Kanada golyóálló mellényt küld az ukránoknak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 8.

Melitta - 2014 Augusztus 8, 08:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kanadai kormány bejelentette, hogy hadifelszerelést küld Ukrajnának, válaszként "az orosz agresszióra".

  Stephen Harper miniszterelnök egy nyilatkozatban közölte helyi idő szerint még csütörtökön, hogy rövidesen egy Hercules típusú katonai szállítógép indul Ukrajnába, emberélet kioltására nem alkalmas felszerelésekkel. Ezek között golyóálló mellényeket, sátrakat, hálózsákokat és elsősegélycsomagokat említett.

  Harper elmondta: a csütörtöki szállítmány az első része annak a "sorozatnak", amely felszereléssel látja el az ukrán fegyveres erőket, hogy azok meg tudják védeni az ország keleti határát az "orosz agresszióval szemben".

  A kanadai katonai segélyről szóló bejelentés a növekvő felszültség légkörében hangzott el. Kanada szerdán az Oroszország elleni gazdasági és politikai szankciók újabb csomagjáról döntött. Az orosz hatóságok válaszlépéseket hoztak: egy évre megtiltották kanadai mezőgazdasági termékek bevitelét. A kanadai kormányfő szerint ez csak az orosz elnök "növekvő kétségbeesését jelzi".
  HVG

  hercules.jpg
   
  attimenyfreemail.com kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 8.

  1. kágyula
   kágyula
   Szervusztok,
   miért nem inkább élelmiszert a csapatoknak meg töltényt , hogy ne fussanak át az Oroszhatáron kiéhezve és munició nélkül . Különben meg kifogja ezt kifizetni ? Porosenkó vagy Julia ??
   Kyra_ kedveli ezt.
  2. Melitta
  3. Almás
   Almás
   Nagyon nehéz kérdés ez. Jó lenne ha valaki "befolyásos" azt találná ki, hogy lehet a békekötést elősegíteni, gyorsítani. A háború nem megoldás! :-(
  4. kágyula
   kágyula
   Szervusztok,
   az rendben van ugye most készülünk akkor a III. világháborúra , hiszen ez csak az elsö szállitmány ha jól éretlmezem ezt a cikket. Igenis védekeznünk kell az Orosz agresszióval szemben . Nekem is kell egy pár páncélos mert a szomszédomba Oroszok költöztek , valószinüleg megfognak támadni . Nem értem az egészet , amikor Janukovics volt még a hatalmon és a katonoságot akarta a Majdán "békés" tüntetök ellen bevetni akkor minden nyugati politikus üvöltözött , hogy az No Go ! Most az természetes hogy a saját lakosságát bombázza , ja elfelejtettem ugye azok mind szeparatisták . A halott gyerekek , felnöttek mind :( , ja különben mivan a MH 17 kiértékel Black boxával ? Meg a pontos Amereikai fényképekkel a repülö lelövéséröl ? Nem értem !? Nem értem , hogy engedhet meg Európa ilyent , ezzel senkinek sem lessz jobb sem Europában , de Ukrajnában sem ezt elhitettitek . Mondom öket kéne nagykésekkel egy szobába bezárni , ne a népen töltsék ki a képtelenségüket .
   Nagykarikás és Kyra_ kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Azert nem Canada haboruzik, es mit nem engedhet Europa? Ezt a konfliktust se a canadaiaka se a europaiak, se az amcsik nem csinaltak.
  6. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Tudod Gyulám azért van egy iciri -piciri különbség a két szitu között: a majdanosoknak nem adtak BUK rakétakomplexumot és más nehéztüzérséget a kezébe, hogy lőjék a hivatalos állami szerveket (katonákat, intézményeket...).
   Az ukrán védelmi miniszter szerint éppen hogy nem bombázza, a civil lakosság érdekében.
   Ja, hogy a repteret lőtték? Azt ahová a "nem létező" légi folyosón az oroszok a logisztikai hátterét biztosítják az egész lázadásnak.
   Nem tudom mit szólnának a németek, ha mondjuk egy referendum keretében Jéna kijelentené, hogy kiválik Németországból, majd (most gondban vagyok, hogy melyiket írjam) mondjuk osztrák vagy svájci hadi szállítmányok segítségével fegyveresen is szembeszegülne a Bundestag által odaküldött rendfenntartókkal....
   Épp tíz perce hallgattam egy ukrán csatornát, ahol a hírekben azt közölték, hogy hamarosan meglesz a fekete doboz kiértékelésének eredménye.
   ezzel az utolsó mondatoddal nagyon egyet tudok érteni (de félek, hogy hiába ritkítanák meg egymást, mint a mesebeli sárkány levágott feje - egy helyett kettő nőne a helyébe...).
   GulyiBogee és stencer kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Szeretném megjegyezni, hogy a világ legnagyobb teherszállito repülögépét az Antonow An-225-t Ukrajnában épitették 1988-ig és az elavultsága ellenére a ami napig használt.
   -
   Ha jol tudom Ukrajnában rengeteg hadieszközt gyártottak a Szovjetunio idelyén, rosz szomszédság nagyon kellemetlen lenne mind a két félnek. Igaz ezek a gyárak már elavultak de a nagy tapasztalattal rendelkezö szakemberek valoszinüleg elfognak menni. A kérdés csak melyik irányba.
   -
   Ha egy focista egyesületet változtat orjási összegeket kér a régi csapat értük és érdekes modon ezek a labdabüvölöket árulok meglesznek fizetve. Igy van ez jo szakemberekkel is. Egy jo pozitiobol nyugdijba lehet menni, a cég megfizeti a tétlenséget csak ne menj a konkurentiához.
   -
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Igen, nem. Igen, azt az egyet...
   Kicsit bővebben:
   Tényleg a legnagyobb, de nem olyan elavult csak a szovjet korszak végeztével és az űrprogramok visszafogásával leállt a fejlesztése. (Egy alig 30 éves konstrukció, tehát a 747 - Jumbo-nál jóval fiatalabb vagyis a sárkány /mechanika/ részek még vígan beleférnek a modern fogalmába, az elektronika persze már akkor sem volt a topon, amikor megszületett. Gyakorlatilag egy böhöm nagy An 124-es.)
   Ja és van belőle 1 azaz egy működő darab...
   Kb. abba az irányba mint az atomkutatók...
   (Ahol megfizetik őket.)
   Ez egy tipikus nyugati mentalitás, amit keleten szinte sehol sem alkalmaznak.

