Kanadai Magyar Diaszpóra

deltaforce911 témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2018 Július 6.

 1. *Ferika*

  *Ferika* Állandó Tag

  mar megijedtem ,hogy gral lovagga akarnad utni :D
  jolvan akkor nem csalodtam maradt aki volt --mindenkibol hasznothuzo gatlasnelkuli
  ugylatcccik amit a magyarhazbol szereztek mar elfogyott --hmm van ilyen

  pont bele fittel a diszes companiaba
   
  Kanada Világa kedveli ezt.
 2. Én csak azokat írhatom meg amiket a Bethlen Gábor Alap közzé tett és hivatalos, illetve korábban az ottawai nagykövetség adataiból dolgoztam, és írtam össze az elmúlt évek BGA (Bethlen Gábor Alap) támogatásait. Az, hogy Bede-Fazekas Zsolt mennyit és honnan kap, arról nincs információ - legalábbis a Bethlen Gábor Alap tekintetében. A KV cikk csak ennek az alapnak a pénzigényléseit szedte össze. Arról van infó, hogy a Független Magyar Torontói Rádió honnan és mire kapta a pénzt? Jó lenne teljessé tenni a listát, ha más alapokból is kapnak pénzt a kanadai magyar szervezetek, szimplán közszölgálati tájékoztatásként, hogy ki miből gazdálkodik, és mi valósul meg abból amire kérik a magyar emberek pénzéből elkülönített forintokat Kanadában.
   
  Firga bácsi kedveli ezt.
 3. Úgy látszik Balla úr valami miatt nagyon szorosan kötődik a torontói konzulátushoz..igaz már új konzul van hivatalban..
   
 4. *Ferika*

  *Ferika* Állandó Tag

  De GAZDAGOK otthon !!
  az adofizetok penzen most dozsolnek a kulhoni iskolak uzemeltetoi
  talan inkabb kellene kolteni hajlektalan-gyermek es idosellatasra mintsem
  tobbmilliot kolteni folosleges rongyrazasra
  100 resztvevo repulojegyei es tobbnapos szallodai es teljes ellatasa
  az annyi amennyi = SOKMILLIO


  Második alkalommal szervezik meg a diaszpórában működő hétvégi magyar iskolák találkozóját Budapesten
  2019. február 21. 13:36
  Második alkalommal szervezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Hétvégi Magyar Iskolák Találkozóját Budapesten, amelyre idén február 22-én, pénteken kerül sor.

  A rendezvényre több mint 100 résztvevő – iskolavezető és pedagógus – érkezik a világ minden tájáról. Míg a tavalyi esztendőben 22 ország 70 iskolájából érkeztek pedagógusok, idén 27 ország 95 iskolájának képviselője vesz részt a rendezvényen. Az új országok között szerepel Ciprus, Csehország, Izland, Chile és Uruguay.

  A tavalyi évben első alkalommal, hagyományteremtő céllal életre hívott konferencia a Magyar Diaszpóra Tanács mellett a második olyan fórum, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen az anyaországtól távol, diaszpórában élő, magyar nyelvű oktatásban dolgozók számára a találkozásra, szakmai továbbképzésre és tapasztalatcserére.

  Az egész napos rendezvény során a pedagógusok előadásokon vesznek részt a kétnyelvűség, oktatásszervezési tapasztalatok, magyar nyelvvizsga a diaszpórában, ifjúsági programok a diaszpórában témakörökben, amit a késő délután folyamán népzenei és kézműves foglalkozások követnek.

  (Miniszterelnökség)

  nahaaaat ki az aki minden ilyet kihasznal ??? a kerdes csak koltoi volt hiszen egyertelmuuuuu!!!

  53012073_412313369525182_6322143717423579136_n.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2019 Február 22

Megosztás