Kiderült, ki követte el a hackertámadást az amerikai választások előtt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 6.

Melitta - 2017 Január 6, 16:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sikerült azonosítani azokat az orosz ügynököket, akik az amerikai elnökválasztást megelőzően meghekkelhették a demokraták e-mailjeit – adta hírül az Independent.

  A vád szerint az ügynökök az ellopott e-maileket a WikiLeaks-nek továbbították, így próbálva Donald Trumpnak kedvező irányba befolyásolni a szavazás végkimenetelét.

  Oroszország tagad bárminemű érintettséget, a WikiLeaks megalapítója, Julian Assange szerint pedig nem Moszkvától érkeztek az információk.

  Trump, aki szintén cáfolja a híreket, pénteken találkozik ezügyben a titkosszolgálatok képviselőivel.

  A gyanúsított ügynökök neve eddig nem került napvilágra.

  computer-1591018_960_720.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 6.

  1. Ernoe
   Ernoe

   -
   Obama nem tehet arrol, hogy az édesapja után kapta a nevét mind ahogy valoszinü Putyint sem Lenin miatt hivják Wladimirnak.
   Igaz amig a titkosszolgálnál dolgozott egy elöny is lehetett :)
   Utoljára módosítva: 2017 Január 7
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Mármint milyen bizonyítékot? Hogy Sanderst ellehetetlenítették a demokraták, hogy ezzel kerüljön Clinton jó pozícióba? Vagy az e-mail botránya? Ezek mind tények, nem orosz fantazmagóriák.
   Istvánhalmi Sándor kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   WMD-k miatt indultak, nem atom miatt. A kettő nem ugyanaz (pontosabban az előbbi egy nagyobb kategória).
   Istvánhalmi Sándor kedveli ezt.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Operation Avarice. Szarin. 2015-ben feloldották a titkosítást.
  5. Melitta
   Melitta
   Ez egy verseny ki tud tobb szavazot szerezni .
   Obama mikor indult akkor Hillary is indult es visszalepett Obama javara. Most is indultak vagy heten, Harman maradtak majd Sanders is visszalepett, maradtak ketten, es gyozott Trump.
   Ernoe kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha nyelvtani fogalommal határoznám meg Orbánt, ő folyamatos jelen.
   Egyébiránt nem találok analógiát Mrs. Clinton és közte, így értelmetlen felemlítened.
   Jaszladany kedveli ezt.
  7. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Ó, Ernő! Ezt épp te kérdezed? Mit gondolsz hogy lettek kedvenceid, a mai "hatalmasságok" iskolázatlanul, úgy, hogy egyiküket az éttermi viselkedésre is Khol kancellárnak kellett megtanítani Európa teljhatalmú urai? Az, hogy CIA ügynökök is vannak köztük? Ezt sem tudod? Furcsállom, mert úgy teszel, mintha mindenkinél mindent jobban tudnál. Abban nyugodt lehetsz, hogy "Gyulád" pontosan tudja, hogy a belügyminisztered nagybátyja is stázi ügynök volt.

   Talán azt sem tudod hova tűntek el nyomtalanul a náci-vezérek százai és azok, akik a háborút és a koncentrációs táborokat finanszírozták? Túlságosan arra hagyatkozol, amit előtte a politikusaitok jól megcsócsáltak. Ha ki akarod oktatni Gyulát, akkor szélesebben kellene meríteni a szemed előtt található forrásokból. ;)
   Utoljára módosítva: 2017 Január 7
  8. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Képzeld, akkor nem. Ezen te csodálkozol? Gratulálok!

