Kreatív ötletek II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

vakondok

Állandó Tag
Állandó Tag
" A Kreativ topikból a csatolások " Technikai Hiba " miatt ugyanúgy eltűntek, mint valmikor a Tankönyves topikból."

Ezért szeretném ha segítenétek összegyűjteni újra az ötleteket.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét
<!-- / message --> <!-- sig -->

"A szerzői jogi törvény értelmében csak olyan e-book tölthető fel, ami már nem jogvédett, vagy, aminek a sokszorosítására Önnek a mű szerzője engedélyt adott." A CandaHun nem vállal felelősséget semmilyen feltöltött anyagért. A felelősség a feltöltőt terheli.



Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A Canadahun nem nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iranymutatást adni - olyan tartalmú anyagot ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor ha van szükséges legális engedély van rá.
 

hundido

Állandó Tag
Állandó Tag
Ötletek "A Kiskakas gyémánt félkrajcárja" .. mese óvodai dramatizálásához

o1.gif



1. A fejdísz jellegét mutató, kartonból kivágott ábrához (Pl.: kakasfej, méh) szintén kartonból hosszú papírcsíkot ragasztunk. Ez adja a fejdísz pántját, gémkapoccsal összefogva.
o2.gif



2. A turbánt textíliából tekerjük a fej köré, amit biztosítót&ucirc;vel rögzítsünk! Díszítsük aranyszín&ucirc; papírdíszekkel, gyöngyökkel, madártollal!
o3.gif

3. Kézre húzható bábok: vízcseppek, t&ucirc;zparazsak. A kartonból kivágott vízcsepp illetve t&ucirc;zparázs papírjára hátulra ragasszunk papírpántot.
A vizcseppek és t&ucirc;zparazsak a kútba ill. a kemencébe került kiskakas körül táncolnak.
o4.gif

4. A három f&otilde; helyszínt nagy alakú kartonból vágjuk ki, majd fessük rá a jellegét tükröz&otilde; mintát. A kartonokat hátulról kis székhez rögzítve támasszuk meg!
o5.gif



5. Gyémántfélkrajcár: kartonból szabályos kör formát vágunk ki, amit elöl - hátul aranyszín&ucirc; alufóliával vonunk be.


o6.gif



6. Kincsestár: kis kosárban több aranykrajcár szimbolizálja

7. Egyéb szükséges eszközök:
  • díszes selyeming -> török szultánnak
  • tarka ing -> török szolgáknak
  • b&otilde; nadrág -> törököknek
  • kend&otilde; -> gazdasszonynak
Szerepl&otilde;k:
  • kiskakas (1 gyerek)
  • török császár (1 gyerek)
  • gazdasszony (1 gyerek)
  • mesél&otilde; (1 gyerek)
  • szolgáló (1 gyerek)
  • vízcseppek (4-5 gyerek)
  • t&ucirc;zparazsak (4-5 gyerek)
  • darazsak (4-5 gyerek)
 

petrus77

Állandó Tag
Állandó Tag
Tojás csibe húsvétra

Tojás csibe

1.) Fújjunk ki egy tojást! (Tetején és alján egy tűvel óvatosan csináljunk lyukat, majd erőteljes fújással távolítsuk el a belső részt)

o14_1.gif

2.) Piros kartonból vágjunk ki csibelábakat, majd ragasszuk fel az előzőleg sárgára festett és megszárított tojásra!
o14_2.gif

o14_3.gif
3.) Amikor a tojás már "megáll a lábán", ragasszunk rá sárga kartonból szárnyakat ill. pirosból csőrt, tarajat, feketéből szemeket!
o14_4.gif
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Készítsünk..., Termésbábok

Két sorozat két-két kötete.
Ovisoknak, alsósoknak ajánlom.

[HIDE-THANKS]http://data.hu/get/1334274/Keszitsunk_levelkepet.rar.html
http://data.hu/get/1334264/Keszitsunk_novenyekbol_diszeket.rar.html
http://data.hu/get/1334146/Termenybabok_4.rar.html
http://data.hu/get/1334129/Termenybabok_1.rar.html[/HIDE-THANKS]
 

Csatolások

  • http.doc
    25.5 KB · Olvasás: 1,109

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikulás ajándékheggyel

Anyagok:

