Kapott egy plüssmackót, döbbenetes meglepetés érte, mikor hazavitte

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 1.

Melitta - 2019 Január 1, 16:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A nő egy ajándékcserés összejövetelen jutott a mackóhoz.

  Egy houstoni nő különös plüssmackóhoz jutott egy ajándékcserélő játék során.
  A plüssfigura ugyanis emberi hamvakat tartalmazott.

  Rakhi Desai két héttel ezelőtt egy ünnepi buliba látogatott, ahol úgynevezett jenki rablást játszottak – írja az UPI. A játék lényege, hogy a résztvevők elcseréljék feleslegesen kapott karácsonyi ajándékaikat.

  [​IMG]
  Illusztráció.

  Desai a buli végén egy plüssmackóval tért haza. A figura varrott szíve, illetve a talpán látható „Neptune Society” felirat miatt tűnt különlegesnek.

  Mikor a nő rákeresett a Neptune Society kifejezésre, kiderült, hogy egy különböző hamvasztási szolgáltatásokkal foglalkozó cégről van szó.

  A vállalat többek közt olyan plüssmackókat is gyárt, melyekben hamvakat lehet tárolni.

  A Neptune Society nem tart feljegyzést az eladott plüssfigurákról, így nem tudni, hogy Desai új macija kihez tartozik. A figurán ugyanakkor van egy név, amely talán segíthet a család azonosításában. A nő bízik benne, hogy idővel sikerül visszajuttatnia a tárgyat eredeti tulajdonosaihoz.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 1.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez eléggé morbid. Az adományozónak - elképzelhető, hogy fogalma nem volt arról - kit, melyik személyt kapta és adta tovább... Mármint annak hamvait. Nekem nem okozna különösebb megrázkódtatást, mert "kemény" vagyok, de van akinek igen.
  2. eniko61
   eniko61
   "mifelenk" ????
   a világon sok helyen - köztük Mo-on is - lehetőség van (és élnek is vele sokan) a hozzátartozó hamvainak a lakásban tartásához - van akinek ez megnyugvást jelent, másokat "kiver a víz" még a gondolatától is, hogy egy "halottal" legyenek egy térben

   Georgina leírta a saját véleményét, nem általánosat csak a sajátját

   azért remélem az írásod után nyugodtan hajtod álomra fejedet, hisz "felvilágosítottál" egy "tudatlan magyart"