   Szokásod szerint mellébeszélsz. Nem azt mondta Melitta, hogy tehet róla, hanem azt, hogy Trump hazudott, mert nem úgy hívják. Nem mindegy, hogy sz.r mellett csapnak, vagy csap mellett sz.rnak. :D
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  9. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Sőt! Ez egyáltalán nem baj, de még hithű muzulmán is. Ő hozta ránk ezt a hordát, amikor azt mondta, hogy a "keresztesek" - akik ugye mi volnánk, te is Jászladány és a gyerekeid is - semmivel sem jobbak, mint a most európaiakat megkéselő, agyonlövő és lopott kamionnal halálra gázoló és az Unió pénzéből élősködő (94 milliárd euró!) "menekültek".
   Jaszladany és pitti kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Nem szégyen, hogy egy ostblockban felnevelkedett embernek elkell magyarázni, hogy az Atischoke "szivét" eszi meg az ember és nem az egész levelet.... Sokan Banánt is csak az egyesités után láttak elöször élöben, ez a volt rendszer szégyene nem az individuumé.
   -
   A Gyula gondolataiban bennevan a diktaturában valo bizalom, ebböl nem csinál titkot. Lehet, hogy a Gyulának problémái voltak/vannak a CIA ügynökökkel, és semmi a Stasival, ez is csak világnézeti kérdés.
   -
   Már hogyne tudnám hova bujtak a nacik, én diákként még a Liska felelöségrevonása érdekében demonstráltam... De ha érdeklödsz utánuk akkor kérdezd meg Hitler utolso finanzminiszterének az unokáját.
   -
   [​IMG]
   -
   Ö már felszolitotta Merkelt, hogy a visszalépése után meneküljön Chilébe. :(
  11. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Viktor , kérlek mutasd már be ha ennyira mindent tudsz , hogy hol a francban vannak azzok az iraki vegifegyvereket gyártó teherautok melyeket Collin Power elvtárs még az UN elött is bizonygatott mivel a CIA szerint ott vannak a teherautok melyek ide oda utazgatnak . Ezért indult el a bombázás nem a vegyi gyárak miatt !! Mert utána Ö maga is beismerte a hazugságot !! Tudomásom szerint azért is lépett vissza !!
   Jaszladany és Beth-Nahrain kedveli ezt.
  12. Ernoe
   Ernoe
   Ki beszél itt Melittárol, itt arrol van szo, hogy Trump a választok alantas instinktjeire, a rasszizmusva apellálva gyüjtött magának választokat. Ha nem vetted volna észre Obama a Trump vádja ellen foglal állást amikor a születési bizonyitványát bemutatja a nyilvánosság elött.
   -
   Ha már idegenkedés, Trump felesége a második elnök-feleség Amerikai történelemben aki külföldön született. Hogy a beszédét ugy lopta az egy igazi szégyen.
  13. Ernoe
   Ernoe
   Ezt ugyan már a Sorosrol szolo hireknél megakartam emliteni.
   -
   Soros hosszu éveken keresztül nem probált befoyást gyakorolni az US-politikára. Az elsö ilyen lépést Georg W. Busch ujraválasztásánál tette, ezért egy ebszolut marhaság Sorost a szétesett Irákkal kapcsolatba hozni. Soros 23,5 millio dollárral támogatta a Busch elleni mozgalmat és nyilvánosan egy katasztrofális hibának nevezte az Iraki háborut. Utána kellene olvasnod Gyulám.
   -
   2008-ban egy interviewban, a "Terror elleni háborut" egy félrevezetö fogalomnak nevezte és ezt tette felelösé az amerikai katonai és politikai hatalom példátlan veszteségének.
   -
   Ugyanakkor szabadjon megjegyeznem, hogy az elsö Irak-háboru idelye alatt Izraelben gázállarccal ülltek az emberek a pincében, Saddam pedig rakétákkal lötte Haifat....
   -
   [​IMG]
   -
   Németországba a munkahelyükre pendlizök átlaga naponta több kilométert hagy maga mögött mind Izrael széltében.
   -
   Egy másik gondolat, a feszültség Irakban az Amerikaiak elött is megvolt, a vallási ellentétek többszáz évesek. Mi lett volna ha az IS egy komplett államra tudott volna támaszkodni.
   -
   Ez nem jelenti azt, hogy ne lennék pacifista csaupán azt, hogy a világ komplexebb annál, hogy fellehetne osztani jora és gonoszra.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 7
  14. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Nem igaz, hogy nem emlékszel, hogy mire válaszolsz, amikor Melittának ezt a bejegyzését mág lájkoltad is. :confused:

   Szmájli.gif

   Az szerintem nagyobb szégyen, hogy van egy ország, ahonnan a nácizmus útnak indult és ahol a bestseller a Mein Kampf, ami épp a 6. kiadást éri meg 2017-ben. Ennek az országnak a vezetői merészelik magukat az európai demokrácia és a liberális "értékek" védelmezőinek nevezni, mindenki mást lenácizni és ahol az igazságügyi miniszter legfőbb gondja a gender WC-k bevezetése az állami tulajdonban levő épületek WC-iben.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 7
   Soproni Ede és Jaszladany kedveli ezt.
  15. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   [
   Jesszus Ernő! Tényleg nagyon tájékozatlan vagy. :D Nézz már utána ki hozta létre a fejlevágó undorító gyilkos bandát az ISIS-t. A Google a barátod. :rohog: Annyit segítek, hogy Wesley Clark nyugalmazott amerikai tábornokot kell megkeresni a YouTube-on és a saját szájából fogod hallani.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 7
   analema, Soproni Ede és Jaszladany kedveli ezt.
  16. Hexe54
   Hexe54
   A világ egyik legnagyobb digitális biztonságra szakosodott cége, a McAfee kategorikus hülyeségnek titulálta a feltételezést, miszerint állami szinten Oroszország állna az amerikai elnökválasztás kapcsán felmerült kibertámadás mögött.

