Kanadai munkalehetőség

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
Szia Kefe!

Először is köszönöm a gyors választ!
Kicsit szivenütött a tény. De azért azt tudtam, hogy nem mondanak egyből igent. Bíztam benne, hogy trolisok nincsenek annyian (általában nem egy divatszakma és nagyon helyhez kötött) és így oda könnyebb lesz bejutni. Gondolom oda kell a busz jogsi is (itthon nem feltétel). Azért a 14,5 év gyakorlatot beszámítják a "cégvezetős beszélgetésnél", vagy az nem számít? Busz is megvan, de azt nem használtam.
Egyébként (szerintem) az nem lehet annyira borzasztó, talán sikerülne is. De mivel a legtöbb pontot kapottakat hívják be a következő körre, így kiesnék. :(
Akkor szerinted is a másik verzió a reálisabb, hogy kimenni, más munkát csinálni és ott megpróbálni, amikor már megismertem a várost és a szokásokat is.
Egyébként Te bejutottál? Mert eléggé ismered a folyamatot.
--Ez kicsit zavaros lett...--

Köszönöm a segítségedet.
Eloszor ki kellene menned, majd ha kint vagy akkor erdemes mindenkeppen a szivedre hallgatni, es azt csinalni amit az sug... Ha igy csinalsz akkor mindenkeppen van legalabb 0.001% eselyed a sikerre. idiota
 

Trove

Állandó Tag
Állandó Tag
Kefe!

Köszönöm a választ. Nem értem, hogy más miért szól ebbe bele NEGATIVAN. Szerintem azért van a fórum, hogy egymáson segitsünk. Az ide vonatkozó kérdéseket majd privátban fogom megírni, ha nem gond. Mégegyszer köszönöm.
 

csirke03

Új tag
Szia
Talán te tudnál nekem segíteni, jelenleg Budapesten élek és szeretnék kiköltözni Kanadába és ott dolgozni, élni, és lenne pár kérdésem a kinti élettel kapcsolatban.
Előre is köszi Zsolt
 

Maligán

Kitiltott (BANned)
Ilyen "kedves" embernek biztosan sokan fognak ezek után segíteni...
szia puszedli de regen lattalak...
...majd segit neki ez a csabagyagyaeszementke ,
ossza itt az okossagokat bar canada levegojebe meg
belesem szippantot.
csirkezsoltika ha figyelmesebb lennel maris tudnad ,hogy kik azok kint kint is elnek /ergo potencialis segitseg nyujtok/
kik azok akik csak csabika modra okoskodnak /azokbol is akad egynehany/
 

Kefe

Állandó Tag
Állandó Tag
jogositvany

Sziasztok ,
Trove korabban erdeklodott a BC jogositvany temaban, (hivatasos). Gondoltam megprobalom osszefoglalni szemelyes tapasztalataim es ide teszem a hivatalos linket is annak akit erdekel.

