Kedves kiplakátolt olimpikonok!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 23.

Melitta - 2016 December 23, 13:53
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kérem, próbálják meg egy pillanatra nem élsportolóként végiggondolni a magyar olimpiarendezési kampányt.

  Budapesten közlekedve sok helyen jön szembe olyan plakát, ahol önök, a magyar élsport büszkeségei hirdetik, hogy milyen csodálatos dolog lenne, ha Magyarország (helyesebben: Budapest) olimpiát rendezhetne 2024-ben.

  Mielőtt belemennénk a részletekbe, érdemes néhány dolgot leszögeznem - kezdve a legfontosabbal: az önmagában üdvös változás, hogy az álló éven át arcunkba üvöltő, rasszista gyűlölet helyét önök foglalták el az óriásplakátokon. Nem is kérdés számomra, hogy otromba, szélsőjobboldali agressziót, vagy inkább keményen küzdő, fegyelmezett, hazájukra büszke embereket szeretnék-e inkább a polgároknak példaként felmutatni. Az, amit önök nyújtanak a medencében, a sportpályán, a páston, mind-mind igazi nagybetűs Teljesítmény, amiért le a kalappal. Plakátra vele!

  Az azonban, hogy ezt a teljesítményt egy magyar szervezésű-finanszírozású olimpián kell-e bemutatni, teljesen másik kérdés. Értem az összes sportolói szempontot, de bármennyire is egész embert kíván az olimpikon-lét, azt kérem, egy pillanatra jöjjenek ki a medencéből, vegyék le a sisakot, cseréljék a mezt hétköznapi öltözékre, és úgy nézzenek körül.

  Ez az ország ugyanis tönkre fog menni, ha elnyeri az olimpiai rendezés jogát. Amikor például a minden más szempontból (hiszen kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző) példakép Nagy Tímea azt mondja, hogy az olimpia mellett kampányolva "mi nem szeretnénk rosszat sem a gyerekeinknek, sem az országunknak, mi csakis a legjobbat szeretnénk", bizonyára őszinte, de sajnos súlyosan téved. Hiszem, hogy nincs önökben ártó szándék, de sajnos itt és most nem lehet ezeket a terveket csakis a lelkes sportoló szemüvegén keresztül nézni. Nézzenek körbe egyszerű állampolgárként, és úgy mondják azt, hogy ez jó lesz, ez rendben lesz, jöjjön az olimpia.

  Mondják azt, hogy szülőként nem szorul össze a gyomruk, amikor a már megint kigyulladó metróról jön a hír, azt pörgetve a fejükben, hogy a gyerek ugye nem lehetett rajta. Mondják azt, hogy a 30 fokos melegtől, a pár csepp esőtől lebénuló városban, a dugóban ülve is teljesen biztosak abban, hogy képesek lennénk 7-8 éve múlva tömegeket fogadni az olimpia által megkívánt módon. Mondják azt, hogy hiszik, valóban annyiba fog kerülni az olimpia, mint amit most mondanak (a vizes vébé már az eredeti hazugság négyszeresénél tart) - és látva az ételosztás kilométeres sorát, a gyermekszegénység titkolni próbált, de mégis kikerülő, rettenetes számait, a reménytelen közmunkásokat, mondják, hogy nem lenne jobb helye ennek a pénznek.

  Keményen fogok fogalmazni: aki ma az olimpiarendezést reklámozza, az úgy jár el, mintha doppingszereket ajánlgatna az óriásplakátokon. Mindkét esetben súlyos következménye, nagyon nagy ára van egy rövidke csillogásnak. Ahogy a doppingoló sportoló csalások során átvergődve, a világversenyen mutat egy olyan formát, ami soha nem volt az övé, majd utána összezuhan a szervezete, akár egész életére lebetegedve, tönkretéve, úgy jutna el Budapest 2024-ben az olimpiarendezéshez, és maradna torzó évtizedekre utána. Odáig rengeteg csalással, utána borzalmas leromlással.

