Konyv ajanlat

Melitta témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Július 3.

 1. Karina13

  Karina13 Állandó Tag

  Ajánlom mindenkinek Jeaniene Frost Cat és Bones a vámpírvadász sorozat első és többi kötetét.


  Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

  Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.
   
  YanshegavaYume, nanan és Oriana kedveli ezt.
 2. Falbala

  Falbala Állandó Tag

  Barbara Bradford : Egy gazdag nő. Aki teheti olvassa el ! Szegény lányból rengeteg munkával egy gazdag nő lesz.
   
  iko195 és bvalika kedveli ezt.
 3. Oriana

  Oriana Állandó Tag

  Aki még nem olvasta annak ajánlom: Vass Virág Vulévu című könyvét. Szórakoztató és könnyű olvasmány, a mai mindennapi életről szól.

  Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön...
   
  osztermajer jenone kedveli ezt.
 4. Bolgárka

  Bolgárka Állandó Tag

  Lugossy Viktória Ajvé, nekem sokat segített megérteni a saját családomat
   
 5. rnee

  rnee Állandó Tag

  on: Horthy Miklós emlékiratait olvasom épp és nagyon tetszik, hogy bele tudom élni magam a környezetbe, nagyon jól mesél.

  off: segítséget kérnék!
  Olyan magyarul is megjelent könyveket keresek, ami egy-egy mese feldolgozása
  (pl: Csipkerózsika -> Jane Yolen: Csipkerózsa)
  lehet népmese, tündérmese, Grimm mese, 1001 éjszaka története, bármi. a lényeg, hogy magyarul is megjelent
   
 6. kaanibaru

  kaanibaru Új tag

  Paul Young: A viskó
  (Istenkeresőkenk ajánlott!)
  :)
   
 7. Shawn 84

  Shawn 84 Állandó Tag

  Ajánlom figyelmébe minden krimi és thriller rajongónak Jeff Abbott könyveit.

  Egy kis ízelítő:

  Pánik:
  Evan Casher tehetséges és sikeres filmes. Egy nap váratlan telefont kap édesanyjától, aki arra kéri, hogy látogasson haza. Azonnal... A szülői házban azonban csak egy holttestet talál, brutálisan meggyilkolt édesanyjáét. És még valakit... a gyilkost, aki rá vadászik.
  Fogalma sincs, ki üldözi, és miért. Hogy ki ölte meg az anyját, hogy hová tűnt az édesapja és a barátnője. Evan élete pár óra alatt darabjaira hullik szét. Nem hívhat segítséget, nem bízhat senkiben. Miközben egy kegyetlen gyilkosokból álló titokzatos szervezet elől menekül, rá kellene jönnie, ki is ő valójában, mert egy biztos: valaki másnak az életét élte.
  Jeff Abbott sokkoló és kiszámíthatatlan bestsellerét húsz nyelven adták ki. A tíz sikerkönyvvel rendelkező szerző a francia, a német, a brit, az amerikai, az ausztrál és a portugál olvasók nagy kedvence, a thriller műfaj új csillaga. A Pánikból nemsokára hollywoodi film készül, melyet a kritikusok és a rajongók már jó előre a Jason Bourne trilógiához hasonlítanak.

  SOKK:

  Szeretnéd elfelejteni életed legrosszabb napját?
  "Megöltem a legjobb barátomat." Miles Kendrick rossz helyen volt rossz időben. Egy brutális gyilkosság szemtanújaként szövetségi védelem alatt áll, de egy nap sem telik el az életéből rémálmok nélkül. Pszichiátere különös szívességre kéri, és Kendrick egy több milliárd dollárt érő titkos gyógyszerkísérletbe keveredik. Egy volt FBI-ügynök azonban a nyomában van, aki beteg kislányának akarja megkaparintani az életmentő gyógyszert, és úgy hiszi, Kendrick az útjában áll. Eszeveszett hajsza kezdődik, Kendrick a bérgyilkos célkeresztjében, az FBI embereivel a nyomában menekül a múltja elől, az idegeit lassan felőrlő félelem elől, saját maga elől.
  Jeff Abbott sokkoló és kiszámíthatatlan bestsellereit húsz nyelven adják ki. A tíz sikerkönyvvel rendelkező szerző a francia, a német, a brit, az amerikai, az ausztrál és a portugál olvasók nagy kedvence, a thriller műfaj új csillaga. Pánik című könyve már a magyar olvasókat is lenyűgözte.


  K.O.

  Két ember, akiknek a sorsa végzetesen összefonódik. Az egyiküket gyilkossággal gyanúsítják, miután névjegykártyáját megtalálják az egyik legkeresettebb bérgyilkosnál. A férfi szépen felépített élete egyik pillanatról a másikra szertefoszlik; se alibije, se mentő ötlete nincs, hogyan keveredhetne ki a bajból.
  A másik "leszerelt" kém, aki egy veszedelmes bűnöző nyomában van. Nincs vesztenivalója, és mégis ő az egyetlen, aki megmentheti a szövetségi nyomozók és bérgyilkosok elől menekülő férfit. Kettőjük csapata lélegzetelállító hajszába keveredik, ahol üldöző üldözött is egyben, hiszen nincs is annál veszélyesebb, mint amikor valaki saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást...
   
