Kemény a világ Trump Amerikájában - több száz embert tartóztattak le

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 12.

Melitta - 2017 Február 12, 03:23
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai bevándorlási hatóságok a héten több szövetségi államban illegális bevándorlók százait tartóztatták le.

  Olyan nagyvárosokban tartottak kiterjedt razziákat, mint például Atlanta, New York, Chicago, és sok embert vettek őrizetbe Floridában, Észak-és Dél-Karolinában, Virginiában, Texasban, valamint Dél-Kaliforniában, elsősorban Los Angelesben és környékén is.

  A határőrizeti szervek nem tettek közzé pontos adatokat a letartóztatottak számáról, sem a hovatartozásukról.

  Az viszont például kiderült, hogy az atlantai központ, amelyhez három szövetségi állam felügyelete tartozik, kétszáz illegális bevándorlót tartóztatott le. Erről Bryan Cox, a központ szóvivője számolt be a sajtónak.

  Durva razziák

  A határőrizeti szervek Los Angeles-i központjának igazgatója, David Marin 161 illegális bevándorló letartóztatásáról számolt be, és hozzátette, hogy közülük csak ötnek nem volt rendőrségi priusza. Marin pénteken sajtótájékoztatón ismertette az öt napig tartó rendőrségi ellenőrzések eredményeit. Elmondta azt is, hogy ilyen ellenőrzések korábban is rutin intézkedésnek számítottak, a legutóbbi például tavaly nyáron, még Barack Obama elnöksége idején volt.

  Az akciók irányítói hangsúlyozták: elsősorban a hatóságok számára is ismert bűnözőkre összpontosítottak, de letartóztattak olyanokat is, akiknek korábban nem volt dolguk a rendőrséggel, ám dokumentumok nélkül, illegálisan tartózkodnak az Egyesült Államokban. Gillian Christensen, a belbiztonsági minisztérium szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy az ellenőrzések hétfőtől péntek délig tartottak, és az illegális bevándorlók mintegy tucatnyi latin-amerikai országból érkeztek.

  Az Egyesült Államokban becslések szerint jelenleg mintegy 11 milliónyian élnek illegálisan. Donald Trump amerikai elnök azt ígérte, hogy legalább hárommilliót közülük - elsősorban azokat, akiknek priuszuk van - kitoloncoltat az országból.

  MTI

  USAMexikoHatarKeritesWikimedia1_1_oszlopos_breaking.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 12.

  1. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ezt úgy kéne hogy még ennél is több razzia. Aztán akit elkapnak, megnézik van-e priusza. Ha van, kiutasítják, oké. Ha nincs, megadják neki az állampolgárságot, s ettől kezdve ugye adót kell fizetnie ami bevétel a költségvetésnek... A határokat meg valóban erősen ellenőrizni, megoldani hogy ne nagyon jöjjön be több mindenki illegálisan. Ez tiszta helyzetet teremtene. Obama is valami ilyesmit akart, s én e nézetet támogatom.
   Beth-Nahrain kedveli ezt.
  2. Melitta
   Melitta
   Amnesztiat kene adni , es utana behozni azt a torvenyt amit ok akarnak. Igy sok ertelme nincs parat elfogni es peldat statualni mert ugy-e a mexicoiakra vannak kihegyezve, es az o munkajuk viszont a deli allamokba nelkulozhetetlen. Akik mar bent vannak azok mar igy vagy ugy resze a gazdasagnak.