   Boldog Új Évet! ;)
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem ítéltem el senkit. Nagyon is megértem azt, ha bárki otthon tartja a szeretteinek a hamvait. Nem törtem pálcát. Átgondoltam azt, amit Te "lefuttattál". Aki megőrizte, eltávozhatott, így az örökösök, nem ismerve a mackó titkát, azt eladhatták. De idegen embernek a hamvaival szembesülni, eléggé megdöbbentő. Ilyenkor két lehetőség van, vagy az, hogy kidobjuk, de ilyenkor menthetetlenül - részemről legalábbis - lelkiismeret furdalás. Mivel képtelenség visszapörgetni, kinek is adnám tovább, akkor csak úgy oldanám meg a mackó sorsát, hogy a hamvakat valamilyen szép erdős részen szórnám szét. A mackót pedig immár kiürítve, leültetném, valamelyik bokor tövébe. Arra vigyáznék, ne turista ösvény közelébe tegyem le. Ne találhasson rá senki. Maradjon az erdő macija, majd az enyészeté. Azonnal a megoldás futott át a szürke állományomon, s erre írtam azt, amit. Nem kérdezek, önmagamtól is pontosan ismerem ezeket a dolgokat.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Ha emlékezetem nem csal, már Magyarországon is törvény szabályozza, és ott sem szórhatod szét bárhol, ahol szeretnéd, kell hozzá a terület tulajdonosának engedélye is.
  5. CasaLoma
   CasaLoma
   Ez errefelé sem szokatlan, hogy az elhunyt hozzátartozó (számukra értéktelen, vagy annak gondolt) ingóságait nem a hozzátartozók rámolják-szortírozzák-pakolják napokig-hetekig, hanem egy erre szakosodott vállalkozónak átadják.
   A nagyobb bútordarabok ezután felkerülnek az ebayre, a kisebb ingóságokat pedig kiviszik a flohmarktra.
   Kb. 2 évvel ezelőtt az egész német sajtót bejárta a hír, hogy egy menekült az ingyen kapott használt bútordarabban jelentős mennyiségű készpénzt és betétkönyveket talált. :)
  6. setni
   setni
   Számomra ez mindig érdekes kérdés volt hogy az elhunyt hozzátartozó ingóságait miért nem az örökösök nézik át vagy selejtezik ki..
   Ennyire érdektelennek veszik a sok holmit?
   Jártam már én is olyan ingatlanban ahol a szobát vastagon borította be az elhunyt papírja és fényképei..
   Ez annyira megalázó hiszen ha rám hagyta a tulajdonát akkor kötelességemnek érzem hogy vadidegenek ne túrkáljanak a magán élete maradványai közt.
   Az meg már a cinizmus véglete hogy a készpénzt elrakom a többit meg vadidegenek kezére bízom...
   Az elhunyt rokonaim ingatlanjaiból még a szemetet is kitakarítottam.
   elovilagegyetem, ladybug7spots és Ág65 kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   És az engedély ki nyavaját érdekel, úgy őszintén ? Ha az én két marék hamvan pl. a Dunában kíván nyugodni, ott fog.
   setni kedveli ezt.
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Egyrészt van az a mondás, hogy ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs.
   Másrészt az olyan nagy országokban, amik több időzónát átölelnek, nem biztos, hogy egy örökös hajlandó ezer meg ezer kilométert (mérföldet) utazni, pláne ha ismeri az örökhagyó vagyontárgyait.
   Ez is habitus kérdése. Vannak emberek, akik ezt belső erkölcsi kötelességüknek tartják és vannak akik csak a hasznosságot nézik.
   Mondjuk szerintem a végtisztességhez hozzátartozik az is, hogy, ha az örökhagyó "megbízott" a hátrahagyott örökségének kezelésével, annak a számukra haszontalan részét diszkréten számoljuk fel.
   Szerintem gyorsan megváltozna a véleményed, ha az aktus közben két "szürkefarkas" (külföldön élőknek - a közterület felügyelőket hívja így a nép), vagy két rendőr tetten érne és hivatalos ügyet csinálna belőle. Mert akár bírósági ügy is lehetne belőle.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha ésszel csinálja, aki csinálja és hülyére nem bíznám a hamvaimat, akkor okafogyott, mondhatni kötekedő a reflexiód. Arról nem is beszélve, ne feledd ! , én már csak hamu vagyok akkor...
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Ha nem is egyik napról a másikra, de az ilyen szabályok idővel azért megváltoztatják az ember gondolkodásmódját a dologgal kapcsolatosan.
