Kapott egy plüssmackót, döbbenetes meglepetés érte, mikor hazavitte

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 1.

Melitta - 2019 Január 1, 16:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A nő egy ajándékcserés összejövetelen jutott a mackóhoz.

  Egy houstoni nő különös plüssmackóhoz jutott egy ajándékcserélő játék során.
  A plüssfigura ugyanis emberi hamvakat tartalmazott.

  Rakhi Desai két héttel ezelőtt egy ünnepi buliba látogatott, ahol úgynevezett jenki rablást játszottak – írja az UPI. A játék lényege, hogy a résztvevők elcseréljék feleslegesen kapott karácsonyi ajándékaikat.

  [​IMG]
  Illusztráció.

  Desai a buli végén egy plüssmackóval tért haza. A figura varrott szíve, illetve a talpán látható „Neptune Society” felirat miatt tűnt különlegesnek.

  Mikor a nő rákeresett a Neptune Society kifejezésre, kiderült, hogy egy különböző hamvasztási szolgáltatásokkal foglalkozó cégről van szó.

  A vállalat többek közt olyan plüssmackókat is gyárt, melyekben hamvakat lehet tárolni.

  A Neptune Society nem tart feljegyzést az eladott plüssfigurákról, így nem tudni, hogy Desai új macija kihez tartozik. A figurán ugyanakkor van egy név, amely talán segíthet a család azonosításában. A nő bízik benne, hogy idővel sikerül visszajuttatnia a tárgyat eredeti tulajdonosaihoz.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 1.

  1. Melitta
   Melitta
   A hagyomanyt nem lehet kidobni, mert az utokor semmit nem fog akkor megtartani. Lehet en vagyok nagyon erzekeny de ha otthon vagyok az biztos par napon belul kimegyek a temetobe, vegig jarom a sirokat amiket meg gyerekkoromba is tettuk anyammal, sajnos o hoza is csak a temetobe tudok kimenni.
   Mit mondasz az unokadnak a dedunokadnak a masik nagyi az ott van a Dunaba, mi szortuk bele? vagy valamelyik erdobe talan ennel, nem, talan annal a fanal szortuk szet, dobtuk ki hamvait.
   NEm lehet kulon valasztani a lelket a hamvaktol, ez egybe tartozik mint mikor elt meg.
   Szamomra kimondottan megnyugtato erzes a temetobe a hozzatartozokra, baratokra emlekezni.
   Fuggetlen az eletfelfogastol mit gondolunk a halalrol hiszunk-e barmibe vagy barkibe a halotnak a temetobe van a helye .
   Senki meg nem tert vissza a halalbol, hogy beszamoljon rola mi is tortenik az elet utan ,igy jobb ha ugyan olyan tisztettel banunk halottainkkal mint az elokkel.
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Én meg viccesen mindig azt mondom, hogy szórják szét a hamvaimat a meki parkolójában. Akkor legalább biztos lehetek benne, hogy rendszeresen meglátogatnak. :D
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   VAn meg egy storym. Mikor jottunk kb 1 evre ra egyik barati hazaspar szet ment a ferfi ujra nosult a volt feleseg ingazott a nagyfiuk hol az apjanal hol valamelyik holgynel elt a papaval megromlott a viszony. Kb 1 ev mulva a papa lebetegedett es par honap alatt meghalt. Hamvasztas volt az uj feleseg nem temetette el hanem hazavitte az erkelyen tarolta a nagy szerelmet. A fiu a volt feleseg a pap es mindenki kerte hogy engedje hogy eltemessek, o hajthatatlan maradt, az evek mentek nala is a palik, allandoan koltozkodott es egyik foszertol a masikig vitte a hamvakat. Volt feleseg is lebetegedett es meghalt a fiuk ujbol elkezdte bombazni a uj asszonyt adja oda apjanak a hamvait.
   Kiszurasbol nem adta, kozben elment az arabokhoz , par evre , utana utazgatott meg es szoren szalan eltunt valahogy a ferje hamvai. A gyereke soha nem tudott nyomara bukani. A fiu 2 eve halt meg. A csalad 3 kulonbozo helyen van .
   Tobben probaltuk rabeszelni az asszonyt hogy temessuk el a fia melle, de mar nem tudta megmondani hol vesztette el a ferje hamvait.
   Bennem ez a tortenet meg mindig elevenen el, pedig kozel 30 eves tortenet.
   Meg mindig ha a regiek osszejonnek szoba kerul hogy mi lehet az uj asszonnyal aki elhagyta a ferje hamvait.
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  4. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Elképesztő milyen sztoryjaid vannak...:)
   Most elmegyek egy régi topikodhoz meghoztad a kedvem...:D
   Melitta és CasaLoma kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Kellőképpen fel is vagyok háborodva. Mi ez, ha nem diszkrimináció ?!
   CasaLoma kedveli ezt.
  6. eniko61
   eniko61
   lehet rosszul tudom? de én úgy hallottam még anyámtól, hogy a zsidóknál a sírmegváltás örök életre szól, csak ha már egyáltalán nincs hozzátartozó, akkor lesz az "enyészeté" (és igen, a "refeseknél" is 25 év az egyszeri megváltás :) )
  7. tornando
   tornando
   Igen plusz még
   Kissé agyon papírozták:
   b) a hamvak temetőn, temetkezési emlékhelyen kívüli elhelyezése esetén az eltemetésre kötelezett személy teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt nyilatkozatának meglétéről az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti, az eltemetésre kötelezett személyek nyilatkozatairól szóló nyilvántartás vezetésére az önkormányzat által kijelölt köztemető igazolása
   alapján kell kiadni.

