Hírek Kokainragasztó spray-vel támadnak az Egyesült Királyság rendőrei a szórakozóhelyeken

Szokatlan módon szeretnének küzdeni a hatóságok az Egyesült Királyságban található Darlington szórakozóhelyein a kokainhasználat ellen. A helyi rendőrség több szórakozóhelyen is úgynevezett „antikokain sprayt” használ majd.

A BLOKit spray-t az asztalok, pultok, mosdók felületeire lehet ráfújni. A spray által képzett réteg aztán megköti a rászórt kokaint vagy más por állagú kábítószert, amit nem lehet onnan felszívni. Ha az ember mégis megpróbálja lekaparni és felszívni vagy lenyelni a port, akkor órákig keserű íz érezhet utána.

A BLOKitet már országszerte több bárban, kocsmában is használják, de Darlington lesz az első város, ahol próbaképpen 24 szórakozóhely együttesen veti majd be a sprayt.
„Darlington pont olyan mint bármelyik nagyváros: az emberek itt is fogyasztanak rekreációs drogokat, naivak lennénk, ha azt hinnénk, hogy nem teszik. A különbség az, hogy mi proaktívan cselekszünk azért, hogy ezt leküzdjük” – mondta a helyi rendőrség őrmestere, aki arról is beszélt, hogy a drogkereső kutyák rendszeresen bejeleznek nekik kokainra, amikor ellenőrzik a szórakozóhelyeket.

A kezdeményezést a városi tanács is támogatja. Abban bíznak, hogy ezzel sikerül majd visszaszorítani a településen a droghasználatot, és biztonságosabbá tenni a várost.
A kábítószerártalom csökkentésével foglalkozó szakemberek azonban úgy vélik, hogy ez a megoldás több kárt hozhat mint hasznot, egyesek szerint a rendőrség csak a pénzt pazarolja. A Mixmagnek nyilatkozó Ant Lehane szerint ez a módszer semmit nem fog tenni a droghasználattal összefüggő halálesetek visszaszorításáért. Szerinte a spray miatt az emberek kulcsról fogják felszívni a kokaint, amivel viszont csak sokkal nehezebb lesz biztosan adagolni a szert.

Bozsó Ágnes
kokain.jpg
 
"Boldogult" aktív koromban még azt igyekeztünk megakadályozni, hogy a drog egyáltalán bejusson valamely országba, majd a dílerekhez, és fogyasztókhoz.
Úgy túnik, hogy ez mára arra redukálódott, hogy a szórakozó helyeken megnehezítsék a fogysztást.
Ettől a kábítószer előállítása, szállítása, és kereskedelme még ugyanúgy virágzik.
 
A szépirodalomban több helyen írják, hogy a kokaint papírról, papírénzről, stb. szívják fel. Ha a használók visszatérnek az őskorba, akkor ennek a spraynak semmi hatása nem lesz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Létrahuszár wrote on boszorka9395's profile.
Kedves Ismeretlen!
A segítséged szeretném kérni. Régi tag vagyok, de csak nézgelődni szoktam bizonyos témákban. Mivel a történelem nagyon érdekel, feltettem három írást. Nem tudom, hogyan kell úgy feltenni a következőt, hogy az az előző elé kerüljön. Netán mindegyiket új fórumtémaként kell feltenni? - mert ez számomra logikátlan lenne. Kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszönöm: Létrahuszár
Farkas89 wrote on Bálintné's profile.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Mozaik Kiadó 3 osztály környezetünk titkai: Tudásszintmérő geladatlapok-at keresem. Köszönöm.
16. Szeretek olvasni.
17. Szeretem a könyveket.
Sziasztok. Kezdem gyűjteni a 20. hozzászólást. 20.

Statisztikák

Témák
36,882
Üzenet
4,492,504
Tagok
596,103
Legújabb tagunk
Császár Júlia
Oldal tetejére