Kerékpározás

törpi témája a 'Sport' fórumban , 2007 Július 8.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kerékpáros országúti vb - Hazai diadal a női mezőnyversenyben


  [​IMG]

  A hazai közönség előtt szereplő, olimpiai bajnok Marianne Vos nyerte meg szombaton a női mezőnyversenyt a hollandiai országúti kerékpáros-világbajnokságon.


  A 25 éves kerekes - aki terepen és pályán is sikert sikerre halmoz - 2006-ban már volt vb-győztes, azóta viszont sorozatban ötször lett ezüstérmes a mezőnyversenyben, az idei londoni olimpián nem talált legyőzőre.


  Eredmények:

  női mezőnyverseny, 128,8 km, világbajnok:
  -----------------------------------------

  1. Marianne Vos (holland) 3:14:29 ó


  2. Rachel Neylan (ausztrál) 10 mp hátrány


  3. Elis Longo Borghini (olasz) 18 mp h.


  [​IMG]


   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég

  Országúti vb - Gilbert nyerte a férfi mezőnyversenyt

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  A belga Philippe Gilbert nyerte a férfiak 261 km-es mezőnyversenyét a hollandiai Valkenburgban rendezett országúti kerékpáros világbajnokságon.

  A kiváló egynapos versenyző második érmét nyerte a mostani vb-n, ugyanis a profi csapatok időfutamán második lett klubjával, a BMC Racinggel.


  A mezőny egyetlen magyar indulója, Kusztor Péter 99. helyen ért célba 8:55 perces hátránnyal.


  Eredmények:

  férfi mezőnyverseny, 261 km:

  1. Philippe Gilbert (belga) 6:10:41 ó


  2. Edvald Boasson Hagen (norvég) 4 mp hátrány


  3. Alejandro Valverde (spanyol) 5 mp h.


  ...99. Kusztor Péter 8:55 p h.

   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Visszavonul Alekszandr Vinokurov

  [​IMG]

  Befejezi pályafutását Alekszandr Vinokurov, a kazahok olimpiai bajnok kerékpárosa.


  A 39 esztendős versenyző a jövőben korábbi csapata, az Aszatana sportigazgatója lesz.


  Vinokurov 2006-ban megnyerte a Vueltát, 2003-ban pedig harmadik volt a Touron, majd öt éve, a 2007-es Touron lebukott a doppingvizsgálaton. Emiatt akkori csapata, az Asztana a következő évben nem is indulhatott a francia körversenyen, ő maga pedig kétéves eltiltás után térhetett vissza.


  Tavaly hatalmasat bukott, és combcsonttörést szenvedett a Touron, ezt követően bejelentette a visszavonulását, majd szeptemberben megváltoztatta döntését, és az idén megnyerte a 250 kilométeres mezőnyversenyt a londoni olimpián.

   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Háromszoros olimpiai bajnok segíti a Katyusát

  2012. 10. 09. 05.52
  <right>
  </right>
  [​IMG]<right>

  </right>

  A háromszoros olimpiai bajnok Vjacseszlav Jekimov lett az orosz Katyusa profi országúti kerékpároscsapat főigazgatója.

  Az 1988-ban pályán, a csapatüldözéses számban, 2000-ben és 2004-ben pedig az országúti egyéni időfutamban ötkarikás bajnok ex-kerekes a német Hans-Michael Holczert váltja a poszton.

  A 20. század legjobb orosz kerékpárosának megválasztott Jekimov 2006-ban vonult vissza, s 2010-ben és 2011-ben a Radioshack csapat sportigazgatója volt.

  Még versenyzőként évekig segítette az amerikai Lance Armstrongot, akit idén doppingolás miatt megfosztottak mind a hét Tour de France-elsőségétől.
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  USADA: Armstrongéké a sporttörténelem legkifinomultabb doppingprogramja

  Lance Armstrong és volt kerékpáros klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) szerint, amely augusztusban bejelentette, hogy örökre eltiltja az amerikai kerekest, egyúttal megfosztja hét Tour de France-diadalától.

