Kineziológia

Hannoka témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2008 Április 15.

 1. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Kedves Edie!

  Szerintem 2-3 nap után azért túl sokat ne várjál egy tanfolyamtól! Az kevés a tudáshoz + nincs tapasztalat... ami még a legfontosabb!

  Szeretettel:
  Kis Sarkcsillag

   
 2. contact

  contact Állandó Tag

  Üdv!
  Még mielőtt bárki félreértené, most pontosan nem tudom, de vagy 10-12db 3-4 napos tanfolyamról van szó. Tanítani az összes tanfolyam ismétlésével , és szerződéssel lehet. Természetesen kell vizsgázni.
  Mellesleg jegyezném meg nekem 4 és fél év volt. Rengeteg gyakorló oldás..........
  De ki tudja, valakinek lehet ripsz ropsz is megy:D
  Azért ha valaki komolyan szeretné megtanulni, és szeretne dolgozni vele, először egy jó oktatót keressen, és szánja rá az időt energiát, hogy legalább a 8-as tanfolyamig elvégzi. Természetesen ha kell priviben segítek.
  Szeretettel: contact kisskiss
   
  ani02 és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 3. circo

  circo Állandó Tag


  Mit szeretnél tudni? Hallgatom.
  Vera
   
 4. csibet

  csibet Állandó Tag

  Részt vettem egy néhány napos tanfolyamon, de nem jött be. Konkrétan a kineziológus téves eredményt tesztelt rajtam, kb. az alapján, amilyennek ismert előzőleg. Úgy éreztem, az egész projekció.
   
 5. contact

  contact Állandó Tag

  Szia!
  Szerintem mások nevében is megköszönhetem a hozzászólást, mert igen, sajnos van ilyen. Ami azt illeti, egy kezdőnél előfordul, a bizonytalanság, a tévedés.... Ami viszont az oktatást illeti, az én véleményen az, hogy aki oktatni szeretné, nem engedheti meg magának. Szeretném megkérdezni, hogy vizsgával rendelkező oktatótól tanultál.e, és kaptál e oklevelet?
  Aki tanulni szeretne, keressen jó szakembert. Ha megkérhetlek légyszi priviben fejtsd ki bővebben az esetet. Köszönöm   
 6. alberta31

  alberta31 Állandó Tag

  Ez a nagy problema, hogy egy csomoan kiallnak a nagykozonseg ele, hogy ok kineziologusok, es akar oktatjak is a kinezt, de kozben elkovetik ezt az oltari nagy hibat, hogy nem is az izomvalaszokat figyelik, hanem a sajat elvarasaikat, es azt, hogy korabban mit mondott a kliens. Az izomtesztelesnek pont az lenne a lenyege, hogy az "el nem mondott" dolgokat talaljuk meg, es ami a legfontosabb, hogy ne akarjuk elore tudni, hogy mi lesz az izomvalasz. Szerintem ez utobbi azert szokott felbukkanni, mert sokan felnek attol, hogy elveszitik az "iranyitast" az oldas alatt, pedig az oldas menetet az izomvalaszoknak kellene iranyitani.
  Es aztan az ilyenek miatt mondja azt egy csomo ember, hogy a kinez nem mas, mint parasztvakitas. Pedig, ha valaki jol csinalja, vagy jo kezekbe kerul, akkor a vilagon az egyik leghatekonyabb terapia.
   
  contact és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 7. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Alberta ez nagyon igaz, köszönöm, hogy leírtad! :D

   
  contact kedveli ezt.
 8. csibet

  csibet Állandó Tag

  Alberta!
  Ha így van, nem volt szerencsém! Én az a típus vagyok, aki ha egy ilyen negatívumot tapasztal, azzal elveszíti a bizalmát, és nem próbálkozik tovább, (főleg, hogy nem kevés pénzbe került). Amúgy ő okleveles kineziológus, mármint akinél tanultam, és hivatalosan tartotta a tanfolyamot. Egy másik ismerős agitál, hogy a nagyfiam írásproblémáját megoldhatnánk kineziológiával, de én már nem bízom a módszerben. Azért nyitott vagyok, ha megpróbálnátok meggyőzni!
   
