Kineziológia

Hannoka témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2008 Április 15.

 1. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  MIndenki velemenyet varok erröl is. Elöre is köszönöm! Hannoka
   
 2. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Üdvözlöm Mindenkit!

  Vannak hetvegi tanfolyamok a kineziologianal? Es, ha igen mikor vannak? Egyelöre Mo-ra csak juniusba megyek. Ha valaki megtudja irni, kerlek irjatok. Elöre is köszönöm, Hannoka
   
 3. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Hoi mindenkinek!

  Ismertek egy jo kineziologust Bpen? Ha igen, akkor nagyon szepen kerlek titeket hogy irjatok. Juniusban leszek Mon, es elszeretnek egy terapiara. Es ha lehet milyen arban van egy üles? Köszönöm elöre is! Üdv. Hannoka:D
   
 4. apali

  apali Állandó Tag

  Sziasztok! Én voltam kineziológusnál párszor, mert kíváncsi voltam, mit tud kezdeni a gondjaimmal. Leginkább semmit. Hókuszpókusznak tűnt az egész, ahogy varázsolt körülöttem a kezeivel és mondogatta a betanult kérdéseit egymás után. Hittel mentem oda, de ez az abrakadabra megzavart.
  Rossz helyen jártam vagy tényleg csak ennyi kellett volna, hogy segítsen?
   
 5. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Sziasztok!

  Jártam sokáig kinzehez. Most már tanulom.

  Eleinte hókuszpókusznak tartottam, aztán kezdtem érezni a hatását. Voltak dolgok amiért kvázi lehülyéztem a kinezt, hogy mondhat ilyet,stb... ; évekkel később derült ki, hogy igaza volt a korábban fájó dolgokban is. ( ha pár családi esemény nem történik,talán sosem derül ki.) Igen fontos gondokat oldottam meg a kinez segítségével.

  Elég sok ismerősöm járt kinezhez. Azt látom, hogy nagyon sok olyan van a szakmában, aki vagy nem veszi komolyan, és a pénzre hajt, vagy tényleg nincs érzéke hozzá. Sokan ezért csalódnak.
  Mindannyian mások vagyunk, lehet Neked nem segít az a módszer, ami másnak az életét menti meg, és fordítva. Szerintem ez is egyénreszabott.
   
 6. Trix1001

  Trix1001 Állandó Tag

  Üdv mindenkinek, engem mostanában kezdett foglalkoztani e téma... de kimerítő válaszokat nem találtam itt az oldalon...pedig már könyvek is jelentek meg, lásd a Healing Touch, amit amúgy még nem sikerült megszerezni...:(. Érdekelne, hogy kisérleteztek-e magatokon, milyen tapasztalatokat szereztetek ezen a téren. Rengeteg ún kineziológus kezel már mindenfele, de engem a saját tapasztalatok érdekelnek, hogy ti mit éreztetek. Esetleg amikor elmentetek egy mesterségként űző "szakihoz", mit éreztetek? nemcsak energetikailag, hanem milyen gondolataitok támadtak? Várom, hátha lesz kedve valakinek elmesélni...
   
 7. berryke

  berryke Állandó Tag

  Trix1001


  Kedves Trix1001,

  én szerencsémre olyan kinez.-t találtam, aki nem tartotta az időt, és addig tartott egy alaklom, ameddig tartott..... :) Nemszakított félbe, (én konkrétan 5!!! órát töltöttem nála első alkalommal. Kivár, megvár, türelmes és csak azt látod rajta, hogy SEGÍTENI AKAR!! és megvan benne az a fokú érzékenység, hogy tudja, mikor vágysz egy jó szóra és mikor esik jobban a hallgatás!

  Én azzal fordultam hozzá, ami tizenéve nem hagy nyugodni.....már többször hittem, hogy "elmúlt", magától megoldódott, de amikor belefészkeli magát ez a dolog a gondolataimba, az álmaimba......éreztem, hogy eljött az idő arra, hogy megoldjam, feloldja, segítséget kérjek egy szakembertől. (Évek óta készülök ilyesmire, s eleinte azt vártam, hogy mikor leszek erre lelkileg felkészülve, mikor érkezem egy olyan életszakaszba, amikor ezt feltárni "aktuális" lesz.......aztán rájöttem, soha nem lesz kb. 2 felesleges hónapom arra, hogy otthon bőgjek..... :) stb. )
  Így szántam rá magam. (elmondom, évekig kerestem a megfelelő személyt erre. És bevonzottam, tudatosan. )

  Amiért hozzá fordultam, kiderült, hogy NEM PROBLÉMA! ....legnagyobb meglepetésemre és megdöbbenésemre. Ami addig piszkosul fájt, az valójában egy olyan eseménysorozat, amelyért hálás lettem az illetőnek....(aki mindezt okozta). Előtte nem akartam még csak rágondolni sem.....

