Hírek Koronavírusban meghalt az édesanyja, Orbán Viktort is feljelentette miatta


Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei.​

Kettős csapás érte a nagykanizsai Ferincz Jenőt: édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Most azonban nem csak gyászol: hadakozik is.
Húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el koronavírusban, ám ezután az intézmény nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon szerettétől. Ráadásul annak ellenére is felszámolta az öltöztetési költségeket, hogy
a Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket.
A felszámolt díj persze nem a kiadás összegszerűsége miatt bántja a férfit, sokkal inkább azért, mert úgy érzi, méltatlan ez az eljárás.–

Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle – magyarázta. – Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok. Panaszait leírta a Szent Rafael kórháznak is, amelynek főigazgatója, Gasztonyi Beáta válasza szerint a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás különösen nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról. Ezzel szemben a főigazgató szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség a végső elköszönésre.

Az esetleges halottcserével kapcsolatban Gasztonyi Beáta állította, a többlépcsős, szigorú belső protokoll miatt ez nem fordulhat elő. A halottkezelési díjról pedig kijelentette: a vonatkozó jogszabályban vaklóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki. Ferincz Jenő viszont úgy vélte, a kórház saját belső rendelkezései, jelen esetben a díjszabályzata nem írhatja felül a törvényt, ami, ha nem rendelkezik róla, hogy díjat kérhet az intézmény, akkor saját hatáskörben nem dönthet ilyenről, hiszen nem jogalkotó.
– A végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik a látogatási tilalom, hozzájuk be kell engedni a hozzátartozókat
– mondta Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféra projektjének szakértője.
– Amikor látszik, hogy visszafordíthatatlan a folyamat, értesíteni kell őket. Természetesen előfordulhat, hogy közben meghal a beteg, s akár az is, hogy átszállítják a patológiára, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint akkor is biztosítani kell a búcsú lehetőségét, ez a kegyeleti jogból következő alkotmányos jog. Ehhez amúgy az alapvető jogok biztosa 2004-es ajánlása szerint minden kórháznak biztosítania kellene kegyeleti helyiséget, úgynevezett búcsúszobát, más kérdés, hogy ezt sok helyen figyelmen kívül hagyják.

A Covidban elhunytakra valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok a hozzátartozói búcsúra, ahogyan az sem, hogy aránytalan terhet ró a személyzet bizonyos tagjaira. Vissy Beatrix szerint egy 1999 és 2005 között volt érvényben egy olyan szabály, mely szerint a halottkezelési szolgáltatás díját és feltételeit az egészségügyi intézmények állapíthatták meg, és azokat átháríthatták a hozzátartozókra. Ez alapján a holttest hűtésének költségeit mindenképp a hozzátartozó viselte. Az olyan szolgáltatások viszont, amelyek nem szükségszerűek, mint amilyen az öltöztetés, mosdatás, borotválás, már ekkor is csak megrendelésre történhettek, és a díjakról előzetesen kellett tájékoztatni az eltemettetésre köteles hozzátartozót. Ezt a szabályt 2005-ben eltörölték, helyette olyan rendelkezés van érvényben, amely szerint a halott-tárolás és -hűtés költségeit a halotti bizonyítványt követő első munkanap a kórháznak kell állnia. Az öltöztetés és mosdatás költségeiről nem rendelkezik jogszabály, de a TASZ szakértője szerint, ha ilyen szolgáltatást a hozzátartozó nem rendelt meg, mi több, ha meg sem történt, akkor azt semmiképp sem lehet a hozzátartozóra hárítani.

Beperli a kormányt​

Ferincz Jenő nem csak testvére miatt hadakozik: feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina. – Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg – érvelt a férfi. Az pedig Ferincz Jenő szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.


1642633583824.png
 
na, már a hvg is megírta, amit már másfél hete írtam mert utánanézve az adatoknak kiszámolható volt, hogy sose volt ilyen rosszak a halálozási adatok Magyarországon és egy év alatt kb. 60 000 fővel csökkent az ország lakossága.
Mindeközben a hivatalos propaganda szerint "sikeresen" védekeztünk a járvány ellen ...
persze a sötét fidesz-hivek úgyse olvasnak hvg-t meg egyéb komolyan vehető érdemi hirforrást :(
Ha már hírforrás...az egyik legszomorúbb hogy az ÁLLAMI média sem foglalkozik vele.
Ugyanazok a válaszok vannak most is mint a kádár rendszerben...˝pártunk és államunk ˝...
 
