Kedveljük meg a fizikát.Középiskolai szintü fizika feladatok megoldása.

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Középiskolai szintű fizika feladatok megoldása.


A gyermekek,hogy megszeressék a fizikát szükséges,hogy sikerélményeik legyenek. Tanitsuk meg őket az önálló feladatmegoldásra,mutassunk nekik fizikai kisérleteket
amit otthon önállóan /kis segitséggel/ megcsinálhatnak,s akkor ezek mind sikerélmények lesznek.
Ha valakinek gondjai vannak egy fizika példával,akkor oldjuk meg közösen ,azaz szórakozzunk közösen.

Egy feladatnak többféle megoldása is lehet.Keressük meg a legszebbet,legegyszerübbet.
Hátha van valakinek jobb,egyszerübb megoldása.
Lehet megoldatlan fizikafeladattal is jönni ,megoldjuk közösen.
 

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Középiskolai szintü fizika feladatok

Egy kisméretü test kezdő sebesség nélkül szabad eséssel zuhant. Az esés utolsó egy másodpercében 25 m utat tett meg. Milyen magasról esett a test és milyen sebességgel ért földet

Megoldás csattolva.
 

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Feladatok

Ajánlom Baranyi Károly Tanár Úr honlapját és csattolok belőle feladatlapokat.


Baranyi Károly honlapja
Címlap
FIZIKA



Kedves Középiskolás Diákok! Kedves Középiskolai Fizikatanárok!

A fizika tudományával való ismerkedésre, a fizika tanulására nyílik itt lehetőség. Ezen a honlapon – távoktatási módszerrel – segíteni szeretnénk a fizikát tanulni kívánó fiataloknak. Ebben a tanítási-tanulási rendszerben hetente helyezünk el megoldandó feladatokat fizikából.
 

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Javaslom még a Gondolatébresztő - fizika feladatok-at,


Ebből egy feladat:


Decemberi feladat

Tegyük fel, hogy van több, azonos méretű könyvünk, és ezeket úgy szeretnénk az asztal szélénél egymásra helyezni, hogy a legfelső könyv széle a lehető legmesszebbre nyúljon! Milyen elv szerint kell a könyveket elrendeznünk? Van-e valami határa a könyvek túlnyúlásának?

Csattolom a megoldást:
 

racz1946

Állandó Tag
Állandó Tag
Első feladatmegoldásaim

Aki még önállóan/egyedül/ nem oldott meg fizika feladatot/15-20éves fiuk,leányok/ az keressen egy feladatot fizika könyvből vagy fizika példatárból esetleg az interneten elemi vagy középiskolai szinten/6-13 osztály/és kezdje el megoldani.Ha nem megy, csinálj képet a feladatról és a megoldásról,tedd fel válaszként a témára s megpróbálok segiteni ,hogy hogy tudnád megoldani.
 

bereczlizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Óvónéni vagyok, messze áll tőlem a fizika, de jó lenne, ha egy kicsit közelebb hoznák a gyerekekhez. Nekem egy 17 éves lányom van, de náluk nem tanítják, vagy megtérti, vagy nem. az ő baja:(
 

Endorphin

Állandó Tag
Állandó Tag
fizika

A téma indítása egy nagyszerű ötletnek tűnik számomra. Mindig is szerettem a fizikát, régen játszódtam a feladatokkal, kevésbé az elektromosságtannal, valami oknál fogva mindig távol maradt tőlem a téma megértése, amit manapság akként magyarázok meg, hogy nem tudtam képzetté alakítani a fogalmat. És ha ez nálam nem valósul meg akkor nehezen megy bármi.

Kedvencem a Statika volt mindig, a mechanikából, lehet azért is mert a 9-ik osztályos tanárunk nem fektetett sok hangsúlyt a teóriára, hanem a gyakorlatra. Bármit is tanított elméletből, nem tartott tovább mint 10 perc az órából, felvázolta a képleteket, megmagyarázta gyorsan és jöttek a feladatok. Annyira megszerettette velünk a tananyagot, hogy mindenki várta a fizika órát. Sajnos a nyári szünetben "kilógott" Franciaországba és már termodinamika és elektromosságtant egy olyan tanárral tanultuk aki órákig diktált és a tankönyvben megoldott feladatokat is legalább kétszer elhibázta a táblán.

Jó lenne egy kis interaktivitás ezen a témán, azaz felrakni egy fizika példát és 2 hetet adni a helyes válaszok beérkezésére. Ahogyan minden kémia az életben, ugyanúgy mondhatjuk, hogy fizika nélkül nem létezik az élet, így hát kémia sem. Lehet az elején sokat nem érdekelne, de pld a fiatalokat lehetne ösztönözni egy kis táblán, mármint - Az hónap fizika versenyének a nyertese. Ha már nincs matematika akkor lehetne egy középiskolai szintű témát indítani ezen a téren is.

Orsi
 
Oldal tetejére