Kimondták: eddig egy politikus sem merte felvállalni, ezzel a mondattal a DK történelmet írt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 6.

Melitta - 2019 Május 6, 15:14
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Fidesz nagyon ügyesen játszik a határon túli magyarsággal és a hozzájuk kapcsolódó kommunikációval. Nekik azt mondja, hogy a magyar kormány mindent megtesz értük, még azt a lehetőséget is megadja nekik, hogy tevékenyen beleszólhassanak a közügyeinkbe. Mindezt néhány szavazatért cserébe…


  Orbán bőkezű gesztusokat tesz azért a szavazótáborért, akik külhonból adják majd le voksaikat. Éppen ezért nem kíméli a belföldön élő magyarok adóforintjait sem. A Demokratikus Koalíció frakció-szóvivője, Gréczy Zsolt hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján arra, hogy a miniszterelnök közbenjárásával eddig:

  a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot. A kórházak tartozásai miatt vizsgálatok, műtétek maradnak el, a pénzhiány következtében teljes kórházi osztályok szűnnek meg.

  A fideszes szavazók persze nem sajnálják a határon túli honfitársainktól ezeket a fociakadémiákat, hiszen ők is ugyanolyan magyarok, mint mi, miért ne kaphatnának ők is lehetőséget Orbán Viktor kedvenc sportjának kibontakoztatására?


  Mindössze egyetlen apróságot nem vesznek figyelembe a tisztelt fideszes szavazók: a határon túli magyarok bármennyire is tartoznak közénk hagyomány, nyelv, lelkület szempontjából, ők más ország törvényei szerint élnek, más nemzet kasszáját gyarapítják az adókkal, amiket befizetnek. Ide sorolva az utolsó pénzükből megvett kifli után kifizetett forgalmi adót, vagy éppen a társadalombiztosításukat, vagy a személyi jövedelemadójukat, amit a munkáltatójuk von le tőlük. Ezek a pénzek nem a magyar államkasszában landolnak!

  Bármekkora is a hazaszeretet és az összetartozás, a piszkos anyagiak azt diktálják, hogy egy felelős kormány első sorban a saját közigazgatási határain belül felelős a nemzetéért.

  A DK frakció-szóvivője nem kertelt, ki merte mondani azt, amit “nem illik”, de mindannyiunk nyelvén van már régóta:

  A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése “egyszerű és nyílt hazaárulás”

  Őszintén örülök neki, hogy van a magyar palettán egy olyan tökös párt, amelyik állást mer foglalni a határon túli pénzszóráshoz való viszonyáról!

  upload_2019-5-6_9-14-8.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 6.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése “egyszerű és nyílt hazaárulás”
   Annak örülök, hogy egyre többen vagyunk így ezzel a véleménnyel.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   S ha még csak fociakadémiákról lenne szó, de milliárdokért templomok építése/felújítása, püspöki paloták felújítása, a csak pár ügyeskedő embert magába foglaló külföldi magyar szervezetek nagy összegekkel való támogatása, stb., stb., stb.
   SZMEKY kedveli ezt.
  3. pi20000101
   pi20000101
   jól teszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! még több pénzt költsenek el!!!!!!!!!!!!!

   S a nép, az istenadta nép,
   Ha oly boldog-e rajt’
   Mint akarom, s mint a barom,
   Melyet igába hajt?
   Tóthné K. Zsuzsa, apaa és setni kedveli ezt.
  4. victorvacendak
   victorvacendak
   Az, hogy hazaárulás, talán túlzás. De tény, hogy a választóiktól sem biztos, hogy kaptak erre felhatalmazást, nemhogy az ellenzéki szavazóktól.
  5. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Először itthon legyen minden rendben, utána lehet máshol is támogatni.
   setni kedveli ezt.

Megosztás