  Olyan pontokat érintettünk, mint pl. az utóbbi időben sokat híztam a mozgás és tudatos táplálkozás ellenére is.....kíváncsi voltam, miért???? Mi az oka. Fényt derített rá, és most felszabadultam. És még oldalakat tudnék írni, de itt most abbahagyom, mert érdekel, hogy mi a véleményed ezek után?

  Szép napot neked! :)
  berryke
   
 8. Pattuss

  Pattuss Állandó Tag

  Kedves Berryke!

  Engem is érdekel a kineziológia. Meg tudnád nekem mondani azt, hogy az előző életedbe is vissza tud vezetni a kineziológus? Köszönöm. Szép napot neked!
   
 9. HG3FCB BARBARA

  HG3FCB BARBARA Állandó Tag

  Czicze Beatrix kineziológus vagyok. 10 éve vagyok a pályán. Célom önmagam harmonizálása, kiteljesítése, hogy minél magasabb szinten tudjak segíteni az embereknek. Mindig nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel fordultam az emberek felé. Korábbi éveimben baby sitterként dolgoztam, munkám során megtapasztaltam, hogy milyen fontos a szeretet, az odafigyelés és az elfogadás a gyermekek számára. Kerestem a lehetőséget, hogy segíthessek így tanulni kezdtem 1998-ban a kineziológia Brain Gym ( Agytorna) módszerét, ami a gyermekek tanulási nehézségeiben valamint, hyperaktívitásban, szorongásban, magatartási problémákban, koncentrációs zavarban segített.
  Nyitottságomnak és érdeklődésemnek köszönhetően így tovább képeztem magam. Belemélyedtem a kineziológia csodálatos rejtelmeibe, megtanultam a One Brain módszert, Agykontrollt, Numerológiát, Szeretet masszázst, Pránanadit, Frissítő svédmasszázst, Spirituális Választerápiát. 2000-ben szerzett sikeres kineziológiai szakvizsga, fordulópont volt az életemben, ami hozzásegített a számomra fontos spirituális út kiteljesedéséhez.
  Munkám során sokan keresnek meg szülő-gyermek kapcsolati problémával, pl: szorongással, önbizalom hiánnyal, dadogással, bepisiléssel, körömrágással, tanulási nehézséggel, allergiával, testvéri féltékenységgel stb... Szülők és pedagógusok elismeréssel számolnak be a változásokról és a tünetek megszűnéséről. Folyamatosan felkeresnek olyan kliensek is, akik változtatni akarnak életmódjuk, életszemléletük megújításában, betegségek mögötti problémák feltárásában, pl: migrén, meddőség, alvászavar, fülzúgás, fóbia, függőség, pánikfélelem, depresszió, párkapcsolati nehézségek leküzdésében kértek segítséget.
  One Brain kineziológiai facilitátor és oktatóként minden vágyam, hogy ismereteimet továbbfejlesszem, tapasztalataimat átadhassam a hozzám fordulóknak, kicsiknek-nagyoknak egyaránt.
  Céljaimban fontosnak tartom, hogy az emberek ne a félelmet, stresszt, méltatlankodást éljék meg, hanem a szeretetet, a békét és a harmóniát engedjék be az életükbe. Ebben tudok segíteni a hozzám fordulóknak és még számtalan olyan helyzetben ami segíti a minőségi élet jobb elérésében, testi, lelki, egészsége megőrzésében.
  Forrás: http://www.kineziologia.hu/
   
 10. HG3FCB BARBARA

  HG3FCB BARBARA Állandó Tag

  Julcsi960, videos63 és mütyür00 kedveli ezt.
 11. timicke

  timicke Állandó Tag

  sziasztok! Megnézem a videókat,és most jöttem rá,mit is csináltam a kineziológusnál.. Ugyan ezeket a mozdulatokat .:) Legalább tudom most már! (és igen,eléggé működik )
   
 12. Barno

  Barno Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én 1,5 éve járok kineziológushoz, valamelyik problémám megoldodott, de van ami még nem. Néha csodálkoztam, hogy milyen dolgok jönnek elő, amit úgy gondoltam, hogy rég feldolgoztam, sőt tudatos szintem nem is emlékeztem már rá, de a tudatalattim mély zúgában ott volt állítólag. Ha nem megyek anno kineziológushoz, akkor nagy valószínűséggel kórházban kötök ki. Se aludni, se enni nem tudtam, 5 kilót fogytam és ő már a második alkalom után felhozott olyan állapotba, hogy elkezdtem normálisan aludni, enni és azóta elmondhatom, hogy nemcsak az 5 kilót szedtem vissza, hanem plusz 2 kilót, ami nem ártott, mert vékonyka vagyok. Fősulira is járok, és a vizsgadrukk leküzdésében is segítségemre volt. Mindenképp érdemes a kineziológiát kipróbálni, ha bármilyen az ember számára megoldhatatlannak tűnő probléma felmerül!
   
