Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

foonix

Kitiltott (BANned)
Probálok nem követelözni csak kérdezni vagy kérni , de azt is csak halkan és szeretet teljesen!!Ja és van aki meghallja és segít!


Anika76 Három gyermekkel 12éves10éves9éves két lány egy fiú.Hova érdemes lakást vagy házat bérelni vagy venni?Először Torontoba megyünk és utána?Hemiltont vagy Vencuvert olvasgattam ami jó.De a torontoi rokonok azt mondják hogy a munka miatt csak toronto.Segítsetek segíts LÉGSZÍVES !!!!!!!!!!
csak azt nem ertem ha rokonok vannak Torontoban, akkor miert nem tole ??????? miert itt ??????

szerintem egy olyan ,akinek SENKIJE SINCS ITT jobban raszorul
a tamogadasra ,vagy te nem igy gondolnad ???
te a tobbiekhez kepest utcahosszal vezetsz !!!
 

szekelbea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!Anika 76 !Bár én is csak olvasok,gyüjtőm az infót, de nehéz lesz elindulni, azért probálkozz! Szép napot mindenkinek!
 

Scythia

Állandó Tag
Állandó Tag
" Nem eleg a jora vagyni, a jot akarni kell,
es nem eleg akarni, de tenni, tenni kell... "


valamiert nem szerettem ezt az idezetet, de tegnap egy Bentley Continental hatso ablakan lattam felirva, igy magyarul, es elgondolkodtat,
talan kicsit lelkesiti az almodozokat is...
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

En informaciot, velemenyeket, segitseget szeretnek kerni. En meg Magyarorszagon elek, a baratom montreali, akivel masfel eve vagyok kapcsolatban. Most mar arra a szakaszra erkeztunk, hogy szeretnenk osszekoltozni, de meg nem szeretnenk osszehazasodni, ami azt jelentene termeszetesen, hogy en koltoznek ki hozza, ide Montrealba.

Nos, probalkoztam allaskeresessel, ami sajnos nem hozott tul sok sikert, gondolom leven, hogy nem vagyok allandoan, huzamosan itt, tehat szemelyes interjukra nem tudok eljarkalni, meg amiert nincs munkavallalasi vizumom. Viszont van egy amerikanisztika-nemet szakos tanari, es egy gayasagdiplomacia-EU-kapcsolatok kozgazdasz diplomam, gazdasafi szakmai felsofoku nyelvvizsgam angolbol, felsofokon beszelek nemetul, es franciaul tanulok jelenleg.

A sikertelen allaskereses utan B-tervkent ugy gondoltam, nezzunk szet az egyetemek, foiskolak tajan, es a parommal arra a kovetkeztetesre jutottunk, hogy meg kellene probalni egy part-time programot egy egyetemen, es mellette dolgozhatnek a campus-ban, illetve vallalhatnek babysitterkedest. Ha jol tudom, egyetem mellett, munkavallalasi nelkul joreszt csak a campusban lehet allast talalni. Viszont azt is neztuk, hogy csak undergraduate programot tudnek megprobalni, mivel az elso diplomam 4 eves foiskolai, a masodik 3 eves foiskolai, tehat egyik sem szamit BA-nek. A part-time programot egyelore tudnam is finanszirozni az elso evre, mint international student, es addig a munkaval ossze is tudnam szedni a penzt a kovetkezore. Mi a velemenyetek, szerintetek ez megvalosithato? Illetve mennyi papirmunkaval jar?

Steve71-nek pedig uzenem, bar igaz, hogy meg csak 3x voltam Kanadaban, de eddig egy transzfernel sem kerdeztek meg (sem Zurichben, sem Amszterdamban, sem pedig Parizsban), minek megyek Kanadaba, egyszer hivtak felre meg a vam elott, de akkor is csak azert, mert nem igazan lathatott meg a kis holgy magyar utlevelet, aztan utana engedett is tovabb, mikor latta, hogy van USA-vizumom es nem kovettem el semmi illegalisat. Harmadjara a vamnal a lany pedig csak annyit kerdezett, miert jovok, kezembe nyomta az utlevelet es szep napot kivant. Sot, amikor innen, Kanadabol mentunk az USA-ba kirandulni, akkor sem kotekedtek, csak racsodalkoztak, hogy jottunk mi ossze, de az sem rosszindulatu csodalkozas volt. Szoval nem kell mindig negativnak lenni ;)

Es vegul csak annyit szeretnek irni, hogy nagyon jo volt a magyar kozosseget latni itt, Montreal-ban Canada Day-en, jo erzes tudni, hogy mi itt is itt vagyunk es osszetartunk. Remelem hamarosan en is csatlakozhatok hozzatok, a segitseget, tanacsot pedig elore is koszonom, barkitol is jon.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Es meg csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy a franciak is kedvesen fogadtak eddig, volt, aki azert, mert a ferje magyar volt, volt aki csak szimplan orult, hogy valaki ilyen messzirol ellatogatott ide ;)
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző kantacucu
Steve71:Már tegnap át néztem azt az oldalt, legalább vagy 2 órán keresztül néztem!És a pont renceris át néztem, kell még javíani párdolgon mert igaz csak én néztem meg és csak az én válaszaim alapján néztem a dolgokat és mindenböl a leg kevesebbet néztem és nem volt annyira vészes a dolog,de igaz ez csak az én nézetem volt,ja és gondolom majd jönek a kedves szövegek is ami nem baj sőt örülöknek!Mert esetleg látni hogy ki melye itt és el tudom dönteni hogy maradjak ezen az oldalon,tudom nem nagyon kell ide egy újab kérekető,de bocsika de onnan kintröl könnyen lehet mondani sok mindet,és hozzá teszem most se sírok mert van melom most is és éldegélünk azért,csak arra lenék kiváncsi még,hogy akki kint van mért is ment ki pl aki nem régmennt ki tuti csak hobbybol mentki nem??(Foonix, erre a stílusra?? mért milyen volt a stílusom azért mert le írtam a lényeget,hogy tud e valaki segíteni nem ez a lényeg az egészben? mért kéne göndör falazno,tényleg nagyon durva a stílusom úgy hogy elnézést kérek tölled ne haragudj hogy ilyet le mertem írni) Gondoltam minek





