Kiderült, ki követte el a hackertámadást az amerikai választások előtt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 6.

Melitta - 2017 Január 6, 16:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sikerült azonosítani azokat az orosz ügynököket, akik az amerikai elnökválasztást megelőzően meghekkelhették a demokraták e-mailjeit – adta hírül az Independent.

  A vád szerint az ügynökök az ellopott e-maileket a WikiLeaks-nek továbbították, így próbálva Donald Trumpnak kedvező irányba befolyásolni a szavazás végkimenetelét.

  Oroszország tagad bárminemű érintettséget, a WikiLeaks megalapítója, Julian Assange szerint pedig nem Moszkvától érkeztek az információk.

  Trump, aki szintén cáfolja a híreket, pénteken találkozik ezügyben a titkosszolgálatok képviselőivel.

  A gyanúsított ügynökök neve eddig nem került napvilágra.

  computer-1591018_960_720.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 6.

  1. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Ennyire szeretnéd, ha Trump kudarcot vallana?

   Egyébként Bremerhavenben tüntettek azon kétezer amerikai páncélozott hadijármű ellen, amelyeket a német kikötőbe hajóztak be az „Eltökéltség Hadművelet” (Operation Resolve) keretében. A német média erről nem tud?
   Ilyen táblákat vittek: „Nem kell a 3. világháború!”
   Utoljára módosítva: 2017 Január 10
   Soproni Ede és Jaszladany kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Melyik mondatomat értetted félre? :(
   -
   Trumpnak jol jött az Orosz és az Orbán propaganda miszerint Clinton nagyon kemény, provokálo az Oroszokkal, és tul joszivü a bevándorlokkal szemben. Ezzel és csak ezzel jutott el Trump oda ahol ma van. Ez egy tényeken nyugvo megállapitás nem vágyálom.
   -
   Egy választás megnyeréséhez más képességre van szükség mind a világ legkomplexebb országának az irányitásához. :(
   setni kedveli ezt.
  3. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Túl jószívű Clinton... "Jöttünk, láttunk, meghalt. ha-ha-ha!"
   Soproni Ede kedveli ezt.
  4. Hexe54
   Hexe54
   Az a video egy igen zürös dologgá válhat.

   Elméletileg egy másik ország megtámadásáhot ENSZ BT felhatalmazás kell. Másképp a támadó háború agresszió. S az agresszió 1945 óta háborus bün. S mint ilyen a nemzetközi jogba ütközik. S Hágában a Nemzetközi Biróság foglalkozik az ilyen ügyekkel. Aki az agressziót elköveti, azt elitélik. Mondjuk 25 évre. Mint Milosevity, Karadzsics, etc.

   Az amerikaik a "no fly zone" ellenörzésére kaptak BT-mandátumot.Kizárólag arra. Gaddafi/Kadhafi kilövésére nem.

   A kérdés annyiben persze akadémikus, hogy a BT-ben az amerikaiknak véto joga van.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 10
   setni, Beth-Nahrain és Soproni Ede kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Hogyan lett Hillary Clintonbol egy sas?
   -
   Gondoljatok csak vissza a saját érveitekre, "Obama hatalmi-vákuumot hagyott maga után a csapatok visszahuzásával, igy jött létre az IS...." valahogy igy érveltetek. Egy visszapillantás.
   -
   - Obama visszavonulást jelentet be, Afghanisztánbol, Iránbol.
   - Visszaszoritotta a honvédelmi kiadásokat.
   - A régi szövetségeseihez valo kapcsolatát egy fokkal visszakapcsolta
   - Ezzel szemben javitotta a viszonyt az Oroszokkal, Kinával és Iránnal.
   - Politikájának a fokuszaként a "regime change" politika helyett a "nation-building at hom" ot nevezte meg