  Önök sem mondhatják azt jó szívvel, hogy a következő hét év minden infrastrukturális fejlesztését, közlekedésszervezési szempontjait, felújításokat, budapesti költéseket rendeljük alá annak, hogy lesz itt pár hét 2024-ben, amikor olimpiát kell rendezni. Nálunk gazdagabb városok is belátták ezt - több helyen is a helyi polgárok akaratát érvényesítve, népszavazással. Akik viszont önöket feltették a plakátra, azok ezt a jogot következetesen megtagadják tőlünk. Ebből pedig önöknek is sejteniük kell, hogy nem, nem akarunk olimpiát. Ne vegyék zokon, de nem túl sportszerű magatartás úgy győzködni minket, úgy plakátról üzenni, hogy közben pontosan tudják: elvették tőlünk a jogot arra, hogy magunk döntsünk. Nem helyénvaló a gólöröm, ha üres a másik térfél, mert az ellenfél csapatát kizárták a stadionból. Sőt, pont önöknek kéne leghangosabban követelni, hogy e misszióhoz a Fidesz előbb gyűjtse be a magyarok érvényes és eredményes jóváhagyását is. Mi mindig büszkék vagyunk, magyarként, együtt örülünk, amikor önök a dobogón integetnek. Legyenek most önök is magyarok velünk, egy szürke pénteken a buszra várva, az iskolába a gyerekkel vécépapírt küldve, a kórházban a hatfős kórteremben kilencen szorongva, hónap végén a konyhaasztalon aprópénzt tologatva! Legyen magyarok velünk a bajban, és nézzék így az olimpiai terveket!

  Hiszem, hogy ha ezt megteszik, akkor lelépnek a plakátokról.

  Ceglédi Zoltán

  olimpia.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 23.

  1. setni
   setni
   Ha lesz olimpia akkor azt más beruházások terhére csinálják meg.
   Érdekes de akiket hallottam róla beszélni mind nagyon lelkes ...büszkén mondják hogy ez micsoda nagy dolog az országnak amikor fölvetem hogy talán nem is annyira nagy dolog úgy néznek rám :o
  2. gumelig
   gumelig
   Minden esetre, egy pár ember MOST rengeteg pénz keres a bulin.;)
  3. analema
   analema
   Az olimpiák rendezése még fejlettebb és alacsonyabb korrupciós- és mutyirátával bíró országoknak is rendre bukás, méghozzá nem is kicsit.

   Tudomásul kell venni, hogy az olimpia rendezése mára már legfeljebb a gazdag országok luxusa lehet, akik valamilyen okfejtés mentén el tudják fogadni, hogy az a néhány hét szórakozás és mosolygás megérte a buktát. De egy olyan országban, ahol ez alapvető működést és megélhetést veszélyeztet egy kicsit máson kellene elgondolkozni.
   Személyesen is láthattam Görögországban, hogy micsoda nemzeti öntudatot tudott varázsolni az arcokra, hogy ott az olimpia, hogy az ő kisvárosukat most azért kell lezárni egy kicsit, mert ott fut valaki a lánggal, hogy az olimpia hazaérkezett. Érdekes, hogy már egy év múlva is másként látta mindenki a helyzetet.
  4. analema
   analema
   Aki napi szinten közlekedik Budapesten nem is értem, hogy miként lehetnek olyan lázálmai, hogy itt egy olimpiai tömeget lehet fogadni. Egy Árpád hídon lerobbanó autó jelenleg a Rákóczi hídnál már dugót okoz. Az újságok a '60-as éve végén azt írták, hogy a Blaha kétszintű közlekedésre történő átalakítása elkerülhetetlen. Tudom tervek vannak, de azoknak realitása igen kevés.
  5. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Csak a görögök olimpia utáni állapotát és a mostanit tudnánk feledni...

   [​IMG] [​IMG]

   Igaz, hogy nálunk az olimpia előtt lesz még a vizes VB 2017-ben, meg a Maccabi Játékok 2019-ben, de azt azért nem hiszem, hogy ezeknél a bevétel elég lesz a kiadásokra. Nem baj! majd a 27 %-os ÁFÁ-t felemelik 40 %-ra, oszt a gazdag magyarok fizetnek, mint a katonatiszt. Különben is fájjon a feje azoknak, akik majd akkor birtokolják a hatalmat és az állampolgárok kifosztásának lehetőségét.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Szomorú ilyen lepusztult állapotban látni. Én sokkal szerencsésebbnek tartanám, ha az olimpia visszakerült volna Görögországba, véglegesen. Egyszer kellett volna felépíteni, és azt fenntartani, legfeljebb időnként modernizálni. De ez, így, hogy 4 évente egy csilivili újat építünk horribilis összegekért, majd hagyjuk hogy a természet újra átvegye felette a hatalmat, óriási luxus.
  7. Melitta
   Melitta
   Ami penzt hoz ahoz borzalmas befektetesek kellenek, a kozvetitesi jogok es technika...........mikor meg a speed del is le vannak maradva. a 3D kozvetitesrol mar nem is beszelek ,mert addigra elvaras lesz.
   A kzolekedes , a szallodak hianya es a sport letesitmenyeke az utakrol nem beszelve .
   Montreali olimpiat par eve fizettek ki, addig csak nyogtek 26 evig utana.
   A vizes Vb az csak egy kis osszejovetel az Olimpiahoz kepest.
   Egyszer fustoljon a metro es a vilg hireibe bekerulve ember nem lesz aki le merjen menni.
   1-2 savos utakkal nem lehet ilyen rendezvenyt osszehozni mikor millios + ember tomeg erkezik.
   A biztosnasagi eloirasok elvarasokhoz sincs semmi alap azaz az alapokat kell letenni ami irgalmatlan osszeg megint.