</TD></TR></TBODY></TABLE>

Foonix tagtársunk arra utalt a maga kicsit érdes modorában, hogy a "Na akkor.." stilus a CH-n nem dívik.
Nem ismerem a korod, de feltehetően a fiatalabb korosztályhoz tartozol.
A kint élők azon bosszankodnak (és általában joggal), hogy akinek Magyarországon nem jó, az gondol egyet és kimegy a Kánaánba/Kanadába.
Csakhogy többször is leírták: ott sem kolbászból fonják a kerítést. Magasan kvalifikált munkaerőre (orvos, kutató fizikus...stb) még csak-csak van kereslet, de meg ne sértődj a masszőr és a hegesztő nem biztos, hogy ebbe a csoportba tartozna.
Aztán amit többször leírtak: más nyelv és főleg más kulturális közeg. Ezt nem mindenki bírja megszokni.
Visszatérve nem a köntörfalazás volt ami nem tetszhetett foonixnek, hanem ahogy a kérdést feltetted, mert így abból azt lehet kiolvasni, hogy Te elvárod a kintiek segítségét (nem a jóindulatát).
Azonban ezt ő nem fogja neked ilyen részletességgel elmagyarázni.
Arról már nem is beszélve, hogy a kijutás ideje 18-24 hónap minimum. az idő alatt itthon is szépen fel lehet őrlődni (tönkremenni, bekrepálni...ahogy jobban tetszik).
Ha viszont megélhetési megoldást találsz erre a várakozási időre, akkor azt hosszabb távon is tudod alkalmazni. illetve első lépcsőben Eu tagságunk kapcsán én a helyedben közelebb próbálkoznék. Kevesebb papírmunka, várakozás, visznt nyelvtanulási és nyugati munkakultúra elsajátítási lehetőség.
Persze Tőled függ.

Csak par megjegyzesem lenne ehhez a hozzaszolasaihoz.
Mivel ez egy tarsalgasi lap es nem egy hivatal, talan egyszerubb ugy venni, hogy tarsalgunk. Valoszinu, hogy az itt hozzaszolokbol nem mindenki vandorol majd ki a vegen, de attol meg a kerdesek es a valaszok lehetnek hasznosak azoknak akik viszont igen. Arrol nem beszelve, hogy maga az elhatarozas egy folyamat es valahol el kell kezdeni. Eleg keves embert ismerek akinek egyik nap eszebe jutott, hogy ki kellene kivandorolni es masnap beadta a kerelmet. Hogy ki minek nevezi azt amikor felmerul benne a gondolat, az ra tartozik - ha almodozasnak akkor annak- es a tema egyebkent sem azert van, hogy masok elhatarozasat kritizaljuk.
Kicsit ugy nez ki, hogy a kivandorlas tulajdonkeppen szinte semmi, na de itt hozzaszolni vagy valaszolni,az aztan valami.
Flamingo a Te ertekezeset nem ertem. Otthonrol, a kintiek neveben? Egyreszt a kovetkezteteseid eleg messze allnak a valosaghoz, masreszt, az lehet, hogy Kantacucu kerdese sem volt tokeletesen megfogalmazva, de kozel sem volt olyan udvariatlan vagy goromba mint egyik masik lekezelo valasz.
Nem tudom honnan veszed, hogy csak “orvosokat, vagy kutato fizikusokat”varnak Kanadaban.
Itt van a lista a keresett szakmakrol.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Ez a lista pedig, hogy mit ertenek az alatt, hogy "hegeszto". Ezt a listat azert erdemes megnezni, mert ha valaki
hegesztett repulogepet is es .....akarmit is, akkor jobb mindet beirni.
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English...esQuickSearch.aspx?val=7&val1=7265&val65=7265

A hegeszto peldaul ( welder) rajta van a keresett szakmak listajan. (7265)
Eleg sokat cikkeznek itt arrol, hogy lassan lampassal kell keresni egy jo szakember. Valoszinu azert, mert nincs ki az ember a vizbol egy jo fizikussal, amikor egy vizvezetoszerelo kellene. Ezt csak azert mondom , mert az szinten rajta van a listan es mas szakmak szinten.
A gyogymasszorrol a vegen nem derult ki pontosan, hogy physiotherapistrol vagy massage therapistrol beszelunk,
ami azert lenne fontos mert a physiotherapist szinten rajta van a listan, a massage therapist viszont nincs. Ezzel egyutt - es azzal egyutt, hogy ujra vizsgazni kellene - mind a ketto remek foglalkozas - barhol a vilagon - egyreszt mivel a “baby boomers” korosztaly eroteljesen oregszik es abbol logikusan kovetkezik, hogy az azok a szakmak amik ezzel a tennyel osszefuggesben vannak, mar most is es valoszinu, hogy az elkovetkezo ~20 evben nepszeru szakmak lesznek.
Ez mellett a gyogymassazs altaban resze a kulon egeszsegugyi biztositasanak/ vagy csomagjanak, ( Extended Health Benefit plain) mert meg mindig sokkal olcsobb mintha a tappenzt vagy a leszazalekolast kellene fizetni. A kornyeken ahol en lakom, tobb rendelo is van. Itt altalaban csaladi hazakban. A rendelo a foldszinten van es a tulajdonos fent lakik az emeleten. Azt mondani sem kell, hogy egy nagy vallalatok kozeleben, - ahol tobb ezer ember dolgozik es mindenkinek van 1000 vagy 2000 $-ja egy evben massazsra- ez nem is olyan rossz lehetoseg.
Az pedig, hogy Kantacucu eseteben, mind a kettojuknek ez a szakmaja, szerintem szuper, mert ugyis kellene lakniuk valahol.

