Hírek Kokainragasztó spray-vel támadnak az Egyesült Királyság rendőrei a szórakozóhelyeken

Szokatlan módon szeretnének küzdeni a hatóságok az Egyesült Királyságban található Darlington szórakozóhelyein a kokainhasználat ellen. A helyi rendőrség több szórakozóhelyen is úgynevezett „antikokain sprayt” használ majd.

A BLOKit spray-t az asztalok, pultok, mosdók felületeire lehet ráfújni. A spray által képzett réteg aztán megköti a rászórt kokaint vagy más por állagú kábítószert, amit nem lehet onnan felszívni. Ha az ember mégis megpróbálja lekaparni és felszívni vagy lenyelni a port, akkor órákig keserű íz érezhet utána.

A BLOKitet már országszerte több bárban, kocsmában is használják, de Darlington lesz az első város, ahol próbaképpen 24 szórakozóhely együttesen veti majd be a sprayt.
„Darlington pont olyan mint bármelyik nagyváros: az emberek itt is fogyasztanak rekreációs drogokat, naivak lennénk, ha azt hinnénk, hogy nem teszik. A különbség az, hogy mi proaktívan cselekszünk azért, hogy ezt leküzdjük” – mondta a helyi rendőrség őrmestere, aki arról is beszélt, hogy a drogkereső kutyák rendszeresen bejeleznek nekik kokainra, amikor ellenőrzik a szórakozóhelyeket.

A kezdeményezést a városi tanács is támogatja. Abban bíznak, hogy ezzel sikerül majd visszaszorítani a településen a droghasználatot, és biztonságosabbá tenni a várost.
A kábítószerártalom csökkentésével foglalkozó szakemberek azonban úgy vélik, hogy ez a megoldás több kárt hozhat mint hasznot, egyesek szerint a rendőrség csak a pénzt pazarolja. A Mixmagnek nyilatkozó Ant Lehane szerint ez a módszer semmit nem fog tenni a droghasználattal összefüggő halálesetek visszaszorításáért. Szerinte a spray miatt az emberek kulcsról fogják felszívni a kokaint, amivel viszont csak sokkal nehezebb lesz biztosan adagolni a szert.

Bozsó Ágnes
kokain.jpg
 
"Boldogult" aktív koromban még azt igyekeztünk megakadályozni, hogy a drog egyáltalán bejusson valamely országba, majd a dílerekhez, és fogyasztókhoz.
Úgy túnik, hogy ez mára arra redukálódott, hogy a szórakozó helyeken megnehezítsék a fogysztást.
Ettől a kábítószer előállítása, szállítása, és kereskedelme még ugyanúgy virágzik.
 
A szépirodalomban több helyen írják, hogy a kokaint papírról, papírénzről, stb. szívják fel. Ha a használók visszatérnek az őskorba, akkor ennek a spraynak semmi hatása nem lesz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,302
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére