Kinyílott a falloszvirág Washingtonban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 21.

Melitta - 2017 Augusztus 21, 17:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Három óriási titánbuzogány nagyjából egyszerre kezdett kinyílni a washingtoni Capitolium mellett lévő botanikus kertben, ezért a környék most annyira büdös, hogy a dögszagot árasztó növények közelében érdemes gázmaszkot viselni.

  A meredező falloszra emlékeztető Amorphophallus titanum egyedek 5-12 évesek, és mindegyikük most nyílik először - írja az MTI.

  Az egyik példány helyi idő szerint már vasárnap kinyílt, a másik kettő a szakember szerint augusztus 22. és 30. között követi a példáját. A legnagyobb növény nagyjából 2,13 méter magas.

  A növényeket minden nap este 10-ig megtekinthetik az érdeklődők, de a látnivalóról azok sem maradnak le, akik nem tudnak pár péniszvirág miatt Washingtonba utazni, a virágzást ugyanis élőben közvetítik az interneten.


  Szakemberek szerint az Amorphophallus titanum szagában

  • rothadó hús,
  • büdös zokni,
  • fokhagyma,
  • és használt pelenka
  nyomai fedezhetők fel.

  A titánbuzogányok egyébként Szumátra nyugati részéről származnak, de a botanikus kertekben nagyon népszerűek, a legtöbb helyen megtalálhatók. Washingtonban is 15-16 van belőle.

  Csak akkor virágzanak, ha a föld alatti gumóban elegendő energiát tudnak elraktározni - írja az MTI. A növény magassága elérheti a három métert, a föld alatti gumó súlya pedig az 50-75 kilogrammot.

  (Borítókép: Virágzó titánbuzogány (Amorphophallus titanum) a Washingtoni Botanikus Kertben 2017. augusztus 20-án. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

  18105909_01aeda58a23d649ad6501bbb09fc0014_wm.jpg
   
  ladysla, Zsuzsi1031 és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 21.

  1. setni
  2. gandi13
   gandi13
   Csak neked irom, es nagyon csendesen, hogy masok meg ne halljak de azt hiszem sok orszag van a vilagon, akik a lovat is elkuldenek a fallosz melle:))
   ladysla kedveli ezt.
  3. Jaszladany
   Jaszladany
   Akkor mi is nevezhetjük a kukoricát falloszbokornak, vagy ilyesminek. Az állásszöge is közelebb áll hozzá :) Igaz, nem 3 méteres, de hát tudjuk, hogy nem a méret a lényeg. :rolleyes:

   [​IMG]
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Valóban nem kell Washingtonig utazni, az érdeklődők megtekinthetik a virágzást valamikor nyár elején élőben a müncheni botanikus kertben is.
  5. Éleskés
   Éleskés
   Áááá, azt nem lehet. Még az egy napos zoknit sem közelíti meg a szaga .... a többiről nem is szólva!
   Jaszladany, Ernoe, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. ladysla
   ladysla
   Vedd úgy, hogy élőben közvetítik a neten :)
   Jaszladany és Ernoe kedveli ezt.
  7. udvarfy
   udvarfy
   Éleskés ! Neked fogalmad sincsen a zoknikról , a bobai állomás fönöknek olyan büdös volt a zoknia , hogy amikor engem Szombathelyre vitt volna Köbányáról a vonat és Ö kiállt az állomásra akkor még a vonat is eltérült , hogy kikerülje . Igykerültem bánatomra Zalaegerszegre A Petöfi laktanyába :rohog::rohog:. A Pálpusztai sajt csak jellenthetett nála és a görények sorba álltak a receptért :D
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 22
   Jaszladany és Éleskés kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Olvasom, hogy a penisz-virág veszélyeztetve van Szumatrában azért kinlodnak vele botanikus kertekben, hogy ne haljon ki. Már maga a virág kifejlödése a rügyböl ritkaság, Berlinben 4 évet kelett várni erre az eseményre.
   -
   Igazábol nem értem, hogyan müködik a szaporodásuk. A virág az elsö nap a legbüdösebb ezzel csal magához legyeket. A virág nöi része csak az elsö nap beporozhato, viszont a pollen (férfi rész) csak a második napon nyillik, ezzel akadályozza meg a növény az önmegtermékenyitést. Tehát a legyeknek ott kell maradniuk egy darabig. Hogy birják ki ezt a büzt?
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Ki mondta, hogy nekik ez bűz? Szerintem nekik sokkal inkább bűzös a te parfümöd és arcszeszed.

Megosztás