Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

Leslie Lakos témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2004 Március 11.

 1. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Ha jól olvastam,most már minden FSW kérvényt Nova Scotiaba kell beadni,tudni lehet valamit a várható feldolgozási időről?
  Valóban csak 20000 embert engednek be ily módon évente?
  Még egy kérdés,tudtok valami olyan statisztikát ,ahol meg lehetne nézni,melyik foglalkozáson belül mekkora a túljelentkezés?
  Köszi előre is a válaszokat!:)
   
 2. potyi75

  potyi75 Állandó Tag

  Szia
  Egy előzetes jelentkezést kell beadni, amit valóban Kanadába kell eljuttatni.A fenti hozzászólásomban találod a linket, ahol a szükséges dolgokról olvashatsz.
  Az előzetes elbírálás után a nagyobb paksamétát már Bécsbe kell eljuttatni.
  Szintén a fenti oldalon olvashatod, hogy FSW keretein belül egy évben összesen 20000 jelentkezőt fogadnak, viszont ezen belül a megjelölt szakmákból egyenként max ezret.
  Állítólag a feldolgozási idő felgyorsult és kb 1 év.
   
  orsika77 kedveli ezt.
 3. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Vajon ,ha a világ másik felén élünk,akkor is Bécsbe kell a papírokat majd küldeni?
   
 4. Kitti32

  Kitti32 Állandó Tag

  Szia,


  Ha most adjátok be az FSW jelentkezést, akkor biztosan küldeni kell már az első körben az IELTS vizsga eredményét Nova Scotiába. Többek között ez volt az egyik változtatás a kanadai bevándorlás körül. A proof of fund-ot valóban nem kell az első csomaggal együtt küldeni, azt ráér majd Bécsbe küldeni.

  Üdv,
  Kitti
   
 5. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Akkor most a korábbiakhoz képest az első körben pluszba csak az IELTS eredményt kell küldeni,vagy az összes iratot is?:rolleyes:
   
 6. Kitti32

  Kitti32 Állandó Tag

  Szia Orsika,

  Tudtommal a "nagy" csomagot továbbra is a visa office-ba kell küldeni a második körben. A "kisebb" csomagot a hivatalos application formok-kal, valamint az IELTS bizonyítvánnyal pedig első körben Nova Scotiába kell küldeni.

  Üdv,
  Kitti
   
 7. orsika77

  orsika77 Állandó Tag

  Szia!

  Közben utánna kérdeztem hivatalos helyen,az új rendszer szerint Nova Scotiaba kell MINDENT küldeni,ha valami hiányzik,brutálisan visszadobják az egészet!:confused:
   
 8. Kitti32

  Kitti32 Állandó Tag

  Szia,

  Komolyan? Ezt nem tudtam. Az nem semmi, de akkor tutira rövidül is az átfutási idő.
   
 9. szakidani

  szakidani Állandó Tag

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> „Ettől függetlenül” örülök, hogy sikerült a tudásodat fejlesztenem. :)

  A kritizálás pedig távol állt tőlem. ;)

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]Ja, és mivel ez a 666. beírásom, ne vedd gonoszkodásnak[/FONT].
   
 10. Kim21

  Kim21 Új tag

  sziasztok.van vki aki tudna nekem segiteni?! a férjemmel és a kisfiammal még idén szeretnénki kiköltözni Kanadába. milyen papirokra lessz szükségünk(a férjem Algériai állampolgár)??? elöre is köszi:)
   
 11. Taligan

  Taligan Állandó Tag

  :rolleyes:
   
  Kim21 kedveli ezt.
 12. Kim21

  Kim21 Új tag

 13. Krisztián25

  Krisztián25 Új tag

  Érdeklődni szeretnék!

  Kedves Kanadai Magyar Közösség!