   Emlékezz csak vissza, nem is olyan régen még mekkora felháborodást keltett, hogy betiltották a szórakozóhelyeken, éttermekben, vonatokon, buszokon stb. az "ott gyújtok rá, ahol kedvem tartja" szokást. Mára viszont már teljesen elfogadott az is, hogy még a szabad levegőn sem gyújthatunk rá akárhol, ahol a kedvünk tartja.
  11. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Hát pont ez az!
   Hacsak nincs túlvilág, akkor az eltávozottnak mindegy.
   Amúgy nem kõtekedés, mert mi anno csak egy bokrot távolítottunk el egy tízemeletes hátoldalából ami miatt az egyik lakó az õnkormányzatnál (megyei jogú város) feljelentett, holott amúgy mindenkit zavart.
   Azért nem lett belőle bírósági ügy, mert nem talált tanút hozzá a feljelentő. Pedig csak fa kivágásához kell önk. korm. engedély. És ez csak egy bokor volt...
   ladybug7spots és CasaLoma kedveli ezt.
  12. Melitta
   Melitta
   Hala....itt csaladtagot nem temettunk. Voltam temetesen sajnos nagyon sokszor baratok ismerosok tavoztak. Altalaban hagyomanyos temetesen voltam.
   A hamvasztott temetesen is voltam amit a sirba behelyeztek. Volt olyan ismeros akinek az anyukaja hamvait a szekrenyfiokba tartotta ami igen morbidnak tunt . Ezt ugy tudtam meg egyik otthoni baratunk itt jart es elmentunk a nohoz hogy reszvetet kivanjon mert a temetesen nem tudott ott lenni. Beszelgettek es mondta a baratjuk nagyon sajnalja hogy nem tudott elkoszoni eletebe de halala utan se tole, semmi baj mondta a no, ezt megteheted es kihuzta a szekrenyfiokot ott volt az urna. Lodobbenesemet latta, es azzal magyarazta, hogy ha megy haza Mo-ra akkor haza visszi a csaladi sirba addig marad a mama a szekrenyfiokba.
   MInden urna teljesen zart es nevvel sorszammal datummal el van latva.
   Az en velemenyem mindegy, ki minek mondja vallasossagnak ,hagyomany tisztelet de az elhunyt temetobe valo.
   A csalad generaciokon keresztul meg is csak ki tud menni a temetobe , emlekezve ra, ugy tudom hogy a katolikusoknal 20-25 evig tartjak is a sirt utana meg lehet valtani tovabbi evekre.
   Hallottam en is aki szetakarja szoratni hamvait ,de gondolom elsosorban azert donthet igy mert tudja nem fog senki kijarni hozza ,nincs hozzatartozoja vagy borzalmas tavolsagbol nem lesz aki latogatja a temetobe.
   CasaLoma kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Meg egy morbid tortenetem van amit itt a legjobb baratnom meselt az anyukaja kalvariajarol azaz a temeteserol.
   MEg otthon elt nagycsalados baratnom edesanyja hosszu apolas ellenere meghalt. Elhamvasztottak. A zsidok nem hamvasztanak,legalabbis a vallasosok. A dednagymama es nagypapa sirjaba akarta betetettni az anyukajat hogy a csalad egyutt pihenjen es sajnos akkor valt a soros ferjtol penze se volt nagyon a 4 gyerek mellett. Ugy gondolta ez lesz a legjobb megoldas. A haborus idoket a mama ugy veszelte at, hogy az angolkisasszonyoknal volt es termeszetesen ki is keresztelkedett ezert. A temetes intezesenel el is mondta , hat erre azt valaszoltak a zsido temetobe nem de a masik temetobe eltemetheti hisz katolikus annak nincs akadalya. Dult fult a baratnom , jol ossze is veszett veluk. MAjd o eltemeti az urnat a sirba, de tel volt a fold fagyos nem sikerult neki.
   Betette a hamvakat a trabantjaba a csomagtartoba es gondolta majd tavasszal kivisszi a temetobe es a dedi sirjaba beteszi.
   Addig a kocsi csomagtaojaba volt a mama, minden nagy bevasarlasnal vagy mikor a csomagtartot hasznaltak nem gyozte a gyerekeinek mondani ,hogy vigyazzatok a mamara, de tedd a kruplit a mamara, ne tedd a budos tornacipodet a mamara stb
   Vegul tavasszal kivitte a temetobe es becsempeszte a dedi sirjaba a mama urnajat.
   10 ev itt let utan hazament mert beteg lett, nem bizott az itteni orvosokba, es o is elment, ennek vagy 15 eve.
   CasaLoma kedveli ezt.
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem csak a katolikusoknál. Törvény szabályozza, hogy koporsós temetés esetén a használati jog a temetés napjától számított 25 évig él, lejárata előtt azonban meghosszabbítható. A határidő lejárta után már csak abban az esetben hosszabbítható meg, ha időközben nem adták ki a parcellát másnak.