   Rengetegen szeretnenek bevandorolni az Usaba es nem lehet ugy osztogatni az allampolgarsagot mint a frutit. Aki vegig varja a sorat akar eveket is hogy elfogadjak , leellenorizve atvilagitva megkapjak a zold kartyat azokkal nem fer hogy mert szomszedos orszag allampolgara fogja magat es atkoltozik es nyugodtan elhet esetleg adozas nelkul mint Marci Hevesen.
   Meg Canadabol se egy egyszeru atkoltozni az Usaba.
   Siman megy a dolog ha van $400ezer dollarod es fel tudsz venni par yenkit dolgozni akkor sinen van az ugyed hogy ott maradhatsz nagy esellyel.
   tipasa és sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  3. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Nos igen... Sőt fel se kéne vennem ehhez egy szál yenkit se. Utánanéztem már. Elég lenne egy megfelelő befektetési alapba betennem, van egy rakás ami erre szakosodik, vállalni hogy mittudoménhány évig nem veszem ki a pénzt, és máris meg van oldva a dolog. Amint letelnek azok az évek, még a pénzt is kivehetem ha akarom.

   Itt a probléma csak az hogy honnan lesz annyi pénzem...

   Amúgy a dolog nem annyira lehetetlen mert lehet hogy heteken belül beindul egyfajta bizniszem, bár eleinte csak mikroszkopikus méretben. Ellenben teljesen hivatalosan... Elvileg nem lehetetlen hogy kinövi magát jelentőssé, s akkor a dolog valóban sinen lesz. After all, United States is the country of the infinite opportunities...
   Megjegyzem a dologban az az igazán szép hogy még ha össze se jön a dolog, akkor se mondhatom azt hogy „vesztettem”, hogy kudarcot vallottam. Mert akkor is az lesz hogy elértem valami maradandót... Olyasmit ami garantáltan lehetetlen lett volna nekem Magyarországon. Ez tényleg olyasmi hogy minden egyes lépés maga is siker, és bárhol marad abba, maradandó nyomot hagy maga után. Emiatt imádom az USA-t mert itt tényleg van az embernek LEHETŐSÉGE...

   Persze a dolog sokkal könnyebb lenne ha valaki odaadná nekem e pénzt mintegy kölcsön, becsületszóra... de ilyesmiben nem is reménykedem. (annyira nem hogy senkitől nem is kértem még). De még ennek is van előnye: ha sikerül a dolog, teljes joggal mondhatom hogy tényleg a saját erőmből küzdöttem le minden problémát!

   Nyilván nem lesz egy könnyű fáklyásmenet amíg összejön, de minthogy én már közelebb vagyok a halálhoz mint a születésemhez, nagyjából úgyis leszarok mindent, az élet csak egy játék, dupla vagy semmi meg hasonlók... Nézd, tegyük fel tényleg totál semmi se fog összejönni. Képzeljük el a legislegrosszabb variációt. Ott állok majd megint Magyarországon, egy nyamvadt fillér nélkül, netán rámszál a magyar adóhatóság is valamiért, munkám se lesz megint, akármi... hajléktalan leszek... iszonyatos, mi?!

   Nos, MÉG EKKOR IS MEGÉRTE, mert elmondhatom hogy rendelkezem valamivel amivel nem sokan az országban: MEGVOLT ÉLETEM NAGY KALANDJA. Én MERÉSZELTEM megpróbálni megvalósítani az álmomat! A legtöbben NEM. És tele leszek szép emlékekkel... megmarad az önbizalmam amit korábban Magyarország tönkretett de az USA visszaadott... Sőt még az se lehetetlen hogy akkor is lesz bevételem mert eladom az élményeimet valami lapnak vagy könyvet írok belőle... de ígérem hogy az olyan lesz ami dicséri az USA-t. Nem fogok gyalázkodásokat írni akkor se ha azért rengeteget fizetnének. Inkább éhen döglök. Ismersz, makacs vagyok és nem bértollnok!

   Melitta, ami elmúlt, azt senki el nem veheti tőlem. Állítom neked, ilyen emlékekkel még az is sokkal kellemesebb ha a dolgok végén az ember netán öngyilkos lesz. Egészen más érzés. Nem mintha most ezt tervezném, eszembe sincs, egyelőre hellyel-közzel sinen vannak a dolgaim úgy hiszem, csak úgy hogy lássuk perspektívában a dolgokat, amiatt említem. Efféle kaland önbizalmat ad, kiszélesíti a látókört, meg minden. És amúgy a nagy, sikeres vállalkozók is így vannak az élettel. Kockáztatnak, néha nyernek, néha vesztenek... de hogy nem élnek átlagos és közönséges életet az biztos.

