Lakatlan szigeten hagytak magukra kutyakölyköket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 6.

Melitta - 2018 Augusztus 6, 01:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hét éhező, csontsoványra fogyott kutyakölyköt találtak egy lakatlan szigeten Kanada távoli vidékén, Manitoba államban.

  A négyhónaposra becsült állatokat csónakos kirándulók fedezték fel a hét elején. A kopár sziget mellett elhajózva állatüvöltést hallottak, és sötét árnyakat láttak mozogni, de azt hitték, hogy farkaskölykök viaskodnak egymással. Másnap reggel mégis visszamentek, és döbbenték fedezték fel a sorsukra hagyott kutyakölyköket.


  A csont és bőr kiskutyáknak rögtön adtak enni a maguknál lévő élelmiszerekből és értesítették az önkéntes állatmentőket. A Winnipegtől 500 kilométerre északra, a Cross Lake térségében fekvő sziget távoli volta miatt az állatmentők egyelőre a helyszínen látták el a kutyakölyköket élelemmel, ivóvízzel és játékszerrel, sőt lakhelynek egy régi kutyaházat is odavittek nekik.

  Deb Vandekerkhove, egy winnipegi állatmenhely igazgatója szerint az embertől félő, kiéhezett, csontsovány kutyakölyköket – négy kant és három szukát – hetekkel korábban rakhatták ki a szigeten.

  Feltáplálás után a kölyköket, amelyek vélhetően labrador-husky keverékek, örökbefogadásra ajánlják fel.

  MTI

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 6.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nos, nem akarok kegyetlennek tűnni, de elvileg egy normális kutya meg kell hogy éljen egymaga is, az ember nélkül, SZABADON, vagy nem?

   Az nem érv hogy nem tud vadászni. Benne kell legyen az ösztöneiben, elvégre minden kutya igazából egy FARKAS! Genetikailag farkas, mert tud a farkasokkal szaporodóképes utódot produkálni, azaz velük keveredni... Nyilván, egy kutyakölyök nem felnőtt szarvasra fog vadászni, hanem a méretéhez illő zsákmányra: egérre, pocokra, netán rovarokra... de nem szabadna hogy éhen haljon!

   Szóval akkor most mi is van itt? Mert látom már mindjárt elkezdi valaki mantrázni hogy juj milyen kegyetlenség kitenni a szegény kis állatokat a vadonba... Holott inkább azt kéne nézni, hogy nem verte őket agyon, nem folytotta őket vízbe, hanem adott nekik egy lehetőséget az életre! Sőt, a SZABAD életre!

   Ja, igen, hát persze amelyikük nem elég életképes, az persze elpusztul ilyenkor. Ez a természetes szelekció... Nehogy valaki azt higgye, a vadkutyák vagy farkasok minden utóda megmarad élve, s felnő a felnőtt korig! Sőt, a kölykök TÖBBSÉGÉNEK bizony kampec!

