Kanada külügyminisztere aggodalmait tolmácsolta Szijjártó Péternek

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 1.

Melitta - 2017 Május 1, 04:41
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kanada aggodalommal szemléli a magyarországi eseményeket, külünösen az Orbán kormány támadását a CEU ellen--ezt derítette ki a Kanadai Magyar Hírlap angol nyelvű testvérlapja, a Hungarian Free Press, amiután felkerestük a kanadai Külügyminisztériumot és kértük, hogy tisztázzák Justin Trudeau kormányának álláspontját Magyarország autoriter rendszerével kapcsolatban.

  Bár kérdésünkben elsősorban a CEU körül kialakult helyzetre utaltunk, lapunk hangsúlyozta, hogy alapvetően arra várunk választ a kanadai külügytől, hogy Kanada mit gondol az "egyre erősődő autoriter politikáról, ami Magyarországon bontakozott ki." Az apropo Göllner András a KMH testvérlapjában megjelenő cikke volt, amelyben rámutatott arra, hogy nem csak a korábbi konzervatív kormány, de Justin Trudeau kormányfő liberálisai sem szólaltak fel nyilvánosan az Orbán rezsim illiberalizmusa ellen.

  A Global Affairs Canada szóvívője - Austin Jean - a következőt nyilatkozta lapunknak:

  "A külügyminiszter személyesen hozta fel magyar partnerével Kanada aggályait. Továbbá Kanada -- budapesti nagykövetségén keresztül -- aktívan dolgozik Magyarország kormányával, a CEU-val és nemzetközi partnerekkel. Fokozott figyelemmel követjük a helyzetet."

  Chrystia Freeland, Kanada külügyminisztere Szijjártó Péternek tolmácsolt aggályai mellett kemény nyilatkoztott tett ki az Európai Néppárt szombaton, nem csak a CEU-ról, de a Fidesz rezsim primitív és egyre erőteljesebb Európa-ellenességéről is, amely a konzervatív pártcsalád számára most már tűrhetetlen méreteket öltött. "Az álladó támadások, amelyeket a Fidesz intézett Európa ellen--immár évek óta--most már olyan szinten mozognak, amelyet nem tűrhetünk el.

  Ez a konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót az EPP látnoki tehetséggel rendelkező képviselői hozták létre. Mélységesen Európa-pártiak vagyunk. Nem kell emlékeztetünk pont Orbán Viktort arra, hogy a döntéseket Brüsszelben Európa kormányai kollektívan hozzák meg, így az ő magyar kormánya is része ennek a folyamatnak, továbbá az Európai Parlamentben, melyben a magyar nép is képviselve van."

  Christopher Adam

  can kulugy minisztere.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 1.