   Énutánam máris marad egy rakás minden a világban, te is tudod miről beszélek. Azt is tudod akármiféle nézeteltéréseink legyenek is, meg akármit gondolj is rólam ezért vagy azért, de tuti hogy nem vagyok átlagos és hétköznapi fickó. Soha nem is akartam az lenni. ELÉRTEM. Büszke lehetek magamra. Én alkottam valamit.

   Idézem a költőt (nem magamat):

   "Nyugodt vagyok, tudom mit érek, s nekem elég ez öntudat"!

   Amúgy meg az is köztudomású, az USA mindigis a BÁTOR emberek hazája volt. Mondok én neked valamit. Nem is kívánom, hogy olyan nagyon könnyű legyen az USA polgárává lenni! Abban a pillanatban beözönlene ide mindenféle színvonal-alatti népség, és tönkretenné ezt a gyönyörű országot. Most mintha túl nehéz volna a dolog, de ez még mindig jobb, mintha az ellenkező végletbe esnének, ez a véleményem.
   Melitta kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   "A határőrizeti szervek Los Angeles-i központjának igazgatója, David Marin 161 illegális bevándorló letartóztatásáról számolt be, és hozzátette, hogy közülük csak ötnek nem volt rendőrségi priusza."

   Számomra érthetetlen, hogy miért vártak eddig? Az rendben, hogy a hotelekben csöndben megbújó és dolgozó szobalányokra korábban nem vadásztak, de azokra sem, akik önként és dalolva sétáltak be a rendőrségi nyilvántartásba??? Miért nem paterolták ki őket azonnal? Miféle jogai lehetnek egy illegális bevándorlónak, aki csak a rendőrségi statisztikát rontja?
   ezoka, Beth-Nahrain és Soproni Ede kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Nezd Sehonai szivbol kivanom sikeruljonek az almaid es elkepzelesed. MIndnyajunk elete regenyes kalandos , mert annyi minden tortent velunk ezen a continensen, mintha duplan eltunk volna. Kuzdelmek bukasok sikerek parba jarnak.
   A padlo nem azert van hogy belekapaszkodjunk hanem hogy felalljunk. Tiz dolgot megprobalsz ketto biztos bejon, csak melyik az a ketto.....
  6. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   A válasz erre könnyebb mint sejted. Priusz az is ha valaki csak közlekedési kihágást követ el. Valaki csinált valamit amikor még érvényes volt a vízuma. Nem olyasmit hogy börtön járjon érte, de a nyilvántartásba azért bekerült. Azután lelécelt, eltűnt „szem elől”... időközben lejárt a vízuma... most azonban horogra akadt.

   Szóval ne okvetlenül emberölésre gondolj...
   CasaLoma kedveli ezt.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem is csak emberölésre gondoltam! Közlekedési kihágás? Illegálisként eszembe nem jutna autóba vezetőként beülni, mert úgy kb. 100-szor nagyobb esélye van a lebukásnak, mint hogy megállít az utcán kirakatnézegetés közben.
   Mert azért azt gondolom, ha valaki nem a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szaladt át az úttesten, az még attól nem került bele a rendőrségi nyilvántartásba.
   ezoka kedveli ezt.
  8. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Szerintem nagyon nem volna nyerő ötlet engem erővel visszavinni. Attól tartok, sokkal veszélyesebb volnék mint akármelyik muzulmán szélsőséges. Hiába nem vagyok muzulmán, sőt a kereszténységben se hiszek... De tudod ugye mi a véleményem Orbánról meg a bandájáról... Hidd el nekem, sokkal jobb ha messze vagyok tőlük, nekik is sokkal jobb meg nekem is. Akármikor elkaphat engem a... a... szóval én nem tartom magamat közveszélyesnek, de ez csak erre az amerikai kontinensre vonatkozik. Meséltem azonban mi volt velem „odahaza”. Szerintem jobb ha senki se kísérti a bennem lakó ördögöt.

