Koszontjuk Brody Janost Szuletesnapja alkalmabol

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 13.

Melitta - 2019 Április 13, 04:27
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Happy Birtday!!!!!!!!!!!!
  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 13.

  1. Melitta
   Melitta
  2. Ernoe
   Ernoe

   -
   Boldog születésnapot :cool:
   Gagamail, Kaszazsu és Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. Melitta
   Melitta
   Bródy János: a hazaszeretet az nem az épp regnáló kormány szeretetét jelenti

   40 év után új kislemeze jelent meg Bródy Jánosnak. A születésnapját nemrég ünneplő zenész az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt.

   A lemezboltok szombati világnapja alkalmából megjelent bakelit kislemez egyik oldalán az Akit hazája nem szeretett című dal kapott helyet. A dalszövegről Bródy János az Egyenes beszédben azt mondta, hogy az Madách Az ember tragédiájának hetedik színje nyomán készült, amikor Lucifer azt mondja Ádámnak: „Mit állsz oly szótlan, mondd, mit borzadasz? / Tragédiának nézed? Nézd legott / Komédiának s múlattatni fog.”

   A kislemez másik oldalán a Magyarok közt európai című dal található, amely – amelynek címe József Attila Thomas Mann üdvözlése című verse befejező sorainak parafrázisa.

   Bródy János leszögezte, hogy nem érzi, hogy ne szeretné őt a hazája. Félreértésnek nevezte, hogy a kislemez címadó dala önmagáról szólna, sokkal inkább az elmúlt száz év azon több százezer magyarjáról, akik joggal érezhették úgy, hogy a szülőföldjük mostohán bánik velük, és ha életben akarnak maradni, el kell hagyniuk a hazájukat.

   Azt is fontosnak tartja, hogy a hazaszeretet az nem az épp regnáló kormány szeretetét jelenti.

   Bródy János nemrégiben szűkszavú posztban közölte, hogy elmarad Bulgakov Képmutatók című drámájának Operettszínház-beli bemutatója, amelyen Kocsák Tiborral közösen dolgoztak, mert a színház frissen kinevezett igazgatója femondta a szerződésüket.

   Arra a kérdésre, hogy politikai döntés született-e, Brórdy János úgy válaszolt: nem tudja, hogy a frissen kinevezett igazgató elképzeléseihez miért nem illett a darab, de könnyen lehet, hogy éppen azért választották őt, mert más elképzelései vannak, mint elődeinek voltak.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Jó egészséget, boldogságban, sikerekben megélt szép hosszú életet - szeressék és szeressen! Ezt kívánom születésnapjára, no meg torta, mert anélkül nincs születésnap!
   [​IMG]
   *
   [​IMG]
   Gagamail, Beka Holt és Kaszazsu kedveli ezt.
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Eljutottunk oda, hogy mindenbe beleszól a politika. Március 15-én már nem merik felvállalni Petőfi versét, gondolom félnek a lázító hangvételtől. Most Bródy is rájött arra, hogy a Kádár korszaktól van rosszabb is, ha cenzúrázták is, a fellépései zöld utat kaptak, most bezárják előtte az ajtót. Jobban félnének a dalaitól, mint az átkosnak nevezett korban?

   Egyébként, utólag is boldog születésnapot, éljen és dolgozzon erőben, egészségben még nagyon sokáig!
   Gagamail kedveli ezt.
  6. Nacala Kata
  7. Melitta
   Melitta
   Brody ,Koncz Presser ,Des ma a legjobb szerzok enekesek.
   Szegyen gyalazat hogy az Operett szinhaz igazgatoja partkatona, de biztos lehet benne ma se tudja sok ember ki is o, es a neve sehol nem fog szerepelni mikor meg Brodyek es a tobbiek meg az utokor is megbecsulessel fog rajuk emlekezni es enekelni slagereiket es jatszani darabjaikat az arra erdemes szinhazak.
  8. sidavoq
   sidavoq
   Nézzük a dolog jó oldalát: Ha valami vagy valaki tiltva van, akkor az emberek kiváncsiságuk folytán meg fogják nézni hallgatni, akkor is ha különben nem tették volna meg.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Boldog születésnapot neki, remélem még sokáig itt marad nekünk !   Gagamail kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Déja vum van ezzel kapcsolatban...;)
   Gagamail kedveli ezt.

Megosztás