Hírek Kiszivárgott a teljes levél: sokkal nagyobb lavina zúdul Orbán nyakába, mint eddig tudtuk

Megszerezte a Népszava a teljes, 12 oldalas levelet arról, hogy milyen témákban kér be információkat az Európai Bizottság (EB) a magyar kormánytól a jogállamisági eljárás előtti tisztázó fázisban. A hétvégén kiszivárgott témákhoz képest sok új elem is felbukkan a cikkben és így még szélesebb azoknak a témáknak a listája, amelyekben az uniós pénzekkel való szoros kapcsolat miatt később szankció is jöhet, amint majd végigfut a jogállamisági eljárás.

A lap által ismertetett levélből például kiderült, hogy


nemcsak a tíz legnagyobb agrárvállalkozásra kíváncsi az Európai Bizottság, amelyek az elmúlt években földalapú támogatást nyertek el Magyarországon, hanem az elmúlt tíz évben árverésre bocsátott állami hektárok nagyságáról is beszámolót vár és adatokat szeretne az aukciókról is.

A testület véleménye szerint komoly kockázatot jelentene az uniós költségvetésre, ha beigazolódna az összeférhetetlenség gyanúja az uniós mezőgazdasági támogatásokra jogosult állami földterületek árverésével kapcsolatban, így tehát ezért akarja „összefésülni” a kétféle adatbázis eredményeit.Szintén összeférhetetlenségi gyanúra utal a bizottsági levélből annak felemlegetése, hogy 2018-ban 200 millió eurós EU-hitelt kapott a Budapest Airport, most pedig annak részvényei megvásárlására készül az állam egy magánszektorbeli szereplőkkel alkotott konzorcium keretében.


Ugyanígy összeférhetetlenségi gyanúra utal a Bizottság részéről az is, hogy bekérik az uniós támogatásból megvalósult Balaton környéki fejlesztési projektek adatait is, ahol számos kormányközeli vállalkozás projektje is megvalósult.

Új elem a levélben az is, hogy tisztázni kívánja azt is a Bizottság: a közbeszerzési szabályok kiterjednek-e a közérdekű alapítványokra, és a hatóságok hogyan kívánják megelőzni az ezeket irányítók összeférhetetlenségét, hiszen ezek az intézmények, ahogy a múltban, úgy “a jövőben is jelentős összegű uniós finanszírozásban részesülhetnek az európai támogatási alapokból”.


Azt is felrója a levél, hogy a magyarországi közbeszerzésekre a verseny és az átláthatóság korlátozása jellemző, amely megállapítja, hogy “a közbeszerzési pályázatok közel fele egyetlen ajánlatot tartalmazó eljárást eredményez”.


Lényeges fejlemény az is, hogy azt is tisztázni akarja a Bizottság: milyen eljárások szerint járt el a kormány és hogyan fizettette vissza a támogatásokat azokban a projektekben, amikor eredetileg EU-pénzt akartak felhasználni a magyarországi nyertesek, de végül a szabálytalan pénzfelhasználás miatt a kormány döntésére kivették ezeket a számlákat az uniós elszámolásból (és feltehetően a magyar költségvetésből rendezték azokat).


Az egyik ilyen, eredetileg uniós pénzből megvalósítani tervezett ügyhalmaz a vidéki közvilágítási projektek voltak, amelyek kb. 13 milliárd forintnyi támogatási összegének számláit végül a kormány kivette az uniós elszámolásból és a magyar adófizetőkre hárította.

Az Európai Bizottság arra kíváncsi, hogy a szabálytalanságok miatt az elmúlt 5 évben fennakadt projektszámláknak mi lett a sorsa:


behajtotta-e azok összegét a kormány a projektek kivitelezőin (a kedvezményezetteken), vagy végülis a magyar adófizetőkre terhelte azokat.

Szintén új elem a levélben, hogy a Bizottság az iránt is érdeklődik, az illetékes szervek milyen intézkedéseket tettek a szabálytalanságok feltárására és szankcionálására azokban az esetekben, amikor az OLAF vizsgálatát követően visszavonták kérelmüket egy projekt uniós finanszírozására. Felhánytorgatják ugyanis azt, hogy a magas szinten elkövetett korrupciót csak ritkán követi büntetőeljárás. Az EB szóvá teszi, hogy az illetékes szervek


„nem foglalkoznak a közigazgatás magas szintjein tapasztalható, illetve a vállalkozások és a politikai szereplők közötti kapcsolatokból eredő cimborasággal, kivételezéssel és nepotizmussal kapcsolatos kockázatokkal.”