   Attól most tekintsünk el, hogy a kibertámadások eredményeként tulajdonképpen az történt, amit normál esetben az amerikai médiának kellett volna megtennie – valaki nyilvánosságra hozta Hillary Clinton és a demokraták mocskos titkait -, most már hetek óta a hogyanon pörög a teljes amerikai politika.

   Igen ám, csak egy bökkenő van: a világ egyik legnagyobb biztonsági szoftvercége, a McAfee hamuba sült baromságnak tartja a szervezett, állami szintű orosz beavatkozás mellett felhozott hírszerzési érveket.

   Szerintük négy tény bizonyítja, hogy az oroszok állnak a hackelés mögött. Teljes badarság az egész. Elsőként, az (…) orosz nyelv megtalálható a maleware-ben. Másodikként, cirill billentyűzetet alkalmaztak. (Ezek szerint) a kriminalisztika már képes megállapítani, milyen típusú billentyűzetet használtak egy malware fejlesztésénél.

   Harmadrészt, a kód működéséért felelős szerkesztő program mindig időbélyegzőket hagyott. Az időbélyegzők egy időzónában voltak a moszkvai, szentpétervári és egyéb orosz helyszínek hivatalos nyitvatartási idejével. Negyedrészt pedig, az IP cím egy orosz címre mutatott.”

   A vaskos iróniától csöpögő nyilatkozat lényege tehát, hogy a támadás annyira amatőr volt, hogy a nagyon is létező és nagyon is veszedelmes orosz kiberhadseregnek minden joga megvan rá, hogy megsértődjön, amiért őket gyanúsítják vele.

   A McAfee szerint az orosz kibertámadás toposza vagy oroszellenes propaganda, aminek az a célja, hogy Moszkva ellen hangolja az egyszerű embereket, vagy az amerikai nemzetbiztonsági szervek olyan naivak és alkalmatlanok, hogy mindenkit azonnal ki kellene rúgni tőlük.

   A cég szakértői szerint kizárt, hogy a támadás szervezett lett volna:

   “A (demokratákat) ért hackertámadást egy másfél éves malware-rel hajtották végre. (…) Ezt egy mindenkitől független kölyök csinálta, aki letöltött egy programot. Ez nem egy szervezett támadás volt, és biztos, hogy nem egy nemzetállam követte el.”

   A szakemberek szerint, azt a nemzetbiztonsági ügynököt, aki ennyire gyermeteg módszerekkel dolgozik és ilyen ordító hibákat vét, “öngyilkosságra terjesztenék föl”.

   ‘Propaganda intended to incite Americans’: John McAfee to RT on ‘Russian hacking’ claims
   https://www.rt.com/usa/372795-mcafee-dnc-hack-propaganda/
  17. Jaszladany
   Jaszladany
   Ezek tények, de én nem ezekről írtam.
  18. Jaszladany
   Jaszladany
   Bármiért is indultak, azóta megbánták, és hibának minősítették Irak megtámadását. Sovány vigasz, hogy széttárják a kezüket a százezernél több iraki, és a többezer amerikai áldozat hozzátartozóinak. De az amcsi hősi halottak úgyis bevándorlók voltak, és kaptak posztumusz állampolgárságot.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  19. Jaszladany
   Jaszladany
   Trump orosz támogatásának „bizonyítékát” Obama megválasztása idején szedték össze

   Rendkívül kínos eredményt hozott az a nagy izgalommal várt amerikai hírszerzési jelentés, amelynek célja az volt, hogy bebizonyítsa: Oroszország támogatta Donald Trumpot. Az ehhez csatolt melléklet olyan tényanyagot tartalmaz, amelyet 2012 decemberében szedtek össze, azaz Barack Obama újraválasztása után.

   A melléklet alján „eltemetve”, de látható a szöveg: „This annex was originally published on 11 December 2012 by the Open Source Center, now the Open Source Enterprise”, vagyis „Ezt a mellékletet eredetileg 2012. december 11-én a Nyílt Forrás Központ – ma Nyílt Forrás Vállalkozás – állította össze”.

   A jelentés még két olyan Russia Today műsort is vádol azzal, hogy Trumpot segítette, amelyek a 2016-os választási kampány előtt megszűntek.

   https://sputniknews.com/us/201701071049343650-us-intelligence-report-obama-election/

   :rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
  20. Melitta
   Melitta
   Honan veszel ilyen infokat? hosi halottak bevandolrlok voltak....

   ********
   Amerika ellenessegetek megdobbento es elfogadhatatlan.
   Mint NATO tagok ,minek is ellenseg ha ilyen barataim vannak.

   ********

   McAfee lehet Europaba nalatok ilyen nagynak latjatok de a valosag kicsit mas.

Megosztás