Karácsonyi dekorációk, ötletek - saját kezűleg készítve

banuta témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 November 10.

 1. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Jaj ez is nagyon jó ! Eddig csak képről ismertem ezeket a figurákat ,de jó ,hogy láthattam a készítés módját is.Köszi !
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Október 26
 2. gabicu

  gabicu Állandó Tag

  A héten én is angyalka gyártásba fogtam.
   

  Csatolt fájlok:

 3. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Ezek a duci angyalkák teljesen elbűvöltek.:D Biztos nagyon örülni fog aki ezekből kap karácsonyra.:) Nagyon ügyes vagy!!!!:dr_33:
   
  evelyn13 és rencsi007 kedveli ezt.
 4. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Készítettem néhány koszorú alapot . Eddig nagyon tetszenek ,kíváncsi vagyok a végeredményre .
   

  Csatolt fájlok:

 5. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Tudtok javasolni valami egyszerű díszt karácsonyi vásárra, amit másodikosok is könnyen el tudnak készíteni, de mégis el lehet adni? (mondjuk nem egy kartonpapírból kivágott angyalka, hanem valami látványos, mutatós) Köszönöm!
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 6. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Dekupázs bármilyen tárgyra pl: cd-re , konzervre ,egyszerű fehér gyertyára , spatula házra ,fára,kerámiára,műanyagra ,csengőre, . Ikeába és a Tescoba kapható 100-110 ft-ért üveg mécsestartó amit ki lehet díszíteni üvegfestékkel . Bébiételes vagy más kisebb üvegekből mécses dekuzva vagy üvegfestékkel ,csipkével ,szalagokkal ,gyönggyel ,díszítve . Hógömb vagy bonbon tartó készítése kis üvegekből . Hóemberek hungarocell gömbökből (internetes kép ,mert nincs a miénkről ),cserép ,csipesz figurák .Egyik évben a legolcsóbb Tescos műanyag díszt újítottuk fel úgy,hogy lefestettük fehérre ,hópasztáztuk ,megszórtuk ezüst csillámmal és szép szalaggal díszítettük . Nagyon gyorsan elkapkodták .Teszek fel képeket a régebbi munkáinkból amik vásárra készültek .
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 November 10
 7. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  A lányomék ilyesmit csináltak anno, de rajzoltak szemet, szájat és cérnából hajat ragasztottak.
   

  Csatolt fájlok:

  evelyn13 és Dabadi75 kedveli ezt.
 8. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Köszönöm az ötleteket!
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 9. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  bonbon tartó gumilapból vagy filcből ,fakorongból rénik , só-gyurma díszek ,hungarocell szív dekupázzsal ,poháralátét gumilapból ,hógömb befőttesüvegből , szódabikarbónás gyurma ,toboz cserépben , cserépfigurák, forrócsoki zacskóban ,bonbon tartó rénik kis üvegből ,mécsestartó Ikeás üveg mécsestartó festve , hűtőmágnes üveglencséből ahol a gyerekek kifestik vagy színezik a papírra kinyomtatott képet ,majd kivágják , ragasztják az üveglencsére ,alulra pedig a mágnes kerül .
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 November 11
 10. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Ma készítettem néhány gyertyát műlépből . Az elkészítésük nagyon egyszerű így gyerekek is könnyen el tudják készíteni ,másrészről elég olcsó is .
  Finom méz illattal, természetes méhviaszból. Hatása fertőtlenítő, csíraölő, jó hatása van a légzőszervekre és nem utolsó sorban szép dísze a lakásnak. A méhviasz gyertya lángjának melegebb, sárgásabb színe van.
  A műlép lapokat és a kanócot méhész szaküzletben vettem .
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 November 12
 11. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Nagyon szép. Hogyan készíted? Fel kell puhítani, vagy könnyen tekeredik? Egy kb. 10 cm magas ilyen vékony gyertyához milyen széles darabot kell feltekerni?
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 12. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  A lapokat langyos helyen tartottam éjszakára így nem kellett semmit csinálni vele csak késsel a megfelelő méretűre vágni . Én 10 és 15 cm hosszú lapokat vágtam és a magasságuk 15 cm .A lapokat megfelelő méretűre vágjuk ,majd a lapok szélére tesszük a kellő méretűre vágott kanócot,körömmel kissé belenyomkodjuk és feltekerjük .Persze akkor lesz szép,ha szorosan tekerjük ,erre kell csak figyelni . Én a lapokat és a kanócot is előre levágtam utána már csak tekerni kellett .
   

  Csatolt fájlok:

 13. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Ezek az angyalkák nekem is nagyon tetszenek, meg egyéb aranyos ötleteket is láttam már, DE! nekem úgy tűnik, hogy a videókban bemutatott kapszulák olyasmi anyagból vanak, mint a dobozos üdítők. Fémes belső, de nem túl keménynek tűnnek. Több videóban is láttam, hogy hagyományos ollóval vágják a szélét, illetve lyukasztóval mintát nyomnak bele. Én is kaptam a kollágáimtól egy marék kapszulát. De ezek kemény műanyagok, az ollóval nem birok vele, s a lyukasztó sem válna be. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy egyelőre nem tudom, hogy végülis mit tudok majd ezekből a műanyag kapszulákból készíteni. A tied is ilyen volt?
   
  evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.
 14. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Ezek kávékapszulák .Én is ugyanilyenből készítettem ugyanígy ahogy a videóban is van . Kétféle kávékapszula van a műanyag Dolce Gusto és a fém Nespresso . Neked ezek szerint a műanyag van .Nekem Nespresso kapszuláim vannak ahogy a képen is látod .Valamire biztos tudod majd használni a műanyagot is .
   
  evelyn13, zzsuzsa és editkicsi kedveli ezt.
 15. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Én is hiába koldultam.Műanyagot kaptam,hóember kalapnak csak jó lesz?
   
  evelyn13 és editkicsi kedveli ezt.
 16. Tecumamó

  Tecumamó Állandó Tag

  Téli dekoráció
  9-IoqzvoNjk.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 17. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  én is készítettem apróságokat
  20171117_085106.jpg 20171117_085329.jpg 20171117_085346.jpg 20171124_095949.jpg 20171124_101842.jpg
   
 18. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Készítettem néhány asztali díszt , rókás cd képet és egy manós gömböt .Nagyon cukik lettek ,ajándékba készültek .
   

  Csatolt fájlok:

 19. rencsi007

  rencsi007 Állandó Tag

  Ez a két asztali dísz a kedvencem :)
   

  Csatolt fájlok:

 20. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Készülődés adventkor. A családdal közös idei alkotások. Koszorú én+férjem. Az asztali dísz a 15,9 évesem egyedüli alkotása, a naptár a 11,5 évesem alkotása, alig beleszólást hagyva.A konyha úszott a csillámporban, a sötétben világító spraytől pedig világítottak este lefekvéskor az ujjaim .Azzal a naptár tobozai lettek átfújva. Meg néhány asztali dísz rész is.Süti a 11,5 évessel közös sütés. Süti egy nappal előbb sütve.
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás