Koszonet

Melitta témája a 'Egyedül nem megy!' fórumban , 2006 Augusztus 4.

 1. dzsekszi

  dzsekszi Tag

   
  Melitta kedveli ezt.
 2. dzsekszi

  dzsekszi Tag

  Én is szeretem És ha tudok bárkinek segítek!
   
  Melitta kedveli ezt.
 3. dzsekszi

  dzsekszi Tag

  Minden elismerésem, a közösségi élet megteremtőinek .
   
  Melitta kedveli ezt.
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  • Koszonjuk HoliVivi!

   Dolgozatabol egy reszlet.
  • Információs társadalom
  • 2013-2014. tavaszi félév
  1. 2. feladat
  2. Esettanulmány
  Az esettanulmány során egy létező problémát kell bemutatni, melyre a megoldást egy virtuálisan szerveződő közösség szállította.
  A probléma, megoldandó feladat leírása.

  A mai világban számtalan problémára keressük a választ és találjuk meg az internet segítségével. A megoldandó „feladatom” s most a bemutatott példa egy régóta keresett minta keresése és megtalálása. Már szinte óvodás korom óta érdekelnek a különféle kézműves technikák, leginkább a gyöngyfűzés. Az utóbbi években azonban „felfedeztem” egy technikát – a gobelin képeket nem fonallal varrom ki, hanem gyönggyel (fonalasan csak pár kicsi képet készítettem, de gyönggyel sokkal nagyobb léptékben alkotok).

  Egy keresztszemes katalógusban találtam egy gyönyörű képet egyszer, melybe rögtön beleszerettem. A címe: Woodland enchantress. Viszont nem szeretnék keresztszemes képet készíteni (a végeredmények tetszenek, de „kicsit más” az érdeklődési köröm), így csak a mintára lenne szükségem, nem a teljes készletre, canavával és fonalakkal együtt. Vagyis keresztszemes minta alapján szeretnék kivarrni egy képet gobelin technikával, de fonal helyett gyönggyel. Ezért elkezdtem keresni a neten. Ezt az oldalt már egy ideje ismertem, s most is ez szállította a megoldást. Az oldal címe: canadahun.com.

  A virtuális közösség bemutatása

  Ez az oldal eredetileg azért jött létre Kanadában 2003-ban, hogy az ottani magyarokkal (főleg a másodgenerációsokkal) jobban megismertethessék a magyar kultúrát és egy biztos találkozási lehetőséget nyújtsanak a neten keresztül.
  Azóta Észak-Amerika legnagyobb magyar nyelvű szórakoztató web portáljává vált. Az oldalon találhatók: különböző témájú Fórumok, Árverés, Társkereső, Galériák, Blogok, minden évben két pályázatot írnak ki dráma, vers, novella, fotó, stb. kategóriában, s 3 éve létrehozták a Canadahun Közösségi Rádiót is, melynek nagy a sikere.

  Az oldalon több mint 32 ezer téma közül válogathatunk, az üzenetek száma több mint 3 millió, a tagok száma 383 601 fő jelenleg. Ez a közel 400 ezer fő 159 országból van, a legaktívabbak mára a magyarországi magyarok, utána a romániai, szlovákiai, kanadai, német, angol és amerikai magyarok a legaktívabbak. Leginkább a 18-34 éves korosztály látogatja az
  oldalt (60 %), 35-44 éves korban 27 % a látogatottság. Nemek arányában nők-férfiak 45-55 % az arány.
  Az aktív és passzív tagok száma kicsit nehezen meghatározható, de egy új tag akkor válhat igazán aktívvá, vagyis tölthet le anyagot, ha csinál 20 bejegyzést – ehhez vannak oldalak, amik segítenek.

  A kapcsolattartás magán az oldalon történik, leginkább a fórumokon, de van lehetőség külön csoportos beszélgetésekre, illetve privát üzenetváltásra is. Ha valamit keres az ember, akkor a kérést áltálában a keresett témájú fórumon kéri, s ott történik az üzenetváltás. Most, amikor a feladattal kapcsolatban adatokat kerestem az oldalról és felvettem a kapcsolatot az oldal egyik alapítójával, a privátbeszélgetésen és skype-on tartottam vele a kapcsolatot.

  A megoldás

  Mint feljebb már írtam, egy keresztszemes mintát kerestem, s a keresés végül erre az oldalra vezetett, vagyis a Keresztszemes minták a világ minden táján fórumra. Most hogy visszakerestem a pontos fórumot a feladat írása során, két megoldást is találtam:
  http://canadahun.com/temak/1-keresztszemes-minták-a-világ-minden-tájáról.23834/page-79#post-2481184
  http://canadahun.com/temak/keresztszemesmintak-a-vilag-minden-tajarol.30698/page-45#post-3334647

  Azért a virtuális közösség lehetett a megoldás kulcsa, mert bár hagyományos módon is valószínűleg meg tudtam volna szerezni a mintát, így mégis sokkal hamarabb sikert értem el. További jó pont abban, hogy rátaláltam erre az oldalra, az hogy így sokkal többet kaptam, mintha valakitől, akinek hasonló az ízlése végül elkérhettem volna a mintát, vagy kiadok több ezer forintot a minta pár lapjára, hiszen keresztszemes technikával nem szándékozom kivarrni a képet (a canava és a fonalak is benne vannak az árban). Megismertem egy jó weboldalt, az adott fórumon például jó időre fenn is ragadtam, más hasznos fórumokat is felkerestem azóta, egy jó közösség tagja lehetek, lehetőségem van más kultúrákban élőkkel felvenni a kapcsolatot.


  HoliVivi
   
  AndiC kedveli ezt.
 5. vekengo

  vekengo Állandó Tag

  Koszonet a munkatokert, sok embernek okoztok oromet ezzel a honlappal.
   
  Melitta kedveli ezt.

Megosztás