  Az ügynökség a nyomozás lezárultával most küldte meg a Nemzetközi Kerékpáros (UCI) és Triatlon Szövetségnek (WTC) a bizonyítékokat, amelyek pénzügyi kimutatásokat, számlákat, elektronikus leveleket, kutatási adatokat és teszteredményeket tartalmaznak a laboratóriumokat éveken keresztül sikeresen kijátszó US Postal-eljárásokról. Erre azért volt szükség, mert az UCI konkrét bizonyítékokat várt az USADA-tól, hogy saját hatáskörben döntsön Armstrong eltiltásáról és címeinek elvételéről.


  A kerékpárosként már visszavonult Armstrong egészen nyárig mindenkit beperelt, aki csak doppingolással megvádolta, amint azonban az ügye polgári bíróság elé került - ahol már neki kellett volna bizonyítania ártatlanságát a felhozott vádakkal szemben -, elállt ettől és hagyta, hogy az USADA megfossza minden

  eredményétől 1998 augusztus elsejétől kezdve.

  Hamis vallomásért szabadságvesztéssel is sújthatták volna, ha bíróság előtt támadja meg az őt ért vádakat. Akkor úgy fogalmazott, már belefáradt az állandó védekezésbe, ezért nem nyújt be keresetet.


  Armstrongot örökre eltiltották hivatásos versenyeken való részvételtől, csak olyan sporteseményeken indulhat, amely nincs az adott sportágban regisztrálva a nemzeti szövetségeknél.


  A 41 éves egykori sztár 1999 és 2005 között rekordot jelentő módon egymás után hétszer nyerte meg a világ legrangosabbnak tartott országúti kerékpáros körversenyét, a Tour de France-t.

   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Tour de France - Armstrong győzelmeit valószínűleg senki nem kapja meg

  [​IMG]
  Amennyiben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) nyári határozatával összhangban Lance Armstrongot megfosztja az 1998 augusztusa után elért eredményeitől, így a hét Tour de France-győzelmétől is, akkor azokat valószínűleg senki nem kapja meg.


  Christian Prudhomme, a Tour versenyigazgatója ezt az elképzelést azzal indokolta pénteken, hogy akkoriban rendkívül doppingfertőzött volt a sportág.


  "A legjobb megoldás az lenne, ha azokban az években nem lenne hivatalos győztes" - jelentette ki a sportvezető.


  Az USADA örökre eltiltotta a hivatásos versenyeken való részvételtől Armstrongot, egyben pedig közölte, hogy az amerikai kerekes és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki.


  Az ügynökség a nyomozás lezárultával szerdán küldte meg az UCI-nak a bizonyítékokat, amelyek pénzügyi kimutatásokat, számlákat, elektronikus leveleket, kutatási adatokat és teszteredményeket tartalmaznak a laboratóriumokat éveken keresztül sikeresen kijátszó US Postal-eljárásokról. Erre azért volt szükség, mert az UCI konkrét bizonyítékokat várt az USADA-tól, hogy saját hatáskörben döntsön Armstrong eltiltásáról és címeinek elvételéről.


  A kerékpárosként már visszavonult Armstrong egészen nyárig mindenkit beperelt, aki csak doppingolással megvádolta, amint azonban az ügye polgári bíróság elé került - ahol már neki kellett volna bizonyítania ártatlanságát a felhozott vádakkal szemben -, elállt ettől és hagyta, hogy az USADA megfossza minden eredményétől 1998 augusztus elsejétől kezdve. Hamis vallomásért szabadságvesztéssel is sújthatták volna, ha bíróság előtt támadja meg az őt ért vádakat. Akkor úgy fogalmazott, már belefáradt az állandó védekezésbe, ezért nem nyújt be keresetet.


  A 41 éves egykori sztárkerekes 1999 és 2005 között rekordot jelentő módon egymás után hétszer nyerte meg a világ legrangosabbnak tartott országúti kerékpáros körversenyét, a Tour de France-t.