   setni kedveli ezt.
  15. Melitta
   Melitta
   Lehet a reformatusoknal az ateistaknal es meg sok vallasnal , ez a torvenyi lehetoseg a 25 ev , es a tovabbi megvaltas, zsidoknal nincs igy.
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Még a könnyem is potyog, úgy nevetek rajta. :D
   varázsdoboz kedveli ezt.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Melitta, Magyarországon ma már mindent törvény szabályoz. Még a törvényt is. :)
  18. Melitta
   Melitta
   Meg kell hogy mondjam fuldokoltam a rohogestol en is, szegeny mamara minden nap vigyazni kellett es allandoan ott elt veluk.
   Igazabol nem is tudom igy leirva visszaadni azt a szines elbeszelest ,hogy egyik fia aki akkor 10 ev korul volt meg egy taslit is kapott mert csak ugy behajitotta a cucait es mikor szolt neki a baratnom vigyazz a mamara vallatvont erre kapta a taslit ,hogy megmondtam ,hogy a mamara vigyazni kell nem lehet semmit radobalni.
   Nem emlekszem ra hany honapon keresztul volt a mama a csomagtartoba de szinte mindennap volt valami story vele.
   Utoljára módosítva: 2019 Január 2
   varázsdoboz és CasaLoma kedveli ezt.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Valóban, általánosítottam. Tudom az itthoni szokásokat. Igaz, már azt is hallottam, hogy a hamvakkal majd, a későbbiekben, el kell számolnia a családnak, hol tartják? stb.
   Szigorúbb intézkedésről - egyelőre - nem tudok.
   Nekem is van olyan rokonom, aki kétszer hosszította meg a temetői urna falában, a szeretteinek ott maradását. Tíz évre lehet megváltani, s ha akkor a rokon nem intézkedik, akkor az urnákat a közös sírba borítják. Ezért úgy döntött, hogy az urnákat hazaviszi. A házába, a kert felől, a házának külső falában, kívülről csináltatott egy biztonságos, kulccsal záródó, faburkolattal ellátott helyet, ahol a két urnát őrzi. De felvetődött benne az, mi lesz akkor, ha ő is meghal? Az örökösnek nem akaszthat ekkora terhet a nyakába, ezért úgy döntött, már meg is kérdezte, van-e lehetőség a hamvak szétszórására, tehát mind a három (a meglévő kettő és az övé) urnában lévő hamvakat össze borítják és úgy kerül majd anno szétszórásra. Így megoldható a dolog, és meg is nyugtató. Igen, többen ezt a megoldást választják, amit először hárítottam, majd átgondolva igenis praktikus, jó megoldásnak találok én magam is. Hiszen, aki elment, az itt maradt velünk, a gondolatainkban, az álmainkban, de legfőképpen a szívünkben.
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  20. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Milyen remek ötlet...:D
  21. Melitta
   Melitta
   Amenyiben a haz eladasra kerul igen csak nagy meglepetes lesz az uj tulajnak a ket hulla dobozba. Kegyeletsertonek talalom, ha mar rokon vagy az osei akkor annyi azert kijar neki, hogy a temetobe egy urnas helyen nyugodjanak bekeben.
   Nem nagy penz a megvaltas de ha elosztjak 10 evre akkor kibirhato osszeg ,ez a minimum amit akar nagyszulok akar szulok esetben egy gyerek vagy orokos megtehet.
   A szetszoras a vilagba en irtozom az ilyentol , mert a szel visszi es kitudja kiszipantja be a levegovel a halott ember hamvait.

   Az biztos nagy gond a sok halott ember tarolasa ezert is propagaljak a hamvasztast ami azert tenyleg nem foglal helyet. CSak nem jo ha az ember nyomtalanul eltunik a semmibe, hogy meg a temetobe se legyen helye.

   Az biztos ha engem a csaladom szetszorna barhol ,mindne nap visszajarnek huhogni nekik, hogy tudjak mekkora hibat vetettek, ahogy a szuletest a halalt is kello kulturaltsaggal lelki intelligenciaval kell kezelni az orokosoknek.
   Utoljára módosítva: 2019 Január 2
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  22. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Drága Melitta!
   Kérlek kezd úgy körüljárni a dolgot, hogy a fizikai test, csak egy hordozó tartály...a lélek, ami az érzelmek központa, elhagyja a teste annak halálakor...máskülönben ha nem így volna, a lelket is a föld alá tesszük? ( Vagy elégetjük?)

Megosztás