   -
   Obama szerint az USA tul sok éven keresztül, tul sok pénzt adott ki külföldön háborura és ezáltal elhanyagolta a saját infrastrukturáját. Egy erös hazai gazdaság nélkül hiányzik az ökonomiai alap egy erös kül- és biztonságipolitikához..
   -
   Clinton külügyminiszterként egész idö alatt követte ezt a politikát mignem 2015-ben jött a választási kampany és Clinton megprobált Obama kritikusainak az irányába igazodni.
   -
   Megfoghatatlan a számomra, hogy miként sikerült Obamábol és a kabinetjéböl egy kiszámithatatlan háborut akaro monsztert és a meggondolatlan, inkompetens, kolerikus, pusz-fogdoso, twitter-politikusbol egy világbékét hozo profétát csinálni? :) :(
   -
  6. Ernoe
   Ernoe
   En Clinton nevetését nem tartom szivböl jövönek, inkább olyan mind amikor valaki egy 10 honapos nagy feszültséget probál automatikusan levezetni. A sirás lehetett volna a második változat. ;)
   -
   Egyet ne felejtsünk: Gaddafi-t a világ valamenyi országában, elfogato parancsal keresték, háborus bünök és az emberiség ellen elkövetett büncselekmények miatt. A Storry röviden.
   -
   - 2011 februarjában Libiában országszerte felkerések voltak,
   - a honap végén Gaddafi elvesztette a kontrollt, a saját népét bombázta,
   - márciusban egy UN-resolutio után, egy nemzetközi katonai aktiora került sor a Libiai légierö megállitására amiben US-Amerika, Kanada és több nyugateuropai ország légiereje vett részt.
   - Oktober 20.-án ismeretlen körülmények között (gyilkosság vagy lövöldözés közben) meghalt Gaddafi, az egész világ fellélegzett a 10 honapos feszültség után
   -
   Itt van egy lista arrol, melyik állam, hogyan reagált Gaddafi halálára, beleértve a magyarokat is.
   -
  7. Ernoe
   Ernoe
   Gondolom ébren vagytok már és eljutott hozzátok az Orbánmedián keresztül is, hogy az Orosz titkosszolgálat terhelö kompromitálo anyagot gyüjtött Trump ellen, amive az uj elnök zsarolhatová válhat. Lehet, hogy ez az oka Trump barátkozo hangulatának Putin felé?
   -
   Senki sem örül ennek de mutatja, a frontok manapság nem reális csatatéren vannak hanem az interneten.
   -
   Hogyan lehet objektiven tájékozodni amikor anyi dolog történik a világba és mindez megszürve érkezik el hozzánk.
   -
   Mindenki tudja, hogy északafrikábol származo fiatalok ujra tömegesen utaztak szilveszterezni a német nagyvárosokba (nem olvastam, hogy a helybeliek otthon maradtak volna, a partikrol nem az interneten "beszéltek volna össze")
   -
   Szerencsére nem történt Busojárás, viszont a Brémában agyonütött 15 éves sziriai fiurol aki a szüleivel ünnepelt a házuk elött és rasszisták agyonüteötték, valoszinü direkt elkerüli a figyelmeteket.
   -
  8. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Nocsak! Ez új. Eddig csak Hillaryt hekkelte meg Putyin. Mit talál még ki a CIA abbéli reményében, hogy az a január 20 sosem jön el? Utoljára Kennedy merészelt fellépni a CIA ellen, de már nem volt ideje végig csinálni. Nem csoda, hogy Trump külföldi zsoldosokat hívott a maga és a családja életének védelmére.

   Ami meg az Orbán-médiát illeti, azt csak ti hiszitek, hogy bármiben is különbözik a ti "presstitutes"- nak nevezett médiátoknál. Ez a média még a tiéteknél is prostituáltabb, mert bárkinek lefekszik és bárki beletörölheti a koszos bakancsát.

   Nem tudom melyikünk érvelt így, szerintem összetévesztesz egy német újság vezércikkével. Bár ezt a szöveget már a németeknek sem lehet beadni arról, hogy ki hozta létre az ISIS-t. Hallgasd meg a fejlevagdosó hordáról a külügyminiszter Kerryt ha már a nyugalmazott NATO-tábornokot nem hallgattad meg. www.facebook.com