   Nem, én nem az amerikaiakra haragudnék hasonló esetben. Nekik joguk van eldönteni, kit fogadjanak be a saját hazájukba. Elméletileg azonban nekem valóban magyarország kellett volna hogy a hazám legyen, de amilyen köpedelem módon az bánt velem, az... Igen, haragszom rá. Nagyon. Nem kicsit, nagyon, hogy a klasszikust idézzem Öszödről. Engem elvesztettek örökre. Hiába kerülnék vissza, akkor se tartanám magamat már magyarnak. De haragudnék. És jobban mint eddig. Sokkal jobb ha nem vagyok ott. Mindenkinek jobb. Nekem is persze, de nekik is. Ezt annyira komolyan gondolom hogy még magam is félek ha belegondolok akkor mi történne. Nem biztos... persze hogy nem... de ki tudja...

   Hagyjanak engem békén és kész. Magyarország a számomra a múlt. Nem kell nekem, nem akarom, kész, vége, igazából boldog lennék ha elfelejteném. Ha hiszed ha nem, szívesebben költöznék akár Indiába is mint Magyarországra vissza. Sőt előbb állnék be Nepálba buddhista szerzetesnek, fagyoskodva egy fűtetlen cellában és fenyőtűn élve.

   Amúgy ha arra kerülne a sor, ha mégis Magyarország lesz a vége, ha kibírom valami végzetes dühroham nélkül egy darabig amíg valami kis pénzt összekuporgatok, úgyis újrakezdem. Ha nem az USA-val akkor jó lesz nekem Ausztrália is. Abból is Tasmania. Az jó messze van és nekem a világvége kell. Talán elég nyugis hely lesz a magamfajta fél-remetének...
  9. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Megdöbbennél, mennyit ismerek aki vígan autózik itt nemhogy illegálisan, de plusz még bármiféle jogsi nélkül is. Sőt még az autó se az övé. És még utasokat is szállít.
   ezoka, varázsdoboz és CasaLoma kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Valamilyen igazolvanya csak van, jogsija ha mas nincs. Azert vonjak felelosegre amit elkovetett es nem azert mert illegalisan van . szerintem hallgatolagosan akik dolgoznak nem csesztettek oket. 10 millio korul van az illegalis ott tartozkodok. Hatalmas szam ez , potolni nem lehet ha mindenkit azonnal kivagnanak. Egy ismerosom volt Floridaba , voltam is naluk latogatoba, gyonyoru hazuk a kertbol lehetet menni csonakkal ket luxus autojuk 2 gyerek, 2 evvel jottek elobb mint mi. Nem nyerte el tetszesuket a lager az eveig valo varakozas, egyszeruen elmentek Floridaba Nagyon meglepodtem , hogy tudtak kapni hitelet ilyen nagy hazra, kocsikra szepen berendekedtek. A pali magayr nagykepu dumaja , apukam igy kell elni. Gyertek at segitek nektek mit fagyoskodtok a preri pusztan ott Canadaba. 15 ev mulva kivel talalkozok Bp-en mint veluk, teljesen tonkremenve leegve, soheron, penz nelkul. Nem tudtak maradni , Usaba meg annyi idore se hogy eladjanak mindent es ugy valamennyi penzzel menjenek haza. A megbizott ugyved addig szamolt es konyvelt hogy nem fedezte az ugyvedi szamlat az otthagyott ertekek. 13 evet eltek Usaba feketen. Canadaba sokan vannak feketen de itt ha elkapjak oket azonnal viszik sitre es deportaljak.
   Soproni Ede és CasaLoma kedveli ezt.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Most majd óvatosabb lesz kicsit, vagy kiteszik a szűrét.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Illegális bevándorlóként ingatlant venni, méghozzá hitelre???
   Vannak emberek, akik mernek nagyon nagyot álmodni! :D
  13. Melitta
   Melitta
   Nem csak te de nagyon sok emebr mar nem tudna otthon elni, csak a nagyon jo anyagiak kozott lenne,mert teljesen mas a ket vilag. Nincs tuzelo itt elkepzelhetetlen , hogy ne tudja valaki megoldani . Vagy ne tudjon mit enni, az auto is letkerdes szinte. Ezeket a dolgokat csak penzzel lehetne megvalositani otthon es nem kevessel. Volt hogy honapokat voltam otthon es nem tudtam kifiguralni mibol is elnek az emberek. Nem eltem nagy labon , megis borzalmas sok penz ment el ,igaz bevetel nem volt csak huzogattam a bankkartyan ki a penzt es egyre idegesebb lettem.
