Kanada kegyelmet kér a Kínában halálra ítélt állampolgárára

Kanada hivatalosan kegyelmét kért a Kínában drogcsempészet miatt halálra ítélt állampolgárának - közölte Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter Québec tartományban helyi idő szerint kedden tett látogatásán.

33000.jpg

A kanadai hatóságok a kínai nagykövetségéhez fordultak kegyelmi kérvénnyel. Freeland emlékeztetett arra, hogy Kanada régóta és következetesen ellenzi a halálbüntetést.

"Úgy gondoljuk, hogy ez embertelen és nem helyénvaló, és bárhol is mérlegelik a halálbüntetés kiszabását egy kanadai vonatkozásában, felemeljünk ellene a hangunkat, és mások esetében is ezt tesszük" - mondta a külügyminiszter.

Kínában hétfőn ítélték halálára Robert Lloyd Schellenberg kanadai állampolgárt kábítószer-csempészet vádjával. A talieni népbíróság ítélete szerint Schellenberg "összeesküdött másokkal", hogy 222 kilogramm metamfetamint csempésszen Kínából Ausztráliába 2014 végén. A liaoningi legfelsőbb bíróság tavaly decemberben rendelt el perújrafelvételt, miután az ügyészség azzal érvelt, hogy az eredetileg kiszabott 15 éves börtönbüntetés túl enyhe volt. Schellenberg fellebbezni fog. Egyik ügyvédje azt mondta, hogy a bíróság nem szigoríthatta volna az ítéletét anélkül, hogy új bizonyítékot mutattak volna be az ügyben.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök elítélte a halálos ítéletet, és azzal vádolta Kínát, hogy önkényesen hozta meg a döntést.

A Kanada és Kína közötti kapcsolatok azóta feszültek, hogy Kanadában az amerikai hatóságok kérésére tavaly decemberben letartóztatták Meng Van-csout, a Huawei kínai informatikai és mobil távközlési konszern globális pénzügyi igazgatóját, az óriásvállalat alapítójának lányát. Az Egyesült Államok szerint Meng Van-csou a Skycom nevű hongkongi fedőcégen keresztül Iránnal üzletelt 2009 és 2014 között, és ezzel megsértette a Washington, illetve az Európai Unió által elrendelt Irán-ellenes szankciókat.

A letartóztatás heves tiltakozást váltott ki Peking részéről, az esetet követően pedig őrizetbe vettek Kínában két kanadai állampolgárt az ország "nemzetbiztonságát fenyegető" cselekmények gyanújával. Bár Kína nem kapcsolta össze Meng ügyét a kanadaiak letartóztatásával, Peking korábban arra figyelmeztette Ottawát, hogy súlyos következményekkel kell számolnia, ha nem engedik azonnal szabadon a Huawei alapítójának lányát.

atv
 
Ebben az esetben kabitoszer kereskedesrol van szol, igaz az eletellenes buncselekmeny vagy a sorozatgyilkosoknal valoban az ember igy gondolja ha masok eletet elvette akkor az ovet is el kell venni, de a jog es a torveny nem a felhaborodasokra van irva es a koziteletere, hanem a birosagokra.
Eletfogytiglan igen kemeny buntetes az ilyen nagyon sulyos gyilkosagokert, es osztogatjak rendesen, nem kell kinyirnia gyilkost mert ez kemenyebb itelet mint esetleg par perc alatt a tulvilagon lenni.
Van itt egy topicunk ahova a sok artatlan ember ugyet mutattuk be hogy bizony rengeteg a tevedes amirol kesobb derult ki hogy artalan de mar nem lehet mit tenni kivegeztek.
99% mellett mindig ott van az az 1% hogy artalan vagy nem 100% o az a gyilkos mindent kizarva.
A biro az eskutszek stb egy fals info, fals nyom, miatt hozhat teves iteletet tevedhet stb.

https://canadahun.com/temak/halálbüntetés.3402/
Egyetértek, nálad a pont. :)
 
Magyarországon bárkit, akit drogcsempészeten vagy eladáson, terjesztésen érnek, tárgyalás nélkül életfogytiglanra kellene ítélni. Ebben a kérdésben nem szabadna enyhébb ítélet kiszabására lehetőséget adni.
 
Azt figyelembe véve, hogy általában a kábítószer csempészetre kiskorú nem adja a fejét akkor a te logikád szerint ha egy nagykorú ezt megteszi, az egy bocsánatos bűn és ezért annak az országnak a bírósága az ő kedvéért térjen el a törvény által fenyegetett büntetési tételtől. Ez azért is furcsa, mert nagykorú lévén már elég belátással kell bírnia ahhoz, hogy eldöntse, belevág egy ilyen kockázatos dologba, amelynek vége a halálos ítélet is lehet.
Azonban, ha belegondolsz abba, hogy az általa csempészett kábítószer hatására valamely közeli ismerősöd, ne adj isten közvetlen családtagod a túladagolásba belehal, akkor miképpen vélekedsz?
Nem gondolom, hogy örömödben felrikkantanál és azt mondanád: "sebaj megbocsátok, csak így tovább!"
Szóval, nem értem, hogy milyen "dugáról" beszélsz.

Bizisten nem értem miket keversz itt te bele.
Azt írtad, hogy 'a törvényt egy jogkövető polgárnak akceptálnia kell' (mellesleg a nem jogkövetőnek is).
Erre írtam, hogy ha valaki olyan országban csempész drogot, ahol ezért halálbüntetés jár, magára vessen. Mi ebben az érthetetlen ?
Néha úgy tűnik szándékosan értelmezed félre, amit írok....
 
Bizisten nem értem miket keversz itt te bele.
Azt írtad, hogy 'a törvényt egy jogkövető polgárnak akceptálnia kell' (mellesleg a nem jogkövetőnek is).
Erre írtam, hogy ha valaki olyan országban csempész drogot, ahol ezért halálbüntetés jár, magára vessen. Mi ebben az érthetetlen ?
Néha úgy tűnik szándékosan értelmezed félre, amit írok....
Azt gondolom, hogy a véleményünk azonos síkon mozog. A hozzászólásod kérdő mondat
Kicsit saját dugádba dőltél jelen esetben...a törvényt akceptálnia kell mindenkinek, ugye ? ... aki drogot csempész egy olyan országban, ahol ezért halálbüntetés jár, magára vessen, nemde ?
és nem kijelentő volt, és ezért kissé ironikusnak értelmeztem, de szerintem így már rendben vagyunk. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Üdvözlök Mindenkit. Szeretném kérdezni hogy saját verseket lehet-e feltenni az oldalra. Köszönöm szépen. Mária.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az az új fordítást, nagyon vártam.
Sziasztok!
Nagyon keresném Project 2 Fourth edition angol könyv,felmérőit,témazáróit!
Ha meg lenne valakinek nagyon meg köszönöm!
Árgyelán Anikó wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok! Full blast 3 module 6 érdekelne. Köszönöm.

Statisztikák

Témák
36,798
Üzenet
4,475,987
Tagok
594,751
Legújabb tagunk
Hurki
Oldal tetejére