Kanada húszezer afgán menekült befogadására készül

Kanada több mint húszezer afgán menekült befogadását tervezi, hogy megvédje őket a radikális iszlamista tálibok megtorlásától - jelentette be Marco Mendicino kanadai bevándorlási miniszter pénteken. Mindez kiegészíti azt a kezdeményezést, amelynek keretében a kanadai kormánnyal együttműködött több ezer afgán tolmácsot és nagykövetségi dolgozót, illetve családjaikat telepítenék át az észak-amerikai országba.


„Ahogy a tálibok egyre több területet szereznek meg Afganisztánban, egyre több afgán élete kerül fokozottan veszélybe” - mondta a miniszter, bár az áttelepítésekre vonatkozó ütemtervet nem közölt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az új kanadai elképzelések


a különösen kiszolgáltatott társadalmi csoportokra összpontosítanának, így a többi között a női vezetőkre, az emberi jogi aktivistákra, újságírókra, az üldözött vallási kisebbségek tagjaira ésa melegekre.

Hozzátette, hogy a program nemcsak azokra vonatkozik, akik jelenleg Afganisztánban vannak, hanem azokra is, akik a szomszédos országokba menekültek. „Tudjuk, hogy elkeserítő a helyzet. Ráaadásul óráról órára rosszabb lesz.”

Harjit Sajjan kanadai védelmi miniszter részletek említése nélkül arról számolt be, hogy kanadai különleges alakulatok működnek közre Afganisztánban az áttelepítések lebonyolításában. Mint mondta, jelentős kihívásokkal szembesülnek. A kanadai nagykövetség munkatársait is most evakuálják, de erről biztonsági okokból nem beszéltek részletesen. Kanada 2011-ben szüntette be afganisztáni katonai jelenlétét, 158 katonát és 7 civil halottat hagyva hátra. Azóta humanitárius és fejlesztési pénzekkel segítették az országot.

Az elmúlt nyolc napban a tálibok az afgán tartományi székhelyek közel felét már elfoglalták. A nagyvárosok közül már csak Kabul, Mazar-i-Saríf és Dzsalálábád áll a kormányerők felügyelete alatt. A radikális iszlamisták jelenleg a dél-ázsiai ország területének nagyjából kétharmadát ellenőrzik. Friss hírek szerint 11 kilométerre vannak csak Kabultól.


Az Európai Unió tagországai nem hogy nem terveznek menekülteket befogadni, hanem külön kérték a Bizottságot, hogy a visszadeportálásokat se szüneteltessék, mert az rossz üzenetet küldene.

Urfi Péter

afganok.jpg
 
A New York Times vélemémnycikket jelentetett meg az afganisztáni vereségről.
A vereséget az előzmények ellenére egyértelmuen Biden nyakába varrják.

Többek közt: Pakisztán tálibjai eddig az tálibokta támogatták afganisztánban, és a kormány mellet voltak. Most nem kizárt, hogy az afgán tálibok lesznek a kizárolagos szövetségesek:

"Van ebben némi költői igazságszolgáltatás, viszont az a kilátás, hogy a fundamentalisták egy olyan kormányzatot destabilizálhatnak, amely körülbelül 160 nukleáris rakétával rendelkezik egy szörnyű rémálommal ér fel" - irja a Times.

"Az afganisztáni háborúnak nem pusztán vége van, hanem elvesztettük. Amerika ellenségei, nagyok és kicsik egyaránt le fogják vonni a következtetéseket a szükségtelen megadásunkból, akárcsak abból, hogy milyen rémisztően tájékozatlan volt az elnökünk, akinek idején ez megtörténhetett..."

Ez hülyeség.

Tehát az amerikai kormányzatnak kellett volna megvédeni Afganisztánt?
Nem a kiképzett, jelentős számbéli és felszereltségbéli előnnyel rendelkező afgán kormányerőknek?
 
A NYT egyértelmuen háborurol beszel, amit elvesztettek!
Nem vagyok szakértő, csak hallgatom a nemzetközi elemzőket.

De a kormányerők gyors fegyverletétele azt bizonyítja, amit Biden mond.
 
Nem vagyok szakértő, csak hallgatom a nemzetközi elemzőket.

De a kormányerők gyors fegyverletétele azt bizonyítja, amit Biden mond.