 8. Antalffy

  Antalffy Tag

  "évtizedek telnek el egy rozoga asztal mellett, és emberéletek egy karosszékben"

  Szerb Antal - Utas és holdvilág
   
  Kállai Dezső Lajos kedveli ezt.
 9. deatti

  deatti Állandó Tag

  ha valaki szereti a sci-fi-t, akkor Stanislaw Lem: Teljes science-fiction univerzuma I-IV
   
  bandika74 kedveli ezt.
 10. Magdika59

  Magdika59 Állandó Tag

  Robert Graves: Jézus király c. művét ajánlanám (először 1966-ban jelent meg) - annak, aki hívő és annak, aki nem...
   
  pala55 és Furfi kedveli ezt.
 11. mancos

  mancos Állandó Tag

  J.R.Ward vámpiros könyvei nagyon jok.Tökéletesen mutatja be Feketetör Testvériség tagjait.Különállo könyv szol minden testvérröl mégis összeköti öket a maga sajátos modján.
   
  bubus68 és nanan kedveli ezt.
 12. moroszlán

  moroszlán Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szintén vidám órákat ígérnek James Herriot könyvei. Szórakoztató történetei alapjául állatorvosi praxisa szolgál. Mindegyik könyve a vidéki Anglia hangulatát idézi meg, mindenki számára szórakoztató, nem "angol" humorral.
   
  bubus68 kedveli ezt.
 13. moroszlán

  moroszlán Állandó Tag

  Akik a kémtörténeteket szeretik

  Sziasztok!

  Akik szeretik a több szálon futó valós események alapján íródott történeteket, ez a könyv igazi csemege.
  Richard Zorge hírszerző tevékenységét, életútját követhetjük nyomon, amint kémhálózatot épít ki, és tart fenn a távol-keleten.
  Nyomában a Japán titkosszolgálattal, a Kempei- jel valamint a német Gestapo- val.

  Jurij Korolkov: Szigorúan Bizalmas!

  Jó szórakozást hozzá!
   
 14. moroszlán

  moroszlán Állandó Tag

  Középkori feledésbe merült emlékeink

  Fehér Mátyás Jenő középkori magyar inkvizíció című könyvét ajánlom szeretettel.
  A sámán perekkel kapcsolatban a középkori papság felderített gazdasági bűncselekményeiről bőven olvashatunk benne. Kicsit olyan néha, mint egy igazi bűnügyi , vagy kém regény. Nagyon szép kortörténeti leírás népünk nehézségeiről, meg nem értettségéről a középkortól. Idegen országok, szervezetek befolyásolási szándékairól, érdekeik ránk erőltetéséről. Amit a legfontosabbnak találok, olvashatunk ősi kultúránk még épp hogy fellelhető nyomairól...ha közvetve is.
   
 15. Csi

  Csi Állandó Tag

  Orhan Pamuk: Az új élet című könyvét ajánlanám figyelemetekbe, ami így indul:

  „Egy napon elolvastam egy könyvet, és ettől az egész életem megváltozott. …láttam a másik életre nyíló ajtó küszöbénél kiszivárgó fényt; láttam mindent, amit már ismertem, és mindent, amit még nem… Mindaz, amit addig tanultam, minden, amiben addig hittem, megszűnt érték lenni… de azért csak folytattam az olvasást, mert minél inkább előrehaladtam a könyvben, annál jobban megértettem, hogy olyan útra tévedtem, ahonnan nem lehet visszafordulni.”
   
  zezita és róozó kedveli ezt.
 16. Lunantishee

  Lunantishee Állandó Tag

  Az összes Vavyan Fable könyvet!!! Főleg a Szennyből az angyalt!!
   
  bubus68 és Esztilla kedveli ezt.
 17. Laurah

  Laurah Állandó Tag

  LAURELL K. HAMILTON-ANITA BLAKE
  Az amerikában hallatlan népszerűségnek örvendő írónő izgalmakban, vámpírokban és humorban bővelkedő regénysorozata.
  Aki szereti az ilyen típusú könyveket azoknak NAGYON BÁTRAN AJÁNLOM:)
  Imádtam egytől egyig. Izgalmas, véres, szókimondó, vicces, erotikus..mi kell még?:p
   
 18. Laurah

  Laurah Állandó Tag

  J.R. Ward-ot szintúgy meg akartam említeni. Utána kezdtem az Anita Blake-t, de nem maradt el tőle.:)
   
 19. kdavid91

  kdavid91 Állandó Tag

  Agathe Christie - Tíz kicsi néger c. könyvét ajánlanám mindenkinek. A kedvenc könyvem.
   
 20. róozó

  róozó Állandó Tag

  Robert M. Pirsig: A zen és a motorkerékpár ápolás művészete.
   

Megosztás