők szélesebb hozzáférést kapnak a kriptovalutához.

A torontói tőzsdét figyelő Ontario Securities Commission (OSC) zöld utat adott a Purpose Investments társaság által javasolt indexalap indításához, az alapot pedig a tervek szerint ettől a héttől jegyzik majd a torontói tőzsdén, BTCC megnevezéssel.

A Purpose Investments sajtóközleményében közölte, Kanada a világon elsőként fektet be közvetlenül a bitcoinba, így lehetővé teszi a befektetők számára a hatékony és könnyű hozzáférést a kriptovalutához anélkül, hogy fennállna az önkezelés kockázata a digitális tárcákban – írja a The Brussels Times.


A bitcoin alkezelője a Gemini Trust Company vállalat lesz, míg az alap adminisztrációját a kanadai CIBC Mellon Global Securities Company fogja kezelni. Az anno névtelenül létrehozott és decentralizált hálózat által kezelt digitális pénznem egyelőre ingatag, a legtöbb központi bank pedig nem ismeri el a bitcoint, mint teljes értékű pénznemet.

2009-es létrehozásakor a bitcoin még nem rendelkezett semmiféle értékkel, ma azonban már egyetlen kriptovaluta értéke meghaladja a 45 ezer dollárt (13,2 millió forint), mely a Tesla történelmi befektetése után ugrott meg, miután Elon Musk cége 1,5 milliárd dollárt (441 milliárd forint) fektetett be a kriptovalutába.

Borbély Fanni

bitcoin1.jpg
 
Ha van értéke akkor lehet vásárolni és eladni de, mekkora érték az ami már jelentős hozamot tud adni...vagy bukni?--...
Na persze erre sincs pénzem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,125
Üzenet
4,800,558
Tagok
615,663
Legújabb tagunk
Extractionqac
Oldal tetejére