 13. Joyce

  Joyce Állandó Tag

  Én szintén csak pozitivat tudok irni. Én magam is tanultam, foglalkoztam is vele, meg fogok is. Nekem sok problémám megoldódott, ha valami felmerül mind a mai napig kineziológushoz megyek, és nem máshova.
  De azért rögtön senki ne várjon csodát, van amikor 1 alkalom is elég, de ált. 3-5 alkalom kell egy probléma megoldásához.
   
 14. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Sziasztok,

  Berryke lehet, hogy egy kineziológushoz jártunk? [​IMG] Az én kineziólógusom is egy nagyon nyugodt, szakmailag felkészült szakember, és van ideje az emberre, ahogy mondani szokták!
  Azt nem mondom, hogy nem szakított félbe, hiszen már a találkozó eleje azzal kezdődgött, hogy alaposan kikérdezett, általános adatokat kért, ez alapján már kaptam egy asztrológia mini elemzést is.

  És ezután jött az igazi foglalkozás! Bemérte a csakráim állapotát, izomteszteket végzett, igazán érdekes volt,majd néhány gyakorlatot végeztünk (tanultunk)...beszélgettünk hosszasan, leginkább én beszéltem és végül újra teszt következett. Az utolsó tesz alkalmával megnéztük, hogy amíg újra találkozunk hányszor kell és milyen gyakorlatokat elvégezni "házi feladatként". Amenyiben a két találkozás között bármi gondod, kérdésed volt bármikor megkereshetted!

  Én koknrétan pánikkal fordultam hozzá...háát sajnos nekem ez elég mélyen gyökeredzett így keményen dolgoznunk kellett rajta, de sikerült lecsillapítani a bensőmet és a rohamokat megfékezni!

  A kineziólógiát egyébként "lelki" segítőként még egy-egy neves pszichológus is elismeri alternatív módszerként a pszichológia mellett!

  Minden Jót Nektek!

  Sarkcsillag


   
 15. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  És ami kimaradt az előző üzenetből! Sajnos a kineziológiához könyvet én is nagyon nehezen kapok meg könyvesboltban, sőt igazából egyáltalán nem!

  Barno, érdekes amit írtál!

  Másfél év! Nem túl sok idő ez egy kicsit? Te, hogy érzed mitől függ, hogy valami megoldódott mármint probléma valami nem? Bocsi, ez tényleg kíváncsiság!
   
 16. Barno

  Barno Állandó Tag

  Szia Kis Sarkcsillag!

  Én úgy gondolom, hogy azok a problémák oldottak meg, amiknek tényleg megtaláltuk a mélyen gyökerező okát, és elhittem, hogy tényleg az az ok.
  Sajna, van aminek még nem, vagy újabb probléma merült fel.

  A változás nem megy egyik napról a másikra, és nekem nagyon sok dologban változnom kellett és az önbizalmamat visszanyernem, a nagyfokú maximalizmusomból pedig leadnom, és igen ez másfél éve tart kisebb-nagyobb megszakításokkal. Én úgy vagyok vele, hogy inkább kineziológushoz járok, mint gyógyszereken éljek, a hagyományos orvoslásban megrendült a bizalmam.

  Neked teljesen vagy részben megszűnt a pánik kineziológiai oldások után?

  Barno

   
 17. Joyce

  Joyce Állandó Tag

  Most jutott eszembe, az agykontrollosoknál lehet megvenni az edu-kineziológia egyik segédanyagát, az észkerék kapcsolót.
  Gyerkőcök, felnőttek tanulási nehézségeivel foglalkozik, illetve az agyféltekék összehangolását irja le.
   
 18. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Írom Joyce!

  Konkrétan a következő könyvekre gondoltam, melyek számomra elérhetetlenek:

  Kim Da Silva - Do Ri Rydl : Kineziólógia
  Öngyógyítás - Gyógyítás
  Kim Da Silva - Do Ri Rydl: Mozgással az energiáért
  Kovács Levente: Ki vagyok Én?
  John F. Thie : Gyógyító érintés

  és bár nem kineziólógia (nagyon jó kiegészítője tudásban) , de a következő könyv is hiányzik az antikvár piacról is már:

  Stephen Gascoigne : Kínai Gyógymódok

  Az agykontrolos sorozatból kettő is megvan, de ezek kifejezetten a tanulás technikájára helyezik a hangsúlyt:
  Észkerékkapcsoló ( Az edukinesztika alapjai) és Észkapcsoló agytorna is jelen van a könyvespolcomon és lassanként a "fejembe" is!
  Viszont ott van a másik két ága is a kineziólógiának, ami érdekelne az önbizalom erősítő és stressz-oldó technikák!

  Amenyiben esetleg találkozol a fenti könyvek fellelhetőségével, szeretettel várom az információt!

  Köszönöm!
   
 19. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Szia Barno!

  Örülök, hogy válaszoltál! Így már értem az idő "hosszát", elnézést de nekem nem jött le az első leveledből, hogy már nem az
  alap "probémán" dolgoztok! [​IMG]

  A változás valóban nem megy egyik napról a másikra, ez teljesen igaz, hiszen sokszor gyermekkorban vagy még születésed
  előtti időszakban rejlik a probléma vagy problémák! A "problémák" leggyakrabban önbizalomhiányhoz és a legnagyobb maximalizmushoz
  vezetnek és utána szépen kimerültséghez és vészhelyzethez ami nem mást jelent minthogy a szervez testi tüneteket produkál, és ez a jobbik!
  Mert van időnk, hogy változtassunk és értékeljük az életünket! A rosszabik, amikor valaki hirtelen szívrohamot kap vagy agyvérzést és nem is
  folytatom tovább...

  Én sokkal jobban vagyok, azt még nem mondom, hogy az "út" végén vagyok, de nem is tudhatom pontosan mi az "életfeladatom"! [​IMG]

  Én kezdtem kórházba, ahol hülyének néztek, és nem mondom el milyen szintem nem ismerik fel a betegség (ami igazából nem is az) tüneteit, hiába adtam már én a szájukba!
  Nem vették a klasszikus tüneteket, szív, torok és fej! Én mind végigéltem, és fogalmam se volt mit tegyek! Hosszú kínzások után végre leírták pánik és "tudtomon" kívül gyógyszereztek
  nyugtatóval és azt mondták az fájdalomcsillapító (pech de felismertem a gyógyszert, de ismét nem néztek normálisnak)!
  Viszont tudtam mi ez, ez már jobb volt..és ideggyógyászhoz küldtek, aki elhalmoozott gyógyszerekkel, szerinte életem végéig! Nem hagytam magam! Jött egy szuper pszichológusnő
  (egy híres pszichiáter ajánlotta) aki szerint igen is meg kell próbálni letenni a gyógyszert, ez már is folyamatban van (az utolsó stádiumába)! És persze ott a kineziólógia, melyet már régebben is ismertem!
  A kineziólógia úgy gondolom életvezetési tanácsokat ad! Egy idő után magam felismertem, hogy mi minek az okozója a kineziólógusom maga mondta, ez volt az ő feladata, megoldanom nekem kell!
  Megtanultam tőle kezelni a helyzeteket és elindított egy úton! Azóta segített az Önismereti tréning, stresszoldó technikák, Szepes Mária néni tanítványa, és egy nagyszerű cd sorozat is (Miért fontos az önismeret?)
  Az utóbbi cd sorozat egyébként szintén a kineziólógia "műremeke", és az oldásokat is szépen megcsinálod a segítségével!

  Az eredmény: hosszú ideje nem volt pánikrohamom, ez nem azt jelenti, hogy "meggyógyultam" (számomra ez a szó azt jelenti megismertem önmagam) hanem tünetek ritkán jelentkeztek ÉS megtanultam kezelni!
  A pánikról egyébként a véleményem az, hogy nem betegség! A betegség számomra orvosilag kimutatható folyamat míg az én esetemben arról van szó, hogy a szervezetem jelzett felborult a belső egyensúlyom!

  Természetesen én magamról beszélek, ez mindenkinél más-más folyamathoz vezethet, de az választás rajtunk áll ezt biztosan állíthatom!

  Bocsánat, a levelem hosszúságáért!

  És még szebb napokat Mindenkinek!

  Sarkcsillag
   
 20. Joyce

  Joyce Állandó Tag


  Nekem ebből 3 megvan, igaz a tanfolyamon vettük spirálozott formában. Az eredeti már akkor sem volt elérhető. A 2. és 4. emlitett könyvet nem ismerem.
   
  amgyalka kedveli ezt.

Megosztás