Ami a KRESZ-t illeti, ezen a linken megtalalod a hivatalosan hasznalt konyvet. En a hivatasost masoltam ide, de ha kell linkrol visszamenve megtalalod az urvezetoit is. Ez nem azonos a hivatalos szabalygyujtemennyel, mert az elegge jogi nyelven van megfogalmazva. Bar ha az erdekel azt is megtalalod home linkre kattintva a job szelen a lapnak.
<O:pHivatasos KRESZ konyv
http://www.icbc.com/licensing/lic_utility_resman_commercial.asp
<O:p
Az elso fejezetben megtalalod, hogy melyik fejezet ismerete kell a kulnbozo kategoriak megszerzesehez. Az 1-es hez az osszes ismerete kell, plusz meg a legfek tanfolyam is. Ez utobbi egy ketnapos kurzus, ahol a masodik napon kitoltod a tesztet, amelyik utan igazoljak, hogy reszt vettel a kurzuson. Ezzel az igazolassal utan elmehetsz vizsgara. A vizsgan kulon a legfekre es kulon a hivatasos ismeretre vonatkozoan vannak a kerdesek. A vizsga ugy nez ki, hogy odaalsz egy computer ele es ott sorba jonnek a kerdesek. Ha jol emlekszem atugorhatsz kerdeseket es azok a vegen meg ujbol elojonnek. Ha ra OK-ezol azt azonnal eretkeli is. Nem emlekszem a hiba hatarra, de maximu egy ket kerdest hibazhatsz. Ha jol emlekszem 30 KRESZ kerdes van es 25 legfek. A valaszok mindenesetre benne vannak a konyveben , vagyis a linkben megtalalhatod. Nemelyik kerdest nagyon kicsavarjak, szoval nem art ha erted az angolt. Azt hiszem az elmeleti teszten nem lehet tolmacsot hasznalni, sot szotart sem. Az eretekelesnel kulon ertekelik a legfek es a hivatasos vizsga eredmenyeit, szoval ha az egyik nem sikerul, akkor legkozelebb mar csak azt kell megismetelned amit buktal. Ha jol emlekszem a vizsgat csak nehany nap mulva ismetelheted. Sikeres elmelet utan mehetsz a vezetesi vizsgara. Amit most irok az az 1-es kategoriara vonatkozik. Ez altalaban azt jelenti, hogy elmesz egy autos iskolahoz es ott berelsz egy kamiont es azzal vizsgazol. A gyakorlati vizsga ket reszbol all. Az elso resz abbol all, hogy be kell mutatnod, hogyan vizsgalod at napi indulas elott a jarmuszerelvenyedet . (A jarmuszerelvenynek egy nyerges vontatobol meg egy 48 lab hosszu potkocsibol kell allnia) Az ido a bemutatsra maximalva van 45 percben. Ha mindent vegig mutatsz, akkor eppen elegendo az ido. Elofordul, hogy kerik azt is, hogy egy fekallitast is mutassal be, es ne csak szoban mondjad el. Szoval ha nem igyekszel es kifutsz az idobol, akkor megbuktal. Ertekeles a vegen van csak, es menetkozben a vizsgabiztos semmilyen visszajelzest nem ad neked, azt sem mondja, hogy valamit jol mondtal vagy rosszul, vagy rossz mozdulatot tettel. Ha sikerult a “pre-trip”, akkor kivisznek a forgalomban. Az utvonal altalaban nem komplikalt, de menet kozben folyamatosan pontoznak teged minden mozdulatodert. Pontozzak az iranytatrtast, helyezkedest, a dupla kuplungolast, valtast, visszakapcsolast, sebesseg tartast, stb. Uresben nem lehet gurulni, az foben jaro bun , meg alacsony sebessegnel sem lampahoz gurulva. Meg azt is ertekelik, hogy hova nezel es mennyi ideig. A vizsga vegen esetleg egy beparkolast is kernek, vagy azt, hogy leakasszad a potkocsit. Az egesz vizsga altalaban 2 ora idotartamu, szoval boven van idod izzadni, meg a gyakorlottaknak is. A vizsgabiztost vesztegetni nem eredmes, nagyot lehet bukni. Hosszu idore elvaghatod magad ha kiderul.
Urvezeto KRESZ konyv
http://www.icbc.com/licensing/lic_utility_resman_drivers.asp
Az urvezetoi ennel egyszerubb, pontosabban nem olyan nehez annak aki tud vezetni. (En most arrol az esetrol beszelek, hogy mar van korabbrol valamilyen jogsid) Az elmeleti vizsga szinten computeren tortenik, es azonnal ertekelik.
Az oldalon van lehtoseg letesztelni a tudasodat is. Itt a link
http://www.icbc.com/licensing/opkt.asp
A vizsga utan mehetsz gyakorlatira, attol fuggoen, hogy van-e eppen ott az irodaban aki kimegy teged vizsgaztatni. Az autot termeszetesen te hozod, es az lehet akar automata, vagy mehanikus valtoval szerelt, akar hany eves tragacs. A vizsgabiztos elobb leellenorzi a jarmuvet, lampak, es ha megfelelonek talalja mehetsz ki vele. Ha nem, akkor elobb meg kell javitanod, vagy masik jarmuvet szerezned, es egy masik idopontra ujbol jelentkezned kell. Az utvonal akarmi lehet azon a kornyeken. Altalaban 1 ora a gyakorlati vizsga, de van amikor ez rovidebb. Ahhoz, hogy BC-ben vezethess BC jogositvanyodnak kell lenni, pontosabban ha itt elsz. Akarhonnet van jogsid de itt elsz, csak korlatozott ideig hasznalhatod. Ha jol emlekszem a hivatalos szabaly szerint masorszag jogositvanyaval 6 honapig vezethetsz itt BC-ben, nemzetkozivel egy evig. Ez a hivatalos verzio, viszont kint az utcan a rendoroknel nem mindig toleralt ez az ido. Szoval ha megallitanak ellenorizni, akkor bajba is kerulhetsz. Autot, es biztositast vehetsz BC jogsi nelkul . Ha konkretabb kerdesetek van a fentebb megadott linken megtalalhatjatok a valaszt is, de azt hiszem a lenyeget leirtam.
 

