Hírek Kis mennyiségben dekriminalizálják a kemény drogokat az egyik kanadai tartományban

A kanadai British Columbiában a kemény drogok birtoklásáért egy bizonyos mennyiségi határig senkit nem állíthatnak elő.

Három évig tartó tesztidőszakba kezdett Kanada legnyugatibb tartománya, British Columbia, ahol mostantól az olyan kábítószerekből, mint a metamfetamin, a heroin "szintetikus rokona", a fentanil vagy a morfium, a használó 2,5 grammnál kisebb mennyiséget anélkül tarthat magánál, hogy ezért büntetés lenne kiszabható - írja a BBC.

A döntés nem egyedülálló: hasonló módon dekriminalizálta a kemény drogokat 2020-ban az Egyesült Államokban Oregon állam is.
A dekriminalizálás a kanadai példa esetében azt jelenti, hogy bár a kemény drogok továbbra is illegálisak, azokat a felnőtteket, akik a fentebb említett mennyiségig kábítószert tartanak maguknál, nem tartóztatják le, nem lesznek a drogok birtoklásáért előállíthatók, és nem kobozzák el tőlük a kábítószert sem, viszont az elérhető egészségügyi és szociális segítségről felvilágosítják őket.

A kábítószerekkel kereskedni továbbra is illegális lesz, továbbá törvénybe ütközik a drog birtoklása a reptereken, iskolák területén, gyermekgondozással foglalkozó intézményekben.

A kísérleti időszak 2023. január végén kezdődik és 2026. január 31-ig tart.
 

Csatolások

  • 1675406278211.png
    1675406278211.png
    83 KB · Olvasás: 4,782
. Ott a drogosok meghalnak”- mondta a Ripostnak Szabó Győző, akinek az életrajzi ihletésű mozija még mindig hasít Netflixen.
Brit Columbia most olyan lesz, mint egy állatkert, vagy szafari park, csak ott nem a zsiráfot lehet majd megnézni, hanem a szét- és lecsúszott drogosokat.
Dietz Guszti egykori MMA harcos az emberek használnak drogokat! Persze, nem mindenki, tudom, de az én korosztályomban az emberek 90 százalékának volt már valamilyen drogélménye” - kezdte Guszti, aki az alkoholt is legalább akkora károkozónak tartja, mint a drogokat.
Ezért ez így számomra leginkább egy újabb, felesleges emberkísérletre hasonlít, ami a történelmünk során ritkán hozott eddig pozitív eredményt, vagy talán még soha. Lelkük rajta akik ezt kitaláltak, és azoknak is akik ezt jóvá hagyták ilyen módon...” - fogalmazott lapunknak a sportoló.
(érdekes vélemények, majd meglássuk pár év múlva...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,596
Tagok
615,614
Legújabb tagunk
AndikaLaOL
Oldal tetejére