Kettos allampolgarsag !

Janika911

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokszor felmerult mar ez a tema mas forumokban is, gondoltam inditok egy topic-ot erre a celra itt is. Foleg aki itt el, vagy mashol is, de van Magyar, vagy mas allampolgarsaga is.
Kerlek benneteket hogy osszatok meg tapasztalataitokat, (remelem jol irtam) :)

En most keszulok Magyarorszagra, es kb 5, 6 honapot maradok ott. Megrendeltem a jegyet, es az utazasi irodaba mondtak hogy ugyanazzal az utlevellel kell jojjek vissza, amelyikkel megyek is.
Kerdes: Sok formumban latom irjak hogy 2 passportal utaznak, es az itteni hatosagoknak, az ittenit mutatjak, az ottaniaknak meg az ottanit, tehat minden orszag a sajat utlevelet latja. Idaig rendben is van, mert nekem is van mindketto, Ervenyes Kanadai, es ervenyes Magyar utlevel. Ha a kanadaival lepek be az orszagba es 90-napon tul tartozkodok, kell vizum, de miert is kene vizum a sajat szulo hazamba bemenetelnel, foleg ha van Magyar utlevelem?! Ha Itt kanadaival szallok gepre, es pld Parizsban atszallok a magyar gepre, akkor mit mondjak, vagy melyik utlevelet mutassam a Francia hatosagoknak? Sokszor utaztam mar Europaba, meg mindenfele a vilagban, de soha nem voltam 1, 2 honapnal tobbet. Van ezzel kapcs valakinek javaslata? Szerintem masokat is erdekel a dolog. Lehet holnap felhivom a Magyar nagykovetseget, Ottawaban, es tobbet fogok akkor tudni, de addig is szeretnem hallani a ti sajat meglatasotokat.
Roviden; Kettos allampolgarsag, 2 Utlevel ~ Hogy utazzunk, mikor, hol mit mutassonk fel...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mo-rol mikor josz ki ha 6 honapnal tobbet toltottel el,akkor feltetlen kell bemutatnod a magyar utlevelet,mert mas kulonben 5 evre kitilthatnak. Illetve ha csak canadai utleveled van akkor 6 honapon tuli tartozkodasnal kulon kerni kell ra engedelyt megindokolva.
Utazasnal ugy canadaba vagy franciaknal a canadai utlevelet kell bemutatni, ahogy irtad menet kozben nem lehet cserelni utlevelet.
Amivel elindultal azzal kell megerkezned is.
 

Janika911

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszi Melitta, Minden stimmel, de ezt a 6-honap szabalyt sehol se lattam, vagy olvastam meg. Az ottawai Magyar kovetseg honlapjan 90-nap van megjelolve kulfoldieknek. Magyarorszagra nem mint kulfoldi megyek, hanem mint egy EU-s Magyar allampolgar EU-s utlevellel (is). Ezen, a lentiekben linkelt oldalon olvastam sokat kettos allampolgarsagrol, es dual utleveles utazasokrol, es majdnem mindenki azon a velemenyen van, vagy tapasztalattal bir hogy a Kanadai hatosagoknak csak kanadai utlevelet mutatok, es ahogy Europai foldre lepek, csak a Magyar utlevelet hasznalk, Visszafele jovet ugyanugy, Tehat itt csak Kanadai utlevelet latnak a kanadaiak, Jovet, menet, es ott meg csak EU-st.

Link: http://www.fodors.com/community/europe/

Btw: Asszem ennek az oldalnak is Magyar a gazdaja...
 

ltoth

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában szerzett valaki kanadai állampolgár magyar állampolgárságot, mennyi időbe telik? M
agyarul beszél és magyar felmenői vannak az unokatestvéremnek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Rendezett tartozkodasi engedely tehat pl landed status 3 ev canadaban eltoltott ido utan lehet beadni a kervenyt , ami lehet hogy 8-10 honap is mire bekerulsz a sorba.
 
Oldal tetejére