• Fehér, bézs színű, sárga, narancssárga, okker, piros, élénk rózsaszín és világoszöld kartonpapír
• Piros-fehér csíkos papír
• Piros-fehér és kék-fehér mintás papír
• Piros-fehér kockás kartonpapír
• Világoszöld gomb, Ø 20 mm
• Fémes piros papírdrót​
A motívum mérete: 37 cm​
Elkészítés:
1. A motívum egyes elemeit kartonpapírból vágjuk ki. A mintás papírból kivágott elemekre rajzoljuk meg a doboz képzeletbeli éleit, hogy térbeli hatású dobozokat kapjunk.​
2. A kart és a fejet ragasszuk a piros alapra, majd rajzoljuk meg az arcot és a szemeket. A sapkára, a kabát ujjára és az aljára rögzítsük a fehér „prémet”. A kabát tetejére ragasszuk fel a két részből álló sálat. Ezután ragasszuk fel a fejre a szakállt és a bajuszt. A bajusz végét hajlítsuk fel. A csizmába lyukasztóval vágjunk lyukakat, és fűzzük bele a papírdrótot cipőfűzőnek, majd a kész csizmát ragasszuk hátoldalról a kabát aljához.​
3. A sapka csúcsát díszítsük fehér csillaggal. A kabátra rögzítsük a zsebet: a körvonal mentén ragasszuk le (kivéve a felső szegélyt). A macit belülre, a maci mancsait kívülre, a zsebre rögzítsük.​
4. Az ajándékcsomagokat díszítsük „szalagokkal”, illetve a világoszöld csomagot fehér pöttyökkel (előzőleg készítsük el lyukasztóval). A csomagokat ragasszuk egymásra a kép alapján, majd ragasszuk a Mikulás kezébe (és részben a testéhez hátoldalról). Egy kis sárga kartonpapírból készített szütyő szájára kössünk papírdrótot, majd ragasszuk a csomaghegy tetejére. A gombba fűzzünk piros fonalat, majd hátul kössük csomóra a szálvégeket, és vágjuk rövidre. Végül ragasszuk fel a gombot a kabátra.​
 

Csatolások

  • 5.jpg
    5.jpg
    26.1 KB · Olvasás: 133
  • 6.jpg
    6.jpg
    15 KB · Olvasás: 110

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Házikók karácsonyi díszben



Anyagok:

• Fehér, sárga, rózsaszín, lila, piros, sárgáspiros, sárgászöld, kékeszöld, fűzöld, sötétkék és világosbarna kartonpapír
• Aranyszínű csillámos karton csillagokkal
• Fehér mintás pauszpapír (pöttyös, hangjegyes, szíves, csillagos)
• Aranyszínű, kék és piros csillámos toll
• Mintalyukasztó: hópehely
A motívum mérete: 23 cm
Elkészítés:
1. A házakat piros, sárga, kékeszöld és lila kartonpapírból vágjuk ki. A többi elemet is a maradék papírból készítsük el. A mintaíven szaggatott vonallal jelöltük az ablak- és ajtókivágásokat. Az ajtókat ne vágjuk ki teljesen körben! A házakat rögzítsük egymáshoz ragasztóval.
2. Készítsük el a tetőket, az ablak- és ajtókereteket, és ragasszuk fel a házakra. Két ablakba ragasszunk függönyt. A piros házra rajzoljunk aranyszínű csillámos tollal tetőcserepet, a zöld házat pedig díszítsük kék pöttyökkel. Az ezüstszínű papírból vágott csillagokat ragasszuk a sárga házra.
3. A zöld papírból készített fenyőfákat díszítsük piros pöttyökkel, és ragasszuk a piros házra. A hóembert fehér papírból vágjuk ki, majd kék kalappal és világosbarna seprűvel egészítsük ki, végül rajzoljuk meg az arcot, a gombokat, és díszítsük a kalapot aranyszínű pöttyel. Végül ragasszuk a lila házra.
4. Az ablakkivágások és az ajtónyílások mögé ragasszunk mintás pauszpapírt. Mindegyik ház ablakai más mintát kapjanak. A belső ablakkereteket csillámos tollal rajzoljuk meg.
Extra: különleges asztali dísz lehet, ha a ház mögé teamécseseket helyezünk.
A motívumok tetszés szerint más színösszeállításban, sőt akár papír helyett filcből is elkészíthetők.
 

