Hírek Karácsony bejelentette: megvétózza az atlétikai vb-t

A főpolgármester szerint a kormány a Fudan-törvénnyel nem tartotta be ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban, ezért a tettek mezejére kell lépni.


„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – mondta Facebook-videójában Karácsony Gergely. A főpolgármester a Diákváros tervezett területén arról beszélt, a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért itt az ideje, hogy ez a „gaztett” ne maradjon válasz nélkül. Bejelentette, hogy szeptember elsején a fővárosi közgyűlésnek azt fogja javasolni, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.


A főpolgármester szerint a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk.


A Demokratikus Koalíciónak már van egy beadványa a fővárosi közgyűlés előtt arról, hogy vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot.


A kínai Fudan Egyetem kampuszát a magyar kormány 400 milliárd forintot jelentő kínai hitelből építené meg, azon a területen, ahol a főváros 10 ezer diáknak szállást biztosító Diákvárost kialakítását tervezte. Karácsony már korábban jelezte, hogy ha nem épül meg a Diákváros, akkor kész lemondani a 2023-as atlétikai vb megrendezéséről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont korábban azt állította, hogy a két építkezés nem zárja ki egymást.

IAAF_logo-.jpg
 
B+, ez most hogy jön ide? 2007-ben (!) - 14 évvel ezelőtt - Clinton előadást tartott Budapesten, ahová 50 üzletember foglalhatott vacsoraasztalt, 3 millióért, SAJÁT KÖLTSÉGÜKÖN... hogy ez miért érte meg nekik, kvára semmi közünk hozzá és különben is kit érdekel.... jó hogy már nem mész vissza a tatárjárásig, hogy miért érte meg nekik idáig elügetni....
Azért azt lássuk be megdolgozik a jutalomcsontért! :D
 
B+, ez most hogy jön ide? 2007-ben (!) - 14 évvel ezelőtt - Clinton előadást tartott Budapesten, ahová 50 üzletember foglalhatott vacsoraasztalt, 3 millióért, SAJÁT KÖLTSÉGÜKÖN... hogy ez miért érte meg nekik, kvára semmi közünk hozzá és különben is kit érdekel.... jó hogy már nem mész vissza a tatárjárásig, hogy miért érte meg nekik idáig elügetni....
ne foglalkozz a kérdéssel, kétbitesnek megoldhatatlan problem
 
Utoljára módosítva:
Ha már Clinton és a volt elnökök. Ez is a korupció egy módja, csak ott nem előre, haenm utánna fizetnek :D Bezzeg keleten elősször fizess és aztán talán kapsz is valamit :D
 
Vagy inkább épüljön-e diákváros, a magyar diákok számára megfizethető kollégiumokkal, könyvtárral, ingyen használható sportlétesítményekkel.... a népszavazás a legoptimálisabb esetben is még egy év, mire kiírható, addigra döbrögi úgy bebetonozza a fudant, hogy nincs az az isten, aki visszacsinálhatná... a telkeket már odavetette a kínai komcsiknak... a háttérben meg röhög a markába....
Kínában kőkemény kapitalizmus van, mégpedig a XIX. század eleji forma, csak az emberek más ruhákban szaladgálnak, más közlekedési eszközökkel parádéznak.
Hogy papíron mit állítanak ... erről csak a Frangepán utcai kínai piac árusa jut eszembe, aki az orrunk alá nyomott egy műbőr kabátot, s erősen állította: "szászábő, szászábő" (fordítom: 100% bőr).
Persze ...
 
persze, a Fudan Hungary Egyetem Alapítvánv egy közérdekű vagyonkezelő alapítvány ... az ilyesmi alapítványoknak a vagyona csak közcélra, oktatási tevékenységre fordítható, jó sok hasonló van.
Mint kb. a gyermekmentő alapítvány.
A befolyt összeg 95%-a a saját fenntartására megy el...
De visszatérve a hasonlatodhoz:
"A szomszedod összeír egy bevásárló listát egy hétvégi bulihoz. Te felajanlod, hogy beszerzed. Meg is veszed a saját pénzeden, leszállítod. Majd ahelyett, hogy a szomszéd kifizetné, megköszönné és meghívna rá családostól, közli, hogy akkor jöhettek el rá, ha belépti díjat fizetsz.."

Szerintem az jobb hasonlat lenne mikor hárommillióba kerül egy pesti vacsora Clintonnal ... vajon miért éri meg?
Nem. Nem jobb példa.
Egy üzletember szempontjai az üzletének függvénye és (cég)magánügy.
Ráadasul, ha már ezt a peldat hoztad, kontrazom 300 milliárddal.
Ennyibe került (vacsora nélkül) Orbán kézfogása Trumppal.
És kéretik nem azzal jönni, hogy a honvédség akarta (a beszerzést). Semmilyen előzménye nem volt ilyen igénynek. Még egy nyamvadt LOR se. (A LOR a Letter of request rövidítése.)
Szép szavak, tervek. De mi valósult meg belőle eddig? És erre a semmire alapoznak?
Kettős pénzügyi diploma? Biztos nagyon hasznos az EU-ban.
Ja nem.
A kinai még nem hivatalos nyelv az EU-ban.
Persze nekik jól jön, mert a kinai Európaban elfogadott végzettseghez jut...
Bár furcsállom, hogy mindket fel MSc-re hivatkozik, holott a pénzügy MBA, de ki vagyok én, hogy értsek is hozzá?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kovács László_iampablo wrote on Borók Jutka's profile.
Szia!
Project 1, 2, 5 könyvekhez kapcsolódó felmérőket keresem.
Ha megvan küldjed el légyszíves.
3, 4 könyvhöz megtaláltam
Köszönöm
László
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.

Statisztikák

Témák
37,175
Üzenet
4,557,706
Tagok
600,410
Legújabb tagunk
Seres Anna
Oldal tetejére