  A Lance Armstrong által megnyert Tourok második helyezettjei:

  -------------------------------------------------------------
  1999: Alex Zülle (svájci)

  2000:
  Jan Ullrich (német)


  2001:
  Ullrich


  2002:
  Joseba Beloki (spanyol)


  2003:
  Ullrich


  2004:
  Andreas Klöden (német)


  2005:
  Ivan Basso (olasz)

   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Armstrong lemondott a Livestrong elnöki posztjáról, a Nike is megvált tőle

  Lemondott a Livestrong alapítvány elnöki posztjáról Lance Armstrong hétszeres Tour de France-győztes korábbi országúti kerékpáros, akit az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltott és megfosztott összes, 1998 augusztusa óta elért eredményétől.

  A texasi születésű, tavaly visszavonult Armstrong sportsikerei mellett azzal is híressé vált, hogy legyőzte a rákot, és később Livestrong nevű alapítványa révén nagyjából 500 millió dollárt gyűjtött a kór elleni harc és a kutatások finanszírozására. Az alapítvány idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, Armstrong távozása ellenére az elnökség tagja marad.


  Mindeközben az amerikai Nike sportszergyártó cég bejelentette, hogy felbontotta szerződését Armstonggal. A cég ugyanakkor továbbra is együttműködik majd a Livestrong alapítvánnyal.


  A kerékpárosként már visszavonult Armstrong egészen nyárig mindenkit beperelt, aki csak doppingolással megvádolta, amint azonban az ügye polgári bíróság elé került - ahol már neki kellett volna bizonyítania ártatlanságát a felhozott vádakkal szemben -, elállt ettől és hagyta, hogy az USADA megfossza minden eredményétől 1998 augusztus elsejétől kezdve. Hamis vallomásért szabadságvesztéssel is sújthatták volna, ha bíróság előtt támadja meg az őt ért vádakat.


  Az USADA bizonyítékait - főleg volt csapattársak vallomásait, a US Postal csapatánál működtetett doppingprogrammal kapcsolatos számlakivonatokat, leveleket - megküldte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek, hogy az saját hatáskörben döntsön Armstrong eltiltásáról és címeinek elvételéről.


  A 41 éves egykori sztár 1999 és 2005 között rekordot jelentő módon egymás után hétszer nyerte meg a világ legrangosabbnak tartott országúti kerékpáros körversenyét, a Tour de France-t.

   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Armstrong-ügy - Hétfőn dönthet a nemzetközi szövetség

  Várhatóan hétfőn dönt a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong doppingügyében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).

  Az UCI pénteki közleményében jelezte, hogy az elnök Pat McQuaid tart sajtótájékoztatót, amelyen ismerteti a szervezet álláspontját az ügyben.


  A világ legrangosabbnak tartott körversenyét 1999 és 2005 között - rekordot jelentő módon - sorozatban hétszer megnyerő amerikai kerekest augusztusban az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltotta, és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől.


  Az ügynökség a nyomozás lezárultával a múlt héten küldte meg az UCI-nak több száz oldalas jelentését, amely a csapattársak terhelő vallomásai mellett pénzügyi kimutatásokat, számlákat, elektronikus leveleket, kutatási adatokat és teszteredményeket tartalmaz a laboratóriumokat éveken keresztül sikeresen kijátszó US Postal-eljárásokról. Erre azért volt szükség, mert az UCI konkrét bizonyítékokat várt a USADA-tól, hogy ezek alapján saját hatáskörben döntsön Armstrong eltiltásáról és címeinek elvételéről.


  A USADA szerint Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette.

   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Armstrong-ügy - A világszövetség örökre eltiltotta az amerikai kerekest

  Megfosztotta mind a hét Tour de France-elsőségétől és örökre eltiltotta a versenyzéstől Lance Armstrongot a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), amely hétfőn döntött a szisztematikus doppingolással vádolt amerikai kerekes ügyében.

  Pat McQuaid UCI-elnök bejelentése szerint a világszövetség elfogadta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) Armstronggal kapcsolatos megállapításait és nem fellebbezi meg a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál a USADA döntéseit.


  "Lance Armstrongnak nincs helye a kerékpársportban. Megérdemli, hogy a neve elfelejtett legyen" - mondta az UCI elsőszámú vezetője.