Ez a mondat már a nyári éves jogállamisági jelentésben is szerepelt, onnan emelte tehát át a bizottsági levél ezt a megállapítást, de az szintén új elem, hogy ezt a jelenséget a Bizottság összefüggésbe hozza a Legfőbb Ügyészséggel, amelynek szerinte túl sok határköre van.


Éppen emiatt érdeklődik a brüsszeli testület arról is, hogy az illetékes szervek milyen intézkedéseket tettek a szabálytalanságok feltárására és szankcionálására azokban az esetekben, amikor az OLAF vizsgálatát követően visszavonták kérelmüket egy projekt uniós finanszírozására.

Szintén nagyon fontos és új elem ezzel összefüggésben, hogy kíváncsi a testület arra is:

vannak-e előírások, amelyek lehetővé teszik azoknak a határozatoknak a bírósági felülvizsgálatát, amelyekből kiderül, hogy a nyomozó hatóság vagy ügyészség nem üldözi az állítólagos költségvetési bűncselekményeket.

A levél nemcsak a Legfőbb Ügyészség kapcsán pedzegeti, hogy túl sok határköre van, hanem
komoly kockázatként azonosítja az EU pénzügyi érdekei szempontjából azt is, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének kezében is túl sok hatáskör összpontosul.

Azt is kockázatként azonosítja az EU-pénzek szemszögéből is, hogy fegyelmivel sújthatják azokat a bírákat, akik kérdéseikkel az EU Bíróságához fordulnak. Mindez befolyásolhatja az uniós támogatások ügyében folytatott bírósági eljárások hatékonyságát és pártatlanságát, ezért kéri a hatóságokat, hogy oszlassák el az aggodalmait.

Jabronka Richárd

Logo_Európai_Bizottság_HU.jpg
 
te képviselsz itt valakiket, hogy a fórumozók nevében mersz szólni? Majd a választáskor neked egyetlen egy szavazatod lesz mint bárki másnak?
Igen képvisel itt a fórumon is
Számold össze Az Orbánt nyíltan tagadókat
És a választás után majd kormánypártiak leszünk ha lesz kormányváltás
Te meg Erdélyből mitől fogod siratni Orbánt?
Nem szeretjük a hazudozó tolvaj miniszterelnököket.
Talán ebben vagyunk közösek
 
Ez klasszul hangzik, de akkor sosem jövünk rá, hogy hogyan kellene felnőtt, demokráciában élő állampolgárnak lenni.
"Mert vétkesek közt, cinkos aki néma."
Egyrészt, akkor jó eséllyel újra vasfüggöny...másrészt megint helyettünk oldja meg valaki. Nem lehet ebből jól kijönni már sehogy. :(
Részleges igaz mit mondasz- De vannak annyira jogilag lefedett rendszerek
De mégsem működik a jog
Mert nincs pártatlan hatalmi ága

Az ilyen rendszereket gyakran nem lehet belülről leváltani.
Külső tényezők együtt-hatása nemzetközi széljárás kellett hozzá hogy megszűnjenek.
Tölgyessy Pétertől olvastam ezt, aki eléggé ismeri az Orbáni rezsim beágyúzottságát
ami már sem fedi le a jogállamiság gyakorlati nem pedig elméleti megközelítését
A vasfüggöny részt nem értem
Az hogy helyettünk oldja meg valaki.
Hát ha meg képes
Ez lesz az a nemzetközi helyzet együttállás.:Miről aTölgyessy beszélt 2 éve olvastam már nincs nyoma
Most mutatok tőle egy előadást
A címe kifejezi a lényege: A 2020-ban megrendezett eseményünkön Tölgyessy Péter alkotmányjogász tartott előadást az Orbán-rendszer és a jogállamiság viszonyáról, amit ebben a videóban nézhettek meg.)

joguralom​


Megtaláltam 2018 cikke volt
És akkor írta:
upload_2020-3-9_14-57-8-png.1723505
"Nincs napirendre írva, mikor tűnik el ez a rendszer", nem biztos, hogy megéljük az Orbán-rendszer végét, ráadásul itthon semmi nem működik úgy, mint a nyugati demokráciákban. Az ellenzékről azt mondta, össze van kötve a Fidesszel, ezért könnyen elképzelhető, a kormánypártokkal együtt tűnnek el, az Orbán-rendszert nem mostani ellenzéke fogja leváltani.
upload_2020-3-9_14-57-8-png.1723505
2018


