Kis Gömbőc bekapja a nagymamát - A Simicska, Mészáros sztori

A meséből jól ismert Kis Gömbőcnek megvan az a tulajdonsága, hogy mindig be kell valamit kapnia. Szájszervét eleinte Simicskának nevezték, aztán amikor az már nem működött, új szájszerve egy megbízhatóan minden önálló gondolatra alkalmatlannak tűnő ember lett. Aki a kis Gömbőc utasítására szakszerűen minden felfal.

meszeros_lorinc_bekapja.jpeg

De miért is lenne önálló gondolata, ha üzleti és közéleti sikereit annak köszönheti, hogy semmi eredeti megbízhatóan soha nem fog az eszébe jutni. Még csak fel sem ötlik benne, hogy az a mérhetetlen vagyon, amit pár év alatt felhalmozott az övé lenne. Az ember tudja, hol a helye.

Elődje minden bizonnyal itt rontotta el. Elhitte, hogy ő egy üzleti zseni és nélküle megáll még a Föld forgása is. Aztán, amit kiderült, hogy nincs már mögötte az adóhatóság, a törvényhozás, a végrehajtó hatalom – már nem is akkora üzleti zseni. Könnyű úgy gazdagodni, ha az államtól rendszeresen és megbízhatóan beesik egy túlárazott tízmilliárdos megrendelés, amiből kisebb milliárdokat pillanatok alatt zsebre lehet vágni. (Szép nagy zseb lehet az már.)

Sok a gyerek, nagy a család, rengeteg a láb, amely sajátjára akar végre állni.
El lehet persze azon gondolkozni, hogy egy bizonyos vagyonmennyiségen felül mire jó ez az egész. Többet nem tud enni, ruházkodásra sem sokkal jelentősebb összeget költeni és így tovább. Jó, Mészáros Lőrinc szenvedélye a hajózás persze igen drága sport, ott aztán több stadionnyi pénz is el tud gyorsan tűnni. Ráadásul erős mezőnyben kell helytállni, hiszen ott az a csomó unatkozó arab olajsejk és orosz oligarcha, aki unalmában mindig nagyobb és nagyobb jachtra vágy. És most képzeljük el, mit érezhetne egy egyszerű felcsúti víz- és gázszerelő, ha azt kellene megélnie, hogy az övé kisebb. Hát csak azért sem. A pénz persze hatalom és a hatalom pénz. Pénzért lehet hatalmat szerezni, a hatalommal rengeteg pénzhez jutni. Kiszállni pedig elég kockázatos, mert akkor még a végén valaki megkérdi egy elhagyott tizmmilliárdosnál vagy egy ottfelejtett fél megyénél, hogy bocs, de ezt kitől vetted el. És akkor jöhet az a kínos magyarázkodás. Akkor inkább még ide mindent. A Kis Gömbőc szépen halad előre. Rövidesen a királyi várba hurcolkodik fel, visz magával majd pár focipályát és egy szotyimag köpködő üzemet. A szolgaseregnek már kijelöltetett a helye, hogy nézni is tereh. Szóval, alakul a szép új világ, ne tessenek aggódni. Mindenki annyit ér, amilyen közel (távol) van a Kis Gömbőzhöz. Aki hasznossá tudja magát tenni gömbőcködésben, az maga is lehet helyi jellegű K. G.

Mert ahol gömbőcködés van, ott mindenki szem a gömbőcben.
Egy klasszikus egyszer azt mondta, hogy „ne mi nyerjük a legtöbbet” – ebből aztán baj lett. Elmúltak az efféle lovagias dolgok és szépen megtanulta, hogy dehogynem, csak nyerjük mi a legtöbbet, vagy esetleg mindent, a többieknek meg coki. Olyan coki vagy.

Enyém a vár, tiéd a lekvár – kiáltotta a Kis Gömbőc és bekapta a nagymamát is lekvárostúl. Közben arra gondolt, hogy miért adná ezt a jó kis lekváros nagymamát másnak.

Közben a zenekar, amelyik ellenzéknek nevezi mostanában valamilyen oknál fogva magát, a süllyedő Titanicon vállalta a zenekar szerepét. S miközben a hajó szép egyenletesen süllyedt, s már világos, hogy mentőcsónak sincs elég, ők csak húzzák, húzzák. Illetve, modern kutatások kiderítették, hogy az elsőhegedűs – már nyakig ért a víz – összeveszett a brácsással, mert az egy kicsit hamisan játszott szerinte. S míg ezen vitatkoztak természetesen a tenger fenekére süllyedtek és szépen meg is fulladtak.

A Kis Gömbőc ezen nagyot nevetett és bekapott egy nyujdíjpénztárat, két bankot, s közben jó savasat böffentett.

Ám, mint tudjuk, ekkor jött a kiskanász a bicsakjával.

Ugye jössz, Kiskanász?

b1.blog
 
Kicsit megnagyítottam a fotót és néztem a képen álló emberek arckifejezését...mint akik ufót látnak, nem akarnak hinni a szemüknek.
Csodálom egyébként Mészárost. Hogy van az arcán bőr emberek közé menni?
Én már akkor is szégyellem magam, ha tőlem is szegényebb, szerencsétlenebb embert látok:(
 
Romániában most fogják csökkenteni a korrupción kapott politikusokra kiszabható büntetés maximumát. Van is nemzeti felhördülés. Mo-n viszont még csak szó sincs róla, hogy politikust bármikor számon kérjenek (csak, ha kis hal). 1000 milliárdok tűntek el a narancsos "elmútt nyócév" alatt, aztán megy már valaki böribe? Románia amúgy az 59. Mo. a 66. a korrupciós világranglistán. A kisebb helyezés a tisztább országot jelenti. Európában Romániát 30 ország előzi meg (ahol kisebb a korrupció), Mo-t pedig 32.
Amúgy Új-Zéland és Dánia az első kettő. Az utolsó hét csupa ismert és kedves hely: Észak-Korea, Libia, Szudán, Jemen, Afganisztán, Szíria és Szomália... :-D
 
Hihetetlen, hogy 300 milliárd forintból fel lehetett vásárolni a fél országot. Remélem, egy következő kormány szépen visszaállamosít mindent.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,587
Tagok
615,667
Legújabb tagunk
PLiza
Oldal tetejére