   A vilagon rengeteg hely van ahol lehet elni, latod van aki a hajon happy. VAn aki Afriakba ment ingyen munkasnak egy segelyszervezethez es imad ott elni. Nincs is penzre szuksege .
   ezoka és varázsdoboz kedveli ezt.
  14. Melitta
   Melitta
   Ezer fele megoldas van a haz maga a fedezet, meg nem fizeted ki nem a tied. MAgan kolcsonok kicsit magasabb kamat nem 2.9 hanem 3.7 mondjuk ami lenyegtelen mert a 20-25 evre elosztva egy vacsora ara a diferencia. van hogy lakber es anank x% torleszto resz , meg fizetsz nincs baj. 3 honap nem fizetsz mehetsz ki a hazbol. a haz megmarad te meg megtorlod a szad es tovabb allsz. Biztositasok adhatnak fedezetet igaz nem olcsok de ezerfele variacio van hogy a te anyagi elkepzelesedhez milyen megoldast talaljanak hogy tudjonak adni hitelet hogy penzt csinalajnak ok is. HA nem adnak hitelt nem csianlnak penzt az ugynokok.
   Regebben minden szinten jatszottak a leehtosegekkel, volt aki igy lakott es mindig tovabb allt, masik varosba masik allamba, soha nem fizetett semmit ki. MA mar ez nem lehetseges mert minden computeren van es hasznaljak is itt.
   CasaLoma kedveli ezt.
  15. Melitta
   Melitta
   Aki tizeven tul is feketen van az 90% az auton bukik meg. Aprobb szabalytalansag, es ha megallit a rendor vege, vagy beled csusznak vagy te csuszol valakibe.....
   Volt egy magyar az 20 evig nem fizetet bitositast , valami eszveszejto logival azt mondta o jol vezet nem ad egy centet se mert egy rablo banda mind. 21. evben kicsit kapatosan beult az autoba es karacsony korul van hogy vagy 10 rendor kocsi minden autos leallit hogy ittal -e? ha nem elenged jo utat kivan es meg ad valami apro ajandekot kupont stb. NA ilyen ellenorzesen akadt fent. 5000 dolcsi biztositas nelkul vezetni, a szulinapodon kijon egy matrica az a kocsi ado amit ra kell ragasztani a renszamtablara, azt valahogy kez alatt beszerezte ,ez csalas 4000dollar. 2 evente kell kipufogo tesztre menni , na ez is valahogy meglett mahinalva. 2000 dollar.Jogsijat bevontak 500 dollar pias vezetesert. A rendor azt mondta neki o meg ilyent nem latott , maskulonben semmi priusz , felora alatt egy uj kocsi arat kapta meg bunteteskent. Azota nincs jogsija biciglizik, es keruli a rendoroket messze ivben nehogy elkapjak es leultessek a ki nem fizetett buntetesekert. Egyszer segitettem neki koltozkodni , en vezettem a teherautot poffeszkedett mellettem , es kritizalt egyfolytaba. Sargan atmentem , na hat ez az , neki nincs jogsija es en megyek at sargan. Az ovevel szorokoznak a rendorok miert nem az enyemmel........igazi magyar tempo. mondtam neki megallok es uljon hatra a cucai koze mert nem hallgatom tovabb a hulyeseget. Legkozelebb mikor megkert vigyem el valahova , mondtam mar olyan rosszul latok hogy nem csak sargan de pirosba is neha atmegyek es nem kockaztatom az eletet, mert meg a sittre mehetek miattad.
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Melitta, vigilant, én elhiszem, hogy megtalálták a kiskaput az ingatlanvásárlásra, de illegális tartózkodással akkor is halálugrásnak tartom! Ha menni kell, nem csigák, hogy vigyék a házukat a hátukon! Mire számítottak? Hogy sosem buknak le?
   varázsdoboz kedveli ezt.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Magyarországon meg éppen fordítva, az alföldi tanyavilágban.
  18. Melitta
   Melitta
   LAkni kell valahol. Sokan vannak ugy hogy nem berelnek hanem megvesznek inkabb egy hazat.
   HA pucolos valaki es menni kell akkor elbukta amit befizetett szinte mind, mert a bank visszaveszi ha nem fizeti azt nem fog ilyen pitianer osszegert pereskedni Mo ra.