   Azok a jó szakembereknek van esélyük a nyugdíj utáni alkotó életre, akik olyan kapcsolati tőke rendszert tudtak még az aktív korszakukban kialakítani, hogy abból 2 generációnyit (8-10 évet) még munkában tudnak eltölteni. (egyszerűbben szólva a maguk után következő két nemzedékkel alakítottak ki olyan jó viszonyt, hogy a munkájukra igényt fognak tartani.)
   Amúgy - mint remélhetőleg többeknek ismeretes - Magyaro-hoz hasonlóan sok volt szoc országban jócskán megemelték a nyugdíjkorhatárt (ebben nincs eltérés a nyugattól) és sajnos korlátozták vagy mint nálunk, megszüntették a korhatár előtti nyugdíj intézményét.
   Tehát aki meg akar élni, az a tudását a piacon szívbaj nélkül fogja a konkurenciánál értékesíteni (már ha vevőt talál rá), mert a lelépési pénz/hallgatási bónusz - vagy bárminek is nevezzük azt a távozási pénzt, amit "elvben" korábban azért adtak, hogy nem menj a konkurenciához, ma már legfeljebb felső vezetői körökben alkalmazzák. Legalábbis vadkeleten.
   Melitta és Ernoe kedveli ezt.
  9. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   Én is azt tenném velük,játszák le a fejesek! Egyébként a politikusok látóköre csak a válsztásokig terjed ki az EU-ban,s csak a kicsinyes belső vitáik foglalkoztatják.Azzal áltatták az embereket hogy a világ legjobb,leggazdagabb helyén élnek ,ahol nincsenek problémák,s mindenki tiszteli őket.Hát nem :(
   kágyula kedveli ezt.
  10. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   A tények stimmelnek amit leirtál Ernoe -egyébként számos hadiüzem van ám Ukrajnában....s milyen véletlen épp a "szakadárok" régiójában!S ezek 70%-a az oroszoknak gyártotta a hadianyagot!Ha ez nem böki ki a sok tudálékos ember szemét,akkor semmi :(
   kágyula, Ernoe és Kyra_ kedveli ezt.
  11. pacisi
   pacisi
   Elismerésem Kanadának Politikusi katonai vezetésnek.Gondos mérlegelés.Ennyit lehet most tenni.
   attimenyfreemail.com és Melitta kedveli ezt.
  12. Kyra_
   Kyra_
   Tudtam mindig, hogy a kanadaiak nagyon rendes, érző emberek és ahol csak képesek és amennyit képesek segítenek mindenkin, fajtól és nemtől függetlenül. Nagyon tisztelem őket, komolyan. Az ukránoknak is nagy szükségük van a segítségre, de nem golyóálló mellényekre és fegyverekre és nem arra, hogy azokat támogassák a hallgatásukkal, akik egymásra uszították őket ocsmány hátsó gondolatokkal. Arra van szükségük, hogy nyilvánítsák ki az emberek világszerte, hogy elegük van abból amit művel velük az elit, ahogy egymással gyilkoltatják a népet.