 9. contact

  contact Állandó Tag

  Üdv!
  Előre jelzem, hogy én csak a véleményemet mondom. Ha valaki nem ért egyet, szíve joga.
  Azt gondolom, hogy senkit nem lehet meggyőzni. Ha gondolsz valamiről valamit, azt te gondolod. Nem gondolhatod azt amit én, hiszen nem vagy én. Nekem mások a tapasztalataim, máshogy élek, más tetszik. Egy filmet ha megnézünk ketten, nem ugyanazt meséljük róla, nem az a fontos nekem mint neked. Ez rendben van így. És az is rendben van, ha neked a kineziológia nem jó, nem tetszik, nem győzött meg. Mindenkinek más a terápia, van akinek a természetben való séta, van akinek a craniosacralis terápia......
  Mások vagyunk. Lehet, hogy egy pár év múlva egész más véleménnyel leszel mint most. De az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy olyan módszert, terapeutát találj, amiben- akiben megbízol. Rengetegből lehet választani. Keress! Tapasztalj....
  A fiad problémájához annyit tennék hozzá, hogy próbálja meg lehet, hogy nála beválik. Ha nem akkor még mindig dönthettek úgy, hogy mást kerestek.
  Mindig elmondom, hogy én nem ígérem, hogy holnaptól megszűnnek a gondjai a kliensnek vagy, hogy egy évek óta tartó probléma 1-2 oldás alatt megoldható. Ez hazugság lenne. Viszont -nem kizárt, hogy akár még nálad is -beindít olyan folyamatokat, amik csak később lesznek teljesen világosak számodra. A változáshoz idő kell, és kitartás. Nem tarthatsz ki olyan dolog mellett, amiről nem vagy meggyőződve. Nem meggyőzve, meggyőződve. A különbség óriási. Azt tudom tanácsolni, ne hallgass senki másra,rám se, csak magadra. Senki nem oldhatja meg az életedet, csak te magad.
  Legyen a tiéd a VÁLASZTÁS. Vállalj felelősséget, és dönts TE.
  Kívánom, hogy megtaláld amit keresel.
  Szeretettel: Contact   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 10. bambi37

  bambi37 Állandó Tag

  Tanfolyam

  Sziasztok!

  A kineziológiával kapcsolatban engem az érdekelne, hogyha valaki elvégzi a teljes tanfolyamot, akkor saját magán is tud oldást csinálni vagy ahhoz el kell mennie egy másik kineziológushoz?
   
 11. contact

  contact Állandó Tag

  Szia Kedves Bambi!
  A tanfolyamokon rengeteg oldást csinálnak a egymáson az ott lévők. Szinte minden élet területet felölelnek ezek. Az emberek hozzá állása, gondolkodása megváltozik. Azt gondolom teljes átalakuláson megy keresztül. Megtanulja kezelni érzelmeit, gondolatait, képességeit, mert a nagyon nehéz és lehúzó gondolatai, érzelmei kioldódnak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy utána Vele semmi "rossz" nem történhet. Viszont könnyebben túljut egy-egy kihíváson. Megtanulja megoldani a nehézségeket, máshogy nézni a dolgokat.
  Igen előfordul, hogy akad az életben olyan probléma, ami nem megy egyedül, ezért segítséget kér egy tanfolyam társtól, vagy oktatótol.
  Én is kértem. De jórészt nem ez a jellemző. Az ember felismeri a hibás gondolkodását, érzelmeit, és kapott a kezébe olyan módszert, amivel magán, és másokon is segíthet. Persze csak akkor, ha átment a személyiségfejlődés bizonyos folyamatain, és kicsit kitisztulva- nem a negatív érzelmeitől vezérelve- szemléli életét, és másokat. Ha a kihívás többé nem valami rossz dolognak tekinti, hanem megoldandó feladatnak, amitől Ő maga is fejlődik. Egy lehetőségnek az előrelépéshez.
  Szép napot: Contact :)
   
  ani02 kedveli ezt.
 12. bambi37

  bambi37 Állandó Tag

  Szia!