Csatolások

  • Házikók karácsonyi díszben.doc
    51.5 KB · Olvasás: 375

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Alapvető tudnivalók, anyagok és eszközök




8.jpg
, Papírdíszek karácsonyra


A kötetben aranyos papírdíszeket találunk, és apró trükköket, fortélyokat tudhatunk meg arról, hogyan tehetünk különlegessé egy-egy papírfigurát. A kötet hasznos lehet óvodáknak és iskoláknak is, mert a könyvben szereplő figurák elkészítéséhez kevés alapanyag szükséges, és a kész karácsonyi figurák díszíthetik az osztályterem, iskola ablakait, falait.
Szerző: Birgit Utermarck

A könyvben szereplő díszek elkészítéséhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:
Színes és mintás kartonpapír
Színes hullámkarton
Színes tónuspapír
Mintás pauszpapír
Színes krepp-papír
Aranyszínű fémfólia
Filcanyag
Rafia
Gomb
Papírgolyó
Papírdrót
Ceruza
Pauszpapír a sablonkészítéshez
Színes filctoll, lakkfilc és puffadófesték
Ragasztó
Olló és tapétavágó kés
Lyukasztó
Vonalzó
Tűzőgép, mintalyukasztó
Tű és fonal

A mintaív átmásolása – A pauszpapírt helyezzük a mintaívre, és másoljuk át ceruzával, majd megfordítva tegyük egy fehér kartonpapírra, és a vonalakat húzzuk át puha ceruzával. Így a ceruzavonalak a másik oldalról átnyomódnak a kartonpapírra. Vágjuk ki, majd a kész sablont helyezzük a kiválasztott papírra, és rajzoljuk körbe. Ezután vágjuk ki.

A motívumok kivágása – Az egyes modelleket kétoldalasan készítsük el, hogy az ablakra helyezve mindkét oldalról szépen mutassanak. A modellek elemeiből készítsünk tükörfordítottan is egy darabot, majd a két összeállított modellt rögzítsük egymáshoz kétoldalas ragasztószalaggal. Az apró részleteket sziluettollóval vagy tapétavágó késsel vágjuk ki. Ha tapétavágó késsel dolgozunk, akkor használjunk vágóalátétet. A mintalyukasztóval készített mintákhoz tónuspapírt használjunk.

Összeállítás és festés – A sablon alapján elkészített elemeket a következőképpen állítsuk össze: Mindentragasztóval dolgozzunk. A kartonhoz és a filcanyagokhoz erős ragasztót használjunk. A figurák finom vonalait összeállítás után húzzuk meg filctollal.
Ötletek és fortélyok
• Az arcpírhoz a piros ceruzából reszeljünk le egy keveset, és dörzsöljük körkörösen az arcra.

• Térbeli hatású lesz a motívum, ha a modell elemeit kétoldalas, szivacsos ragasztókockával rögzítjük egymáshoz.
Az arc elkészítése – A szemet, a szájat és szeplőket fekete, piros és narancssárga filctollal rajzoljuk meg. Fehér lakkfilccel tegyünk egy pöttyöt szemfénynek a fekete pupilla közepére. Az arcpírt piros ceruzával emeljük ki. Mindkét oldalon készítsük el az arcot.
Figyelem! A tapétavágó kés nem való gyerekek kezébe! Kisgyerekeknek szerezzünk be tompa hegyű gyerekollót, és az apró részletek kivágásánál segítsünk nekik.

A gombok rögzítése – A fonalat fűzzük át többször a gomblyukakon, majd hátul kössük csomóra, és vágjuk rövidre a fonalvégeket. Ezután a gombot ragasszuk a figurára.

 

Barrydo1

Állandó Tag
Állandó Tag

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag



Babaszövés papirhengeren







Ahogy a magunk készítette szövőkeret is jól használható sík szövésnél, hengeres dolgok szövéséhez is fabrikálhatunk saját kezüleg "keretet".
Mindössze egy keménypapír henger (kéztörlő-, wc-papír guriga, stb.) kell hozzá. A nagyság tetszés szerint választható.
A henger mindkét végén készítsünk körben 1-1,5 cm mély bevágásokat, egymástól kb félcentis távolságra. Fontos, hogy páratlan számú bevágás legyen mindkét oldalon és hogy a szemközti bevágások lehetőleg egy vonalba essenek.
Vessük fel a fonalat és már szőhetünk is. Legjobb vastagszálú gyapjúfonalat használni, de lehet pl. hasított anyagcsíkokat is. Akkor lesz igazán szép, ha a beszőtt szálakat szorosra tömörítjük.
A végén a kis fülecskék lehajtásával könnyen leszedhetjük művünket a keretről.
A baba feje és a test tömőanyaga kártolt gyapjú.
Babán kívül mindenféle hengeres tárgyat, szütyőket, tartókat is készíthetünk ilyen módon.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére