Látcső /Beszélgetés színházról, filmről, kultúráról/

ffero

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem biztos van benne valami igazság.Itt van például az Utolsó vacsora képe: tényleg van 1 nő Jézus mellett.

Az hogy da Vinci hogyan fantáziált az utolso vacsorárol az még nem jelent semmit sem szerintem. Tul nagy táv az 1500 év hogy olyan biztosra menjen hogy nő ült Jézus mellett. Másképp csak ugy lehetett volna biztos a dologba ha nagyon benfektes a Vatikánba, és szuper titkos anyagokhoz jut.Tudom hogy a zsinaton amit tartottak hogy mi is kerüljőn bele a bibliába nagyon megválasztották az akkori nézeteknek megfelelően, de ahogy a mai bibliában olvassuk ott nincs semmi arra utalo szó sem hogy az eggyik nő lett volna, sőt mi tőbb hogy Mária-Magdolna lett volna.
 

ffero

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán azért,mert létezik olyan,hogy ŐSTEHETSÉG.
A színművészet tanulható?

Minden szakma tanulhato, csak itt lép fel a hivatás. Egy a hivatás, egy a szakma tanulás. Aki tanulja, abbol nem biztos hogy nagy szinész lessz. Itt van például Oszvald MArika. Neki biztosan hivatása a szinjátszás. Elég ha megjelenik a szinpadon és máris megtelt a szinpad. Ugyanigy volt MArosvásárhelyen is két nagyon nagy szinész: Hunyadi László és Ferenczi István. Elég ha bejőttek a szinpadra, és máris vastapsot kaptak.
 

ffero

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem Toth Miklosnak a Kutyaszorito cimű vigjátékát. Ha tudna segitteni valaki nagyon megkőszőnném.
 

ffero

Állandó Tag
Állandó Tag
Vannak ismeretlen ismerőseink! Soha nem beszéltünk velük személyesen, nem fogtak velünk kezet, nem koccintottunk egy pohár pezsgővel. És mégis...életünk szerves része. Megismerjük az arcát, a hangját, hozzánk tartozik.
Kállai Ferenc ilyen volt. Fiatalon is a színjátszás kiválósága. Még a manírjai is természetesek voltak, mert átélte azokat. Évek óta tudjuk, hogy beteg, és mégsem akartuk elhinni, hogy elkészül. Nincs több szerep, de az emlékek, a filmek, a felvételek, a rádiójátékok az új nemzedékeknek új emlékeket hoznak. Az élet él, és -remélem-, hogy a színész mindig halhatatlan.

Tényleg nagy szinész volt. A hangja kellemes, alakittásai kitűnők.
 

zsasz

Állandó Tag
Állandó Tag
valószinű már nem aktuális a kérdésed de válaszolok mert kell az a 20 hozzászólás. Nézd meg a felhőatlaszt. Éld túl az első 20 percet és utána lehet bejön :)
 

plenn

Állandó Tag
Állandó Tag
Sose bízz a szomszédodban! / Columbus Circle
2012-es film.Ajánlom mindenki figyelmébe.
Izgalmas!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtaláláshoz irányítást adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright által védett,
csak akkor ha van szükséges legális engedély rá.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Tagjaink!

Határtalan lelkesedésünk kapcsán a CanadaHun vezetőse elhatározta, hogy benevez az év honlapja versenybe.
Amennyiben osztjátok a lelkesedésünket (és reméljük osztjátok) - kérjük, hogy támogassatok minket a versenyben.
Szavazni a szervezők facebook oldalán keresztül tudtok, ahová a legegyszerűbben a Szavazok gombra kattintva lehet eljutni. Ott csak követni kell az utasításokat.
Támogató szavazataitokat előre is köszönjük.
 

filmi

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik legjobb színházi élményem: Komédium Színház: Feljegyzések az egérlyukból (Pozsgai Zsolt rendezésében)
 

find

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehéz utána eljátszani a szerepet. Szalma Tamást inkább csak a vájtfülűek ismerik, egyike azon kiváló színészeknek, akit jelentős alakításai mellett is elnyelt a vidék. Még emlékszem- pedig nem ma volt- amikor Ruszt József rendezésében Gábor Miklós Luciferje mellett Ádámot játszotta Zalaegerszegen. A kritika legekben beszélt az előadásról, és Szalma Tamásról is.
A szerep nagy kihívás. Azt kívánom a színésznek, hogy legyen egy olyan korosztály, akiknek Szalma Tamás jelenti majd az örökös Indiánt.

Szalma Tamás most Veszprémben játszik és a társulat kiemelkedő tagja. Volt szerencsém sok, de nem túl jó darabokban látni. Ami egészében jó előadás volt, az talán a Szentivánéji álom és az ő Oberonja.
 

szpetra

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nemrég láttam a Pesti Színházban a Vízkereszt, vagy amit akartok c. darabot. Tinédzsereknek, fiatal lelkű felnőtteknek nagy élmény. Hihetetlenül elrugaszkodott az eredeti műtől, de rengeteg humorral fűszerezett. Nekem tetszett.
 

jessike

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha kicsiny hazánkra gondolok, esküszöm már nem tudnék szinészeket felsorolni, mert már nincsenek, hanem celebek vannak
Mert hol van már Egy Latinovits, egy Páger, egy Bessenyei, Egy Sinkovits, egy Zenthe vagy Ruttkai, , Gobbi, Dajka, még sorolhatnám , a nagy neveket- De hol van már ilyen színészünk- sehol, kiváncsi lennék fanatikusokon kivül felsorolni Barátok közt színészeinek nevét, vagy Jóban Rosszban-t
Közel tíz éve értelmes magyar filmet nem láttam, már a vígjátékaink is egy határ nagy f*s
Azért még akadnak nagy színészek kis hazánkban:Kulka János, Cserhalmi György, Básti Juli, Udvaros Dorottya. Néhány éve készült, szerintem remek film a Kaméleon, vagy az utóbbi, doku jellegű Káin gyermekei...amik csak úgy hirtelen eszembe jutottak! azért ne írjuk le magunkat teljesen! :)
 

jessike

Állandó Tag
Állandó Tag
első pillanatra azt hittem túl szigorú vagy, aztán ahogyan a nevek elkezdtek egymás után felsorakozni a kobakomban azt kell higgyem felületes voltál amikor a "ma már nincsenek színészek" kijelentésedet idekanyarítottad... Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Cserhalmi, Mácsai.

Ide CSAK azokat írtam akik szerintem Oscar díjas kaliberű színészek... :p de hát a művészet, mint tudjuk nem stopperórával mérhető olimpiai szám.
ízlés kérdése...
Hozzászóltam, mielőtt a Te hsz-et olvastam volna...a felsoroltak közül kettőt én is megneveztem! :)
Sziasztok!
Nemrég láttam a Pesti Színházban a Vízkereszt, vagy amit akartok c. darabot. Tinédzsereknek, fiatal lelkű felnőtteknek nagy élmény. Hihetetlenül elrugaszkodott az eredeti műtől, de rengeteg humorral fűszerezett. Nekem tetszett.
Én nemrég a Vígben a Padlást.Évtizedekkel az első élmény után úgy érzem, kicsit elfáradt a darab...vagy én váltam kevésbé fogékonnyá?! Harminc év telt el...:-(
 

jessike

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem csak pár kedvencem van. Pl: A Rómeó, s Júlia a musical, István a király, Az operaház fantomja, ami szerintem szenzációs. Volt fantáziája aki megcsinálta, és a kivitelezés is nagyon jó. Sok felvételt láttam már a külföldi előadásokról, és a filmesítését is.
István a király...de az eredeti szereposztással.Koppány csak Vikidál lehet.
 
Oldal tetejére