Tehat nem ertem a megjegyzeseket, hogy ez a szakma semmi, vagy itt nem jo semmire. Arrol nem beszelve, hogy orszagos szinten az Egeszsegugy masodik a foglalkoztatottak számat nezve es a keletkezo uj munkahelyek szama pedig magasan az elso helyen van/volt 2009-ben.

Ez pedig a kovetkezo hozzaszolasodbol volt :

Eredeti szerzo : Flamingo:
"Ha dollárban számolsz, akkor a dolláros kinti árakat is vedd.(Ha kint keresnél mondjuk négyszer
ennyit -2000$-t - de a szállás 1200, a kaja 600 telefon,tv, egyebek 100, kocsi,biztosítás 250 -
máris -150$ a havi kereseted.(A számokat kigyujtheted innen a bevándorlás topic-ból). "

Ez attol fugg, hogy ki hol el. Lehet a fele, de lehet a duplaja is. 2000 $ ket ember esteben a min. fizetes ( az ado
stb.levonasa utan ) A massage therapist fizetese atlag fizetese kb. ennyi:

d4a00ce6-a040-47d8-be56-2b7447fd7181-v1.0.png


The typical Hourly Rate for a Massage Therapist in Canada is C$18.27 to C$40.32.

Eredeti szerzo : Flamingo:
"Arról meg nem beszéltem még, hogy bevándorlóként sehol a világon nem fizetnek annyit, mint a helyi
melósnak."

Most is kar volt. Ezt honnan veszed?
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt nem almodozni kell, mert pontosan korulirt kovetelmenyeknek kell megfelelni. ha valaki ide jon legyen nala 3-4 ezer $, mert a immigration nem fogja ellenorizni a bankszmaladat, mindenfele gyanus mesekre egybol nyakoncsipnek. Mar a repteren a nemeteknel faggatnak a magyar utleveled lattan,hogy miert is mesz te K-ba. Pedig mar PR kartyad van, s az enged teged tovabb, nem az utlevel. A repteren Torontoban egybol kiemel az officer mert magyar utleveled van. ki kell abranditsak minden almodozot. Nem ugralnak korbe mert magyar vagy. Nincs tul jo hirunk a vilagban. Igazabol egy huszadrangu kis porfeszek hely Mo a vilag szemszogebol. S amire buszkek vagyunk, voltunk. Az itt semmi. Ennyit er a 2x elvesztett vilaghaboru, balfek es korrupt kormanyok mely keptelen a sarkara allni s kuzdeni az orszagert, 85%-os GDP-nek megfelelo allamadossag mely csak novekszik. Szoval nincs miert a mellunket verni.
Viszont becsuletes, tisztesseges, megbizhato, kozosseget gyarapito szemelynek ismernek meg akkor rendben van a dolog.


Ahogy irsz, az szerintem egyszeruen barbar. Nem tudok ra jobb szot. A hangvetel, szerintem abbol az idobol szarmazik amikor meg siman husanggal fejen vagtak egymast azt emberek, amikor kellett nekik valami. Persze lehet ez a velemenyed, de az emberek altalaban tisztaban vannak azzal, hogy mi a kulonbseg akozott, hogy gondolnak valamit es akozott, hogy mit mondanak ki hangosan es hogyan.
Kar is lenne ra valaszolni, de annyiban megis kapcsolodik a temahoz, hogy mi van akkor, ha megis igy tortenne es valaki ezt mondja nekunk MO-rol. Akkor diszkriminacio lenne es nem koteles senki elturni. A szarmazasa, miatt nem lehet valakit megkulonboztetni vagy a hazajarol, a hozzatartozoirol ilyen hangon beszelni. En nem talalkoztam meg azzal amiota itt elek, hogy valaki ilyen megjegyzest tett volna MO-ra. ( Kiveve ezen a lapon..)
A dolog masik oldala: Mi van akkor , ha valaki ilyen “stilusban” beszel MO.-rol az interjun, mert ugy gondolja, hogy esetleg megsajnaljak, hogy milyen szornyu helyrol erkezett es konnyebben bevandorol.
Az konnyen visszafele sulhet el, mert mit varhat Kanada egy olyan embertol aki a sajat hazajarol igy beszel.

"Viszont becsuletes, tisztesseges, megbizhato, kozosseget gyarapito szemelynek ismernek meg akkor rendben van a dolog."

Good luck! - vagy ami kesik nem mulik.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző kantacucu
Steve71:Már tegnap át néztem azt az oldalt, legalább vagy 2 órán keresztül néztem!És a pont renceris át néztem, kell még javíani párdolgon mert igaz csak én néztem meg és csak az én válaszaim alapján néztem a dolgokat és mindenböl a leg kevesebbet néztem és nem volt annyira vészes a dolog,de igaz ez csak az én nézetem volt,ja és gondolom majd jönek a kedves szövegek is ami nem baj sőt örülöknek!Mert esetleg látni hogy ki melye itt és el tudom dönteni hogy maradjak ezen az oldalon,tudom nem nagyon kell ide egy újab kérekető,de bocsika de onnan kintröl könnyen lehet mondani sok mindet,és hozzá teszem most se sírok mert van melom most is és éldegélünk azért,csak arra lenék kiváncsi még,hogy akki kint van mért is ment ki pl aki nem régmennt ki tuti csak hobbybol mentki nem??(Foonix, erre a stílusra?? mért milyen volt a stílusom azért mert le írtam a lényeget,hogy tud e valaki segíteni nem ez a lényeg az egészben? mért kéne göndör falazno,tényleg nagyon durva a stílusom úgy hogy elnézést kérek tölled ne haragudj hogy ilyet le mertem írni) Gondoltam minek





</td></tr></tbody></table>



Csak par megjegyzesem lenne ehhez a hozzaszolasaihoz.
Mivel ez egy tarsalgasi lap es nem egy hivatal, talan egyszerubb ugy venni, hogy tarsalgunk. Valoszinu, hogy az itt hozzaszolokbol nem mindenki vandorol majd ki a vegen, de attol meg a kerdesek es a valaszok lehetnek hasznosak azoknak akik viszont igen. Arrol nem beszelve, hogy maga az elhatarozas egy folyamat es valahol el kell kezdeni. Eleg keves embert ismerek akinek egyik nap eszebe jutott, hogy ki kellene kivandorolni es masnap beadta a kerelmet. Hogy ki minek nevezi azt amikor felmerul benne a gondolat, az ra tartozik - ha almodozasnak akkor annak- es a tema egyebkent sem azert van, hogy masok elhatarozasat kritizaljuk.
Kicsit ugy nez ki, hogy a kivandorlas tulajdonkeppen szinte semmi, na de itt hozzaszolni vagy valaszolni,az aztan valami.
Flamingo a Te ertekezeset nem ertem. Otthonrol, a kintiek neveben? Egyreszt a kovetkezteteseid eleg messze allnak a valosaghoz, masreszt, az lehet, hogy Kantacucu kerdese sem volt tokeletesen megfogalmazva, de kozel sem volt olyan udvariatlan vagy goromba mint egyik masik lekezelo valasz.
Én ezzel szemben úgy érzem, hogy foonixx sorait magyarról, magyarra emészthetően fordítottam le:
Flamingo !!! :656:
Eles tisztanlatasodat szinte biztos vagyok, nem a so
eredmenyezi ....
Ami meg azt illeti nem látom, hogy a válaszomban hol olvasol ki lekezelést, de, ha így lenne - nem állt szándékomban bárkit is megbántani, ellenlezőleg, a célom az érthető tájékoztatás volt.
Nem tudom honnan veszed, hogy csak “orvosokat, vagy kutato fizikusokat”varnak Kanadaban.
Sehonnan sem veszem, de tény, hogy a kvalifikált munkaerőre mindig hamarabb akad vevő és az én elgondolásom szerint a fenti két szakma oda tartozik.
Itt van a lista a keresett szakmakrol.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Ez a lista pedig, hogy mit ertenek az alatt, hogy "hegeszto". Ezt a listat azert erdemes megnezni, mert ha valaki
hegesztett repulogepet is es .....akarmit is, akkor jobb mindet beirni.
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English...esQuickSearch.aspx?val=7&val1=7265&val65=7265

A hegeszto peldaul ( welder) rajta van a keresett szakmak listajan. (7265)
Eleg sokat cikkeznek itt arrol, hogy lassan lampassal kell keresni egy jo szakember. Valoszinu azert, mert nincs ki az ember a vizbol egy jo fizikussal, amikor egy vizvezetoszerelo kellene. Ezt csak azert mondom , mert az szinten rajta van a listan es mas szakmak szinten.
A gyogymasszorrol a vegen nem derult ki pontosan, hogy physiotherapistrol vagy massage therapistrol beszelunk,
ami azert lenne fontos mert a physiotherapist szinten rajta van a listan, a massage therapist viszont nincs. Ezzel egyutt - es azzal egyutt, hogy ujra vizsgazni kellene - mind a ketto remek foglalkozas - barhol a vilagon - egyreszt mivel a “baby boomers” korosztaly eroteljesen oregszik es abbol logikusan kovetkezik, hogy az azok a szakmak amik ezzel a tennyel osszefuggesben vannak, mar most is es valoszinu, hogy az elkovetkezo ~20 evben nepszeru szakmak lesznek.
Ez mellett a gyogymassazs altaban resze a kulon egeszsegugyi biztositasanak/ vagy csomagjanak, ( Extended Health Benefit plain) mert meg mindig sokkal olcsobb mintha a tappenzt vagy a leszazalekolast kellene fizetni. A kornyeken ahol en lakom, tobb rendelo is van. Itt altalaban csaladi hazakban. A rendelo a foldszinten van es a tulajdonos fent lakik az emeleten. Azt mondani sem kell, hogy egy nagy vallalatok kozeleben, - ahol tobb ezer ember dolgozik es mindenkinek van 1000 vagy 2000 $-ja egy evben massazsra- ez nem is olyan rossz lehetoseg.
Az pedig, hogy Kantacucu eseteben, mind a kettojuknek ez a szakmaja, szerintem szuper, mert ugyis kellene lakniuk valahol.