   És tüntessenek a politikai szemétségek ellen, hogy lássá obamák, putyinok és mindenki, hogy nem lehet ezt folytatni, mert nem vagyunk vakok.

   Még csupán azt kérdezném, küldtek ilyen mellényeket a palesztin kisgyerekeknek is?
   Nagykarikás, stencer és kágyula kedveli ezt.
  13. Kyra_
   Kyra_
   .... sem amcsik nem csinálták?! Hát Melitta, tényleg jobb, hogy nem politikával foglalkozó weblapot indítottál, mert iszonyúan tájékozatlan vagy, de az is lehet, hogy nem kockáztatsz. Jobb, ha az ember nem tájékozódik egyes esetekben, mert a lelki nyugalom a legnagyobb kincs a mai világban.:)
   stencer kedveli ezt.
  14. magdusis
   magdusis
   Bizony hogy sem az 'amcsik' nem csinálták. Azok csinálták,akiknek haszna van és lesz belőle.Hogy aztán van olyan amerikai szervezet,amelyiknek a keze benne látszik lenni minden nemzetközi konfliktusban,az már másodlagos.
   Ki nem fizet az ilyen helyzetekért,kinek van mindenképpen haszna ilyenkor?A fegyver és más harchoz szükséges terméket gyártóknak,akik mindig megkapják a megtermelt termékeik árát.Ők nem fizetnek,mi fizetünk a golyóálló mellényért,a munícióért,az üzemanyagért ,ami a háborúban elhasználódik.Akik a helyszínen vannak,azok még az életükkel is fizethetnek;nem baj,vagyunk elegen,ugye.
   kágyula kedveli ezt.
  15. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ezzel egy picit vitába szállnék.
   Ugyan nem köztudott, de az ukrán hadsereg annyira le van gatyásodva, hogy a most besorozott fiataloknak nem tudnak védőfelszerelést biztosítani (sisak, mellény...)
   A kétségbeesett szülők a saját pénzükön vásárolnak, már akik és ahol tudnak sisakot, golyóálló mellényt...
   Kanada előrelátó módon csupán , egyfajta humanitárius segélyként önvédelmi célú eszközöket ad. Fegyvereket március óta hiába kér Ukrajna a nyugattól nem kap (még pénzért sem).
   Talán nyugodtan cseréld le, "a másik oldal gyerekeinek" kifejezésre, mert azért az arabok is lőnek, robbantgatnak - nem is kicsit, sőt. A rakétákkal csak akkor álltak le, amikor kiderült, hogy palesztin oldalon robbanak fel a rossz irányítás miatt.
  16. Ernoe
   Ernoe
   -
   -
   Kedves Kyra_
   -
   nagyon jo, hogy szobahozod a kérdést, már régen kikivánkozik belöllem egy személyes élmény. Gyerekeket nagyon könyü táncba vinni.
   -
   En emlékszem 56-ra pedig nagyon fiatal voltam. A mai napig megvagyok rökönyödve a saját és a nállam alig idösebb gyerekek érzései miatt. Nem tudom, hogy honnan jöttek ezek az érzések mert én addig még nem olvastam Winetoot, öszintén mondva még a lányok haját sem huztam meg soha nemhogy pofozkodtam volna.
   -
   Az volt az érzésem, hogy minden gyerek vágya, hogy bemenjen a belvárosba és felgyujtson egy tankot. Igaz tankot sem láttam még, de szivesen felgyujtottam volna egyet.
   -
   Repeszdarabokat gyüjtöttünk a bokorban. Aki egy forrot talált az volt a Jani. A kamasz kölkök sokmindent meséltek, a fele sem volt igaz de maga a tény, hogy ugy tettek az ami engem a mai napig lebénit. Egyszer elszöktem otthonrol egészen a temetöig, ott volt egy kiégett auto, a motort már elhordták belölle, én egy kondenzátort szereltem ki belölle ami az ablakpucolo motor szénkeféinek a szikrázását volt hivatott csititani. Ezt késöbb tanultam meg.
   -
   Röviden, a gyerekek nagyon odavannak mindenféle háboruzásért és nagyon nehéz öket ettöl visszatartani. A gyerekek igazságérzete mély, csak az itélöképességük még nem elégséges. Ugy mind itt a Palesztin kiképzötáborban.
   -
   [​IMG]