És ez az utolsó eléggé alakul
De ezért persze még igazad van nem kell szájtátin várni

Az igazi amit kerestem egy összefoglaló:
upload_2020-3-9_14-57-8-png.1723505

Tölgyessy Péter azt mondta, most leválthatatlannak tűnik, de ez nem jelent semmit. Ha a nemzetközi trend megváltozik, villámgyorsan változhat a helyzet nálunk is. A rendszerváltást megelőző évben is biztosnak tűnt, hogy lehetetlen leváltani a kormányt és néhány hónap alatt létrejött – pontosabban előbújt – az ellenzék, a rendszer összeomlott. Tölgyessy szerint ha kinyílik egy kapu – ha igény és akarat lesz a kormányváltásra – akkor azon a kapun be fog lépni az a valaki, aki el tudja söpörni Orbánt.


Ha van valami, ami hihetetlenül kártékony az ország azon fele számára, akik nem egy ilyen országot szeretnének, akkor ez az. Nem csupán a közpénzből kormánypropagandát folytató oldalakon jelenik meg nagyon markánsan ez a vélemény, hanem a független, vagy egyenesen kormánykritikus felületeken is. Naponta olvashatjuk, hallhatjuk elemzőktől, politológusoktól, újságíróktól, sírkőfaragóktól és harangöntőktől egyaránt. Megjelenik kommentekben, tévéműsorokban, mindenhol.

Stabilan tartja magát ez a nézet, mint ahogy elég sokáig tartotta magát az az elképzelés is, hogy a Föld lapos és a Nap körülötte kering. Amitől persze még nem lapos és nem kering, de ezt hittel állították.

Akarva, vagy akaratlanul, de Orbán hatalmát erősíti mindenki, aki a leválthatatlanságáról beszél. Miközben mindenkinek pontosan tudnia kell, hogy nincs olyan rendszer, amely leválthatatlan, nincs olyan hatalom, amelyet meg ne lehetne dönteni és nincs olyan ember, akit felelősségre ne lehetne vonni.

Az Orbán-rezsim minden sunyisága és diktatórikus jellege ellenére nem tud olyan zárt rendszert létrehozni, amilyen a szocializmus volt, vagy amilyen Észak-Koreában van jelenleg is.
upload_2020-3-9_14-57-8-png.1723505


Csak tudnám miért nevezi a rezsimet így: Orbán-rezsim minden sunyisága és diktatórikus jellege
Kicsit óvatos nem jelleg az
Na persze ha észak Koreához hasonlítja
 
Utoljára módosítva:
ezekről hallottál?
  • törvényhozó hatalom: parlament
  • végrehajtó hatalom: kormány
  • bírói hatalom: bíróságok
    hol van itt szó egy emberről? Hallottál például a Sargentini jelentésről, tudod mi a címe? az Unió alapértékeinek Magyarország általi súlyos megsértése a témája, tehát a magyar néppel van gondjuk.
Ne haragudj de nem a "géneddel" van problémája Brüsszelnek, vagy tudom is én miként definiálod a magyarságodat.

Nézd nem én vagy te kaptál levelet Brüsszelből hanem a magyar kormány.
Abban igazad van, hogy mi is bűnösek vagyunk abban, hogy megtörjük ezt a kormányt, holott visszaél a hatalmával.

Ezt a kormányt egy kisebbség választotta meg, és a kormány ugy testre szabta a törvényeket, hogy lassan demokratikus uton meg sem tudunk szabadulni tölle. Magyarországon nem ez az első autokrácia, anti-demokratikus hatalom ami erőszakkal üllt a nyakunkon.
 
