Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 19.

Melitta - 2017 Április 19, 15:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.


  „Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

  Miért álságos az egész civil törvény?
  Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

  Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek.

  Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?
  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.
  Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

  Kik ezek a civilek?


  Transparency International

  A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

  Eötvös Károly Intézet

  Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.

  K-Monitor Közhasznú Egyesület

  A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót.

  Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

  Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

  A Roma Education Fund

  A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute.

  c3 Alapítvány

  A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

  PATENT Egyesület

  A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért.

  Háttér Társaság

  Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik.

  Artemisszió Alapítvány

  Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.

  NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület

  A női jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget.

  Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

  A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is.

  Kék-Pont

  A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből.

  Krétakör Alapítvány

  Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

  Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon.

  Civilek a médiában

  Átlátszó

  Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról.

  Asimov Alapítvány

  Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik.

  Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot.

  Mérték Médiaelemző Műhely

  A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

  Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)

  A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

  Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát.

  Tilos Rádió

  A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

  Mr Flynn Rider

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 19.

  1. setni
   setni
   Ez csak álom....még azt se lehet tudni hogy a kormány milyen pénzekből folytatja a kampányt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   -
   Mi az, hogy ne "titkolodzzon"? - Az NGO-ok pont a titkos lobbyizmus ellentétei, emiatt jöttek létre. A szervezetek demokratikusan vannak organizálva, céljaikat tekintve megegyeznek olyan nagy szervezetek kitüzéseivel aminek magyarország is a tagja, ami melett elkötelezte magát az ország nemzetközi szinten.
   -
   Egy NGO egy privát, független, nem nyereségre törö szervezet, ami egy szociális vagy társadalompolitikai célt követ.
   -
   Ezek a civilszervezetek a legkülönbözöbb területeken aktivak, környezetvédelem, emberi jogok, fejlesztési-együttmüködés, anti-diszkriminálás, migratio és menedékkérelem, hajléktalanok megsegitése, drogtanácsadás..
   -
   Az NGO-k a szociális struktura priváthordozoi és nem konspirativ szervezetek. A legjobban ugy tudnál meggyözödni rolla ha megmozgatnád a lomha fenekedet és aktivan résztvennél a munkájukba.
  3. Vaduzia
   Vaduzia
   Igen álságos! Mi az a "piacgazdaság"? Brüsszel szabályozza egyirányba és a végrehajtó a multi extra profittal. Ez a moszkvai irányítástól csak annyiba más, hogy nem volt egy cégnek extra profitja. Azonos mindegyikben, hogy nem az állampolgárok választották. Mindegyikben van egy ideológia, de azonos a cél elérése érdekében a KÖZPONTI IRÁNYÍTÁS! A jelengi Jean-Claude Juncker és csapata, kiszolgálói miben különböznek Leonyid Iljics Brezsnyevtől és stábjától, szolgálóitól?
   pitti, cdurmol és B.Péter kedveli ezt.
  4. Nikosz99
   Nikosz99
   cdurmol és B.Péter kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nagyon fris tojás lehetsz, "Brüssel elött", lekellett szállnod a vonatrol Györnél ha nem volt határsávi igazolványod, az átkelöhelyeken géppisztolyos örök leselkedtek rád örtöronybol, az üzletekben a polc-alol szolgáltak ki... láttál már fekete kormot fujo ikarusz-buszokat Budapest utcáin?
   -
   Nem sorolom tovább mi minden nem létezett, mert semmi se volt,
   -
   Könyörgök lépjetek ki az EU-bol, ne várjátok meg amig kirugnak, legyen bennetek legalább enyi büszkeség. ;)
   -