Nagyi 01

Új tag
munkát keresek

Sziasztok.Munkát keresnék Kanadában teljesen mindegy micsoda,csak a kezdő lépcsőfok meglegyen.Ha valaki tudna nekem segiteni megköszönném.Bár sok helyen probálkoztam mindig átvertek.Remélem talán itt találok olyan magyart aki segit,és meg tudom hálálni. 31 éves vagyok építőiparban jártas Üdv. Bélus:p
 
46 éves favágó vagyok 20 éves gyakorlattal,szeretnék Vancouver szigetén vagy Vancouverben munkát találni.Még érdekel Edmonton és Toronto környéke is.Fakitermelés vagy erdőgazdasági munka érdekel elsősorban,de bármilyen más faipari vagy fizikai munka is érdekel.Ha valaki tud ebben segíteni,kérem jelentkezzen. [email protected]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sajnos munkat nem tudunk adni, kar ezert szemrehanyast tenni.
Feketen dolgozni Canadaban nagyon nehez es nem is tudunk szerezni ilyen munkat. Hivatalosan meg nehezebb hisz lathatatlanba senki nem vesz fel embert, hacsak nem valamilyen specialis szakteruleten probalkozik.
Aki megis kint szeretne elni annak a bevandorlasi topicba a-z mindent megtalal.
Sokat segitunk hamar valaki itt van, abban mit hol intezen, hol vegyen ki lakast barmiben ami a mindennapi eletbe valo eligazodast megkonyiti.
Jelenleg mindenhol nalunk is borzalamasan no a munkanelkuliseg, a valsag meg nehezebbe teszi a munkakeresest.
Aki canadaba el az tudja itt helyben is sokszor honapokig keres vaalaki munkat es csak igergeteseket kap. Ezrevel kuldi a resumekat meg vissza se hivjak. Nem megbantani akarunk senkit de realisan kell nezni a jelenlegi helyzetet, a forum probal segiteni de konkret munkat nem tud ajanlani senkinek.
 

Focikapus

Új tag
Üdv mindenkinek.

Én Vancouverben élek és FEJVADÁSZATTAL is foglalkozom.
Mint alaptörvény a kanadai jogban: KANADA TILTJA A VENDÉGMUNKÁS RENDSZERT.
Ha itt akarsz dolgozni akkor folyamodj egy bevándorlási vízumért.
Itt megnézheted az összes HIVATALOS információt:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Ez a kanadai minisztérium honlapja.

Bárki, bármit mond, híresztel, tanácsol, stb.... vigyázzatok!!!!
Csak a fenti kanadai muinisztérium információja VALÓS!!!!
Nagyon sok szélhámos van akik pénzt csalnak ki bevándorolni szándékozóktól.