Nincs tésztázva, ezen megy a vita az Eu biróságon. Ha van alkotmánybiróság az jogállami vagy nem és stb. Minden Eu állam jogrendszere más. Harmonizáció volt nem egybeolvasztás.
Aham és az EP küldöttek mik is? Név szerint senki nem szavazta meg őket, pártlistára ment a voks. Nem a választókak felelnek, hanem a pártjuknak. Majd akkor lesz valami tekintéje az EPnek, ha pl, két kamarás elsz mint az USAban van. AZ egyikben minden tagországnak egyforma számu, a másikban meg a népeségszám alapján. A magyar EP küldött ha az a pártérdek elmegy a Krimre, vagy éppen az oroszoknak kémkedik, vagy kiviszi a belpolitikai balhét.
Mindent bíróságra lehet vinni,
- Németországban nemrég arról tárgyalt a bíróság, hogy mit értünk "istentisztelet" alatt a jogban? a biroság gondolkodik
- Ezzel ellentétben a magyar kormány egy explicit választ fog kapni a kérdésére, akár hogy teteti a hülyét.
- A Lengyelek már megkapták, ha az alkotmányuk az EU alapszabályaival ellentétes akkor korrigálják, vagy lépjenek ki.

Nyilván tetten érve érzi magát a magyar kormány különben nem kapálózna az ellenőrzések ellen, beleértve a jogi lehetőségeket és a zsarolás minden eszközét.
 
Basszus.... :)
Na mindegy, me, irom, de most már tényleg ugy erzem, hogy nehanyan nagyon elvetik a sulykot :)
Hiába csóválod a fejedet, a választók többsége nem erre a kormányra szavazott.
Hiába csóválod a fejedet 44% az matematikailag messze van a 2/3-tól.
A külföldi állampolgárok befolyásáról nem is beszéltem.
 
Ezt a kormányt egy kisebbség választotta meg, és a kormány ugy testre szabta a törvényeket, hogy lassan demokratikus uton meg sem tudunk szabadulni tölle.
Ne gyere már ezzel újra. Az teljesen igaz, hogy lejt a pálya a választási rendszerben a kormány felé, de egyetlen ország sem tilkakozott, egyetlen ellenzéki képviselő sem volt aki nem vette át a mandátumát e miatt. Összlakoságban lehet a fidesznek kevesebb szavazója volt, mint a nem rá szavazóké, de akkor ezen szavazatok egy része érvénytelen volt, olyan pártra ment el aki nem érte el a küszöböt, valamint több ellenzéki párt között oszlott meg. Ezek matematikailag összeadhatóak, de jogi értelemben a küszöbb alatiak és az érvénytelenek nem is léteznek a mandátumosztásnál, az ellenzékieket merg azért nem lehett összeadni, mert ki tudja egy korábbi választás "összefogására" hányan mentek volna el szavazni rájuk. A körzetekben pedig nyertek, lehet jó határmegállapitással, lehet krumplival, de több szavazatot kaptal. A jelenlegi rendszerben a körzetek számitanak jobban. Talán a Záveccel készitett intejuban volt, hogy massziv 10% os ellenzéki vezetés kell a listán, akkor van esélye talán elég körzetet elvinni az ellenzéknek.
 
Mindent bíróságra lehet vinni,
- Németországban nemrég arról tárgyalt a bíróság, hogy mit értünk "istentisztelet" alatt a jogban? a biroság gondolkodik
- Ezzel ellentétben a magyar kormány egy explicit választ fog kapni a kérdésére, akár hogy teteti a hülyét.
- A Lengyelek már megkapták, ha az alkotmányuk az EU alapszabályaival ellentétes akkor korrigálják, vagy lépjenek ki.

Nyilván tetten érve érzi magát a magyar kormány különben nem kapálózna az ellenőrzések ellen, beleértve a jogi lehetőségeket és a zsarolás minden eszközét.
Viszont addig kár rugózni a témán. Eleve olyan mint a statisztika, van egy német meg egy angol iskola. Mindkettő másként értelmezi mi is az a jogállam. Eleve melyiknek is van igaza ez is egy fontos kérdés.
 
Ne gyere már ezzel újra. Az teljesen igaz, hogy lejt a pálya a választási rendszerben a kormány felé, de egyetlen ország sem tilkakozott, egyetlen ellenzéki képviselő sem volt aki nem vette át a mandátumát e miatt. Összlakoságban lehet a fidesznek kevesebb szavazója volt, mint a nem rá szavazóké, de akkor ezen szavazatok egy része érvénytelen volt, olyan pártra ment el aki nem érte el a küszöböt, valamint több ellenzéki párt között oszlott meg. Ezek matematikailag összeadhatóak, de jogi értelemben a küszöbb alatiak és az érvénytelenek nem is léteznek a mandátumosztásnál, az ellenzékieket merg azért nem lehett összeadni, mert ki tudja egy korábbi választás "összefogására" hányan mentek volna el szavazni rájuk. A körzetekben pedig nyertek, lehet jó határmegállapitással, lehet krumplival, de több szavazatot kaptal. A jelenlegi rendszerben a körzetek számitanak jobban. Talán a Záveccel készitett intejuban volt, hogy massziv 10% os ellenzéki vezetés kell a listán, akkor van esélye talán elég körzetet elvinni az ellenzéknek.
Igen a pálya egyre "lejtősebb", a kormány leépiti a demokráciát ugy, hogy ettöl a kormánytól nem igen fog tudni demokratikus uton megszabadulni az ország.