   Közjegyző előtt tett jognyilatkozat teljes bizonyító erővel bír

   Az eltemetésre köteles személy nyilatkozata tartalmazza az eltemetésre köteles személy nevét, születési helyét és idejét, anyja születési nevét, nyilatkozattételkori bejelentett lakcímét és a hamvak elhelyezése tervezett helyének címét. A hamvakat tartalmazó urna temetőn, temetkezési emlékhelyen kívüli elhelyezése esetén az eltemetésre köteles személy nyilatkozatában vállalja, hogy az urnát kegyeleti igényeknek megfelelő körülmények között tárolja és az elhunyt közeli hozzátartozói részére a kegyeleti jog gyakorlásának lehetőségét biztosítja, valamint az elhunyt közeli hozzátartozóit az urna elhelyezésére szolgáló hely címének változásáról tájékoztatja.
   Utoljára módosítva: 2019 Január 4
  8. Melitta
   Melitta
   POnt az egyik legnagyobb gond azzal van ha valaki otthon tartja a hozzatartozoja hamvait , eleve megfosztja a spontan barati ismerosi latogatasi lehetoseget, a csaladi pervatarokrol es bosszu hadjaratokrol nem is beszelve.
   Szinte lehetelen kovetni ha valaki ossze vissza koltozkodik es visszi magaval egy ideig az urnat. Az a rokon barat ismeros sehol mar nem tud se egy kovet letenni se egy szal viragot. Melyik gyerek tudja hogy az idos elhunyt rokonanak a gyerekkori baratja baratnoje szeretne leroni kegyeletet de hat nem tudja hogy van -e gyereke vagy hol talalhato, hogy hivjak stb hogy ezt meg tudja tenni.
   Belegondolok nekem is a legjobb baratnom ovoda altalanos kozepiskola vegig kiserte gyerekkoromat, meg a fejhez menesnel ott voltunk egymas eskuvojen utana az elet szanaszet vitt minket. Szuleivel mindig talalkoztam mikor hazamentem es tudtam szuletett egy lanya o meg a ferje kulfondon dolgozott.
   A szulei elmentek, anyam mondta egyik hazalatogatomkor, hogy a baratnom meghalt hirtelen. Senki o se tudta az asszonynevet hogy mikor halt meg hol van eltemetve se a gyereke nevet cimet nem tudtam, a Koztemetobe igy lany neven nem talaltak so, par evre ra a testvere elokerult es tole tudta meg anyam hogy nem lett eltemetve hanem otthon van a hamvai a ferjenel, akivel o is megszakitotta a kapcsolatot.
   Alig lehet olyan ember aki nem talalkozott ilyen esettel. Valtozatlan az a velemenyem, hogy oly pici egy urna , hogy kell valamilyen megoldast talalni ,hogy a temetobe keruljon vegleges nyughelyre.
   Olvashattunk olyan hirt is hogy talaj viznel arviznel a vizbe dobott urnak kerultek elo.
  9. eniko61
   eniko61
   nem is tudom...igen, mindenki másképp gondolkodik erről...én pl. határozottan kértem a gyerekeimet, hogy az én hamvaimat szórják szét majd...
   ez a temető-dolog nekem olyan...olyan nem is tudom :) - nekem semmit nem jelent egy darab föld, ha én emlékezni akarok valakire, akkor az együtt töltött időre emlékszem, felidézem a szavait, tetteit, közös dolgainkat és max. ha nagyon elkap az ihlet, gyújtok egy gyertyát - ezt bárhol vagyok, megtehetem, nem kell vándorolnom egy földdarabhoz, ahol már csak egyébként is porladó csontok, hamvak vannak
   de ez én vagyok, ettől még tiszteletben tartom bárki más bármilyen más véleményét, hozzáállását - ha másnak kell az az emlékezéshez (vagy bármihez, ami az elhunythoz köti) egy sírhely, egy urna, bármi legyen neki is erre lehetősége
   a barátnőd férjének meg talán arra van szüksége, mint az én nagynénémnek...kell, hogy ott legyen az elhunyt párja hamva, mert ez megnyugvást jelent a számára, így érzi magához közel a társát - talán majd ha ő is elmegy, együtt eltemetik őket vagy szétszórják mindkettejük hamvait :)
  10. Melitta
   Melitta
   Megrendítő látvány, emberi hamvakkal teli urnákat sodort partra a tenger
   Egy holland hajózási vállalat különös magyarázatot adott a történtekre.

   [​IMG]

   December 31-én emberi hamvakkal teli urnákat sodort partra a tenger Hágától északra.

   Összesen három urna ért partot: mind ugyanabból a német krematóriumból származott. Az észak-német krematórium közel 750 kilométerre van a holland parttól.

   A helyi és a német újságok rejtélyként kezelték az ügyet napokon keresztül, főleg, hogy a német temetkezési jogszabályok nagyon szigorúan szabályozzák az emberi maradványok kezelését, tengeri temetést is csak különleges urnákkal engedélyeznek, ezek pedig nem olyanok voltak.


   Végül egy holland hajózási vállalat, a Trip Scheepvaart of Scheveningen közölte, hogy az urnák egy tömeges matróztemetésről származnak, amely katasztrófába torkollott, miután az egyik alkalmazottjuk elejtette az urnákat tartalmazó ládát. A vállalat elnézést kért a történtekért.
  11. setni
   setni
   Pontosan ezért ódzkodnak az emberek a hamvasztástól...nem lehet tudni kit kapunk vissza...

Megosztás