   -

   -
   Nagyon könyen elérhetitek az Eszakkoreai viszonyokat.
   Utoljára módosítva: 2017 Április 21
   McMelikszi és HaroldKing kedveli ezt.
  6. szundi53
   szundi53
   Hogy Brüsszelből mit mondanak meg, nem tom. Amit modanak azt a kormánnyal közlik, az pedig vagy tovább adja a zembereknek, vagy nem. Az EU nem írogat nekünk leveleket. (talán nincs rólunk címlistája vagy drága a bélyeg). A fidesz annál többet, pedig nem vagyunk olyan jó viszonyban. Az EU azzal se foglalkozik, h mit gondoljunk. Nézek néhány külföldi adót, de egyiken se próbálták megmagyarázni, h miről mi a az aktuális központi álláspont. A hazaiakkal ellentétben. Pedig ezekből az agymosókra csak lapozgatás közben tévedek rá, de így is sok belőlük.
   Úgy vagyok vele, mint az étteremben. Én választom ki, h mit rendelek, ne a pincér lökje elém a tányér moslékot "eszi, nem eszi ez van, ne válogasson". A gondolatszabadságot nem Brüsszel, vagy Washington korlátozza, hanem orbánék akarják. Próbálkoznak, de van még mit tanulniuk.
   McMelikszi, HaroldKing és setni kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Hogy jön ide Brüsszel ? A rendszerváltáskor M-on (elvileg) egy csapásra piacgazdaság lett, az állami tulajdonokat privatizálták (hogy kik és mi módon arra még sok élő tanú van) és beköszöntött a kapitalizmus, méghozzá a korai, legrosszabb fajtája. Ha tetszik, ha nem ez van.
   Az már egy másik kérdés, hogy ezt így nem lehet csináni. Ez kb. olyan, hogy te 8-12 évig tanulsz oroszul, aztán egy nap hirtelen elvárják tőled, hogy folyékonyan beszélj angolul. Erre te azt tudod mondani, hááá??? És igazad van. A nyugati államoknak évszázadaik voltak arra, hogy kialakuljon náluk a piacgazdaság rendszere. Nálunk a háború előtt még félfeudális viszonyok uralkodtak, nem volt valódi kapitalizmus.
   És ne keverjük a politikai ideológiákat a szigorú gazdasági szabályokkal és folyamatokkal.
   udvarfy, HaroldKing és setni kedveli ezt.
  8. cdurmol
   cdurmol
   Szerintem meg kell várni. Legalább kristálytisztán kiderül, hogy az emberek érdekeit, véleményét fütyülnek figyelembe venni, hogy mégiscsak a diktatúra irányába mozdul az EU nem választott vezetése.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ez speciel nem büszkeség kérdése....amíg csordogál a lé addig nem lépnek ki...;)
   tornando, Ernoe és HaroldKing kedveli ezt.
  10. szundi53
   szundi53
   Te a sokadik vagy kiknek az NGO-k ill. az EU elleni fő érv "senki nem választotta". Az NGO-nak nincs döntési jogkörük, Mire Brüsszel döntése hozzánk ér (a legtöbbről nem szerzünk tudomást), sok víz folyik le a Dunán. Viszont a magyar kormány intézkedései mindenkit érintenek. Ezért velük kéne kezdeni.
   Takarítónőktől a nagyvezírig melyiket választotta a nép? Fideszt megszavazta. És a többit? Még a bajszost se.
   Képviselőt választottunk, de pozicióba senkit. Soknál nyílt titok volt, de egyik se merte vállalni, h miniszter, államtitkár lesz. Annyian vannak az álligazgatásban, mint az oroszok és egymást nevezik ki. Amelyikről bebizonyosodik, h csalt, lopott, hazudott azt se vetik ki maguk közül, inkább összezárnak, pedig ettől még a becsületes is sáros lesz.
   Még valami. Ha alakítok 100 emberrel civil szervezetet -pl. a sánták megsegítéséért, szavazást kell tartani róla, ne érhessen az a vád, h nem választott minket senki?
   Utoljára módosítva: 2017 Április 21
  11. mechi
   mechi
   off
   Az Európai Tanács tagjai az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfői, az Európai Tanács elnöke és az Európai Bizottság elnöke.
   Az Európai Tanács a legtöbb határozatát konszenzussal hozza. Az uniós szerződésekben meghatározott konkrét esetekben azonban egyhangúlag vagy minősített többséggel dönt. Az Európai Tanács elnöke és a Bizottság elnöke nem vesz részt a szavazásban.