sztalin_szobor.jpg


Ennek a vége pedig mindig igy szokott kinézni.
 
Viszont addig kár rugózni a témán. Eleve olyan mint a statisztika, van egy német meg egy angol iskola. Mindkettő másként értelmezi mi is az a jogállam. Eleve melyiknek is van igaza ez is egy fontos kérdés.

Ne teoretizálj mert a helyzet sokkal egyszerűbb.

A magyar kormány a saját jogrendszere alapján is elítélendő, és ezt nem nehéz igazolni.
 
Ne teoretizálj mert a helyzet sokkal egyszerűbb.

A magyar kormány a saját jogrendszere alapján is elítélendő, és ezt nem nehéz igazolni.
Akkor igazold. Tudod már 2010-től azt olvasom még egy pár hónap és bebukuk az orbáni gazdaságpolitika, x külföldi elnök lapátra teszi, a legtöbb meleg a fideszben van, stb. Bizonyiték meg kevés (pár konkrét esetből ne álltalánositsunk). Továbbra is azt mondom, hogy amennyire jól értelmezem, maga a jogállam, mint fogalom is nehezen definiálható és ha ez megvan akkor jön a többi rész.
Továbbá az egész nem csak Orbánnak fog fájni. Gondolj már bele, már évek óta megy a "szabadságharc" brüsszel ellen. Ha brüsszel végre rácsap az asztalra és viktor veszit, majd külföldi beavatkozást kiabál (mint amerikában volt Trump győzelmekor), ha az EU megszünteti ez után a büntit Orbán ezt önigazolásnak láttatja majd (akármit lép is az új kormány, nem egy nap alatt bontja le a kormánymédiát), ha meg nem szünteti meg az EU az új kormány is szívni fog.
Szóval ez egy rubik kocka aminek minden oldala egy saktábla is. Annyira minden m9ndennel összefügg, annyi egyszerüen nem elég (mármint nekem) hogy Orbánék gonoszak me.
 
Akkor igazold. Tudod már 2010-től azt olvasom még egy pár hónap és bebukuk az orbáni gazdaságpolitika, x külföldi elnök lapátra teszi, a legtöbb meleg a fideszben van, stb. Bizonyiték meg kevés (pár konkrét esetből ne álltalánositsunk). Továbbra is azt mondom, hogy amennyire jól értelmezem, maga a jogállam, mint fogalom is nehezen definiálható és ha ez megvan akkor jön a többi rész.
Továbbá az egész nem csak Orbánnak fog fájni. Gondolj már bele, már évek óta megy a "szabadságharc" brüsszel ellen. Ha brüsszel végre rácsap az asztalra és viktor veszit, majd külföldi beavatkozást kiabál (mint amerikában volt Trump győzelmekor), ha az EU megszünteti ez után a büntit Orbán ezt önigazolásnak láttatja majd (akármit lép is az új kormány, nem egy nap alatt bontja le a kormánymédiát), ha meg nem szünteti meg az EU az új kormány is szívni fog.
Szóval ez egy rubik kocka aminek minden oldala egy saktábla is. Annyira minden m9ndennel összefügg, annyi egyszerüen nem elég (mármint nekem) hogy Orbánék gonoszak me.
Nem érdeke az EU-nak, hogy ujra egy "szegény-ház" jöjjön létre a szomszédjában, ezért is tömték magyarországot pénzzel.

2010-ben még nem lehetett tudni milyen irányt vesz a 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, 2002-től 2012-ig az Európai Néppárt volt alelnöke. Ma tudjuk, hogy a hatalom elvette az eszét.

A homoszexuálisok számát soha nem vetettem a Fidesz szemére de más liberális ellenzéki sem. Ök dobták ki a saját soraikból az eresz-tény alapitótagjukat, a miniszterelnök fiának katonai kiképzése ugy néz ki mintha egy "konverzios" kurzusra küldte volna a papa, állami költségen.

