Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon - a nyílt utcán csaptak le rájuk a rendőrök

Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon szombat este - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon hétfőn.

A kanadai rendőrök gyanúja szerint egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgár és 26 éves kanadai barátnője február végén a kanadai Hamiltonban megölt egy 39 éves férfit, valamint több lövéssel életveszélyesen megsebesítette az ő 26 éves barátnőjét.

A páros - Oliver K. és Lucy L. - a bűntettet követően elmenekült, hónapok óta illegalitásban élt.
A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát és Európában próbál elrejtőzni, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellenük, valamint sajtófelhívást is közzétettek.

A körözöttek menekülésének a KR NNI vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök azonosították a szökevények feltételezhető rejtőzködési helyét. Szombat este Budapest VI. kerületében, az utcán elfogták mindkét embert.Oliver K.-t és Lucy L.-t őrizetbe vették, kiadatásukról később döntenek - olvasható a közleményben.

MTI

Lletartoztatas-bilincs-rendorseg-bunozo1.jpg
 
A nagy disznóságok elkövetői is szeretnek külföldre menekülni, csak nekik általában van pénzük megvenni a hatóságok együtműködését.
 
Itthon továbbra is sok a bűnöző igaz ez hazai fejlesztésű....
Nehéz vasárnap délelőttje volt egy 27 éves budapesti férfinek, hisz nagyon megalázták. Fájó lehet ez valakinek, akinek annyi önbizalma van, hogy egy 30 centis csavarhúzóval akar trafikrablást végrehajtani. Pedig T. Márk ezzel próbálkozott. Bement a dohányboltba, kivett egy sört a hűtőből és a kezében lévő szerszámmal fenyegetőzve követelte a bevételt.

„A pénztáros erre határozottan közölte a férfival, hogy már úton van a biztonsági szolgálat. A rabló ekkor az üzlet kijárata felé indult a doboz sörrel, az eladó azonban rászólt, hogy azt hagyja ott, mert nem fizette ki, a férfi pedig megvált az italtól és távozott” - írja a rendőrség közleménye.
 
Oldal tetejére