Tehát általában NINCS "pár éves munkaszerződés, és megyek Kanadába" lehetőség!!!!!

Ez alól vannak kivételek időszakosan, amikor a kanadai kormány engedélyez kanadai cégeknek MUNKASZERZŐDÉSES alapon külföldi munkavállalőkat Kanadába behozni. Ezek a szerződések általában 1-3 évre szólnak, és a maygar munkavállaló magával hozhatja családját is arra az időtartamra - házastárs és gyerekek OK, de nagymam, testvér, stb NEM.)

Ilyen esetekben a kanadai hatóságok szigoruan előírják, hogy milyen szakmákra és milyen feltételekkel adnak ki munkavállalási engedélyt.

Jelenleg csak EGYETLEN ilyen szakma kategória létezik:
MAGAS KÉPZETTSÉGŰ KOMPUTER ÉS TÁVKÖZLÉSI PROGRAMOZÓK.

Aki ennek megfelel és szeretne Kanadába jönni dolgozni, kérem írjon vissza emailben, és megadom a további feltételeket/elvárásokat/előírásokat.
Válaszodban kérem ne felejtsd el megadni a közvetlen email címedet.
Röviden - NAGYON röviden - add meg képzettségi szintedet, gyakorlati idődet, és némi infót arról, hogy milyen programozási nyelvekben és milyen platformon vagy járatos.
Jó napot kívánok!
Szeretné felvenni Önnel a kapcsolatot, persze ha lehetséges.
Az e-mail címem [email protected].
Szívességét előre is köszönöm.
Tisztelettel Tóth András
 

Eva1

Új tag
Sziasztok!

Budapesten élő, 1 gyermekes család vagyunk, férjem és kisfiam - aki 1 éves - kanadai állampolgárok, én magyar állampolgár vagyok. Férjem 11 éves koráig élt Kanadában, ezért a kinti élettel valamint munkalehetőséggel kapcsolatban nincs túl nagy rálátásunk a dologra, ezért próbálok tájékozódni itt. Tervezzük, hogy kiköltözünk Vancouverbe, ha valaki tudna abban segíteni, hogy hol tudnánk munkalehetőségek után kutatni, azt nagyon megköszönném. A pici gyerek miatt szeretnénk viszonylag biztosra menni.
Előre is köszönöm a segítő szándékot! Szép napokat Nektek!

Üdv: Éva
 

Eva1

Új tag
Nem régen olvasgatom ezt a fórumot ugyan, de az világossá vált számomra, hogy az igazán megkeseredett, rosszindulatú, unatkozó az Te vagy Molnarcsabi. Nem igazán értem, hogy mi szükség van ilyen cinikus, rosszindulatú, nem éppen "magasröptű" hozzászólásokra illetve válaszokra, melyeket Te produkálsz. Jó lenne, ha a moderátoroknak is feltűnne ez! Szerintem ez nem csak az én véleményem!
 

Molnarcsabi

Kitiltott (BANned)
Na jo , Hogy igy megdicsertel, igy elarulom neked honnet szedi a tobbi is mber is az informaciot, amire te kivancsi vagy, de tenyleg csak magunk kozott : Az internet nevu talalmanyrol.Arrol meg tenyleg nem en tehetek hogy az elso par honaphoz es az eletkezdeshez egy uj orszagban szukseg van ugy 20-30-40 ezer dolcsira, amin meg a moderatorok sem tudnak segiteni.
A moderatoroknak meg kulonben sem az a feldata hogy kitorolgessenek minden olyan velemenyt ami egy masik forumtagnak nem szimpatikus, hanem az hogy obszcen, durva nyelvezetu, joizlest erosen serto beirasokat toroljenek ki. Azert attol en kommentarjaim eleg messze vannak.