Tehat nem ertem a megjegyzeseket, hogy ez a szakma semmi, vagy itt nem jo semmire. Arrol nem beszelve, hogy orszagos szinten az Egeszsegugy masodik a foglalkoztatottak számat nezve es a keletkezo uj munkahelyek szama pedig magasan az elso helyen van/volt 2009-ben.
Megkérdezném: hol írtam én olyat, hogy ez a szakma semmi, vagy itt nem jo semmire? Ha pedig általánosítasz, miért az én hozzászólásomat kritizáló részhez írtad?
A másik - Te sem tudod, hogy a masszőr - milyen masszőr. Én meg speciel tudom, hogy itthon a frissítő masszázs-hoz nem kell végzettség (sőt a másik sem mindegyik OKJ-s, hanem ETI vizsgás is létezik). Tehát csak általánosságban beszélgetünk. Akkor meg ugyan miért is negligálná valaki ezt a szakmát?
Ez pedig a kovetkezo hozzaszolasodbol volt :

Eredeti szerzo : Flamingo:
"Ha dollárban számolsz, akkor a dolláros kinti árakat is vedd.(Ha kint keresnél mondjuk négyszer
ennyit -2000$-t - de a szállás 1200, a kaja 600 telefon,tv, egyebek 100, kocsi,biztosítás 250 -
máris -150$ a havi kereseted.(A számokat kigyújtheted innen a bevándorlás topic-ból). "

Ez attol fugg, hogy ki hol el. Lehet a fele, de lehet a duplaja is. 2000 $ ket ember esteben a min. fizetes ( az ado
stb.levonasa utan ) A massage therapist fizetese atlag fizetese kb. ennyi:

d4a00ce6-a040-47d8-be56-2b7447fd7181-v1.0.png


The typical Hourly Rate for a Massage Therapist in Canada is C$18.27 to C$40.32.
Direkt kivastagítottam a mondatot, hogy A számokat kigyűjtheted innen a bevándorlás topic-ból. Ezzel csupán egy mintát, irányt adtam a keresgéléshez, feltételezve (és abszolut nem sértő célzattal), hogy kantatcucék erre talán nem is gondoltak.
Eredeti szerzo : Flamingo:
"Arról meg nem beszéltem még, hogy bevándorlóként sehol a világon nem fizetnek annyit, mint a helyi
melósnak."

Most is kar volt. Ezt honnan veszed?
Az EU-ban szinte minden országban - főként a válság óta, deklaráltan előtérbe kell helyezni a helyi munkavállalókat és csak akkor lehet külföldi részére felajánlani, ha nincs rá helyi jelentkező. Ez szerintem átvitten Kanadában is jelentkezik, de készséggel elismerem, ha valaki ellenpéldát hoz, hogy ott ez nem így megy.
Összességében véve én nem lebeszélni, eltántorítani akartam kantacucuékat, vagy bárki mást, csupán azt szeretném, hogy a kalandvágy, vagy az elkeseredettség mellett maradjanak a realitás talaján és úgy vizsgálják ezeket a dolgokat. Felkészülte(bbe)n menjenek ki és ne ott érje őket csalódás. Ezt pedig talán itthonról is megtehetem, még akkor is ha Kanadában nem tartózkodtam egy percet sem. (Külföldön azért megfordultam pár helyen és pár évet.)
 

foonix

Kitiltott (BANned)
csak akkor lehet külföldi részére felajánlani, ha nincs rá helyi jelentkező. Ez szerintem átvitten Kanadában is jelentkezik,
Ez itt is igy mukodik SOT !!
A Gyongyi is tudja ,hisz itt el DE...
a munkat itt bizonyitottan 3 honapig vezeto napilapban es celiranyos munkakozvetitonel kell hirdetni ,es bizonyitani a hirdetes tenyet.
Ha nem jelentkezik ra senki ,kerhet kulfoldrol
munkaerot ha elotte megfelelt a ceg a mindenfele atvilagitasnak ,ami ott kezdodik ,hogy 3 evre visszamenoleg teteles adoellenorzes .
Nos a teteles szamszaki adoellenorzes mindenutt a vilagban ugyan arrol szol es a cegek-vallalkozok remalma.KEVESEN TESZIK KI MAGUKAT ENNEK !!!!
Ebbol kifolyolag az alom kategoriajaba tartozik a bacsikamnak van egy botja- muhelye ect. es kimegyek hozza eladonak-szerelonek ect. mert ad egy munkaajanlatot . Nem ad mert nem teszi ki magat
annak ami var ra , sot ramehet a felepitett vallalkozas is ! Nagycegeknel ,komoly munkaero hiany eseten
mukodik !
 