  A jelenleg 41 éves korábbi sztár a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon harmadik lett az időfutamban, erről az éremről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fog dönteni: a szervezet már jelezte, hogy megvárja az UCI hivatalos, írásos jelentését, s azt követően határoz majd az ügyben. Amennyiben a NOB elfogadja az USADA és az UCI ítéletét, akkor vélhetően a spanyol Abraham Olano kapja meg a bronzérmet.

  "Lance Armstrong mostantól nem tekinthető Tour de France-győztesnek" - jelentette ki Christian Prudhomme, a francia körverseny igazgatója, aki hozzátette, teljesen logikus döntés született.

  Az Armstrongtól elvett Tour de France-diadalokat ugyanakkor nagy valószínűséggel senki nem kapja meg, ugyanis a sportvezető megerősítette azt a korábbi véleményét, hogy reményei szerint senki nem kerül a megüresedett első helyekre.

  Akkor ezt azzal indokolta, hogy akkoriban rendkívül doppingfertőzött volt a sportág.


  Az egyetlen jelentősebb eredménye, amit a mostani döntés ellenére megtarthat Armstrong, az 1993-as világbajnokságon mezőnyversenyben nyert aranyérme.


  Az UCI pénteki közleményében jelezte, hogy a hét elején teszi közzé hivatalos álláspontját, miután az USADA a maga részéről augusztusban örökös eltiltással sújtotta és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől Armstrongot, aki a világ legrangosabbnak tartott körversenyét 1999 és 2005 között - rekordot jelentő módon - sorozatban hétszer nyerte meg.


  A USADA a nyomozás lezárultával a múlt héten küldte meg az UCI-nak több száz oldalas jelentését, amely a csapattársak terhelő vallomásai mellett pénzügyi kimutatásokat, számlákat, elektronikus leveleket, kutatási adatokat és teszteredményeket tartalmaz a laboratóriumokat éveken keresztül sikeresen kijátszó US Postal-eljárásokról. Erre azért volt szükség, mert az UCI konkrét bizonyítékokat várt a USADA-tól, hogy ezek alapján saját hatáskörben döntsön az amerikai biciklis eltiltásáról és címeinek elvételéről.


  A USADA szerint Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette.  A Lance Armstrong által megnyert Tourok második helyezettjei:

  -------------------------------------------------------------

  1999
  : Alex Zülle (svájci)


  2000
  : Jan Ullrich (német)


  2001
  : Ullrich


  2002
  : Joseba Beloki (spanyol)


  2003
  : Ullrich


  2004
  : Andreas Klöden (német)


  2005
  : Ivan Basso (olasz)

   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Armstrong-ügy - Indurain továbbra is hisz az amerikai ártatlanságában

  Továbbra is hisz a doppingbotránya miatt hét Tour de France-diadalától megfosztott Lance Armstrong ártatlanságában a spanyol Miguel Indurain, aki maga is ötször nyerte meg a világ legrangosabb országúti kerékpáros körversenyét.

  "Még most is hiszek az ártatlanságában. Ő mindig tisztelte a szabályokat" - mondta a Tourt 1991 és 1995 között sorozatban megnyerő korábbi sztár.


  Indurain közölte, kicsit meglepte a nemzetközi szövetség (UCI) hétfői döntése, hogy kizárólag vallomások alapján megbüntette az amerikai kerekest. Ezzel arra utalt, hogy Armstrong egyszer sem produkált pozitív mintát, pedig több százszor ellenőrizték pályafutása során.


  Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) szerint Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette, ezért augusztusban örökre eltiltotta és megfosztotta 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől a már visszavonult versenyzőt.

  Ezt a döntést hétfőn elfogadta az UCI az USADA által megküldött több száz oldalas jelentés alapján, amely a csapattársak terhelő vallomásai mellett pénzügyi kimutatásokat, számlákat, elektronikus leveleket, kutatási adatokat és teszteredményeket tartalmaz a laboratóriumokat éveken keresztül sikeresen kijátszó US Postal-eljárásokról.