Legyen egy onfeledt, derus hetkoznapod.
Nem régen olvasgatom ezt a fórumot ugyan, de az világossá vált számomra, hogy az igazán megkeseredett, rosszindulatú, unatkozó az Te vagy Molnarcsabi. Nem igazán értem, hogy mi szükség van ilyen cinikus, rosszindulatú, nem éppen "magasröptű" hozzászólásokra illetve válaszokra, melyeket Te produkálsz. Jó lenne, ha a moderátoroknak is feltűnne ez! Szerintem ez nem csak az én véleményem!
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Budapesten élő, 1 gyermekes család vagyunk, férjem és kisfiam - aki 1 éves - kanadai állampolgárok, én magyar állampolgár vagyok. Férjem 11 éves koráig élt Kanadában, ezért a kinti élettel valamint munkalehetőséggel kapcsolatban nincs túl nagy rálátásunk a dologra, ezért próbálok tájékozódni itt. Tervezzük, hogy kiköltözünk Vancouverbe, ha valaki tudna abban segíteni, hogy hol tudnánk munkalehetőségek után kutatni, azt nagyon megköszönném. A pici gyerek miatt szeretnénk viszonylag biztosra menni.
Előre is köszönöm a segítő szándékot! Szép napokat Nektek!

Üdv: Éva
Kedves Eva! Ma vettem egy, Canadai Magyarsagot, ez itteni ujsag,
leirom neked az itteni feladott hirdetest az ujsagbol, hatha tud segiteni valamit.
Volt menekultek figyelem.
Ha vissza szeretnel jonni Kanadaba, akkor tudunk segiteni
megszerezni az engedeylt.
(Authority to return to Canada)
Tovabbi informacioert hivjad a
Judi Simms irodat surgosen.
Tel; 905-737-9747
Fax. 905-508-6864
e-mail: [email protected]
webside: www.judisimmsparalegal.ca
Gondolom nem ingyen csinaljak a vissza terest.
Legyen szerencsed!
 

Eva1

Új tag
Köszönöm a válaszodat Bubu!
Felhívtam az itteni kanadai nagykövetséget és ott azt a választ kaptam, ha rendelkezik kanadai útlevéllel és állampolgár akkor nem kell engedély!
Valójában nem tudom milyen engedély kéne Neki?
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a válaszodat Bubu!
Felhívtam az itteni kanadai nagykövetséget és ott azt a választ kaptam, ha rendelkezik kanadai útlevéllel és állampolgár akkor nem kell engedély!
Valójában nem tudom milyen engedély kéne Neki?

Kedves Eva1! Azt en sem ertem milyen "Engedely kell"
Viszont valoban ha van utlevele (Canadai) akkor egyertelmuen johet!
Amennyiben le jart az utlevele, akkor Canadai kovetsegen be kell adni az utlevel cseret, amit KB: 3-4 het alatt meg is kaphat ( itt csak 1-2 het)
(85$ can. kell fizetni)De szerintem job ha a ferjeddel bementek a kovetsegre
es ott kertek pontos informaciot, biztos vagyok benne mindent megfogtok
tudni ami szukseges az idejovetelhez,es ha mar itt lesztek a fejed utan
megfogod kapni az itteni allam polgarsagot, rovid idon belul.
Hat igyekezzetek!
 

Zonne

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv mindenkinek,

olvasgatok már egy ideje, néha bele is szóltam, de most nem ez a lényeg :)
Nem tudom, mekkora rálátásotok van a "média szakmákra". Merthogy engem olyan érdekelne. Párommal próbálunk Kanadába kievickélni, aztán első lépésként ugye az ember körülnéz, hogy egyáltalán lesz-e munkája, vagy legalábbis mekkora az esélye...

Szóval média-ügyekről tud-e valaki valamit? Előre is köszi :)
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
En voltam Floridaban,most itt vagyok Irorszagban,es en is Kanadaba szeretnek tovabb allni a parommal.
AZ tuti hogy haza nem megyek ehen halni.
Hiaba vannak az embernek szerettei,baratai,mikor szarban vagyok,vagy esetleg nekem kellene segitseg a hajamra kenhet az O segitseguket,mert hirtelen meg nagyobb bajban van mindenki mint en....
 
Oldal tetejére