Kedvenc filmem

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Golyózápor (Shoot 'em up)

Hát... lőttek benne rendesen.
Egy titokzatos férfi, aki Mr. Smith-nek nevezi magát (Clive Owen), és akiről csak annyit tudhatunk, hogy virtuóz módon bánik a pisztollyal, belekeveredik egy vajúdó nő körül kitört utcai lövöldözésbe.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
World Trade Center

Hanghatásilag remek volt, de én valamiért többet vártam tőle.
Csak 20 embert sikerült élve kimenteni a World Trade Center romjai alól, miután a tornyok 2001. szeptember 11-én összeomlottak. John McLoughlin (Nicolas Cage) és Will Jimeno (Michael Pena) rendőrtiszt volt a 18. és a 19. Ők azért mentek a Világkereskedelmi Központba, hogy másokon segítsenek, akár az életük árán is, de végül őket is foglyul ejtette az összeroskadó épület.
 

obereczki

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt6fórumot, amin régi filmeket lehet letölteni, melyek nincsenek meg videotékában?? Van egy pár régi film amit megnéznék. Találtam egy rajzfilmes ilyent, nagyon jó: tudom ajánlani mindenkinek aki szereti a rajzfilmeket! http://animeaddicts.hu/download<wbr>s.php?filelist.17.3012 itt épp egy kb. 20 éve keresett rajzfilmet lehet letölteni: mégpedig az ALaddin és a csodalámpa 1982-es Japán változatát, természetesen magyar szinkronnal.
 

obereczki

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlékszik valaki arra a lengyel filmre, hogy Szexmisszió?? szerintem nagyon jó volt, jó lenne valahonnan megszerezni megint.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Határtalan indulat

Egy átlagosra sikerült akciófilm.
William MacPhersont tengerészgyalogosként szolgál Irakban. Amikor megsebesül, egy katonatársa meghívja az arizonai farmjára. Mire azonban megérkezik, a barátjának nyoma vész, sőt a környéken lakók mintha soha nem is hallottak volna róla. MacPherson rádöbben, hogy az egész várost könyörtelen embercsempészek tartják a kezükben, akik az üzlet érdekében semmitől sem riadnak vissza. Elhatározza, hogy a végére jár az ügynek, és nem nyugszik, amíg a vétkesek el nem nyerik méltó büntetésüket.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak a testeden át!

Jópofa vígjáték.
Kevés vígjáték kezdődik azzal, hogy rögtön a film elején a főhős gyönyörű menyasszonyát baleset éri, ráadásul éppen az esküvő napján. Henry, a vőlegény (Paul Rudd) szinte képtelen feldolgozni a történteket, ezért húga, Chloe (Lindsay Slone) tanácsára kénytelen szakemberhez fordulni. Arra azonban ő sem számít, hogy a pszichológusa egy gyönyörű nő, Ashley (Lake Bell) lesz, aki nem a tudomány, hanem a szerelem segítségével hoz gyógyírt bánatára, mivel szinte rögtön egymásba zúgnak. Ezen a ponton akár azt is mondhatnánk, hogy "és boldogan éltek, amíg meg nem haltak", de sajnos ahogy az életben, úgy a filmen sem egyszerű a vágyott boldogság elérése, ugyanis Henry elhunyt menyasszonyának is megvan erről a véleménye. És ez hogyan lehetséges? Kate (Eva Longoria Parker) szelleme úgy érzi, hogy mennyei kötelessége kísérteni Ashleyt és szétválasztani az ifjú szerelmeseket, hiszen még a túlvilágról nézve is nehéz elviselni, ha az ember szerelme új párra talál. Küldetéstudata veszélyes: ha ez lesz az utolsó dolog, amit csinálhat a Földön, akkor is el akarja érni a célját.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
The Happening