  Köszönöm szépen a válaszodat. Konkrétabban azt szeretném tudni, hogy fizikailag meg tudja-e csinálni valaki az izomtesztelést saját magán? Teljes oldáson még nem voltam, de kétszer egy bemutatón korrekciót csináltam nálam és az nagyon tetszett. :p

  Köszi: Timi

   
 13. contact

  contact Állandó Tag

  Szia Timi!
  Ha nagyon ügyi, és ki tudja zárni az elvárásait, igen van rá technika.:p
  De ha valaki tanulja figyelni magát, akkor nem kell teszt sem.
  Szép napot!


   
 14. alberta31

  alberta31 Állandó Tag

  Csibet: sajnos sok okleveles kinezes is beleesik meg ebbe a hibaba, hiaba van meg akar az oktatoi szintje. Sajnalom, hogy teged nem gyozott meg ez a terapia, nekem nagy kedvencemme valt, nem veletlenul tanultam-tanulom is. Contact-nak igaza van, mindenkinek meg kell talalnia a szamara legmegfelelobb terapiat, es azzal aztan lehet (foldet-)egetrengeto valtozasokat elerni :)
   
 15. alberta31

  alberta31 Állandó Tag

  Ja: onmagunk tesztelese: ehhez is kell azert gyakorlat, hogy az ember a sajat elvarasaitol fuggetlenul tesztelje magat. Eleinte en is osszevissza kaptam sajat magamtol az izomvalaszokat, mert keveredett az "igazsag" es a remeny/felelem. Mostansag mar rutinosabb a dolog szerencsere :)
   
 16. bakmagus

  bakmagus Állandó Tag


  Kedves csibet,

  priviben írtam Neked!
   
 17. kovacshanna

  kovacshanna Állandó Tag

  Mivel foglalkozik a kineziológus?
   
 18. angyalka71

  angyalka71 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Remélem tud valaki segíteni. Gyógypedagógus hallgatóként a szakdolgozatomat a Gyógypedagógiai vonatkozások a természetgyógyászatban témában, ezen belül az edukineziológiáról szeretném írni. Ezzel csak az a gond, hogy mivel nem gyógypedagógiai eljárás, engedélyeztetnem kell a témát a tanszékvezetőnél. Gyógypedagógiai szempontból alá kell támasztani mások és a saját eredményeimmel, olyan eredményekkel, amelyek kiállják a tudományos közlés feltételeit.
  Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki, vagy ismer-e valaki olyan szakembert, aki foglalkozik tanulási, vagy magatartási és figyelem zavaros gyerekekkel, és van róla írásos anyaga, és esetleg segíteni tud nekem abban, hogy engedélyeztetni tudjam ezt a témát.
  Én csak a nyáron tudom elkezdeni a tanfolyamot, mert a korábbira egészségügyi okok miatt nem tudtam elmenni, de minél hamarabb el akarom kezdeni a munkát.
  Az is nagy segítség lenne ha valaki tud más fórumokat, ahol az edukineziológiáról lehet ismereteket szerezni.
  Előre is köszönök minden segítséget
  Anikó
   
 19. contact

  contact Állandó Tag

  Üdv!
  Ajánlom figyelmedbe Dr. Paul E. Dennison pedagógus könyveit. Remélem segít. Esetleg keress olyan embert, aki Brain gym kinezt tanult. Nézz körül waldorf , és montessori sulikban.Jó munkát kívánok.
  Szeretettel: Contact

   
  angyalka71 kedveli ezt.
 20. Horváthné Margó

  Horváthné Margó Állandó Tag

  Szia Anikó!

  Alexandra vagyok, Szegeden tanulok gyógypedagógiát. Én is Gyógypedagógiai vonatkozások a természetgyógyászatban témában szeretném írni a szakdolgozatomat, ha tudsz kérlek segíts, én is írok, ha találok valami ide való szakirodalmat.
  Üdv Alexandra

   

Megosztás