   Szerintem a legnagyobb baj, hogy az uj gazdag reteg mint a gazszerelonk penze ugyan van dogivel csak nem ert semmihez es ez miatt boritekolva van a bukas is.

   A kinti gazdagok a sajat erejukbol tudasukbol epitettek fel evtizedek alatt fovedelmezo befekteteseiket, a magyar uj gazdagok meg csak barati rokoni tamogatassal jutottak ilyen helyzetbe.
   Ezer pelda van a Moszkva ter fainak viz igenyet se tudtak kiszamolni , ujbol bontjak fel mert olyan jo szakemberek kaptak megbizast. Ott az Ifi parknal mar haromszor koveztek el es meg mindig nem jo.
   A Tarlos mit mond 5 eve ilyen jol es biztonsagosan nem megy a Metro, hogy ez a pali hol el?????mikor minden nap fustol es le kell allitani valamelyiket a 4 bol de mar elofordult hogy egyik se ment csak buszok helyette.
  8. setni
   setni
   Melitta.
   Ezek akkor is megcsinálják ha beledöglünk is....
   Hisz az a lényeg hogy elmondhassák hogy MI voltunk hatalmon amikor az ország olimpiát rendezett.
   Soproni Ede, CasaLoma és Májkl kedveli ezt.
  9. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Mintha ezt már hallottam volna egy magyar pénzügyminiszter szájából! Egy kicsit másképp: "akkor is visszafizetjük az államadósságot, ha beledöglünk is". Úgy is lett! sokan beledöglöttek, persze, a pénzügyminiszterünk nem. :D A lengyeleknek nem volt ilyen karakán pénzügyminisztere, nekik el is engedtek pár milliónyi kamatot. Mi meg a 70-es években felvett 1 milliárd dollárra visszafizettünk 10 milliárd kamatot és a rendszerváltáskor még mindig tartoztunk az IMF-nek 20 milliárddal. Ilyen hülye népséget még nem hordott a hátán ez az öreg Föld, az biztos. Megérdemeljük, hogy még az olimpiát is mi rendezzük meg. Brazilia is majd belerokkant. Hol vagyunk mi hozzá méretben és népességben?

   Nem tudom, de ez olyan cigányos rongyrázás. Nincs valaki ott fent, aki jól megrázná a Főnököt, hogy térjen észhez? :eek:
  10. ML34567
   ML34567
   Ha jól emlékszem egyszer már majdnem rendeztünk olimpiát. Ha jól emlékszem akkoriban Barsiné Pataki Etelka nevével fémjelzett (ha nem jól emlékszem elnézést kérek tőle) olimpia előkészületeire elment némi adófizetői pénz. Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha az első Orbán kormány fújta le és lépett vissza a rendezésre való jelentkezéstől(?). Csak le kellett porolni azokat a tanulmányokat, és már mehet is "szükséges fejlesztésekre" az adófizetői pénz. Ez az kis ország bele is rokkanna, de szerintem nem is az a cél, hogy valójában olimpiát rendezzen (lásd: infrastruktúra, közlekedés, metro, stb. állapota).
   Ja egy kis emlék:
   http://mno.hu/migr/4600-milliard-forintba-kerulne-a-budapesti-olimpia-rendezese-746364
   Soproni Ede, Jaszladany és gumelig kedveli ezt.
  11. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Az nem Világkiállítás volt? Azt is szégyenszemre le kellett mondani. Meg egyszer Béccsel közösen akartunk rendezni valamit...
   CasaLoma, Jaszladany és setni kedveli ezt.
  12. gumelig
   gumelig
   A különbség ott van, hogy mostanában "MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT"
   :rolleyes:
   CasaLoma, Jaszladany és setni kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Hinni a templomba kell az uszo Vb 17 milliard kiadasrol szolt a koltsegvetes, jelen allas szerint ez 100milliardnal jar es meg nincs kesz. Mire elindulnak a versenyek biztos 100milliard felett lesz.
   Pancser egy szakember lehet aki igy szamol......

   50 ezres befogadasu stadion es a tobb 10 ezres stadion az Olimpia utan milyen szerepe lesz? vadvirag fog kinoni benne mint a gorogoknel?vagy szemet telep?
   Nincs az a sportag ma jelenleg MO-on ami megtudna tolteni Olipmpian kivul ilyen hatalmas befogadasu stadiont.
   HA esetleg egy egy nemzetkozi versenyt rendeznek is az ev 365 napbol all, es telen nyaron futeni huteni kell gondozni fizetni a szamlakat .......igaz kitalaltak a jo megoldas titkositottak mint a Felcsuti stadion rezsikoltseget, meg a takaritok penze se nyilvanos...

