Kijött egy friss lista a leggazdagabb magyarokról – már Tiborcz István is felfért rá

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 9.

Melitta - 2019 Május 9, 12:19
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Idén is megjelent A 100 leggazdagabb című kiadvány, amely szerint Csányi Sándor 360 milliárd forintjával továbbra is a legvagyonosabb magyarnak számít. Tiborcz Istvánnak is van már 35 milliárdja.

  Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója 360 milliárdos vagyonnal került a 2019-ben 18. alkalommal megjelent rangsor élére, megelőzve Mészáros Lőrincet, akinek vagyonát 296 milliárd forintra becsülték a kiadvány szerkesztői.

  A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gattyán György állhatott fel, a Docler-csoport tulajdonosának vagyonát 280 milliárd forintra becsülték.

  Idén ahhoz, hogy valaki bekerüljön az első 10-be, már legalább 100 milliárdos vagyon kellett, ezt a pozíciót ugyanis Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa foglalja el 110 milliárd forinttal.

  Az első száz leggazdagabb összvagyona a kiadvány szerkesztői által beszerzett 2018-as adatok és eredmények szerint 4632,9 milliárd forint volt. Ez 356,5 milliárdos gyarapodást jelent az egy év alatt, miközben 2017-ről 2018-ra 899,2 milliárd forinttal nőtt az összvagyon – azaz valamennyire visszaesett a gyarapodás üteme.
  [​IMG]  Az idei 100-as listára öt új név került fel, közülük a legelőkelőbb pozíciót a 33 éves Tiborcz István érte el. A kormányfő veje ingatlanfejlesztéseinek köszönhetően 35 milliárd forintos vagyonával a 32. helyet foglalta el. De nemcsak itt lépett előre, a kiadványban megjelent Befolyás-barométer listáján is már a 22. helyet foglalja el. Ez azt jelenti, hogy a kiadvány szerkesztői szerint ő a 22. legbefolyásosabb magyar.

  Ez utóbbi listának az élén egyébként Orbán Viktor miniszterelnök áll, a második Csányi Sándor, a harmadik Mészáros Lőrinc, a negyedik Matolcsy György, az MNB elnöke. A rangsor szerint jelentősen nőtt Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Pintér Sándor belügyminiszter befolyása. Az előbbi három helyet javítva az ötödik, az utóbbi négy hellyel előrébb jutva a hatodik legbefolyásosabb személy a magyar közéletben.

  Az első húsz helyezett közé jellemzően kormánypárti és/vagy fideszes, a Fideszhez közeli politikusok és üzletemberek kerültek. A valós üzleti szféra képviselőit a 30. és a 40. hely között találhatjuk. Vidus Gabriella, Wáberer György, Váradi József, Felcsuti Zsolt, Széles Gábor, Varga Zoltán és Lantos Csaba található ebben e körben. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója kivételével mindegyikük szerepel a 100 leggazdagabb idei listáján.

  HVG
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 9.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   No jahh...egy ilyen listát könnyebb összeállítani, mint a milliókét, akik a legszegényebbek, bár való igaz azt, hogy ki mennyire nyomorog nehezebb összevetni ...o_O
  2. prominor
   prominor
   " ...nem az a szegény akinek kevese van, hanem aki többre vágyik.." ( Seneca)
   Az a baj, hogy Mária országában van hétmillió álmodozó, ahelyett hogy ők is a "nemzet veje" címre gyúrnának, vagy gázszerelőnek tanulnának csak azt nézik mije van másoknak.... Tessék példát venni a miniszterelnökről, aki szintén csak a fizetéséből kénytelen megélni, ha nem lennének gazdag családtagjai, biztos valami másodállást is kellene vállalnia.. Ráadásul tehetős barátok nélkül még egy foci meccsre sem tudna elmenni Tbiliszibe...
   Még jó, hogy van ez a gondoskodó kormánya az országnak, s adott az egyházaknak több tízmilliárdot, hogy az emberek tudjanak imádkozni az egészségügyért, az oktatásért, a jövőjükért.... Síránkozás helyett......
  3. pi20000101
  4. spyjames
   spyjames
   felcsút ebben is jobban teljesít, nem csak az egy főre jutó mercedesek és bmw-k számában.
  5. setni
   setni
   Nos ami az egészben zavar az hogy egy írányba áramlik a pénz és a lehetőség. Hiszen kell a magyar vállalkozói réteg de, így .....
   Ernoe kedveli ezt.
  6. prominor
   prominor
   Ha még csak egy irányba.... de olybá tűnik egy helyre is......
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Megszerezték a vajat a kenyerükre...
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Béke ?! Ezt a gyűlölködő, idegbeteg, paranoiás társadalmi légkört nevezed annak ?
  9. tornando
   tornando
   Válaszod igaz de Seti annál többet mond.
   Ő Egy bizonyos szavazóbázis igényét kielégítetten mondja hogy béke van
   Épp csak az a béke egy nem létező ellenségtől való, nem létező békét teremtve és megvédve mint illúzió virtuális, fantáziált állapotra állapotra utal: csúfolódva.
   De ha az a szavazóbázis egyszer tisztán látna.
   Akkor lépne életbe a te találó szavaid, mint valóság felismertsége:"gyűlölködő, idegbeteg, paranoiás".
   Ők ebből semmit nem vesznek észre most.
   Csak a setni szavait észlelik, mint ál-valóság.

   Érdemes ejteni szót:"Nyugodtak mert béke van..."
   Orbán mindég igazet mond ha nem figyel oda 2007-ben volt.
   Talán mindenki emlékszik kicsinyke botrányt kavaró szavaira:"Ez egy eurázsiai nép.( félázsiai származékok)"
   "Erős vezetőt akart mindég, aki megmondja mit kell csinálni, gondolkodik helyettük.Mert csak az erőből értenek."
   Utoljára módosítva: 2019 Május 10
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  10. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Miért? Gondolod, mindenki román?
  11. mechi

Megosztás