Kanada senkit sem hagy az út szélén

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 15.

Melitta - 2020 Március 15, 05:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egyetlen kanadainak sem kell aggódnia, miből fizeti ki az albérletét a koronavírus-járvány alatt – jelentette ki tegnap az ország miniszterelnöke, aki éppen házi karanténban van, miután a felesége megfertőződött a vírussal.


  Justin Trudeau ottawai otthonában arról beszélt, a kormány egy jelentős pénzügyi stimulációs csomagon dolgozik, hogy egyetlen állampolgárnak se kelljen azon aggódnia, lesz-e mit ennie, miből fizeti ki az albérletét, hogy oldja meg a gyerekei felügyeletét és hogyan fizeti vissza a kölcsöneit a járvány idején. Nem engedjük, hogy a kanadaiak nagy pénzügyi veszteségeket szenvedjenek a jelenlegi COVID-19 kitörés miatt, fejtette ki. „Anyagilag is segíteni fogunk a családoknak – ígérte meg -, mert abban az irigylésre méltó helyzetben vagyunk, hogy van elegendő pénzügyi tartalékunk a támogatásokhoz.”

  Bill Morneau pénzügyminiszter azt már bejelentette, hogy 10 milliárd kanadai dolláros (2 200 milliárd forint – a szerk.) új hitel adnak a helyi vállalatoknak a járvány okozta károk enyhítésére, és a helyi Nemzeti Bank ebben a hónapban már másodszor csökkentette a kamatlábakat a válság miatt.

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 15.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Merjen valaki egy rossz szót is szólni erre az emberre !
   Irigyellek Kanada...
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez igen! Itt nincsenek nagy szavak, nincs hazudozás, ígérgetés, de segítő tények, azok vannak. Csodálatos EMBER. Csupa nagybetűvel írtam le, mert az: igaz EMBER, aki nemcsak meg- és átérzi az emberek lehetőségeit, életét, de valóban segíti Canada polgárait. Köszönet ezért, nagy köszönet!
   Hja, tegnap még visítottam, kétségbe voltam esve (nem magam miatt) de mindazok a szociálisan rászorult, sajnos mély nyomorban élő óvodások, iskolások miatt, akiknek egyetlen étkezési lehetősége az óvodai és iskolai napközis ellátás. Ma reggel már bemondták a Hírekbe, hogy az iskolák bezárnak, de az étkezést megoldják. No ebben reménykedek, nem ecsetelem, mert minden jóérzésű ember átérzi, miért estem kétségbe. Remélem a hír igaz és szavukat betartják.
   Beka Holt és timcsike molnár kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Magyarországi helyzet, ez igaz, Juhász Zoltán véleményét osztom.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nézem ezt a "tetsziket", amit ide kattintottam és furcsán érzem magamat.... de "maximálisan egyet értek" gomb sajnos nincsen.
   Ez a kis videó pontos képet ad arról, hogy mennyit számít a regnáló kormánynak a nép, az isten adta nép... no és pontosan tükrözi a kompetenciáját.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. deciso
   deciso
   Kiragadtam.
   Mert az ország tartalékairól beszél.
   Minden ország képez tartalékokat.
   És van amelyik feléli az előzőek által képzett tartalékokat.
   Vagy 2017-ben bezárja az Országos Epidemiológiai Központot
   Sőt nem csak a járvány képes pusztítani hanem egy kormány is.
   További bezárás:2019
   Magyarország legrégibb oltóközpontja az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont, röviden nemzetközi oltóközpont 1959-ben alakult meg. Idén lenne tehát 60 éves, de nem lesz ünnepélyes évforduló – semmi nem lesz, mivel 2019 december elején bezárták.
   Az ÁNTSZ-t is megkerestük kérdéseinkkel:

   • Mi indokolta a bezárást?
   • Mi lesz a patinás intézményben működő szakmai közösség sorsa?
   • Hány fő elbocsátását jelenti az intézmény bezárása?
   • Biztosítható-e az intézményben folyó szakmai munka fennmaradása?
   • Mi lesz az oltóközpont épületével?
   Utoljára módosítva: 2020 Március 16
   Fmr kedveli ezt.
  6. Fmr
   Fmr
   Reagáltak?
  7. deciso
   deciso
   A cikket nem linkeltem be ott elolvashattad a választ de ez volt még ott:

   Néhány nap alatt a válasz is megérkezett, íme: a lakosság ellátása jelenleg is biztosított, nemzetközi oltóhelyeket a kormányhivatalok és magán oltóhelyek is működtetnek. Az oltások térítés ellenében voltak hozzáférhetők az oltóközpontban, a kormányhivatalok által működtetett helyszíneken és a magán oltóhelyeken egyaránt, nincs változás a korábbi térítési szabályokban. Az utazást tervezők az interneten megtalálhatják a számukra legkönnyebben elérhető szolgáltatót. A Nemzeti Népegészségügyi Központ oltóközpontja átszervezés alatt áll, és vizsgálja annak lehetőségét, hogy a szervezet keretein belül a továbbiakban milyen módon biztosítja a nevezett szolgáltatást az utazóknak."

Megosztás