Hírek Kanada megsegítené az európaiakat: demokratikus LNG-t és tiszta hidrogént adnának

Kanada megvizsgálja annak lehetőségét, hogy keleti partvidéki kikötőiből közvetlenül Európába exportáljon cseppfolyósított földgázt (LNG).


– jelentette ki Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hétfőn, Olaf Scholz német kancellárral közös montreáli sajtótájékoztatóján.


„Mindent megteszünk, ami csak lehetséges, hogy hozzájáruljunk a globális energiakínálat és a kapacitások növeléséhez rövid távon.” – erősítette meg Trudeau. Kanada „megvizsgálja annak lehetőségét, hogy van-e értelme közvetlenül Európába exportálni LNG-t, van-e üzleti érdeklődés eziránt. (..) jelenleg is folyik a gazdasági párbeszéd Kanada és Németország között.”
– fejtette ki Trudeau újságíróknak.


Olaf Scholz német kancellár hétfő reggel Montreálban folytatott megbeszélést kanadai partnerével háromnapos kanadai látogatása elején, amelynek célja, hogy az elektromos gépjárművek gyártásában használt ritka fémek alternatív forrásairól és energiaügyi kérdésekről tárgyaljon.


Kanadai és németországi kormányzati és gazdasági források szerint a felek egyetértési nyilatkozatokat írnak alá a Volkswagen és a Mercedes-Benz vállalatokkal, miszerint ellátási láncokat fejlesztenek ki az olyan különleges fémek szállítása érdekében, mint a nikkel, a lítium és a kobalt. Mindkét megállapodás aláírását kedden jelentik be Torontóban a kanadai forrás szerint.


Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója és Markus Schäfer, a Mercedes-Benz műszaki főigazgatója is a német delegáció tagja.


A szintén Kanadában tartózkodó Franziska Brantner gazdasági ügyekért felelős német államtitkár hétfőn megerősítette a Reuters hírügynökségnek, hogy a német autóipar kanadai beruházást fontolgat a lítium közvetlen feldolgozása céljából.


Kanada szinte minden olyan nyersanyaggal rendelkezik, amellyel Oroszország is, azonban demokratikus és kiszámítható jogi környezetet kínál.”

– fejtette ki Franziska Brantner.


Németország attól tart, hogy a tél folyamán tovább csökken az orosz földgázkínálat az Ukrajna orosz katonai megszállását követő nyugati szankciók miatti orosz megtorlás következtében – magyarázta Robert Habeck német gazdasági miniszter az ARD német közszolgálati csatornának hétfőn.


„Kanada nyilvánvalóan támogatni kívánja német és európai barátainkat és szövetségeseinket rövid távú kilátásaik miatt.” – hangsúlyozta Jonathan Wilkinson természeti erőforrásokért felelős kanadai miniszter a Reutersnak a múlt héten. A tárcavezető az interjúban aláhúzta: Kanada tiszta hidrogént is képes szállítani Németországnak és Európa több részének, ahelyett, hogy újabb LNG-terminálokat építene, mivel a világ igyekszik csökkenteni a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását.


Kanada és Németország kedden Új-Fundland tartományban megállapodást ír alá tiszta hidrogén gyártása és németországi exportja érdekében, amely akár már 2025-ben elkezdődhet – tette hozzá a természeti erőforrásokért felelős kanadai miniszter

1661395204270.png
 
Miután egész Európa azon aggódik, hogy a karbantartás után újraindul-e a földgázszállítás az Északi Áramlat 1-en, Szijjártó Péter pedig bejelentette, hogy megállapodott a Gazprommal a szerződött mennyiségen felüli többletszállításról, sorra érkeztek az európai reakciók.
Daniel Freund, a német Zöldek pártjának EP-képviselője is élesen bírálta a magyar kormány döntését Twitteren.

A német politikus úgy fogalmazott:

Orbán Viktor kormányának politikai túlélése Vlagyimir Putyin gázszállításától függ. Ezt érdemes észben tartani, amikor a magyar miniszterelnök legközelebb belép az Európai Tanács épületébe.
Kovács Zoltán európai uniós kommunikációért felelős államtitkár minderre úgy reagált a mikroblogon, hogy

A német gazdaság és stabilitás az oroszországi gázszállításoktól függ, mert az olyan német zöldek, mint Daniel Freund segítettek megölni az atomenergiát. Ezt érdemes észben tartani, ha legközelebb a zöldek szót kérnek.
 
Szerintem is szolidaritani kellene a nemet zoldekkel, és kimondani, hogy nekunk nem kell gáz!
Ott egye meg a fene, mi egyutt vacogunk veletek!
Ezzel mit akarsz mondani?
Miért kellene szolidaritást vállalni egy olyan politikussal aki nem azt nézi hogy egy országnak mi a jó hanem azt nézi hogy (tenyerét dörzsölve) na majd megbukik az Orbán kormány...számomra ez SZÁNALMAS!!!!
 
Mi csak a tamogatast varjuk de szolidalitas, empatia nalunk hianycikk.
Magyar kormány támogatja az uniós politikát. A határ nyitott az ország állítólag fogadja a menekülteket.
Az empátia az már nehezebb kérdés.
Sajnos Ukrajnának sosem volt jó piárja itthon.
A kormánytól függő média pedig úgy tesz mintha független lenne és folyamatosan ekézi az ukrán politikát. Szóval itt van kettősség.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)
pomagrade wrote on merlynthewizard's profile.
Nagyon szépen köszönöm :)
A harmadik is meglett :)
ametiszt99 wrote on sziporka78's profile.
Nagyon, nagyon, nagyon szépen köszönöm, annyira szeretem az Ilona Andrews könyveket, köszönöm a szorgalmas munkádat,nagy örömet szerzel nekem és szerintem sokunknak ezzel:):):)
Szpahi wrote on Konradino's profile.
Szia!
Windows 10 alatt winrar-ral simán kibontotta, s pdf-ben olvasható az eredmény.
Üdv
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

Statisztikák

Témák
37,468
Üzenet
4,622,911
Tagok
604,487
Legújabb tagunk
guzsfl
Oldal tetejére