Koronavírus: Kanada sokkal rosszabb őszre számít, mint amilyen a tavasz volt

Kanadát elérte a koronavírus-járvány második hulláma, és az ősz sokkal rosszabb lesz a tavasznál - figyelmeztetett helyi idő szerint szerdán Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, megígérve egyúttal, hogy kormánya mindent megtesz, ami szükséges, hogy átsegítse a kanadaiakat ezen a nehéz időszakon.


Emlékeztetett, hogy amikor tavasszal elrendelték a korlátozásokat, 47 fertőzött volt az országban, most pedig csak kedden több mint ezer új fertőzöttet azonosítottak. Az ország legtöbb tartománya a nyáron enyhített a korlátozásokon.

"A mai, sőt, a holnapi számokat sem tudjuk megváltoztatni, mert azt már eldöntötte az, amit két héttel ezelőtt tettünk vagy nem tettünk. De azon tudunk változtatni, hogy mi lesz októberben és a télen. A hálaadásnapi összejövetelek valószínűleg elmaradnak, de a karácsonynak még van esélye" - mondta tévében élőben sugárzott beszédében a liberális kormányfő, felszólítva egyúttal honfitársait, hogy viseljenek maszkot. "Együtt képesek vagyunk rá, hogy ellenőrzés alá vonjuk a második hullámot" - szögezte le Justin Trudeau.

A kormányfő az ország legsúlyosabb egészségügyi válságának nevezte a koronavírus-járványt, amely már több mint 9000 emberéletet követelt Kanadában, a gazdasági következmények pedig már most súlyosabbak, mint amelyeket a 2008-as pénzügyi válság okozott.

A kormány a károk féken tartása érdekében jövő nyárig meghosszabbítja a vállalkozásoknak nyújtott bértámogatást, amelynek keretében azok a vállalatok, amelyek forgalmuk legalább 30 százalékát elveszítették, alkalmazottaik bérének 75 százalékát megkapják állami támogatásként.

"Ez nem a megszorítások ideje" - hangoztatta Trudeau, aki szerint az alacsony kamatok lehetővé teszik a pluszköltéseket, és hosszabb távon sokkal többe kerülne, ha a költségvetés nem fordítana ennyi pénzt a gazdasági károk enyhítésére.

upload_2020-9-24_21-26-27.jpeg
 
Szorszal hasogatas. Nyilvan negativ tesztbol nem fog senki meghalni covi virusba. Nem szorakozasbol allitjak le a gazdasagot es esik el az allam rengeteg adotol, es osztogatjak a tobb ezer dollaros tamogatast az embereknek ha nem lenne igaz a nagy meretu jarvany.Feleve $2000 adott havonta a munkabol kiesoknek ami ugyan nem sok de meg ilyen nem volt soha hogy az allam bacsi 12ezer dollart adjon az embereknek. A cegekrol nem is beszelve ennek tobbszoroset adtak akik nem uzemelhettek a virus rendelet miatt.
Tamogatast kaptak azok a cegek akik visszavettek dolgozoikat.
Nagy gond minden vonalon megtalalhato, Marc-sept nem volt iskola igy a szulok dolgozni se tudtak menni.
Sokan elvesztettek a hazukat vagy at kellett utemmezni , az egeszsegugybe szinten nagy gondok lettek , hatalmas a varolista es bizony itt is sok betegnek romlott emiatt az allapota.
Nem tudom mit nevezel hamis infonak, en amit latok nagyon is valosagosak hogy ezzel a virussal nagy gondok vannak es a veget senki nem latja.

Hamis info az az tudod, ami nem igaz.
 
Oldal tetejére