   Az Európai Tanács szerepe az uniós tisztségviselők kinevezésében:
   - Az Európai Tanács maga választ elnököt. Ehhez minősített többség szükséges. Az elnök megbízatása 2,5 évre szól, és egyszer megújítható. (jelenleg: Donald Tusk)

   - Az európai parlamenti választásokat követően az Európai Tanácsnak javaslatot kell tennie az Európai Bizottság elnökének személyére. Az Európai Parlamentnek jóvá kell hagynia a jelölést, és ehhez képviselői többségének, tehát legalább 376 képviselőnek támogatnia kell a jelöltet. Amennyiben az Európai Tanács jelöltje a parlamenti szavazáson nem kapja meg a szükséges többségi támogatást, az Európai Tanácsnak új jelöltet kell állítania. (jelenleg: Jean-Claude Juncker)

   - Az Európai Tanács feladata az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének kinevezése. A jelölt kinevezéséhez minősített többség szükséges.

   - Az Európai Tanács hivatalosan kinevezi a teljes Európai Bizottságot. A Parlament egyetértési eljárással (a leadott szavazatok többségével) szavaz a biztosok testületéről, tehát a Bizottság elnökéről, a főképviselőről és a biztosokról.
   on
   Kire gondoltál?
   tornando, szundi53, Melitta és 1 másik tag kedveli ezt.
  12. szundi53
   szundi53
   Ezen szívták fel a lengyelek a vizet és mondták le a látogatást. Ui. Orbán nem a lengyelek új jelöltjét támogatta, hanem Tusk-ot.
   udvarfy kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   Orban nem vetozott, a menekulteknel se hanem megszavazta.
   VAlaszott vezetok ok szavaznak kint Brusszelbe , es csak azt adjak hirul ami az erdekuk Melyen hallgatnak a kotelezettszegesrol, a reklamaciokrol.
   Ismertetek a felteteleket belementetek most akkor miert reklamaltok?
   Putyin tart karokkal var. CSak azt ne hidjetek, hogy onnalloan talpon tudtok maradni Eus penz nelkul csak obegatva. Nagy gond nem lesz mert megint a felorszag lelep,azt a nagy Eu ellenzok megoldjak de boritekolva van csak sokkal rosszabbul mint jelenleg van.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. setni
   setni
   Az Index értesülése szerint áprilisban igen szokatlan feladatot kaptak a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) az Európai Unió tagállamaiban működő magyar nagykövetségek.
   A követségeknek támogatókat kell keresniük a CÖF és a CÖKA számára....
   A KKM hivatalos válaszában nem tagadta a diplomáciai segítség tényét, azt írták, „igény esetén" támogatást nyújtanak.
   Hogy a CÖF–CÖKA nagy összegű fideszes pénzekből működik, eddig is tudható volt. Csizmadia László nemrég a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, hogy szervezete az elmúlt években 20-40 millió forintos összegeket kapott a Fidesz pártalapítványától, a Polgári Magyarországért Alapítványtól. A szintlépést az álcivil szervezet és a kormányzat összefonódásában az jelenti, hogy immár állami utasításra magyar közalkalmazottak is bedolgoznak a CÖF–CÖKA-nak.
  15. Vaduzia
   Vaduzia
   Köszönöm a fiatalítást, de sajnos már régen nem tartozók abba a csoportban. Nem személyeskedtem, de ha kell én tudok. Lehet hogy Pesten éltél vagy még ott sem és onnan szemléled még a múltat is. Győrnél, Celldömölkön, stb. nem szállítottak le senkit (csak Sopronnál, Szombathelyen, stb), csak ott szálltak fel a civilruhás nyomózók és ezután ellenőrizték a személyi igazolványokat és a határsávi belépőket azoknak akiknek nem az állandó lakhelye volt a határsávban. "átkelöhelyeken" létesítmény csak az országhatáron volt, onnan csak útlevéllel lehet tovább jutni, ha minden rendben volt.
   Az őrtornyok csak a határsávon (vasfüggöny és az országhatár közötti terület) belül voltak, fegyvere minden határőrnek volt határsáv (vasfüggöny) belépőknél, Őrtornyokban és még a határsávokhoz vezető útaknál.
   Üzletekben jelenleg is van "polc-alol" kiszolgálás.
   "fekete kormot fujo ikarusz-buszokat" Budapest utcáin ugyan nem leeht látni, de ha elmész vidékre láthatsz most is, igaz nem vannak más márkák is már.
   Szerintem csak a médiából ismered az "Eszakkoreai viszonyokat"!
   udvarfy és pitti kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   Aki akar belulrol akar kivulrol sertegette a hatart azt zokszo nelkul le is lottek.
   HaroldKing kedveli ezt.
  17. setni
   setni
   Egy érdekes párhuzam (már ha igaz)
   Varázslatos felvételt tolt ki a Soundcloudra a HVG: az MSZMP főtitkára, Kádár János hallható rajta, amint az 1988. február 9-i politikai bizottsági ülésén beszél és nagyon-nagyon bosszús: Nem elég, hogy az MDF-fel az élén megindultak az ellenzéki mozgalmak, Soros György és alapítványa is folyamatosan bomlasztja a magyar elméket megátalkodott imperialista ideológiájával - és persze pénzével.
   És a teljes írott szöveg, ha valaki írásban szereti élvezni az ilyesmit:

