Kreatív nyelvtanulás VALÓS tapasztalatok

maya9 témája a 'Tanulás' fórumban , 2011 Március 23.

 1. Kiszsíros

  Kiszsíros Állandó Tag

  Szia!

  Én eddig csak kiegészítő jelleggel már sok év tanulás után használtam a kreatív anyagot. Németből középfokú nyelvvizsgát is tettem, bár ott volt magántanár is. Angolnál pedig összerakta a sok év alatt minden létező forrásból bennem hánykolódó ismereteket és stabil vázat adott. Elég sok mindent kipróbáltam, így tudom, hogy nekem mi jön be. Persze nem biztos, hogy ez másnál is így van.
  A véleményem az, hogy a kreatív a legtökéletesebb választás egy totál kezdőnek, aki otthon akar tanulni egyedül. Nagyon stabil alapot ad, amire lehet építkezni. A nyelvvizsga egy speciális megmérettetés, amihez kevés. Még a haladóval sem mernék nekimenni ezen okból egy középfokúnak, ha csak ebből készülnék. Kellenek kiegészítő dolgok. Társalgási szituációk, némi plusz tematikus szókincs, és szövegértéshez podcastok filmek.

  Én most ugrok neki az orosznak. Ezt már megvettem, mert tudom, hogy megéri...és mert sokáig nem volt elérhető a neten:)
  Szóval hamarosan lesz valós tapasztalatom arról is, hogy milyen teljesen nulláról használni és mit lehet vele elérni. Mellette legszívesebben az Effortless English-hez hasonló anyagot használnék, de oroszul nem találtam még.
  Viszont Te szerencsésebb vagy, mert olaszból van mindkettő. Én biztos ezzel egy stabil alapot létrehoznék, aztán jöhetne minden más, amit fentebb említettem már.

  Hibák vannak az angol és a német anyagban is elvétve, de ezek szerintem annyira elenyészőek, hogy nem oszt nem szoroz, ha valaki csak társalgási szintre gyúr. Aki nyelvvizsgára, annak felkészülés közben helyrerázódik az a pár jelentéktelen hiba, ami benne van. Aki idegen nyelven fog kommunikálni valaha is, annak csak nagyobb hibái lesznek igen sok év nyelvtanulás után is. :)
   
  amrita3 és Jade77 kedveli ezt.
 2. jpicur

  jpicur Állandó Tag

  Én is a kreatív olaszt tanultam. Kicsit uncsi, de megbízható tudást ad.
   
  lingvosoft kedveli ezt.
 3. pmoni

  pmoni Állandó Tag

  Ha valakinek lenne kezdő kreatív csomagja norvég,dán,portugál,eszperantó,horvát;kikérdező cd-tára német,francia,olasz,spanyol,portugál,holland,horvát,orosz nyelvekből,közkinccsé tételüket/vagy a megkeresésem privát üzenetben előre is köszönöm.
   
 4. hideki77

  hideki77 Állandó Tag

  Alapvetően nagyon sok dologtól függ, hogy tudsz egy nyelvet megtanulni. Maga a nyelv, korod, érdekel-e vagy muszáj, egyedül vagy csoportban. Kinek ez, kinek az jön be...
   
 5. kisei

  kisei Állandó Tag

  A kezdő dán itt megtalálható

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 6. Lili555

  Lili555 Tag


  Én személyesen ismerem a cikkben említett lányt, a szomszédom volt. Nem kamu, ami a cikkben szerepel.
  Most én is a kreatív módszerrel tanulok franciául, és bár szerintem zseniális, azt azért el kell ismerni, hogy ehhez a módszerhez sok kitartásra és monotonitás-tűrésre van szükség!
  És véleményem szerint valóban minden nyelvi létformára hat. Mivel az egész kreatív tananyag fordításból áll, így ha ezt hangosan csinálod, akkor a beszédet, ha írásban csinálod, akkor pedig az írást fejleszti. A hallásértés pedig értelem szerűen a hanganyagon keresztül valósul meg.
  Nekem nagyon tetszik, és bár már elég régen szóltatok hozzá ehhez a témához, így utólag is azt kívánom mindenkinek, hogy találjátok meg a saját módszereteket, azt a módszert, amivel TI magatok a lehető legjobb eredményt el tudjátok érni! Nem vagyunk egyformák, így valakinek az egyik tanulási forma jön be, míg másnál egy másik.
   