  1. 317
   317
   úgy tudtam az Európai Néppárt 1976-ban alakult meg ... az EU meg 1951-ben kezdett alakulni.... de talán ha Kalergi -t emlegetik az jobb lett volna.
  2. udvarfy
   udvarfy
   Most nagyon megvagyok lepödve !! Pont ez évben ünnepli , ha nemtévedek az EU a 60. évét mivel az ugynevezett római szerzödés 1957-ben lépet életbe, ekkor alakult meg hivatalosan is az EWG az europai gazdasági közösség Amerika segitségével ! Az igaz , hogy 1950-52-ben megkötik a Francia-Német Vas és Szén közös gyártás, termelés koordinációját . Az europai néppárt akkor még esetleg egy pajzán gondolat volt ! tessék kicsit jobban turkálni a történelemben !;)
   Jaszladany, 317 és cdurmol kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   Egyszerüen nem érti a világ miért nem indit Orbánt egy referendumot az EU-bol valo kilépés melett?
   -
   Állandoan azt hangoztatja "Állitsuk meg Brüsszelt", "Védjük meg a magyar akácot és pálinkát Brüsszeltöl!" .... ugyanakkor ha meghivják Brüsszelbe beszarik.
   -
   Orbán irásban gratulál Erdogannak, maga is szeretne egy olyan positiot, a legnagyobb szurkoloja Le Pen-nek... Kaptak jobboldali küldöttek megrovást mert kidobták az EU-zászlot a parlamentböl? Nem halottam rolla.
   -
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2017 Május 1
   HaroldKing kedveli ezt.
  4. gumelig
   gumelig
   Nem a saját zsebe ellensége.:D Imád gyujtogatni, mert itthon politikai előnyt tud vele szerezni.
   HaroldKing és Ernoe kedveli ezt.
  5. Ternyák
   Ternyák
   Pontosan, mert az én országom népe is a csorda szellem híve! Sajnos:(:(:(:(:(:(:(
   setni és ladybug7spots kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Nagyon alattomos vagy buta ahogy egy összeesküvéselméletet probálsz népszerüvé tenni. A nationalizmus már nem elég huzoerö az országodban, most Orbán más energiák, a fajgyülölet- az antiszemitizmusban rejlö potentiálban reménykedik?
   -
   Primán passzol Orbánnak a CEU, az NGO-k és Soros elleni támadásához, Kalgeri nevének a megemlitése, egy állitolagos terv "minek a célja europának eurázsiai-négerekkel valo keverése egy uj faj létrehozása, zsido vezetéssel".
   -
   Megmutatnád nekünk, hogy a neonaci propagandaanyagon kivül, hol találhato egy ilyen érvelés Coudenhove-Kalergi irásaiban? Kiváncsian várom. :)
   -
   (Erdekes, hogy ez alkalommal Orbán egy szoval sem emlitette Brüsszelben, hogy Merkel hivta meg a menekülteket. Rájött, hogy tévedett? :()
   Utoljára módosítva: 2017 Május 1
   Melitta, ladybug7spots és gumelig kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nono, az akácot csak védjük meg...ismert erdei körökben az az általános nézet, hogy Micimackó mint minden medve szereti a mézet....
   setni és Ernoe kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   A gonosz csak az volt, hogy Brüsszelnek esze ágában sem volt a magyar akácot kivágni, de hát ellenség nélkül nincs "védöszent". A 2014-es megnyert választások után nem is volt többet téma az akác-kivágás, pedig az EU csak akkor 2015-ben kezdett el foglalkozni az invaziv növényekkel.
   -

   -
   A Rozi néni biztos elhiszi, hogy az akácfákat az OV. mentette meg a népének. :)
   (A filmnek van egy hosszabb verzioja, csak nem akartam senkit fárasztani vele.)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Bocsáss meg, de ebéd után vagyok, inkább nem nézem meg a videot.
   asztrológus, gumelig és szundi53 kedveli ezt.
  10. 317
   317
   a kért Kalergi idézeket nem tehetem be, mert azonnal törölnék, engem meg kizárnának, de akit érdekel rákereshet a Googleben.

   De visszatérve "az EPP látnoki tehetséggel rendelkező" képviselőire, vajon kik lehetnek? szívesen kérnék infót a hatoslottó nyerőszámairól.
   Jaszladany kedveli ezt.
  11. HaroldKing
   HaroldKing
   Elárulom, engem jó régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy minden bizonnyal boldogabban élnék nyugaton. De ugye a lustaság, a megszokotthoz ragaszkodás nagy úr... Nem mentem. Ez csak egy olyan kis sóvárgás volt bennem, irigység a nyugati dolgok iránt hogy jólét meg minden... Hanem amikor ez a jelenet volt hogy kidobták az EU zászlót, na akkor kezdett bennem ez átváltani arra hogy "Hm, jó lesz komolyan is eljátszadozni ezzel a gondolattal hogy elmenjek, mert itt már nem csak arról van szó hogy Nyugaton jobb az életszínvonal. De még csak nem is arról, hogy konkrétan én magam lassan éhendöglök és/vagy megfagyok télen. Hanem itt már arról is szó van hogy valami baromira rosszul van Magyarország egész politikájával"!

