Látcső /Beszélgetés színházról, filmről, kultúráról/

szpetra

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzászóltam, mielőtt a Te hsz-et olvastam volna...a felsoroltak közül kettőt én is megneveztem! :)

Én nemrég a Vígben a Padlást.Évtizedekkel az első élmény után úgy érzem, kicsit elfáradt a darab...vagy én váltam kevésbé fogékonnyá?! Harminc év telt el...:-(
Én épp mostanában határoztam el, hogy megnézem a srácokkal. Nekem is kb. 25 év telt el mióta utoljára láttam.
 

szpetra

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap megint nagyon jó darabot láttam! Örkény Színház: Anyám tyúkja. Ismert, iskolában tanított-tanult verseket mondanak el a színészek néha teljesen új köntösben. Hihetetlenül érdekes és szórakoztató volt. Tényleg. Magam sem gondoltam volna, hogy 70 vers és 2,5 óra ennyire le fog kötni, (főleg nem a férjemet, aki nem egy versrajongó), de igen, jó élmény volt.
 

jessike

Állandó Tag
Állandó Tag
A tavalyi nyár nagy élménye volt: Dés-Bereményi: Férfi és Nő c. előadás. Minden, ami átélhető a két nem kapcsolatában csodálatos színészek előadásában: Básti Juli, Udvaros Dorottya, Kulka János. Cserhalmi sajnos betegség miatt hiányzott...
 

find

Állandó Tag
Állandó Tag
Vígszínházban volt szerencsém látni néhány előadást.
Mester és Margarita: Inkább moziélményt kaptam, fény és hangeffektekkel, ötletes megoldásokkal, forgó színpaddal. A könyvet szerintem közel sem adta vissza. Ettől függetlenül Lukács Sándor nagyszerű Woland.
Játék a kastélyban: már régóta megy, mostanság elvétve tűzik műsorra. A régi Márkus Lászlóval készült darabok hangulatát idézi, persze Benedek Miklós a saját fanyarságát adja. Van aki elavultnak mondja, igaz, nem olyan formabontó, mint a kaposvári verzió.
Julius Caesar: Alföldi nagyszerű összjátékot teremtett. Nekem is kedvem támadt volna beszállni a játékba, ami a színpadon ment. Másik pillanatban meg elgondolkoztatott, földbe döngölt.
 

Pásztor76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A múlt hétvégén néztem meg a Bazi nagy Görög lagzi, második részét. Nekem jobban tetszett mint az első rész.
 

FlorenTori

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Gondoltam indítok egy ilyen témát, mert nem találtam az oldalon, de érdekelne mások véleménye is. Szóval az Avatar 2 filmről lenne szó. Én is, mint oly sokan mostanában elzarándokoktam a moziba, és megcsodáltam 3D-ben. Én, ha mondhatjuk így, ősrajongó vagyok. Nekem az első rész is nagyon tetszett zenéstől, világépítéstől, karakterábrázolstól, mindenestől. Ezzel a résszel is így jártam, bevallom, megvett kilóra. Ha létezne, és el lehetne menni, én bizony befizetnék egy útra. Ez a fajta rajongás nálam nem jelenti azt, hogy ne látnám azokat a hiányosságokat, vagy bakikat, amiket egyesek előszeretettel hangoztatnak. De úgy vagyok vele, hogy egyrészt tökéletes film nem létezik, másrészt addig amíg nem tudok jobbat alkotni (és erre azért elég kicsi az esély ) addig tök fölösleges a hibákon csámcsogni, mert az csak csomó keresése azon a bizonyos kákán.
Sokkal hosszabban is írhatnék, de érdekelne a ti véleményetek is ezzel a filmmel kapcsolatban. Várlak titeket, egy jó hangulatú eszmecserére!
 

Csistvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Eggyet tudok érteni veled, valóban remek filmet hoztak össze ebből a mesevilágnak nevezhető történésből.
Csak remélem a 3.rész is csodás lesz.
Elsőre féltem a játékidő soknak tűnik, de nem gondolsz film közben arra hogy mikor lesz már vége
 

FlorenTori

Állandó Tag
Állandó Tag
Abszolut igazad van. Simán kibírható az a röpke 3 óra, ha pedig mégsem, akkor ki lehet szaladni a mosdóba. Kíváncsi vagyok a harmadik részre én is, kár, hogy ha minden flottul is megy, újabb 2 évet kell rá várni.

Volt valami, ami különösen megfogott, megérintett benne? Esetleg, amit nem értettél, nem helyeseltél?
 
Oldal tetejére