Kutyafajtak

Feri T témája a 'Háziállatok' fórumban , 2003 Február 23.

 1. Smaragd

  Smaragd Állandó Tag

  Joco1114
  Járj tána, ott ahol laksz a hatályos állattartási törvénynek. Kertesház révén elképzelhető, hogy engedélyezett a két kutya, de lehet, hogy ez kivétel mivel mint mondtad sorházban laksz. Ha ez az út nem járható akkor is fel tudod őket jelenteni a szag miatt a másik közvetlen szomszéddal összefogva, már amennyiben ez őket is zavarja. Ha ez sem jön össze akkor javaslom szerezz be te is egy kutyát ami majd ingerli az ő két kulyájukat és akkor majd esetleg elgondolkodnak.
   
 2. Smaragd

  Smaragd Állandó Tag

  Szép is a magyar vizsla, de ha vizslám lesz biztosan drótszörű, mert sajnos ez a fajta lassan kihal :( és akkor annyi az egyik fajtánknak.
   
 3. viwyenn

  viwyenn Új tag

  Sziasztok!
  Tudna nekem valaki segíteni abban hogy van egy 3 hónapos shar-pei kutyusom(tündér mackó) és azt hallottam hogy van amelyiknek le kell vágni a farkincáját mint pl a rotiknál!"Szakkönyvben"(net) olvastam!Most ez tényleg így van?Ha igen hány hónaposkorában?Muszály?Szegénykémnek már így is 3x varrták fel a szemét!!Mert kis eleven volt és mindig kiszedtte a varrratot!:)
  Előre is köszönöm a segítséget!
   
 4. viwyenn

  viwyenn Új tag

  Ja és ha tudna valaki hozzáértő egy tényleg igazi szakkönyvet(eket) ajálani shar-peikhez nagyon hálás lennék!Nem gond ha angol nyelvű a könyv!!
   
 5. fakaresz

  fakaresz Állandó Tag

  Köszönöm a kuvaszos leírást!

  Nekem volt egy pár gyönyörű kuvaszom, sajnos már 10 éve, hogy elmentek.
  Jól esett újra felidézni az emléküket.
   
 6. sergit23

  sergit23 Új tag

  Sziasztok!

  Tud valaki típusbetegségről a vizsláknál?
  Volt egy egy éves gyönyörűséges vizslám. Többször magára kellett hagynunk, de nem volt vele sose baj. Majd mikor elutaztunk nyaralni, a második napon hívtak az ismerőseink, hogy elpusztult, nem mérgezés, tutira, nem tudott külsős hozzá férni. Nem látszik rajta semmi külsérelem, és kb. 2 óra leforgása alatt történt.
  Csak arra tudtunk gondolni, hogy mivel volt egy furcsa kotyogó hangja kölyökkorában, hogy tüdőproblémája volt. Imádtuk, nekünk a legszebb volt...:( Nem tudom segítene-e, ha kiderülne, hogy van ilyesmi típusbetegségük... Az állatorvosok nem találtak semmit, és mikor kölyökkorában vittük, akkor is azt mondták nem értik, miért "kotyog", de nem veszélyes!
   
 7. nyman

  nyman Állandó Tag

  hát nem én, nekem van 3 szép németh juhász kutyusom
   
 8. 2xB

  2xB Állandó Tag

  rendkívül jó, részletes leírás...ennyivel is okosabb lettem:D
   
 9. 2xB

  2xB Állandó Tag

  hál'istennek az én kutyám nagyon szófogadó és egyáltalán nem hangos, néha amikor ad ki magából valamicskét meglepődöm, mert azt hinném hogy néma:D
   
 10. szabo7cs

  szabo7cs Állandó Tag

  igen okosak
   
 11. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Én sajnos csak múltidőben beszélhetek róla. Volt egy Füles nevű vizsla kutyánk, de sajnos a szomszéd megmérgezte. Nem tudom, hogy mi baja volt vele, mert csak akkor ugatott, mikor valaki vagy be akart jönni, vagy megállt előttünk az utcán. Nagyon szerettük, mert okos volt.
  Volt régen egy rajzfilm, amiben a vizsla időnként kabátot öltött, és emberré változott. Szerintem a valóságban ilyen a vizsla kutya. Majdnem ember.
  Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 12. dicklips

  dicklips Állandó Tag

  nekem rottweiler van de elég nehéz megnevelni és rossz. tudnátok tanácsot adni?
   
 13. lacey1024

  lacey1024 Állandó Tag

  A kedvencem
  [​IMG]
   
 14. lacey1024

  lacey1024 Állandó Tag

 15. bogib

  bogib Állandó Tag

  kedves viwyenn!
  nem igaz az a "hír" hogy le KELL vágni a farkát akármilyen kutyának is. Legalábbis ezt abból gondolom, hogy nekem rotim van és amikor nézegettem kölyköt sok helyen "farkas" kutya volt, mivel tőlünk nyugatra már nem is engedig vágni a farkakat!
   
 16. bogib

  bogib Állandó Tag

  kedves dicklips!
  nekem is rottwiler kutyáim vannak. nem könnyű velük, de nem lehetetlen semmi. rendszeresen következetesen kell foglalkozni a kutyával és így nagy eredmények érhetők el. az idősebb kutyámnak két vizsgája is van, sokáig jártam kutyaiskolába vele, sőt kiképzéssel is foglalkoztam más kutyáknál.
  ha kérdésed van szívesen válaszolok.
   
 17. bogib

  bogib Állandó Tag

  hmm, nem egyszerű a dolog. a kutya ugyanis nem ugat ok nélkül. sokszor előfordul hogy ő hall valamit érez valamit amit mi nem.
  az is lehet, hogy a bezártságot bosszulja meg ugatással. sajnos sokat nem tud tenni a szomszéd. a lelocsolás még jobban ingerelheti a kutyát és már attól is ugathat ha meglátja a szomszédot mert arra gondol hogy jön a hidegzuhany ami nem igazán tetszik neki.
  esetleg az állatvédőket lehet kihívni, hogy nézzék meg milyen körülmények között tartják a kutyát.
  attól is ugathat hogy egyáltalán nem foglalkoznak vele "unatkozik". szóval ez egy elég összetett dolog, és félő, hogy a kedves szomszéd csak ront a helyzeten és idegesíti a kutyát, minek következtében nem lesz csendesebb.
   
 18. spagetti

  spagetti Állandó Tag

  Én a tehejedben érdeklödnék olyan szervezett felöl ahol kutyakinzásért feljelentheted az illetöt.
   
 19. kisfar

  kisfar Állandó Tag

  Multkor szólt a szomszédon, hogy ugatott a kotyám. Én a következőket mondtam neki:
  - ez így jó, mert ha macska lenne akkor nyávogna.
   
 20. rob78

  rob78 Állandó Tag

  az én kutyám is ugat ha éhes!
   

Megosztás