   Ernő, én bevallom neked, amikor e jelenetet láttam a tévében, az EU zászló kidobását, akkor én annyira de annyira SZÉGYENKEZTEM, hogy majdnem elsírtam magamat! Férfi létemre. Mert nem az volt a lényeg akkor hogy férfi vagyok, hanem az hogy akkor még IGENIS hogy MAGYARNAK éreztem magamat!

   Valamiképp úgy éreztem tehát hogy az a bűnbanda amelyik a zászlót kidobta, e tettével engem gyalázott meg. Úgy értem, az ÉN NEVEMBEN IS tette! Holott én semmi ilyesmire nem hatalmaztam fel őket!!!!!!!!!!!

   Na ekkor kezdtem azt is érezni hogy engem döntésre kényszerítenek hogy magyar vagyok-e vagy európai. Úgy látszik a kormány nem engedi meg a kettős lojalitást... És akkor úgy döntöttem, hogy hát ezesetben inkább vagyok európai, és meg kell tagadnom a magyarságomat.

   Persze ez hosszú folyamat, de világosan emlékszem erre a pillanatra, nekem ez igenis ikonikus jelentőségű volt, döntő pont sz elhatározásomban. Azon ne kötekedj (más se) hogy végül az USA-ba mentem, ennek számos oka volt, meg aztán nem is rögtön a zászló kidobásakor indultam el, továbbá, a szememben az USA is Nyugat (még szép...!), és bár nem EU-tag, de igazából a zászló kidobásakor is az a számomra nem elsősorban az EU kidobását jelentette hanem az euroatlanti értékrenddel való szakítás jelképe volt. Annak meg az USA a legfőbb védelmezője a szememben.

   De még azóta is szégyenkezem ha e jelenet az eszembe jut. Ez olyasmi, amiért még évtizedeken át szégyenkezhet az a nép. Ez tulajdonképpen egy újabb IGAZSÁGTALAN HÁBORÚ elkezdése volt Magyarország részéről, még ha nem is fegyverekkel, és ezt ő maga indította, senki se kényszerítette rá, ráadásul a jótevője ellen!

   Tulajdonképpen azóta mondogatom magamnak, hogy "semmi baj, ez igenis nem az én szégyenem, én ezt nem akartam, meg különben is, genetikailag (vérségileg) nagyobbrészt zsidó vagyok meg német, alig van bennem magyar vér, szóval nem számít”.

   Pedig igenis számít. Azért számít, mert ADDIG A PILLANATIG én - gének meg vérség ide vagy oda - de komolyan magyarnak tartottam magamat. Azóta ez egyszerűen lehetetlen.

   Nem lett volna baj ha ki AKARJÁK dobni a zászlót, de ezt a pár hülyét valaki megakadályozza. Aztán lecsukják őket... De nem ez történt.