Eléggé elgondolkoztató "katasztrófa" film.
Amire olyan rég számítottunk, bekövetkezik. A természet megelégeli mindazt a gyötrődést, amit az emberi civilizáció mért rá és visszavág. És hamar kiderül, hogy még mindig ő az erősebb. Egy biológiatanár (Mark Wahlberg) - szakmájának és néhány szerencsés véletlennek köszönhetően - előre megsejti, hogy katasztrófa közeledik. Családjával együtt menekülni kezd, pedig nincs hova. Ha életben akar maradni, új tervet kell kieszelnie.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Patyomkin páncélos

Amikor még képekkel is elég volt elmondani egy történetet.
Ogyessza kikötőjében a munkások sztrájkolnak. A hajón matrózok egy csoportja Vakulincsuk vezetésével elhatározza, hogy csatlakoznak a sztrájkhoz. Másnap megtagadják, hogy egyenek a férges húsból készített ebédből. A hajó kapitánya a parancsmegtagadókra ponyvát dobat és lövetni akar rájuk, de a fedélzeten felsorakozott legénység átáll Vakulincsukék oldalára. A kialakult harcban a tiszteket lefegyverzik, a kapitányt lelövik, ám Vakulincsukot is halálos lövés éri. Holttestét partra szállítják és a mólón felravatalozzák, a város népe gyászolja. A kikötői lépcsőn gyülekező tömeg ellen katonaságot vezényelnek, esztelen mészárlás kezdődik. Válaszul a hajó ágyúi lövéseket adnak le a városi palotára. A flotta hajói felsorakoznak a lázadó hajó elfogására, ám azok matrózai is szolidárisak a Patyomkinnal, amely így győztesen kifuthat a tengerre, miközben felhúzzák rá a vörös lobogót.

A világ kritikusai számára mindmáig a filmművészet csúcsát jelenti ez az alkotás.
 

Monbori

Új tag
Éppen ráérek, mert békén hagy a családom, így több filmet is láttam mostanában. Kiemelném az "Anna és a királyt" (Anna and the King), Jodie Foser és Chow Yun-Fat főszereplésével, nagyon szép film. Talán túlságosan is romantikus, nem elég valóságszagú, de ha figyelembe vesszük, hogy az összes díszletet, ami egy thaiföldi király udvarát jelenti, fel kellett építeni a forgatáshoz, akkor minden elismerésem a filmé, vagy inkább az alkotóké. Nagy csapatmunka volt, az eredmény szemet-lelket gyönyörködtető!
 

szebi1992

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezen a héten nem láttam egy tűrhetőt se, klasszikusokat szeretem pl. "Casablanca" "Lady be good" "Rhapsody in blue" "Singin in the rain" (ez külön megérne egy misét olyan aranyos), de szeretem Danny Kaye, Gene Kelly, Sinatra filmjeit is stb. :) Modern filmek közül csak a komolyabbakat pl Terminál, Kapj el ha tudsz, Good night and good luck ilyesmik, magyar filmek közül szerintem Eperjes meg Garas filmjei ütnek a legjobban :) Eldorádó, Szamárköhögés... :D :D eszméletlenek...
 

bugimen

Új tag
Sikerült megnéznem a Sötét lovag című filmet. Csak annyit mondok, hogy nem véletlen az IMDb-s helyezet. :)
Aki nem rajong a képregény adaptációkért, annak is ajánlom!
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
A halálraítélt

A halálraítélt - [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]The Condemned[/FONT]

Első benyomásként nagyon hasonlított (az alapötletet tekintve) egy japán horror filmre, de közben átalakult [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]elég brutális akciófilmmé.
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Jack Conrad (Steve Austin) halálbüntetésének végrehajtására vár egy korrupt közép-amerikai börtönben. Egy nap felkeresi egy menő televíziós producer, aki ajánlatot tesz: visszanyerheti szabadságát, ha részt vesz egy illegális valóságshow-ban. A feladat: egy lakatlan szigeten megküzdeni a világ különböző szegleteiből érkező kilenc másik halálraítélttel. Nincs lehetőség menekülésre, és milliók nézik a cenzúrázatlan erőszakot. Csak egy maradhat életben, a legkeményebb harcos. Ki lesz az?[/FONT]
 
Oldal tetejére