  Egy magyar honfitársatok vagyok, a nevem: Fekete Krisztián. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy kis városban lakom, Demecserben. Zenetanárként dolgozom egy Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Citerát, Cimbalmot és Népi - éneket tanítok. A hangszereken kívül, szolfézst és zeneelméleti alapokat is oktatok. Vezetek népdalkört és zenélek két népzenei együttesben. Zongorázni is tudok alapfokon. A nyelvvizsgámat középfokon román nyelvből szereztem (Nagyváradon születtem és ott tanultam románul.) Jogsim is van.
  Felmerült bennem a kivándorlás gondolata. Szeretnék kiszámíthatóbb életkörülmények között élni, és a jó munkáért megbecsülést és komolyabb honoráriumot kapni. A választásom, Kanadára esett. Leginkább azért, mert Kanadában, Vancuverben, élnek rokonaim.
  25 éves leszek júliusban és már másodjára munkahelyemet váltom, egy jobb munkalehetőség reményében. (A szerencsésebb eset, ha egyáltalán van munkalehetőség.) Ha minden jól megy, szeptembertől egy állami zeneiskola kinevezett népzene - zeneelmélet tanára leszek, Kisvárdán egy mezőgazdasági városban. Nemcsak a pénz és nem a munka mennyisége aggaszt, továbbá nem gondolom, hogy a körülmények határozzák meg azt, hogy milyen minőségű munkát végzek, vagy milyen zenészeket nevelek, mivel a lehetőségeket magamba keresem és nem a külvilágtól várom a segítséget, és a megváltást.
  /Igen, magunkban kell elsősorban keresni a megoldást./
  A kérdés felmerül tehát, miért szeretnék eljönni. Egyrészt a kíváncsiság, másrészt a magyar közoktatásügy helyzete, mely aggasztó irányba halad és évtizedek óta csak romlik. Szerintem a Bal-liberális oktatáspolitika a gyakorlatban már régen "zátonyra" futott. Mi mindig, valamely Európai süllyedő-oktatáspolitika, utolsó csatlósaiként eszmélünk fel a bajból, mikor már késő van. A rendszer működőképtelen...
  A jelenlegi pedagógus illetve zenetanári pályamodell dióhéjban a következő: dolgozz minél többet kevés pénzért.
  A heti kötelező óraszám: 22 - ami az alapfokú zeneművészet oktatásban heti kétszer 30 perc főtárgyi hangszeres órát jelent. Borzasztóan kevés idő ez a hatékony esztétikai nevelésére. A 22 - ről 28 - ra szeretnék emelni, amelyből kifolyólag a heti óraszám 40 -ről akár 52-re is emelkedhet. Amellett, hogy elvárják, hogy dolgozz többet, számon tartják, hogy a munkahelyeden kívül mennyit és mit dolgozol.
  Én heti 5 munkanap dolgozom: 12:30 - 19:30 ig + egy héten 3 délelőtt 1,5 órát tanítom a népdalkört és emellett majdnem minden hétvégén elmegyek zenélni. A havi átlag keresetem, így is átlagon felüli a közalkalmazotti világban: 190.000 Ft ( 995 CAD ). Ebből 160 CAD az autó és diák hitel, 105 CAD a heti két nyelv óra, 423 CAD a rezsi, albérlet, telefon, internet, autóbiztosítás, a benzin amit nem térítenek a munkába járáshoz: 52 CAD. Ez eddig összesen 740 CAD és még nem ettem semmit, ruhát sem vettem, gyógyszert se, szórakozni meg végképp nem mentem, sportolni sem voltam. Mindezekre maradna: 255 CAD (48. 705 Ft) . Ezenkívül mázlim van, mert még nem alapítottam családot.
  Nálunk egy minimálbér 70. 000 Ft (366 CAD) ehhez képest 1 kg kenyér ára 180 - 265 Ft / kg több mint 1 CAD is lehet.
  Az én főállású tanári fizetésem 92. 000 Ft és nagyon sokan tanárok, csak ebből élnek. Én emellett még tanítok más iskolában is, népdalkört vezetek és hétvégén zenélek is, így tudok még 100. 000 Ft-ot a fizetésem mellé tenni. + A munka mellett a napi 2- 3 óra hangszeren való gyakorlás szükséges a hétvégi zenéléshez..

  Azért fordulok segítségért hozzátok, hogy információt gyűjthessek arról, milyen lehetőségeim lehetnének most, ha arra az elhatározásra jutnék, hogy kivándoroljak Kanadába. Először nyelvet kell tanulnom, ez természetes. Angol - francia nyelvet.

  Milyen munkalehetőségei vannak ma egy zene-tanárnak, zenésznek Kanadában, Vancuverben? Milyen óraszámban dolgoznak a tanárok, mennyi az óraszám egy főállásban? Vannak -e iskolai szünidők? Mennyit kereshet egy zenetanár? Van e igény akusztikus zenére? Zenészként, cimbalmost nálunk főleg néptánckíséretben és népzenei koncerteken alkalmaznak. Továbbá a világzenében, ritkábban a jazz és klasszikus zenében. Szólistaként vagy zenekari tagként hívnak cimbalmost. Előre is köszönöm szíves válaszaitokat!

  Köszönettel és tisztelettel:

  Fekete Krisztián


  --
  Fekete Krisztián
   
 14. potyi75

  potyi75 Állandó Tag


  Krisztián

  Először is itt informálódj :
  http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

  Hogyha nem megy az angol miatt, akkor annak kell nekiállnod leginkább.

  Tudtommal a következő módokon juthatsz ki hivatalosan :
  -menekültként (ez ne legyen opció)
  -diákként (sok-sok pénz kell hozzá)
  -skilled workerként
  A következő listán található, hogy mely állásokkal lehet így pályázni, de a zenetanár nincs köztük:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
  -családegyesítés, ami a te esetedben leginkább szóba jöhet
  Erről itt olvashatsz :
  http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/index.asp

  Sok sikert
  Potyi
   
  Verőce kedveli ezt.
 15. skedóka

  skedóka Új tag

  Sziasztok!
  Aki mostanában intézett magának permanent resident visa-t légyszi írja meg, hogy mennyi idő volt amíg szóltak vmit hozzájuk Kanadából. Mi március elején adtuk be és még eddig semmi. Írtunk nekik, azt írták vissza, hogy megkapták, vizsgálják és várjunk, majd küldenek e-mailt. Nade kb. mikor?????
  Legalább annyit tudnánk, hogy kb. mennyi idő múlva mondanak akár pozitív akár negatív választ.
  Előre is köszi!!!
   