  Jade77 kedveli ezt.
 7. lukrecika

  lukrecika Tag

  jó a kreatív anyag, elég alapos és szerintem az eddigi legjobb nyelvtanulási módszer csak sokat kell foglalkozni vele, és a leírtak szerint működik pontosan.
   
  gasparm kedveli ezt.
 8. balzer

  balzer Tag

  Sziasztok,
  Én a kreatívból tanultam az angolt és most a németet is. Nagyon fárasztó tud lenni, sok kitartás kell hozzá. Nagyon alapos nyelvtani tudást ad és "szájbarágósan" belevési az agyadba a szavakat a nyelvtant. A hátránya, hogy a szövegértés háttérbe szorul. Könnyebben elmondasz bármit helyesen de a megértéssel problémák lesznek. Ehhez használtam, használom a villám angolt, de a spontán megszólalás így is nehéz.
  Szerintem ha valaki a kreatívot választja, nem bánja meg, de a kérdez-feleletet nem lehet kihagyni amiben ez nem segít.
  Sok sikert hozzá!
   
  meoindil kedveli ezt.
 9. andikanada

  andikanada Állandó Tag

  magdolna 58 kedveli ezt.
 10. verita

  verita Állandó Tag

  Ebbe a hirdetésbe én is belefutottam. már. Nem nyelviskola, hanem tanulókártyákat árul.
  Ez szerintem jobb, és ingyen van: https://ankiweb.net/shared/info/1838387453
   
  Lencse Ágnes, andikanada és lingvosoft kedveli ezt.
 11. fordmobil

  fordmobil Állandó Tag

  azt mondom ha valakit érdekel a kreatív módszer előszőr ismerkedjen meg vele vagy töltse le, az árát szerintem nem éri meg
   
  lingvosoft kedveli ezt.
 12. metrum

  metrum Új tag

  Sziasztok! Tudna nekem valaki adni egy linket a Kreatív angol verziójához? A kezdő és a haladó is érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget!
   
 13. haszonm

  haszonm Új tag

  Sziasztok! Nekiállnék az angol kreatív haladónak, kerestem hozzá az anyagot, de itt feltöltve csak a kezdőt találtam meg, illetve egy linket, ahonnan már eltávolították, ha esetleg valaki feltöltené, hálás lennék.
   
 14. cydor

  cydor Állandó Tag

  ezek a szórendi dolgok nincsenek kőbe vésve, sőt ha az élő nyelvet nézzük akkor még a der die das ragozása sem. például a bádeni-sváb részen ahol lakom szinte csak a das-t használják, és minden főnév vége "-le" végződést kap. ez gyakorlatilag egy kicsinyítő képző. a testrészeket teljesen máshogy nevezik mint a többi német tartományban, és még rengeteg példát tudnék hozni ami leírva többnyire helyesen használnak (már aki tud helyesn írni) de élőszóban telesen más nyelv... ők nem értik meg a Hochdeutsch-ot, és beszélni sem szeretik, az egyszerű (idős, alacsony iskolázottságú) emberek nem is tudják. érdekes módon a dialektus kifejezést használják, de nem egyszerűen dialaektusról beszélünk hanem kb mintha az erdélyiek fele román fele magyar, de tájszólással beszédét kellene összehasonlítani vagy a belső magyarországival.
   
 15. AlfiBenadette

  AlfiBenadette Új tag

  Sziasztok!

  Engem érdekelne ki milyen tapasztalatokat szerzett a Kreatív nyelvtanulással, norvég nyelven.
  ???
  Érdemes megvásárolni a tananyagot?
  Köszi.
   
 16. Memike801216

  Memike801216 Állandó Tag

  sziasztok! Kreatív könyves anyagot tud valaki küldeni nekem??? Angol nyelv érdekelne. Annyira dicsértétek, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tud valaki segíteni?! köszike előre is a segítséget!
   
 17. Kedves Kiszsiros! Érdekelne, hogy mi az Effortless English olasz megfelelője. El tudnád küldeni a címét? :)
   
  lingvosoft kedveli ezt.

Megosztás