A jogállamiság ahogy mondtam nem egy elméleti kérdés, hanem abban manifesztálódik, hogy a kormánytagok és a barátaik esetében a jogot nem alkalmazzák, hogy a kormány pártpolitikát folytat megszegi a semlegesség elvét.

Miért nem jöhetnek az ellenörök? Miért fél a kormány az EU ügyészségtől?
Orbán kivívta a sajtószabadság ellensége cimet.... ezek a tények.
Mikor mert Orbánnak valaki ellentmondani a közmédiában? Ez is a jogállamiság megszegéséhez tartozik.

A magyar kormány a "Rózsafüzér varázserejével" fenyegeti az ellenzéket a Parlamentben, képzeletbeli lényekre hivatkozik megszegve ezzel a szekuláris állam elvét. Orbán egy fasiszta istenállamot épitget.
 
Erre a valakire várunk már, hány éve is???
problémád van a kiemelt szövegekkel!! Hát ne emelj ki
Az egészet értelmezd most megmutatom mit rontottál el
Azt írta
Most leválthatatlannak tűnik, de ez nem jelent semmit. Ha a nemzetközi trend megváltozik, villámgyorsan változhat a helyzet nálunk is. A rendszerváltást megelőző évben is biztosnak tűnt, hogy lehetetlen leváltani a kormányt és néhány hónap alatt létrejött – pontosabban előbújt – az ellenzék, a rendszer összeomlott. Tölgyessy szerint ha kinyílik egy kapu – ha igény és akarat lesz a kormányváltásra – akkor azon a kapun be fog lépni az a valaki, aki el tudja söpörni Orbánt.

Vagyis hozta példának az 1989 ig tartó időket
A nemzetközi trend pedig a Szocialista tömörülés
Amiről senki se hitte hogy megváltozhat
Jöhetett volna akárki 1965 ben
Semmi se változott volna

De 1989-1991 között összeomlott hirtelen a kommunista blokk
Eljütt az 1989 Magyarországon is És "kinyílit egy kapu – ha igény és akarat lesz a kormányváltásra – akkor azon a kapun be fog lépni az a valaki"
Igény és akarat volt a kormányváltásra
És megtörtént a lebonthatatlan rendszer leváltása.
Nem a személy volt a fontos Nem Antall József
És nem Orbán, bárki aki jókor volt a politikában tájékozott
Tölgyssy azt írta: "akkor azon a kapun be fog lépni az a valaki, aki el tudja söpörni a rendszert"

Mondhatnám más példának a cári rendszer felbomlását
A nemzetközi helyzet megváltozott
Igény és akarat volt a kormányváltásra
Lenin azt írta forradalmi helyzet kell a forradalomhoz
Pár hónappal korábban még elbukott
Ott akkor 1917-es októberi orosz forradalom
Pillanatában volt a kinyílt"kapu"

Az I világháború történései, a katonai összeomlás, a nép és a katonák elégedetlensége
Volt oly mértékű, hogy igény és akarat kezdett formálódni
Októberre érett meg a helyzet és a szervezettség
Ez Július 3–4 még nem volt érett ekkor meg is bukott

Nos még a nemzetközi együttálláshoz:
Igen fontos tényező az ember személye aki előtte ott se volt
Csak hogy tudd mit tettek a Németek
Lenint a svájci emigrációjából korábban a német titkosszolgálat juttatta vissza Oroszországba, hogy ezzel is gyengítse első világháborús ellenfelét.
1917 áprilisában lopták be Oroszországba.
Remélem világos már a nemzetközi helyzet alakulása és hogy mi az hogy
"Kinyílit egy kapu – ha igény és akarat lesz a kormányváltásra – akkor azon a kapun be fog lépni az a valaki"

most leválthatatlannak tűnik, de ez nem jelent semmit. Ha a nemzetközi trend megváltozik, villámgyorsan változhat a helyzet nálunk is.
Na persze ez csupán annyit jelent minden bebetonozott rendszernek vége lesz
Épp csak a demokráciában ez nem csupán a nemzetközi helyzettől függ
Hanem a választásokkor való kormányok forgásának természetes lehetőségétől.
Itt is meglesz a bebetonozott rezsim összeomlása. De Tölgyessy azt nem látta mikor
Nincs ember ki megmondaná.
Lehet most, lehet még nem most.
A nemzetközi trend nem tudom miként változik
Még azt írta másutt Tölgyessy Ha Orbán magára marad elfordulnak tőle
Talán ez látszik az nemzetközi porondon
 
Utoljára módosítva:
Végigolvastam a hozzászólásokat a kormánypárti tagoktól és meg kell állapítsam,
- egyetlen egy sem foglalkozik a vita indító cikkben gyönyörűen, tételesen felsorolt korrupciós vádakkal.