 16. campona

  campona Állandó Tag

  Mikor ????

  Udvozlom,

  Mostantol szamitva kb 1-6 heten belul varhato.

  Kerem Ont, hogy, amikor Kanadaval kapcsolatban van szuksege megbizhato informaciora, soha NE keverje ossze a mar kapott HIVATALOS informaciot a "szerzett" informacioval.
  Az az egyetlen megbizhato informacio amit e-mail utjan kapott a Sydney-i irodatol, a tobbi (mint az enyem is) csak becsles.

  Kanada mar csak ilyen, burokratikus, es jol szervezett.

  Campona
   
 17. skedóka

  skedóka Új tag

  Köszönöm szépen campona, remélem így lesz!
   
 18. campona

  campona Állandó Tag

  Tükön ül

  Kedves Edit,

  TÜRELEM !!!

  On sem tesz maskent, mint en tettem annak idejen, hajtottam volna az ido "kereket" elore, regen ezt ugy mondtak, hogy "tükön ül".

  Kanada pedig ilyen, kicsit kenyelmes, de jol szervezett, ha megfelel az elvarasoknak, akkor jon az ertesites, hogy OTT folytassa az "procedurat", ami helyet megjelolt az urlapon, velhetoen a kanadai Konzulatust, Becsben.

  Szoval, nyugi, a penzt mar elfogadtak, az azt mutatja, hogy a kerelme elso lepesben formailag rendben van, most van folyamatban az elbiralas szakasza.

  TÜRELEM !!!

  Udvozlettel: Campona
   
 19. skedóka

  skedóka Új tag

  De jó lenne, ha ezt a választ kapnánk, hogy mehetünk Bécsbe intézni a továbbiakat!! Bár azt sem tudjuk, hogy az már jelent-e vmit? Mármint, hogy akkor mennyire biztos a dolog? Tényleg jó lenne már tudni, hogy igen vagy nem.
  Ön hány éve él kint?
  Igaz, hogy még ki tudja mi lesz a döntés, de én már az időjárás miatt aggódok... :) Melyik az a része Kanadának, ahol viszonylag meleg a nyár és kevésbé hideg a tél? és ha lehet az eső sem esik túl sokat?

  És köszönöm mégegyszer a segítőkészségét!!!
   
 20. campona

  campona Állandó Tag

  Bécsbe "menni" ?


  Kedves Edit,

  Szives elnezeset kerem, hogy regimodi leveleket irok, de en mar ilyen is maradok.

  "..mehetünk Bécsbe intézni.." -->> Ezt mondta valaki, hogy "menni kell" ? Nagyon furcsalnam, ha igy lenne. Elegedjen meg a levelezessel. Ha oda kerul az ugyuk, majd levelben ertesitik, hogy mi mindent kernek kuldeni, ha szukseges lesz. Tudja, hianypotlas, orvosi vizsgalat...stb...
  Szemelyes "intezkedesre" talan egy alkalommal kerul sor, az a bizonyos "hires" interview. Szemtol-szembe a kanadai Konzullal.
  Minden egyeb fax, level, e-mail. Szoval ne menjen sehova!

  "Bár azt sem tudjuk, hogy az már jelent-e vmit?" -->> Az, hogy "levettek" a penzt a szamlarol, errol mar irtam, hogy ez mit jelent, valoszinuleg mar kicsit oreg a billentyuzetem, es ezert nehezen olvashato, amit irtam.. :)

  "Mármint, hogy akkor mennyire biztos a dolog?" --> Ezt ma meg a "legoregebb Rabbi" sem tudja... bizonyara nem irtam meg ezelott, TÜRELEM !!!

  "Igaz, hogy még ki tudja mi lesz a döntés, de én már az időjárás miatt aggódok..." -->> A NÖK-nek ez a munkakori feladatuk, mindig aggodni valami miatt... :)

  "Melyik az a része Kanadának, ahol viszonylag meleg a nyár és kevésbé hideg a tél?" -->> Mar folyamatban a bevandorlas ugye, de meg nem tudjak, hogy hova jonnenek, ugye, jol ertem ?

  "és ha lehet az eső sem esik túl sokat?" -->> A levelebol arra kovetkeztetek, hogy az idojaras alapjan dontenenek arrol, hogy melyik tartomanyba kerik a "landing"-et, vagy csak, most viccelodunk? Az az erzesem, hogy a "kabatot varna fel a gombra".

  En az On helyeben a munkalehetoseget vennem elo, mint "prioritast".

  "És köszönöm mégegyszer a segítőkészségét!!!" -->> Segitsegrol szo sem esett kozottunk, en csak "kitargyalom" Onnel ezt a helyzetet, es (sikertelenul) probalom megnyugtatni, hogy Kanada jol szervezett, es kicsit kenyelmes, es kerem, hogy legyen TÜRELMES!!!

  Udvozlettel: Campona
   

Megosztás