   Ez van. Tetszik vagy sem, nem lehet minden kiskutyát életben tartani.
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 6
   setni kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem akarsz, de attól még az vagy, s az érveid enyhén szólva nem állják meg a helyüket. Amikor kitették őket cca. 2 hónaposak voltak, éppen elválasztott korban.
  3. setni
   setni
   Felelős állattartás.
  4. varázsdoboz
   varázsdoboz
   A szelektációval kapcsolatban igazad lehet, de minden baj akkor kezdődik, amikor az ember közbeavatkozik. Szerinted mennyire természetes ilyen egyedeket kitenni egy más faunájú közegbe?(TudodTe, hogy milyen kicsi egy leválasztott kiskutya?)
   Ez azért lenne érdekes, mert a XXI. században, egy felvilágosult, gazdaságilag jól álló országban ahol működik egy fejlett állatvédelmi rendszer, miért kell ilyen megoldást választani? Megint csak ekletáns példája az emberi kegyetlenségnek.
   Tarzannak malaca volt a majmokkal...
   Ernoe és tornando kedveli ezt.
  5. Jaszladany
   Jaszladany
   Nem.
   A kutya háziállat. Nem tud megélni egyedül, ritka kivétel, amelyik igen, annál is függ attól, mennyire talál élelemforrást. De néhány hónapos kölyökállatok még a vadállatok kölykei esetén sem tudnak önállóan megélni.
   tornando kedveli ezt.
  6. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Kb. 2 hónapot valahogy megéltek. Az anyaállatok tanítják meg a kicsiket az élelem megszerzésére. Ha nem lettek volna életre valók, akkor eddig nem húzták volna ki. Az igaz, hogy nem verte agyon őket, de lett volna humánusabb módja is a kiskutyákról való lemondásról. Valamelyik állatmenhelyre is leadhatta volna őket, vagy a legegyszerűbb, egy életre megoldotta volna a gondot, az ivartalanítás. Nekünk voltak cicáink, kutyusunk, de mind ivartalanítva volt. Én úgy gondolom, állatot csak az tartson, aki felelősséget is vállal értük. Egy állat befogadása hosszú távú felelősség. Szerencse, hogy észrevették a kicsiket. Remélem, szebb, jobb jövőjük lesz, annak ellenére, hogy nem a legjobb csillagzat alatt születtek.
   tornando és setni kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Örömködni tudok azért, hogy rájuk találtak és azok jó emberek voltak. Örömködni tudok, hogy remélhetőleg megmenekülnek a kutyusok. De végtelenül dühös tudok lenni és el is szomorodtam azon, hogy mindenütt a világban vannak idióta, szívtelen emberek. Nem, nem vagyok bosszúálló, de annyit azért mégis kívánok: aki ezt tette, öreg korában, amikor elesett és tehetetlen lesz, élje meg azt, hogy nem törődnek vele. No azért abban nem reménykedhetek, hogy valami szigetre dobják ki, de azt kiérdemelné, hogy kórházi ágyon vegetáljon és ne törődjenek vele, csak annyit, hogy meghosszítsák az életét. Jusson eszébe minden gonosz és rossz tette, amivel állatok és emberek életére tört. Lelkiismerete biztosan nem bántja majd, de talán eszébe jut, hogy milyen érzés az, ha tehetetlen állapotában magára hagyják. Úgy legyen.
  8. Beka Holt
   Beka Holt
   Sokkal jobban felháborít, hogy egy fiatal férfi azét halt meg az utcán a napokban, mert senki nem segített rajta! Annyira undorodtak az epilepsziás férfitól, hogy még mentőt sem hívtak hozzá!
   CasaLoma, advocatus_diaboli és tornando kedveli ezt.
  9. tornando
   tornando
   Már éppen igazat akartam adni diabolinak
   Én sem vagyok híve a túlajnározott dolgoknak.
   Ha kutya hát legyen ridegtartású
   De amit írsz meggyőz:"ilyen egyedeket kitenni egy más faunájú közegbe?"
   És abba se gondoltam bele milyen elesett még egy éppen leválasztott kiskutya.
   Írásod jó
   És az övé is:
   Hiába nők nem kőszívűek és jól beszéltek itt.
   Még Bekának is igaza van mert a dolgokat súlyozni is kell tudni
   varázsdoboz kedveli ezt.
  10. tornando
   tornando
   Azért ő is megszenvedte(ha már előhoztad)
   Magától gyógyultak sebei mikor Terkozzal megvívott

   [​IMG]
   varázsdoboz kedveli ezt.
  11. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Kedves Beka Holt! Az gyalázat! Mi emberek, sokszor rosszabbak vagyunk az állatoknál. Egy állat, ha bajban van a társa, megkísérel tenni érte valamit, de az ember inkább nagy ívben kikerüli a bajbajutottat.
  12. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   Ha jól olvasom itt hét kutyáról van szó (hét mind a honfoglaló magyar törzs).
   -
   Orbán egy millió migrációban levő embert akart 2016-ban egy lakatlan szigetre deportálni. Azt a tanácsot adta Brüsszelnek, hogy: " Mindet, aki illegálisan jött, össze kell gyűjteni és el kell szállítani. De nem egy másik Európai országba hanem, az EU-n kívül egy lakatlan szigetre."
   -
   Nagyon tanulságos lenne ha a saját magán probálná ki a miniszterelnök amit a kutyáknak el kelett szenvedniük.
   -

Megosztás