   A brit Owen Jones, a Guardian újságírója meg ezt írja: "Az amerikaiak észre tudják venni a beavatkozást a választásokba, mivel évek óta gyakorolják azt" :D
   Hexe54 kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   -
   Már ne haragudj, de melyik Amerikai regime volt eddig megkimélve az orosz/szovjet kémkedéstöl? :)
   Ezzel nem állitom, mind te, hogy a kémkedés asszimetrikus lenne, mindenki iparkodik. :)
   -
   Egyáltalán nem arrol van szo, hogy a választást visszacsinálni akarja valaki, az egy gyogyithatatlan sebet ejtene a demokratián. Amit fözött Amerika azt meg is fogja enni és egészen biztos tanulni fog belölle. A szociális médiák nem tudják helyettesiteni a megbizhato jo journalizmust.
   -
   -
   Van jobb forrásod is mind egy facebook-bejegyzés? Mégegyszer kérlek: jo ha megmutatod honnan szedted az informatiodat de azáltal, hogy elküldesz engem egy linkre, vagy az orrom elé tolsz egy összevágott youtube videot nem fogom megtudni mit olvsol te ki belölle. Örülnék neki ha megfogalmaznád magad amit mondani akarsz.
   -
   -
   Ismétlem a kérdés nem az, hogy kémkedtek az oroszok vagy sem, hanem, hogy milyen szerepet játszott Putin az attacke mögött.
  10. Ernoe
   Ernoe
   A Die Zeit olvasoinak a véleménye. "Obama egy jo elnök volt?"
   -
   upload_2017-1-11_10-59-52.png
  11. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   - OK, Alaszka ujra az Oroszokhoz tartozik!
  12. setni
   setni
   Nézzük a másik oldalt is ...
   Elemi erejű felháborodás rázza meg Amerikát, mióta egyértelművé vált, hogy az orosz állam bekavart az elnökválasztásba. “Bármilyen külföldi beavatkozás elfogadhatatlan” - mondta Paul Ryan házelnök, más politikusok szerint az orosz akciók a demokrácia alapjait támadták meg, és a szabad társadalom szívéig hatoltak
   “Választottunk jelölteket, tanácsokat adtunk, pénzeltük a pártjaikat, megterveztük a kampányukat, lefizettünk médiákat, és megfélemlítettük a riválisaikat” - írja Stephen Kinzer, a New York Times egykori tudósítója, a Brown University kutatója "Több mint száz éve hekkelünk meg választásokat" című cikkében
   inzer felidézi, az első akciók egyike Kubában zajlott 1898-ban, miután amerikai támogatással megbuktatták a spanyolok rendszerét. Amerika megrendezte a választást, szerzett egy jelöltet, és megtiltotta az indulást mások számára. Két évvel később Amerika elfoglalta Hawaii-t, és elintézte, hogy a helyiek ne szavazhassanak.

   A hidegháború alatt a választások befolyásolása a CIA egyik fő feladata volt. A szervezet első akcióinak egyike az volt, hogy biztosították, az általuk támogatott párt nyerjen Olaszországban 1948-ban. Rávették például az Amerikában élő olaszokat, hogy írjanak leveleket a rokonaiknak: elapadhat az amerikai támogatás, ha nem a megfelelő párt nyer. A művelet sikeres volt.
   A következő, 1970-es chilei beavatkozás már sokkal súlyosabb volt, amikor nem sikerült megakadályozni, hogy a szocialista Salvador Allende jusson hatalomra. A CIA fegyvereket juttatott olyanoknak, akik agyonlőtték René Schneidert, a hadsereg vezetőjét, mert nem akart katonai puccsot vezényelni. A következő években folyamatos gazdasági nyomást helyeztek Chilére (‘“sikoltson a gazdaságuk”, mondta Nixon), míg végül tényleg megtörtént a katonai puccs, amit Pinochet 17 éves diktatúrája követett. Egy amerikai tisztségviselő azt mondta, a beavatkozástra a “chilei nép hülyesége miatt volt szükség”
   B.Péter kedveli ezt.
  13. Ernoe
   Ernoe
   En nem találok abban semmi kivetnivalot ha egy diktatura megdöntését elösegiti külföld. Ahogy látjuk a külföldi mediák nélkül a magyar polgárt az ujjára csavarná a kormány. Fontos, hogy ez a befolyás legális modon történjen.
   -
   Vannak politikusok akik nyiltan a politikai korretság ellen lázitanak, "ha betartjuk az elveinket elveszünk", mondják. Hmmm.
  14. setni
   setni
   Csak hogy ki dönti el hogy mi a diktatúra?
   Az erősebb kutya ba...k.?

Megosztás