kantacucu

Új tag
Sziasztok, csak annyit tennék hozzá mert látom szóba kerültem,hogy bocsánat de a gyógymasszázs az OKJ-s, és rendes iskolába kell járni ( 1.5 év ig jártunk suliba.400000ft-ba kerül)és Főiskolai szentségel egyen rangú, és Budapesten az egyik AKREDITÁLT( ÁLLAMILAG ELISMERT) iskolában pl el lehet végezni! Bocsika ezt fontosnak tartottam tísztázni.JA aki ezt cáfolni szeretné akkor ne tegye mer ezek tények és nem kitaláció és mellé beszélés, ha kell meg tudom adni az iskola cimét! Ja és a frissitő masszőr általában csak egy gyors talpalo szókott lenni ahol 50-100 óra alatt meg tanitják neki az állitolagos masszázst!Ezell nem azt mondom hogy én és apárom jobbak vagyunk csak nekünk:1450 óra volt az egyész suli(ebböl pl:900 óra volt akülsö gyakorlat, vagy pl: latinul kellett meg tanulni atest külsö és belsö szerkezetét, vagy reumatológi,börgyogyászat , szegmet-kötözöveti masszázsés még jó pár dolgot ,csak ennyi a külömség agyogy és a frisssitő masszász között,igaz elenyésző a kető közötti űr :) :) de van külömbség.Na csak ennyit akkartam le írni szép napot! ja és köszike abisztato szavakat Gyongyi54, meg mondtam már én is avélaménym nekik de ez van !! :(
http://reumatologia.lap.hu/
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
.
A szarmazasa, miatt nem lehet valakit megkulonboztetni vagy a hazajarol, a hozzatartozoirol ilyen hangon beszelni. En nem talalkoztam meg azzal amiota itt elek, hogy valaki ilyen megjegyzest tett volna MO-ra. ( Kiveve ezen a lapon..)
A dolog masik oldala: Mi van akkor , ha valaki ilyen “stilusban” beszel MO.-rol az interjun, mert ugy gondolja, hogy esetleg megsajnaljak, hogy milyen szornyu helyrol erkezett es konnyebben bevandorol.
Az konnyen visszafele sulhet el, mert mit varhat Kanada egy olyan embertol aki a sajat hazajarol igy beszel.


Ehhez annyit szeretnék megerősítésként hozászólni, mint azt már el is mondtam, nekem a barátom kanadai, én szoktam hozzá járni látogatóba Montreálba, és eddig senki nem akadékoskodott velem vagy tett negatív megjegyzést rám. Tényleg egyetlenegy alkalom volt, amikor megállítottak Montreálban, elvették az útlevelem, de azon a hölgyikén, aki megállított úgy vettem észre, nem volt benne biztos, milyen országból jövök, azért állított meg. Mikor meglátta, hogy van 10 éves vízumom az USA-ba és nem követtem el semmi illegálisat, azonnal továbbengedett. Utána voltam még 2 alkalommal odakinn, semmibe nem kötöttek bele, mind az angolok, mind a franciák örülnek neki, hogy valaki ilyen messziről eljön meglátogatni az országukat, tartományukat. Sőt, mivel egy kicsit beszélek franciául is, a franciák azt nagyon nagy örömként élik meg, ha a saját nyelvükön szólok hozzájuk.

Valamint ha átmentünk kirándulni az USA-ba egy-egy napra, persze, megkérdezték minek megyek, voltam-e már ott, honnan ismerem a páromat, de azt hiszem ez nem inzultálás miatt van, vagy azért, mert lenézik a magyarokat, csak egyszerűen ez a kötelességük. Ha látják rajtad, hogy becsületes vagy, nem kötnek beléd, de ezeket a kérdéseket fel kell tenniük akkor is.

Egyébként a párom meg orosz származású, és mint tudjuk, azért a történelemben voltak konfliktusaink az Orosz Birodalommal, és senki nem emlékszik szívesen a kommunista időkre, de mi nem néztük sohasem ezeket a dolgokat, ha beszélünk is történelmi témájú dolgokról, soha nem vágjuk egymás szemébe, hogy na, most a te országod anno ezt meg azt követte el ellenünk. A párom családja is egyből befogadott, és úgy szeretnek, mintha már hozzájuk tartoznék.

Tehát nem szabad ilyen negatívan megkülönböztetni a dolgokat, hogy na, mi magyarok aztán milyen rossz hírnevet vívtunk ki és majd úgyis kinéznek...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok, csak annyit tennék hozzá mert látom szóba kerültem,hogy bocsánat de a gyógymasszázs az OKJ-s, és rendes iskolába kell járni ( 1.5 év ig jártunk suliba.400000ft-ba kerül)és Főiskolai szentségel egyen rangú, és Budapesten az egyik AKREDITÁLT( ÁLLAMILAG ELISMERT) iskolában pl el lehet végezni! Bocsika ezt fontosnak tartottam tísztázni.JA aki ezt cáfolni szeretné akkor ne tegye mer ezek tények és nem kitaláció és mellé beszélés, ha kell meg tudom adni az iskola cimét! Ja és a frissitő masszőr általában csak egy gyors talpalo szókott lenni ahol 50-100 óra alatt meg tanitják neki az állitolagos masszázst!Ezell nem azt mondom hogy én és apárom jobbak vagyunk csak nekünk:1450 óra volt az egyész suli(ebböl pl:900 óra volt akülsö gyakorlat, vagy pl: latinul kellett meg tanulni atest külsö és belsö szerkezetét, vagy reumatológi,börgyogyászat , szegmet-kötözöveti masszázsés még jó pár dolgot ,csak ennyi a külömség agyogy és a frisssitő masszász között,igaz elenyésző a kető közötti űr :) :) de van külömbség.Na csak ennyit akkartam le írni szép napot! ja és köszike abisztato szavakat Gyongyi54, meg mondtam már én is avélaménym nekik de ez van !! :(
Pont erről beszéltünk.
Az előzőekben nem írtad meg (persze nem is kellett volna), hogy milyen típusú a masszőri végzettségetek.
De manapság a "nem komoly" iskolát végzők is masszőrnek tituláltatják magukat (lefelejtve a frissítő szócskát).
Ha komoly a végzettséget, (megfelelő háttértudással - itt pl anatómia.) és van gyakorlatod is, akkor tényleg csak a nyelvtudás a nagy korlát az érvényesüléshez, amihez persze én is sok sikert kívánok, ha megpróbáljátok..
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, csak annyit tennék hozzá mert látom szóba kerültem,hogy bocsánat de a gyógymasszázs az OKJ-s, és rendes iskolába kell járni ( 1.5 év ig jártunk suliba.400000ft-ba kerül)és Főiskolai szentségel egyen rangú, és Budapesten az egyik AKREDITÁLT( ÁLLAMILAG ELISMERT) iskolában pl el lehet végezni! Bocsika ezt fontosnak tartottam tísztázni.JA aki ezt cáfolni szeretné akkor ne tegye mer ezek tények és nem kitaláció és mellé beszélés, ha kell meg tudom adni az iskola cimét! Ja és a frissitő masszőr általában csak egy gyors talpalo szókott lenni ahol 50-100 óra alatt meg tanitják neki az állitolagos masszázst!Ezell nem azt mondom hogy én és apárom jobbak vagyunk csak nekünk:1450 óra volt az egyész suli(ebböl pl:900 óra volt akülsö gyakorlat, vagy pl: latinul kellett meg tanulni atest külsö és belsö szerkezetét, vagy reumatológi,börgyogyászat , szegmet-kötözöveti masszázsés még jó pár dolgot ,csak ennyi a külömség agyogy és a frisssitő masszász között,igaz elenyésző a kető közötti űr :) :) de van külömbség.Na csak ennyit akkartam le írni szép napot! ja és köszike abisztato szavakat Gyongyi54, meg mondtam már én is avélaménym nekik de ez van !! :(