Az az érzésem, hogy Biden tud/sejt valamit Kína és Oroszország mondjuk úgy, hosszú távú terveiről, s jobbnak látja otthon tartani a haderőt, és fejleszteni ...
Rossz előérzetem van, persze, ez csak találgatás ...
 
Aki elmaradottaknak gondolja a tálibokat az csalódni fog.
setni hány talibant ismersz?
biztos vagyok benne hogy meg nem is lattal olyat
a taliban a jólétben és a biztonságos demokratikus világban SEM képes
agresszió békétlenség kötekedés nélkül létezni
ahova egy beteszi a lábat oda jön a többi és rövid időn belül uralnak mindent ,félelem telepszik mindenkire
Igen meg a szabad világban is tartunk tőlük kerüljük a confliktust de meg a kapcsolatot is velük .
A családjaik ugyan úgy kell hogy éljenek mint a hazájukban
Taliban lakta negyedben meg nem hallottam hogy bárki más is élt volna
 
setni hány talibant ismersz?
biztos vagyok benne hogy meg nem is lattal olyat
a taliban a jólétben és a biztonságos demokratikus világban SEM képes
agresszió békétlenség kötekedés nélkül létezni
ahova egy beteszi a lábat oda jön a többi és rövid időn belül uralnak mindent ,félelem telepszik mindenkire
Igen meg a szabad világban is tartunk tőlük kerüljük a confliktust de meg a kapcsolatot is velük .
A családjaik ugyan úgy kell hogy éljenek mint a hazájukban
Taliban lakta negyedben meg nem hallottam hogy bárki más is élt volna
Nem ismerek egyet sem.
Nem is azt mondtam hanem azt hogy ők tisztában vannak a világ eseményeivel.
 
A hollandok kedd este küldtek gépet a tálibok által elfoglalt területre, hogy az ott rekedt állampolgáraikat és a velük dolgozott afgánokat, valamint azok családtagjait – nagyjából ezer embert – kimenekítsék. Csakhogy a kabuli repteret irányító amerikai erők nem engedték meg nekik, hogy áthaladjanak a biztonsági kapukon.

A mentőakcióra beszervezett repülő körülbelül fél órát várakozott Kabulban, mielőtt újra a levegőbe emelkedett. Utas azonban nem volt rajta.
 
Egy menekülteket segítő lengyel hálózat arra hívta fel a figyelmet, hogy csaknem három tucat afgán menekült rekedt Lengyelország és Belarusz között egy politikai patthelyzet miatt – írja a EuroNews.
A Fundacja Ocalenie szerint a csoport a határ lengyel oldalán van Usnarz Górny falu közelében immár tizenkét napja.

A lengyel hatóságok visszautasítják, hogy menedékjogért folyamodjanak az érkezők. Ez annak a következménye, hogy Belarusz a közelmúltban azzal torolta meg az őt ért európai uniós szankciókat, hogy nagyszámú menekültet engedett át a határain.
(Beindult a zsarolás.)
 
Az afganisztáni tálibok hatalomátvétele ellen tiltakoztak London központjában szombaton. A résztvevők azt skandálták, hogy a NATO és az Egyesült Államok cserben hagyta az afgánokat. Némelyik táblán az állt, hogy "A tálibok nem változnak".

A skóciai Glasgowban is összegyűlt egy nagyjából 150 fős tömeg, hogy kifejezze szolidaritását Afganisztán népével. A megjelentek között politikusok és közéleti személyiségek is voltak. A skót egészségügyi miniszter szánalmasnak nevezte, hogy az Egyesült Királyság legfeljebb 20 ezer afgán menekültet tervez befogadni.
 
Orbán szerint a migráció nem emberi jog.
Ausztria nem látja szívesen az afgán menekülteket.
Kezd betelni a pohár.
 
Afganisztánban a lakosság 75% vidéken él....azt is jó lenne tudni kik menekülnek a városiak vagy a vidékiek?
A tálibok kissé türelmetlennek tünnek már gyakrabban nyúlnak az erőszakhoz.
 
Itt üt vissza az üdvöskéknek az a mániaja, hogy mindenki menekult.
Erdekes modon, most hogy már kezdenek annyian lenni, ami megoldja ezeknek a6z orszagoknak a munkaeroproblémáit, csak szavakban olyan segitokészek!
Igy jár sajnos aki farkast kiált...

