Kedvenc filmem

lilli témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2004 Április 1.

 1. Nani1

  Nani1 Állandó Tag

  Legkedvesebb filmjeim:
  Folyó szeli ketté, Brokeback Mountain, A szív hídjai, Szerelmünk lapjai, Tágra zárt szemek, Koltai Lajos filmje: Este,
  és még vég nélkül lehetne sorolni.
   
 2. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  Tökéletes trükk
   
 3. Csoma Lajos

  Csoma Lajos Állandó Tag

  Brasil. (R. Terry Gilliam.)

  A Kártyavár tv-sorozat, de elég jól bemutatja a nagypolitikát.

  Szürke senkik. Viszonylag új magyar film, az első világháború végnapjaiban játszódik.

  Egy marék dinamit. (R. Sergio Leone) Poszt-68-as film, a forradalom reménytelenségéről.

  1945. Új magyar film, a háború után továbbélő előítéletekről.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Október 10
 4. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igazából ritkán nézek filmet, főleg a mesefilmeket szeretem. Ma úgy gondoltam, ebédközben keresek valami nézhetőt a youtube-n.
  Rám köszönt egy feliratos film. Nem a szokásos háborús sablon, nincsenek harcok, táborok, csak egy kisfiú van aki keresi a válaszokat.
  Un secret (Egy titok) francia film
  Claude Miller: Egy elveszett és megtalált zsidó történet Franciaországban... Grimbert, a történet főhőse és narrátora, 7 éves. Csendes, befelé forduló fiú. Nem barátkozik a vele egykorú gyerekekkel, életét önkéntes magányban tölti. Csodálja erős, kisportolt, gyönyörű szüleit, és érzékeli apja csalódottságát, amikor őrá néz. Magányának ellensúlyozására találja ki magának a bátyját, aki mindenben az ellentéte. Mivel szülei sosem beszélnek a múltról, a háborús időkről, ezért a hézagokat saját képzelőerejével tölti ki. Megalkotja saját családtörténetét. E szerint apja és anyja – Maxime és Tania – a háború előtt ismerkedtek meg, a sportszeretetük hozta őket össze. A háború kitörésekor a nélkülözések és a megszállás elöl Párizsból a szabad Franciaországba mentek. Egy St. Gaultier nevű városkában éltek ez idő alatt, amely igazi idill volt számukra. A háború után visszatértek Párizsba, ez után született meg ő, Francois. Párizsban újra kinyitották sportszerboltjukat, amelyre régi barátjuk, Louise vigyázott, amíg ők távol voltak. A hatvanas évek közepén Francois 15 éves. Az iskolában egy a holokausztról szóló, sokkoló dokumentumfilmet nézetnek meg velük. Az egyik osztálytársa megjegyzést tesz a látottakra, mire Francois ráveti magát és összeverekszenek. Otthon a család értetlenül áll a történtek előtt. Maxime-ot inkább mulattatja a tény, hogy csenevész testű, csendes, osztályelső fia verekedésbe keveredett. Francois csak Louise-nak tudja elmondani mi is történt valójában az iskolában.
  A megrendült Louise elérkezettnek látja az időt, hogy elmondjon mindent a fiúnak a családról...

  „Ez egy kétértelmű és furcsa film, az emberek mégis szeretik” – mondta Claude Miller rendező egy interjúban. – Nem volt ilyen sikerem az elmúlt 20 évben, nem volt az 1988-as 'La Petite Voleuse' (A kis tolvajlány) óta. (The New York Times, 2007. okt. 25.) A filmet soha nem játszották Magyarországon.
   
 5. Eredet (Inception)
  Egy mély jelentést hordozó, izgalmas science fiction, akciófilm
   
 6. Szarka András

  Szarka András Állandó Tag

  Nemrég megnéztem moziban a Terminator 2. 3D-s verzióját. Csodálatos élmény volt, nem hittem volna, hogy valaha még moziban láthatom. Kikapcsolt minden egyes pillanata, elvarázsolt. A kedvenc pedig a "Gonosz halott", a "Pokolkeltő", X-Tro, de oldalakon át sorolhatnám a horrorfilmeket... :)
   

Megosztás