Szerintem azért valamilyen módon járjatok utána, hogy minek felel meg a végzettségetek, mert nem ugyanazok a követelmények odakinn. Lehet, hogy kell majd esetleg egy különbözeti vizsgát tennetek. Erre azért rakjatok félre egy kis pénzt, illetve gondolom a végzettségeteket is valamilyen módon honosíttatni kell, ami szintén belekerül egy kis pénzbe.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Én egyetemre szeretnék kimenni, van egy amerikanisztika-német szakos, 4 éves főiskolai tanári diplomám, és egy 3 éves gazdaságdiplomácia-EU kapcsolatok posztgraduális, szintén főiskolai diplomám, és nem tudom mennyit ér odakinn. A párom szerint lehet, hogy semmit, és újra kell kezdenem mindent, mert ahhoz, hogy posztgraduálisra, vagy M.A.-re mehessek, kell egy Bsc és nem tudom, hogy az én diplomáim megfelelnek-e egy Bsc-nek. Mindenesetre nem hagyom annyiban, múlt héten voltunk az egyetemen, ahová szeretnék jelentkezni, és ott azt mondták, küldjem el, hogy milyen végzettségeim vannak, milyen tárgyakat tanultam és milyen jegyeket kaptam rájuk, és majd felértékelik, érnek-e valamit. Persze megvan bennem a gondolat, hogy esetleg azt mondják, ez nem ér semmit itt, sajnáljuk, de érdemes megpróbálni, és szerintem ti se adjátok föl, érdemes ennek mindenképp utánanézni.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Egy hülye kérdés a többiekhez, ha tudnak segíteni: mi a különbség az official transcript közt, és az index közt, amibe a jegyeidet beírják? Vagy el tudom fogadtatni az indexet, mint transcriptet? Mert elvileg azt mondták, hogy a transcriptnek kell tartalmaznia a tárgyakat, amiket tanultál, meg a jegyeket, amiket kaptál belőlük, ami ugye az indexnek felel meg? Szerintetek elküldhetem az indexmásolatot a study advisor-nak?<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Illetve még azt szeretném megkérdezni attól, akinek kanadai a házastársa, hogy hol érdemesebb összeházasodni, Kanadában, vagy Magyarországon? Ugyanis <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:country-region w:st="on"><st1:place w:st="on">Canada</st1:place></st1:country-region> Day-en odamentünk a magyar közösséghez beszélgetni, és ott egy úr azt mondta, ha tehetjük, Kanadában házasodjunk össze, mert Magyarországon túl macerás a papírok miatt. Párom viszont fél attól (voltunk ügyvédnél korábban, és ezt ő mondta), hogy ha Kanadában házasodnánk össze, és esetleg nem ismerik el a házasságot, akkor a döntés ellen ott nem lehet fellebbezni, Magyarországon viszont igen. Bár nekünk abból a szempontból egyszerűbb lenne Kanadában, hogy az ő családja sokkal nagyobb, mint az enyém. Valaki tud tanácsot adni, vagy megosztani ebbéli tapasztalatait, ha nem túl személyesek? Előre is köszönök mindenféle segítséget<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez itt is igy mukodik SOT !!
A Gyongyi is tudja ,hisz itt el DE...
a munkat itt bizonyitottan 3 honapig vezeto napilapban es celiranyos munkakozvetitonel kell hirdetni ,es bizonyitani a hirdetes tenyet.
Ha nem jelentkezik ra senki ,kerhet kulfoldrol
munkaerot ha elotte megfelelt a ceg a mindenfele atvilagitasnak ,ami ott kezdodik ,hogy 3 evre visszamenoleg teteles adoellenorzes .
Nos a teteles szamszaki adoellenorzes mindenutt a vilagban ugyan arrol szol es a cegek-vallalkozok remalma.KEVESEN TESZIK KI MAGUKAT ENNEK !!!!
Ebbol kifolyolag az alom kategoriajaba tartozik a bacsikamnak van egy botja- muhelye ect. es kimegyek hozza eladonak-szerelonek ect. mert ad egy munkaajanlatot . Nem ad mert nem teszi ki magat
annak ami var ra , sot ramehet a felepitett vallalkozas is ! Nagycegeknel ,komoly munkaero hiany eseten
mukodik !