   Es mind emellett szinkronba indul a Paks2 ami megint irgalmatlan milliardok nana titkositva ....
   Jaszladany és setni kedveli ezt.
  14. Beka Holt
   Beka Holt
   A VII. olimpiai játékok rendezési jogát 1914 júniusi ülésén előzetes szavazás alapján Budapest kapta.
   Tehát megvolt az esély hogy nyári olimpiát rendezzen az ország. A NOB döntése alapján Ausztria, Bulgária, Magyarország, Németország és Törökország sportolói nem vehettek részt a VII. olimpiai játékokon. A háborút vesztesként záró Magyarországtól politikai döntés vette el a rendezés jogát, és a VII. nyári olimpiát a belgiumi Antwerpenben rendezték meg.
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egyetértek, én se fogalmazhattam volna korrektebben. (Nem is vagyok nagyképű ;))
   Ez kész agyrém....mint amikor az egér a Holdra vágyik....
   A hócipőm tele van már ezzel a mélynemzeti manipulációval... persze mit várni azoktól, akik beveszik... józan gondolkodást semmiképp. Egy olimpia nem csak a zetizászló lengetéséből és stadionépítésből áll, infrastruktura, vendégfogadás, stb.....és ezen túl, mi lesz a rühes stadionokkal utána?...ki és miből tartja fenn?...stb.stb.stb.
   CasaLoma, setni, sropi és 1 másik tag kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Számvevők tanácsai az olimpiai korrupció ellen

   Angol, kanadai, görög, olasz, kínai és brazil tapasztalatokat is felhasznál az Állami Számvevőszék ahhoz, hogy 2024-ben korrupciómentes olimpiát rendezhessen Magyarország.

   Újabb állomásához érkezik jövő tavasszal a 2024-es magyar olimpiai pályázat ügye. A jövő év elején több olyan ország számvevői érkeznek Budapestre, ahol az utóbbi másfél évtized alatt nyári vagy téli olimpiát rendeztek.

   – A szakmai eszmecserén fontos ismeretekhez juthatnak a magyar szakemberek – mondta a Magyar Időknek Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Az egyeztetésen a külföldi számvevők arról adnak majd átfogó tájékoztatást, miként ellenőrizték a hazájukban megtartott ötkarikás játékok szabályszerűségét, és adott esetben hogyan leplezték le a visszaéléseket.

   – A hatalmas sportesemény megrendezése tulajdonképpen közpénzből finanszírozott építkezések és vásárlások egybefüggő sorozata – mutatott rá Domokos László, hozzátéve: jó előre meg kell határozni azokat az ellenőrző módszereket és megoldásokat, amelyekkel a legalacsonyabbra szorítható a korrupció kockázata.

   A nemzetközi – így például angol, kanadai, görög, olasz, kínai és brazil – tapasztalatok ebben segítik majd az Állami Számvevőszéket.
   Jaszladany kedveli ezt.
  17. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Más ország (Monarchia), más olimpia.
   :D:D:D:D:D:D:D:D:D
   Jaszladany kedveli ezt.
  18. Beka Holt
   Beka Holt
   Olimpiát? Itt?

   A hét évesnél fiatalabb magyar gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben;
   30 ezer gyerek állandóan nélkülözik, 50 ezer rendszeresen éhezik;
   150 ezer gyermek él olyan háztartásban, ahol nincs vécé;
   200 ezer olyanban, ahol nincs áram;
   4000 gyereknek nincs lakcíme;
   ők, ahogy bárki más, akinek nincs lakcíme, semmilyen támogatást nem kapnak.

   Délelőtt 11 órára hirdette meg hagyományos karácsonyi ételosztását a Blaha Lujza térre az Ételt az Életért Alapítvány. Hajnali háromkor, nyolc órával az ételosztás kezdete előtt már ennyien álltak sorba a fagyban az ingyen ebédért.


   [​IMG]
   Soproni Ede, CasaLoma és Jaszladany kedveli ezt.
  19. setni
   setni
   Vagyis a 6 éven aluliak majd 60% jól él
   Több tízezer gyerek egészségesen étkezik
   Több százezer gyerek fürdőszobás lakóépületben él
   Több millió gyerek tv-zik és netezik
   Több millió gyereknek van lakcíme
   Ha lesz olimpia akkor ezzel feltudjuk zárkóztatni az a kevés lemaradt létszámot
   :(

Megosztás