Rengeteg ember lenne onnan akinek az6 élete a tét, és ráadásul folyamatosan már 20 éve segitik a nátó országok hadseregeit, de rajuk már nem nagtyon van szukseg ugy latszik :(
 
Két nap alatt 7,3 millió követőt szerzett az instagramon Angelina Jolie. Bevallása szerint a 46 éves Oscar-díjas színésznő, hollywoodi szupersztár azért regisztrált a közösségi hálózatra, hogy megossza egy afgán lány levelét, aki az életét félti a tálibok által uralt közép-ázsiai országban.
(.....................)
 
Szijjártó szerint elfogadhatatlan az az érvelés, hogy a túl nagy tömeg miatt akadályozták meg a bejutást.
A miniszter hangsúlyozta, hogy cserébe

a kormány azt várja el, hogy a szövetségesek, köztük a kabuli repülőtér felügyeletét ellátó amerikai katonák, ne gátolják a Magyarország által kihozni kívánt emberek bejutását a légikikötő területére, ahogyan ez az elmúlt időszakban többször megtörtént.
Mi nem növeljük a tömeget, ott a gépünk, bemennek az emberek, és felszállnak. Nem várakozni akarjuk bevinni oda az embereket"
 
Szijjártó szerint elfogadhatatlan az az érvelés, hogy a túl nagy tömeg miatt akadályozták meg a bejutást.
A miniszter hangsúlyozta, hogy cserébe


Mi nem növeljük a tömeget, ott a gépünk, bemennek az emberek, és felszállnak. Nem várakozni akarjuk bevinni oda az embereket"
Ez a nyomorult idióta hadat esetleg nem akar üzenni Amerikának ?
Hétfőn repült egy contingens Amerikából a reptér védelmére
a családból ujra kettő a térségben - lehet izgulni az életükért ujra
álljon oda és védje a repteret majd megtudja hogy azt miként lehetséges
 
Olyan mértékben leamortizalja az országot ezzel a pökhendi kivagyi
enszartam a spanyolviaszt lekezelő nagyképű fárasztó hallgatni középszerű angol dumájával ,hogy mikor megszólal nehéz azt röhögés nélkül elviselni.
Na, na, figyeld csak meg, eljöhet még az az idő amikor a világ nagyhatalmú keljfeljancsikája a magyar nyelvet világnyelvnek fogja kikiáltani. :rohog::rohog:
 
Sikeres volt az egyhetes afganisztáni mentőakció, a magyar katonáknak a kabuli reptér kaotikus viszonyai ellenére is sikerült kimenekíteniük mindenkit, akit szerettek volna, összesen 540 embert hoztak Üzbegisztánon át Magyarországra, köztük 57 afgán családot - hangzott el Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnokának tájékoztatóján.
Pontos számokat sok esetben nem árulhattak el, így annyi derült ki, hogy “körülbelül száz” ember vett részt az akcióban, illetve az összesen 540 kimenekített magyar, afgán, osztrák és amerikai állampolgár megoszlása sem ismert. Ahogyan a művelet pontos költsége sem, de Benkő ígérete szerint egy hozzávetőleges számot később majd mondanak. Hozzátette: nyilván a polgári gépek “sem voltak ingyen”,
hamarosan két újabb repülőgépet is beszerez a Magyar Honvédség.
Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy senki ne menjen katasztrófaturistáskodni most Afganisztánba, mert

volt, aki megpróbálta, és fej nélkül találták meg”.
Ráadásul volt rá példa, hogy az amerikai katonák elvették az afgánok érvényes papírjait és magukra hagyták őket - mondta a miniszter, de megjegyezte: “persze nehéz volt megítélni, ki milyen szándékkal érkezett a reptérre”. Ehhez a parancsnok hozzátette: “volt olyan nemzet, akinél a menekültek között valaki már bombát szerelt össze a gépen, a WC-ben".
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Keresem shadows-tól a nyári emlék midijét ha vaki tudna segítsen.Köszönöm
Kérlek frissiteni
fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!

Statisztikák

Témák
36,812
Üzenet
4,479,237
Tagok
594,974
Legújabb tagunk
anastasiakozel
Oldal tetejére