Bár én még nem élek Kanadában, de ezt is meg tudom erősíteni. Hiába kanadai állampolgár a barátom, imád a családja, mégsem lehet azt megcsinálni, hogy hopp, beugrok a család valamelyik vállalkozásába, vagy elmegyek babysitternek. Ez nem így megy. Sőt, egy olyan multinál dolgozom, amelyiknek van Kanadában telephelye, és mégsem tudnak kitranszferálni, mert ott teljesen más a munkakör. Még olyan állásra sem, hogy recepciós vagy titkárnő legyek ott.

Sőt, próbálkoztunk nagyobb cégeknél is, barátom folyamatosan küldözgette nekem a különböző kanadai álláskereső oldalakat, de igazából ott sem jártunk sikerrel, hiába volt meg a végzettség, munkatapasztalat, nyelvtudás az adott álláshoz. Rá kellett jönnöm, hogy nem megy az olyan könnyen, épp abból kifolyólag, hogy csak akkor alkalmazhatnak, ha nagyon jól ki tudják magyarázni, hogy miért nem találtak kanadai állampolgárt az adott állásra, ezért akarom megpróbálni az iskolát, hogy együtt lehessünk a párommal, amíg össze nem házasodunk.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Illetve még azt szeretném megkérdezni attól, akinek kanadai a házastársa, hogy hol érdemesebb összeházasodni, Kanadában, vagy Magyarországon? Ugyanis ffice:smarttags" /><st1:country-region w:st="on"><st1>:razz:lace w:st="on">Canada</st1>:razz:lace></st1:country-region> Day-en odamentünk a magyar közösséghez beszélgetni, és ott egy úr azt mondta, ha tehetjük, Kanadában házasodjunk össze, mert Magyarországon túl macerás a papírok miatt. Párom viszont fél attól (voltunk ügyvédnél korábban, és ezt ő mondta), hogy ha Kanadában házasodnánk össze, és esetleg nem ismerik el a házasságot, akkor a döntés ellen ott nem lehet fellebbezni, Magyarországon viszont igen. Bár nekünk abból a szempontból egyszerűbb lenne Kanadában, hogy az ő családja sokkal nagyobb, mint az enyém. Valaki tud tanácsot adni, vagy megosztani ebbéli tapasztalatait, ha nem túl személyesek? Előre is köszönök mindenféle segítséget<o>:razz:></o>:razz:>
<o>:razz:></o>:razz:>

Itt akasz elni akkor a legjobb ha itt hazasodtok.
Kell kerni egy hazasagi engedelyt ,es utana semmi bonyadalom nincs csak az I DO kell kimondani.:D
Az engedelynel felmerulo problema ha volt mar hazassag kulfoldon ,azt hiteles Ontario praxissal rendelkezo ugyved foditasat kernek.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt akasz elni akkor a legjobb ha itt hazasodtok.
Kell kerni egy hazasagi engedelyt ,es utana semmi bonyadalom nincs csak az I DO kell kimondani.:D
Az engedelynel felmerulo problema ha volt mar hazassag kulfoldon ,azt hiteles Ontario praxissal rendelkezo ugyved foditasat kernek.


Köszönöm szépen a választ. Ez lesz az első (és remélem az egyetlen) házasság, úgyhogy a többivel nem lesz gond. ;)
 

sonyx81

Új tag
Kedves Tagok !

Tudtok segíteni nekem abba , hogy az első oldalon Lesli Lakatos úrat , hogy tudom elérni ? Sajna az ott megadott e-mail cím nem jó :(:(
Előre is köszönöm .
Privát levélbe várom a válaszokat ha lehet .
Előre is köszönöm a segítségeteket
Zoli
 

Bian07

Új tag
Kedves foonix!

Nekem epp a minap valaszolt, tajekoztatott az ugyemet illeto kerdeseimben. Korrektnek tunik bar meg tapogatozom, kivel is induljak utamon. Mindenfelekeppen szakemberrel szeretnem intezni de meg nem latok tisztan, hogy ki is lenne a megfelelo. Senki nem dolgozik mindenki megelegedesere.....tehat fogunk kapni jo es rossz tapasztalatokrol szolo velemenyeket. Akkor megis hogy lehetunk nyugodtak afelol, hogy biztos, hogy jo kezekben vagyunk????
 

kantacucu

Új tag
FLAMINGO

Pont erről beszéltünk.
Az előzőekben nem írtad meg (persze nem is kellett volna), hogy milyen típusú a masszőri végzettségetek.
De manapság a "nem komoly" iskolát végzők is masszőrnek tituláltatják magukat (lefelejtve a frissítő szócskát).
Ha komoly a végzettséget, (megfelelő háttértudással - itt pl anatómia.) és van gyakorlatod is, akkor tényleg csak a nyelvtudás a nagy korlát az érvényesüléshez, amihez persze én is sok sikert kívánok, ha megpróbáljátok..

Már 3.5- éve dolgozunk a szakmában, és jelen pillanatban Bp-én egy ****-os szállodában vezetjük és üzemeltetjük a wellnesst!
Te hát úgy érzem van némi tapasztalatunk már, az hogy különbözetet kelteni hát számítottam valami ilyesmire, de sebaj mert ha meg vann akkor meg nyert űgyünk van! :)
<!-- / message --> <!-- sig -->
 
Oldal tetejére