Ennek az oka, hogy nem lehet tényekkel szembe menni. A feltett kérdésekre nem mer a kormány válaszolni mert az egy tétel szerű beismerése lenne a korrupciónak, ezért személyes levéllel próbálkozott Orbán, amit az EU rögtön visszautasított.
 
[
Erre a valakire várunk már, hány éve is???
Kiegészítés a személyekhez
Csak hogy tudd mit tettek a Németek
Lenint a svájci emigrációjából korábban a német titkosszolgálat juttatta vissza Oroszországba, hogy ezzel is gyengítse első világháborús ellenfelét.
1917 áprilisában lopták be Oroszországba.
Ha az aktualitásokhoz veszem a személy kiválasztását
Mármint hogy bejutatták Oroszországba a személyt
Nézzük Soros Gyorgy ösztöndíj támogatását
Itthon megismerkedett az ellenzék egy két tagjával
Kitaníttatta Orbánt majd hazaküldte legyen személy ki esetlegesen az akkori kormány megfelelő lebontója lehet és demokráciát építhet.
A fintora sorsnak épp nem demokráciát csinált Hanem az egypárt-állam mintájára látszat demokráciát.
 
Utoljára módosítva:
Az teljesen igaz, hogy lejt a pálya a választási rendszerben a kormány felé,

Nem szabad a kormány felé lejteni (kedvezni)
A mindenkori választáskor a mindenkori pártoknak egyforma legyen
Tehát ha igaz akkor 44%-l már az ellenzék nyer.
Ezt is állítod
De ez sem igaz, mert több csalárdság van benne mint amit bevallasz
A mostani utaztatás büntetlensége talán nem a választásokra lesz kihegyezve?
Testre szabott jogalkotás, diktátum 2/3 birtokában
Veszélyhelyzet tologatásának lehetőségében is rejlik sok minden.
 
Utoljára módosítva:
De ő nem mondta melyik kormányt ,melyik választáskor
Később megmutatta: 44% választotta meg
És az valóban, kevesebb mint fele!!
Olvasd el a magyar választási rendszer működését, aztán talán megérted miért van 2/3 a Fidesznek. Sugok: körzetek. 106 körzetes hely van és csak 93 listás hely. 2018-ban 91 körzetet huzott be a fidesz. 106ból 91. Szóval ha marad a 35% támogatottság a fidesznek ami sacra 30 hely a listán és elbuknak 21 körzetet, akkor is Orbán marad a kormányfő. Az ellenzék meg vidéken gyengének tűnik jelenleg. A választás nem azon mulik hány százalékos a listás eredmény, hanem a körzetekben ki nyer, a lejtés itt van mert a körzethatárokat úgy huzogatták meg, hogy a fideszes vidék ellensúlyozza a volt szocialista bástyavárosokat.
 
Olvasd el a magyar választási rendszer működését, aztán talán megérted miért van 2/3 a Fidesznek. Sugok: körzetek. 106 körzetes hely van és csak 93 listás hely. 2018-ban 91 körzetet huzott be a fidesz. 106ból 91. Szóval ha marad a 35% támogatottság a fidesznek ami sacra 30 hely a listán és elbuknak 21 körzetet, akkor is Orbán marad a kormányfő. Az ellenzék meg vidéken gyengének tűnik jelenleg. A választás nem azon mulik hány százalékos a listás eredmény, hanem a körzetekben ki nyer, a lejtés itt van mert a körzethatárokat úgy huzogatták meg, hogy a fideszes vidék ellensúlyozza a volt szocialista bástyavárosokat.
Igen a fidesz az gondolkodott és nyerni akart. Nyert.
A jelenlegi ellenzéknek is ott volt a lehetőség nem éltek vele így jártak. Majd sírok ha ráérek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,280
Üzenet
4,829,978
Tagok
617,123
Legújabb tagunk
alcsút
Oldal tetejére