   Otthon nem vettek nagy hazakat megbundazva a banki papirokat hogy megkapjak a hitelt es a jovedelmuk kozelebe se volt annak amit beirtak?
   En ismerek vagy 5 embert aki az alberletbol egybol 30 millios hazat vett es kozertbe dolgozott eladokent a ferje meg automosoba. nem tudom emnnyit kerehettek de a hazat lattam amit megvettek.
   sehonnani_bitang_ember és CasaLoma kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem lehet könnyű így élni, hogy az embernek mindig a háta mögé is kell figyelni!
   varázsdoboz kedveli ezt.
  20. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Hidd el teljesen mindegy hogy ezt érzi az ember vagy Magyarországon nem kell ettől félnie ellenben attól igen, hogy van-e holnap is munkája, és ha nincs mert kirúgják (nem az ő hibájából okvetlenül csak mert például megszűnik a cég) akkor talál-e másik munkahelyet a környéken, és persze hogy 99% az esélye annak hogy nem... És amíg van munkája addigis úgy bánnak vele mint egy rühes patkánnyal.

   Nézd nekem az a véleményem, aki fiatal, okosan teszi ha kimegy, mert hiszen előte az egész élet, olyankor van a legtöbb értelme szerencsét próbálni, mert ha bejön, élvezheti egész hátralevő életében!

   Aki meg idős, annak azért jó ha kimegy, mert neki már minél idősebb annál inkább teljesen mindegy, sokat nem veszít vele ha minden összedől körülötte, ellenben még nyerhet valamit. Ha semmi mást nem is de azt a tudatot mindenképpen hogy ő bátor mert megpróbálta. Nem azzal az érzéssel megy a föld alá majd az út végén, hogy ő egész életében egy meghunyászkodó gyáva korcs volt aki mindig csak behódolt a „körülményeknek” és sosem mert megpróbálni semmi igazán nagyot az álmaiért! Gondolj bele, az ilyen emberre még a túlvilágon is nagyobb tisztelettel néznek majd, ha van túlvilág, még a pokolban is szerintem egészen más üstben főzik ezeket, nem a pórnép közé vegyítve, minőségi kátrányban, és külön ügyelnek rá hogy a vasvilla amivel szurkálják, nehogy rozsdás legyen, hiszen ez a lélek egy fél USA-polgár...
   CasaLoma kedveli ezt.
  21. zulufönök
   zulufönök
   Tökös gyerek ez a Trump! Ha beletanul az elnökségbe,és hallgat a normális tanácsadóira,az USA történelmének egyik legnagyobb elnöke lehet.Engem a boldog emlékü JFK.re emlékeztet. Persze az idő majd mindent eldönt!
  22. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Az én olvasatomban a haza mi vagyunk, kisemberek egy szép országban, nem a tolvaj, roggyant elméjű politikusok.
  23. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Bill Gates is kicsiben kezdte...;)

Megosztás