   "Úgyhogy nem a bilincsbe verésről van itt szó, hanem anyagi eszközökről van szó, és megmondom elvtársak, Illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket, vastagabban a lengyeleknél, azt megfigyelhették, de nálunk is van ez. Apparátusukat, atyaisten tudja, miféle technikát adnak, és legalizálták is már.

   Tessék Soros-alapítvány, és így tovább: ott mennek a mieink is a Soros-Alapítvány, és az övék is. Hát ismerjük őket, én kérdezem elvtársak, aki megy egy alapítvánnyal meg ösztöndíjjal, oda - hát főleg az USA-ba, de nem csak -, és ott rendszerellenes beszéget tart az illető, ki kötelez minket arra, hogy legközelebb is kiutazási engedélyt kapjon? Én szerintem senki, és ezt meg lehet tiltani, ez is adminisztratív intézkedés. És nem utazhat!

   Hát ne tartson ott rendszerellenes beszédeket, és táplálja még azt a nyomorult maradványát annak a magyar emigrációnak, ami ott létezik, mint ellenséges emigráció! Ilyesmire is gondolni kell és csinálni is kellene, ha valaki ilyennel foglalkozna!" (HVG
   Melitta kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Nekem KAdarrol pont az ilyen dumaja ami soha nem tetszett, mindig megmondta mit kell gondolni , meg az ellenseg kep a burzsoa imperialista rohandt kapitalistak stb szoveg ami ma visszakoszon ugyan ugy szinte szoszerint a hatalomtol.
   Akkor fonokok fejebe mi valtozott? Anyatejjel szivtak magukba a KAdar szlogeneket?

   Allitsuk meg Brusszelt! tablakkal milliardokert mit szolna Orban mikor ki megy Brusszelbe es a tobbi orszag kepviseloi ezzel a tablaval fogadnak. rendben Orban ur. Megallunk teljesen, se penz se poszto kerjuk inditsa el a kilepesi szandekat.Az on kerese parancs szamunkra.

   [​IMG]
   setni és HaroldKing kedveli ezt.
  19. szundi53
   szundi53
   Addig jó nekünk míg a médiából tudunk É-Koreáról, és nem kapunk belőle ízelítőt. :(
   HaroldKing kedveli ezt.
  20. szundi53
   szundi53
   De Kádár nem tudott átverni. Oroszok csináltak belőle főnököt, orosz tankok biztosították a rendszerét. Népi demokrácia ide, népi demokrácia oda, tudtad mire számíthatsz.
   De ez mit mondott? "Nem leszünk a Gaszprom legvidámabb barakkja." Most nem mond semmit, csak régi dumájának az ellenkezőjét csinálja.
   Nem védem az öreget, de számíthattál rá, h bokán rúg. Sunyiskodás nélkül. Szóval van köztük különbség.
   HaroldKing kedveli ezt.

Megosztás