Meg kell nézni az Orbán-média, mert ez nem állami, az mindenkihez szólna, s mindenkit megszólaltatna, mit ír a Völner-ügyről.
Ez az origo.hu
A Híradóban még ennyi sincs - tömény kormánypropaganda.

Ez a sok lapuló ember, akik azt várják, ki lesz a főnök, ugrásra készen, ha mégis változna a szél ...
A többiek pedig, megelégedve Fidesz-országgal, még azokat nézik le, azokra tesznek megjegyzéseket, akik nem nyalják Orbán lábanyomát ...
Mert ez a földi kánaán!

Akiknek annyi sem tűnik föl, hogy csak fideszesek beszélnek a köztévében, ne magyarázzanak arról, milyen frankó itt minden.
 
Biztos nem gondolt bele Orban, mikor kezdetben a kinai oltast es az orosz ajalgatta, raadasul az idosek szamara mert elsosorban ok voltak a legjobban kiteve hogy elkapjak a virust.
Se referencia se hisztori, se engedely Eu-s nem volt ennek ellenere nyomta ezerrel.
NEm kell ahoz se jobb se baloldali politkai hovatartozas ,hogy arra a kovetkeztetesre jusonak az emberek hogy bizony o a felelos azokert akik meghaltak mert valahogy nem dolgozott sokuknal a kinai oltas foleg az oregeknel.
Dicsosegrol aradozott a kormany a legtobb beoltotrol, azt most mi is a helyzet? Tovabbra se ajanljak a kinait az idoseknek.
Mely magyar urasag, Karinko tudosunk meg se tudta meggyozni hogy Pfizert alkalmazzak es nyomjak ezerrel hisz magyar feltalalohoz csatlakozva a vilaghirnevre szamithatott volna, de hat a kinai az kinai penz az penz. A hirnev negativba ment hisz az elso 10 ben benne vagyunk a hallalozasi mutatokba.
Valoszinu lesz meg egy par per ez ugyben.
Bocs, de mindenki tudta mikor elkezdték oltani a 60felettieket Magyarországon hogy a kínai oltóanyagot pont nem ajánlják 60 felettieknek, met ott 60 éves korig tesztelték csak a szert.
Orbán viszont pont a 60 feletti koosztálynak írta elő a kínai oltást, mi ez ha nem tudatos emberölés, szerencsétlenek nem is választhattak, tetszik nem tetszik csak ezt kapod.
Sokan biztak Orbánban, az oltásban és a végén koporsóban végezték.
 
OK nincs miert ezerszer leirni.

Minimum 50-75% folott van a nem oltottak aki meghaltak a coronaba.
Kenytelen vagyok cafolni a fals infokat.
Az én ismerőseim közük nagyon sokan nen oltatták be magukat, és még el sem kapták ezt a valamit, érdekes módon egyik kolléganőm és férje beoltatta magát kétszer is, láss csodát már 1,5 hónapja nem dolgoznak - a család heti szinten lesz koronás így mivel van 3 gyerkőc 1,5 hónapja otthon vannak.
 
Az én ismerőseim közük nagyon sokan nen oltatták be magukat, és még el sem kapták ezt a valamit, érdekes módon egyik kolléganőm és férje beoltatta magát kétszer is, láss csodát már 1,5 hónapja nem dolgoznak - a család heti szinten lesz koronás így mivel van 3 gyerkőc 1,5 hónapja otthon vannak.
Visszaesés a háromszor oltottaknál is előfordul.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

manjuscha wrote on QueenMia's profile.
Guten Morgen, könnten Sie mir bitte auch TELC B1 schicken? [email protected]
Sziasztok! Tudnátok segíteni? A Project Explore 2 tesztjeit keresem. Köszönöm szépen :)
Eia wrote on Malinák Irén's profile.
Andara wrote on Asil's profile.
Kedves Asil!

Esetleg a Juliette Párizsban nincs meg véletlenül.
Előre is köszönöm.

Andara
keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:

Statisztikák

Témák
37,184
Üzenet
4,560,442
Tagok
600,601
Legújabb tagunk
Balassa Gábor
Oldal tetejére