   -
   Képzelld el a szenariot, hogy egy terrorista áll veled szembe az egyik karján egy kis gyerek, a másikban egy kalashnikov. Mit fogsz tenni? Ez az Izraeli dilema.
   -
   [​IMG]

   -
   A Palesztinok tudják, hogy katonailag semmi esélyük Izraelt a térdre kényszeriteni, vagy sulyosan megsérteni, mi a szart kekeckednek. Miért nem adják ki a pénzt evésre, vagy a gyerekeik nevelésérére, miért vásárolnak rakétát rajta?
   -
   Egy háborut amit nem tud megnyerni az ember azt legjobb elsem kezdeni.
   Ezeknek az embereknek az a taktikájuk, hogy lelövetik a saját gyereküket és az önsajnáltatásbol élnek.

   -
   Minnél több civil álldozat van annál nagyobb a szimpátia irántuk. A saját gyerekeik a tuszok. :(
   -
   Nem értem, hogy a Palesztinok békés része miért nem szolal fel ezellen a taktika ellen?
   -
   Egyébként szeretném megjegyezni, hogy Ukrajnában, Irákban és a világ számos részén ezen a három hét alatt sokkal több ember halt meg eröszakosan mind Gaza területén.
   -
   Ha egy armee elakarná pusztitani az ott élö embereket akkor egészen más modszerrel menne elöre. Megvagyok lepödve amikor a TV-ben látom, hogy ott áll egy Palesztin egy lerombolt ház elött, és a kezében a handy, telefonál. :)
   -
   Hogy a 3.14-be csinálja ezt amikor állitolag mindent szétlöttek körülötte vadul? A telefonhoz egy infrastruktura kell, a telefonantennák ugy látszik még müködnek. Egy szatelit telefont felismer az ember a nagyobb antennájárol.

   [​IMG]
   -
   A palesztineknek nem kell védömellény ök a gyerekeiket tartják maguk elé. miközben a másik kezükben levö fegyverrel rohamra indulnak.
   -