   
 11. Ildikó|Sunshine

  Ildikó|Sunshine Állandó Tag

  A kerékpározás számomra a szabadságot, kikapcsolódást jelenti. Szeretem közben szemlélni a tájat, nem sietni, kényelmesen tekerni a biciklit. Mert nem célom a gyors célba érés, elfáradás (bár hosszú távnál ez azt hiszem elkerülhetetlen:) ), hanem minden percét szeretném élvezni. Sok-sok kerékpártúra áll már mögöttem, és remélem még előttem is:).
   
  imrucika és Claire 959 kedveli ezt.
 12. imrucika

  imrucika Állandó Tag

  Nekem,az előzőektől eltérően,a kerékpár munkaeszköz és mindennapos használati járművem.....Reggel,munkábamenet...napközben a munkaterületek megközelítése,aztán hazavisz otthonomba.Egyszerű,"parlagi" Csepel bicikli,semmi extrákkal......mégis,megbízható,jó társ a hétköznapokban. Erőnlétem egyik karbantartója....emlékszem,régebben,újságot kézbesítettem vele....Hajnalban,ha esett,ha fújt...ha havazott és ónos eső esett...mennem kellett. Hajnalonta 30 km-es túra volt a napi penzum......Szerettem a korai biciklizést,még az időjárás viszontagságai ellenére is. A Csepelem "magától tudta" a címeket,ahová az újságot el kellett juttatnom...Csendesek a hajnalok...ráértem gondolkodni,elmélkedni....Aztán,a munkakezdéskor,05 óra után megélénkült a város....mozogni kezdtek az emberek,némelyikük még álmosan,mások munkából jövet fáradtan.A mentőautó szirénája sajnos,mintegy az időt jelezte...Elindultak az iskolások is......A túrám alatt,/átlag 3 óra/ sok érdekeset láttam,egészen más az alvó kisváros,mint világosban.....Érdekes időszakom volt,ám ma már nem csinálnám.....fárasztó....
   
  phoenyx és Ildikó|Sunshine kedveli ezt.
 13. Claire 959

  Claire 959 Állandó Tag Silver tag

  Jelképesen elégetik Armstrongot!

  a következővel indokolták, hogy miért a kerékpáros figuráját égetik el nyilvánosan: „Lance Armstrong minden bizonnyal a sport legnagyobb gazembere, a világon mindenütt úgy érzik a rajongók, hogy átverte őket egy olyan ember, akit tisztábbnak gondoltak a tisztánál."

  A fémvázra erősített, olajjal átitatott papírból készült figurát szombaton, Edenbridge-ben gyújtják meg több ezer ember előtt. Nem Armstrong az első közutálatnak örvendő sportoló, akit így szégyenítenek meg. Többek között a futballista Wayne Rooney és Mario Balotelli is elégett már.
  Az amerikai kerékpárost már Franciaországban is szimbolikusan leírták, a kerékpárosok zarándokhelyének számító mont-de-marsani Notre Dame des Cyclistes kápolna faláról leakasztották a trikóját.

  :mad::mad::mad::mad: Csak ő doppingolt?
   
  kekcsibe és imrucika kedveli ezt.
 14. csimcsi

  csimcsi Állandó Tag

  Gratulálunk!
   
 15. kekcsibe

  kekcsibe Tag

  Ennyi erővel az összes kerékpáros figuráját odatehették volna, mert már évtizedek óta csak doppinggal lehet csak elérni ilyen eredményeket!!!:(
   
 16. forest559

  forest559 Állandó Tag

  Teljesen egyetértek kekcsibével mindig is a a kerékpár sportban használják a legtöbb doppingot szinte aki nyerni akar az szinte mind doppingol csak még nem bukott le.Hisz mindig előrébb járnak a dopping laboroknál
   
 17. Brianz

  Brianz Állandó Tag

  Bárcsak már tavasz lenne és GO kerékpártúra!!!
   
 18. alcedo

  alcedo Állandó Tag

  Fontosabb is az út maga:)
   
 19. alcedo

  alcedo Állandó Tag

  Várom már én is nagyon
   
 20. alcedo

  alcedo Állandó Tag

  Nekem is sajna ez a véleményem doppingügyben. Sajnos élsport ma már nincs dopping nélkül :-(
   

Megosztás