   Ez egyszerűen szégyen a szememben. És ezt azóta egyre csak fokozzák.
   gumelig és Ernoe kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   Mi lenne, ha nem neonaci oldalrol idéznél, hanem megmondanád Coudenhove-Kalergi melyik müvének, melyik fejezetének, hanyadik sorrára hivatkozol.
   -
   Nem hiszem, hogy egy Karlspreis dijas iro és politikus könyvéböl idézni a canadahun szabad-gondolkodásu oldalain tilos lenne. :)
   -
   Eleget googeltem ahoz, hogy tudjam milyen oldalakrol szeded az elveidet. Miért nem az irotol idézel? Nem olvastad? Ejnye.
   HaroldKing kedveli ezt.
  13. 317
   317
   Ez már volt fórumtéma. Az EU meg akarta határozni az "Európában idegenhonos özönfajok elleni küzdelem okait és alapvető feladatait." Tényekkel bizonytották, hogy az előkészítő munkában ami jóval 2015 előtt volt, az akácfa is a írtandó növények listáján volt, de mivel hungarikummá vált az akácfa és az akácméz, ráadásul a magyar képviselő felszólalása nyomán, levették a listáról.
   cdurmol, udvarfy és Jaszladany kedveli ezt.
  14. Ernoe
   Ernoe
   Igazad van ezt már letárgyaltuk nem ezerszer, minden alkalommal elvesztettétek a vitát.
   Nem tünt fel neked, hogy europában más országban is van akácfa és senki nem hisztizett miatta, senki nem félt, hogy kiirtják. Németország a Mo.-után a második lenagyobb akácméz-termesztö és az imkerek nem mentek az utcára.
   -
   Még az AfD és Le Pen sem vette a programjára az akácfa "megvédését" mert senki nem fenyegetett a kiirtásával. :):)
   -
   Koreában 300.000 hektár akácerdö van, ugyanabbol a célbol kifolyolag mind Mo.-on, földvédelem szempontjábol. Kinában 800.000 hektár védi a földet erosiotol.
   -
   Akácot a városokba már réges régen, a nagyapáink idelyétöl (19. század) nem ültetnek, mert a városok a betonozás, csatornázás miatt igazi sivatagok.
   -
   De mi van Kalergival? Megtaláltad már a hivatkozást az állitásodhoz? ;)
   -
   Utoljára módosítva: 2017 Május 1
  15. 317
   317
   Mikor Kalergi szóbakerült, azt mondtam, hogy inkább őt lehetne EU megálmodójaként emlegetni mint az Európai Néppártot.... ekkor felhoztad az összeesküvéselméletet.

   idézet a "Gyakorlati idealizmus" könyvéből :
   A fajkeveredés eredménye, hogy a korcs népfajban ott van a jellemtelenség, a mérsékletesség és az akaraterő hiánya, határozatlanság, istentagadás és hűtlenség, értelmi éberség, előítélet nélküliség.
   cdurmol kedveli ezt.
  16. Jaszladany
   Jaszladany
   Milyen jó, hogy ilyen problémamentes a világ, hogy USÁ-nak és Kanadának nincs semmi más gondja, csak a CEU meg az Orbán kormány!
   bubu kedveli ezt.
  17. tornando
   tornando
   Nézzük a káros tulajdonságainkat a kettőnkét mint korcs ember őszintén:
   • jellemtelenség,
   • a mérsékletesség
   • akaraterő hiánya,
   • határozatlanság,
   • istentagadás
   • hűtlenség
   • értelmi éberség,
   • előítélet nélküliség
   Nem hinném hogy jellemtelen lennénk mi ketten
   Mérsékletesség már kétséges(de mi is az?)
   akaraterő hiányában nem szenvedek(te igen?)
   Nagyon határozott vagyok (És te?)
   Istentagadás áll (no de meyiket tagadom a sokból?)
   Hűtlenség rám hazugság (és te?)
   Értelmi éberség ez mit jelent? Kalergi nem volt talán értelmi friss?
   Előítélet nélküliség?Annál jobb valaki szerint, az előítéletesség?
   Utoljára módosítva: 2017 Május 1
  18. 317
   317
   a kérdés az, hogy kinek jó, ki akar létrehozni egy etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű tömeget, ráadásul a fentebb említett jellemvonásokkal.
   bubu kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   A fentebb említett jellemvonások egy őrültség.
   Mivel kiértékeltem pontról pontra benned is ott lehet.Még kérdeztem is Tarts önvizsgálatot.
   A soknemzetiségű tömeget már Mária Terézia is létrehozta.
   Sőt a Honfoglaláskor A kárpálmedencében is találtunk.
   A rómaiak se homogén népet hagytak itt.
   Az egész világ sok nemzetiségű.Magyarország se beltenyészetes.
   Persze Európába és egyszerre sok ember, csinálhat bajt is.
   Melitta, setni és HaroldKing kedveli ezt.

Megosztás