   A szenário rendszeressen megismétlödik, ahogy felfegyverkeznek elkezdödik az ámokfutás. Nem vagyok katonatiszt de Gaza egy strategiailag alkalmatlan hely egy csatához, feltéve ha a családunkat nem használjuk tuszként.
   -
   Mi sem éltünk jol az Orosz megszállás idelyén de 56 után felismertük, hogy katonailag nem megoldhato a helyzetünk. Ennek köszönhetjük, hogy tuléltünk. Ez a legfontosabb.
   Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 8
   stencer, FLAMINGO és Jaszladany kedveli ezt.
  17. Jaszladany
   Jaszladany
   Ernoe, most abszolút igazad van, egyetértek veled!!!
   Nagyon ritkán mondják ezeket ki.
   Mint ahogy azt is, hogy a Hamasz kórházakba, iskolákba stb. telepíti a rakétakilövőit, hogy az izraeli válaszcsapás ezeket a létesítményeket érje, és lehessen a világnak mutogatni a képeket. Igen, feláldozzák a gyerekeiket, mint ahogy évezredekkel ezelőtt is ezt tették. Példázza, amit a másik cikkhez is írtam: nem minden szülő szereti a gyerekét.
  18. Melitta
   Melitta
   Annyi meg hozzatartozik hogy akar 25ezer dolcsit is kap a csalad ha odaadja gyereket ongyilkos merenylonek. Penz dogivel es gyerek is van es a tulvilagon var a 77 szuz. Nincs erteke az eletnek sok helyen.
   Kira kedves
   Mibol gondolod ,hogy hulye valaki mert nem a demagog hireket hallgatja?vagy mert nem zsigerbol gyuloli amerikat sot egy orszagot sem.
   Most megy az ATV n magyarul az Elnok emberei , nagyon jo sorozat aki nem ismeri az itteni media mukodeset az amerikai godnolkodas modot annak erdemes megnezni.
   En eltem otthon a szocializmusba es mar annyit eltem itt a kapitalizmusba is, van boven tapasztalatom a politikia gondolkodas es tettek kozott, tudok kulonbseget tenni,meg ha nem is tetelezed fel rolam.
   Canadanak minden eddigi dontesevel teljesen egyetertettem amit a vilagba lepet, vagy nem lepett.
   Miert van mindenbe benne USa? kihez fordulnanak ?penz, technika ,tudas gazdasag jelenleg topon van. Ki fordulna segitsegert vagy diplomaciai befolyasert olyan orszaghoz ahol valamelyik hianyzik.
   Nyugodtan ird le hogy oldanad meg a vilagbeket .......szamithatnal biztos Nobel dijra.
  19. Ernoe
   Ernoe
   A 80-as évek közepén elkapott a rendörség nállunk egy fiatal palesztinábol menekült gyereket, ugy 16 éves lehetett. En ugy kerültem vele kapcsolatba, hogy az egyetemek csináltak psychologiai vizsgálatokat a biroság számára.
   -
   Nem szokás kábitoszer kereskedés miatt valakinek megvizsgálni az elméjét de ez a gyerek olyan furcsán viselkedett, hogy a biroság nem tudott mit kezdeni vele.
   -
   A psychiáter megkérdezte tölle, hogy "Mi a foglalkozása?", rögtön rávágta "Mudzsáhid". "Jo, jo" - probált tovább tájékozodni a szakember de - "Mit tanult? Mi a végzettsége? Milyen iskolába járt?" mindenre az volt a válasz "Mudzsáhid"
   -
   Egy borzasztoan szomoru dolog. Egy fiatal ember aki egész életében csak "isteni harcos" szakmát tanul, kap egy lehetöséget a szabad világban élni és itt is csak azzal foglalkozik miként tud kábitoszerrel valakit tönkretenni, és a beszedett pénzböl bombát vásárolni. Ha maga fogyasztotta volna nem érdekelne.
   -
   Komolyan mondom még mindig a hatása alatt vagyok ha magamelött látom a szerencsétlen gyereket az emlékeimbe. Sokmindent rálehet kenni a körülményekre de végsösoron a szülö felelössége mit nevel a gyerekböl.
   -
   Természetesen van sok tiszteséges Palesztin származásu Németországban, még olyan is aki zsidoval házas, vagy együtt küzd velük a kibékélés érdekében.
   -
   Nekem az az érzésem, hogy mi europaiak nehezen tudjuk felfogni mi van Amerikában a nagy területek miatt (itt europában egyik falu a másik melett van) ugyan ugy nem értjük meg a területileg zsufolt Izrael-Palesztin helyzetet sem.
   -
   Nem hiszem, hogy sokáig tartana a türelem ha Berlin elkezdené Brandenburgot rakétákkal lövöldözni. Mindenekelött a helyi rendörség megakadályozná ezt. Nem értem, hogy a békés palesztinok miért nem szerelik le a lövöldözöket? Nincsen ott rendörség?
   -
   Europában az EU nélkül is ugy volt, hogy a helyi rendörség megakadályozta volna ha egy örült az egyik országbol a másikat lötte volna. Ez egy elemi viselkedés. :(
   pacisi és Jaszladany kedveli ezt.

Megosztás